Προς το περιεχόμενο

Διαρροή φανερώνει την αποχώρηση της AMD από την κατασκευή CPU


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μεγάλη νίκη επίσης η χρήση των δικών της APU σε όλες της σύγχρονες κονσόλες και η παρουσίαση του mandle (μεταφορά του xbox one api) που πιθανόν να ενοποιήσει κονσόλες και μέρος απο τα pc και να κάνει την amd την επιλογή των εταιρειών που γραφουν παιχνίδια .

 

Όντως το ότι μπήκε στις κονσόλες δεν είναι μόνο επιτυχία της εταιρίας αλλά και σωτήριο γι αυτήν διοτι αλλιώς θα έμπαινε σε περιπέτειες με τα μερίδια αγοράς που είχε. Όπως είπα προηγουμένως ήταν αναγκασμένη εκ των πραγμάτων να ανοιχτεί σε νέες αγορες. Αλλά οι κονσόλες 4ης γενιάς (PS4 και ΧΒone) ως hardware είναι αντίστοιχες με ένα PC 500-600 δολαρίων σύγκριση που πλέον είναι εφικτή αφού μέσα έχουν ένα μέτριο AMD APU και ένα μέτριο AMD GPU.

 

Όσο για το matle έχει εξελιχτεί σε μια φούσκα που ετοιμάζεται να σκάσει. Ούτε εχει καμία σχέση με τις κονσόλες το API αυτό, απλά κάποιοι το άφησαν να αιωρείται ως θεωρία (η AMD ερωτήθηκε και επιβεβαίωσε αυτό που λεώ), όυτε πρόκειται να επιφέρει τις εξωπραγματικές βελτιώσεις, θεωριτικά 20%-25% περισσότερα fps, που υπόσχονται. Και λόγω και του ότι δεν υποστήρίζεται από όλες τις GPU στην αγορά και εφόσον η AMD έχει μικρότερο κομμάρι αυτής (40% περίπου άρα οι υποστηριζόμενες GPU είναι πολύ λιγότερες) είναι επιβαρυντικό για τις εταιρίες να το υιοθετίσουν για μερικά fps παραπάνω για μία μικρή μεριδα αγοραστών, εκτός φυσικά αν τους πληρώσει η AMD όπως γίνεται πάντα με τις πρώτες εταιρίες. Άρα τελικά δύσκολα τα πράγματα κι εκεί, εκτός φυσικά αν το υιοθετίσει και η Nvidia... μακάρι μήπως δούμε και μεγάλες αλλαγές επιτελους σε αυτά τα API γραφικών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάποια δραματική αλλαγή.

Αν εκεί στην AMD καταφέρουν να ρίξουν τη λιθογραφία στα επίπεδα της Intel και δυναμώσουν έτσι τα CPU Cores των APU, διατηρώντας παράλληλα χαμηλές τιμές δεν θα είναι καθόλου άσχημα. Μάλλον η Intel θα ζοριζόταν σε τέτοια περίπτωση. Εξάλλου και η Intel ΑPU βγάζει και τα διαθέτει σαν CPU...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν λεω,εχει καλητερο performance per core,αλλα εγω σαν gamer απο εδω και περα,με τον 8530 θα εχω μεγαλο πλεονεκτημα στην κατηγορια gaming,γιατι πλεον τα παιχνιδια θα ειναι powered by amd,οπως καποια ηδη εχουν βγει,π.χ Battlefield 4,saints rows 4,τα οποια ειναι multicore games,και αξιοποιουν και τους 8 πυρηνες του 8350,οταν ομως η intel μας πουλαει ταχα 8core cpu,που στην ουσια ειναι τετραπυρινος hyperthreading σε 8 και σε τιμη απλησιαστη,τοτε τι αλλο να πουμε.

Οπως και να εχει το πραμα,καλα να κανει και να ασχοληθει με APU επεξεργαστες γιατι πλεον εκει ειναι το μελλον τον gaming pc's,θα παιρνεις το apu,θα βαζεις και μια ati και θα κανεις crossfire,και οχι οπως τωρα,βρες μητρικη με 2 pcixpress X16 και να παρε τροφοδοτικο 1500W για να δουλεψουν οι δυο τουμπανες καρτες με τον επεξεργαστη και χαζομαρες τετοιες.

 

 

 

i5 4670k + asus 7870 direct CU v2 

 

bf 4 στα ultra .... 

 

κοστος ? 

 

170ε cpu  + 200 gpu 

 

 

την στιγμη που η AMD σου λεει 300 μονο για το APU της....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Γιατί τώρα θες 2 τούμπανες κάρτες για να παίξεις αξιοπρεπώς; :huh:

 

Όπου οι 2 τούμπανες κάρτες θα έχουν Χ10 επιδόσεις σε σχέση με την APU + crossfire, οπότε τι συγκρίνεις;

Δεν ειναι θεμα τουμπανου,αλλα και τιμης,αν βαλεις π.χ να θες 400€ για 2 καρτες,150-170€ για μια μητρικη με 16Χ pci express X2 και αλλα 200€ για cpu,τοτες φεξε μου και ας επεσα,εγω εχω με μια καρτα 7870 πανω απο το playable  οριο,οποτε με μια apu+gpu σε crossfire μπορει να μην βγαλεις 10Χ αποδοση αλλα και ενα 5Χ αποδοση ειναι αρκετο με χαμηλο κοστος.

Σε ολα αυτα παντα ειναι το κοστος μπροστα,και ιδιος σε αυτες της ημερες που δεν μας περισσευουν πλεον.

Υ.Γ Φαντασου ομως αυτο που ειπες να εχεις 2 τουμπανες καρτες γραφικων και να κανεις triple crossfire με την apu!! ;) ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το mantle είναι για gcn αρχιτεκτονική γενικά και συνεπώς με τον ένα η με τον άλλο τρόπο υπάρχει και στις κονσόλες καθώς αυτό που κάνει ειναι low level και είναι αυτό που χρειάζονται οι εταιρειες παραγωγής προγραμματων. Η microsoft και η sony ψωνισαν gcn κάρτες γραφικων και δεδομένου ότι η amd τους δίνει το api η τα εργαλεία (compilers κλπ κλπ )  για να γράψουν κώδικα είνια δεδομένο ότι κονσόλες και κάρτες amd με gcn είναι πιο κοντά απο ποτέ. και το μερίδιο της amd στα παιχνίδια πλέον δεν ειναι το 40% αλλα το 40% των pc και το 100% απο τις κονσόλες. Δεδομένου επίσης ότι ελάχιστα παιχνίδια βγαίνουν μόνο σε pc και ότι πρώτα γράφεται το παιχνίδι για την κονσόλα και μετα γινεται μεταφορά του σε pc θα έλεγα πως έστω και αν το mantle δεν είναι αδερφάκι των xbox, ps4 api είναι τουλάχιστον ξαδερφάκι (και είναι σίγουρο πως και να ήταν κλώνος των api για xbox,ps4 οι μικροσοφτ και σονυ δεν θα έδιναν ποτε την συγκαταθεση τους στην amd να βγει και να το πει φόρα παρτίδα).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κρίμα χρησιμοποιώ μόνο AMD από την εποχή των Κ6.

Αλλα το θεμα ειναι οτι η ανάπτυξη των CPU με τα τωρινά υλικά φτάνει στο τελος της και η AMD το έχει πάρει χαμπάρι εδω και καιρό,

(μετα τα 14nm τι?)

Το μελλον πιστευω θα ειναι τα SoC(system on chip) και θα έρχονται(δύστυχος) κολλημένα πάνω στις μητρικές για  την μείωση του κόστους....

Θα γινουνε τα dektop...laptop, θα τα αγοραζεις ολοκληρα, δηθεν για μειωση του κοστους, και μετα θα παρακαλας να μην σου καει.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αντε θα ζητάτε να σας προτεινουν amd apu στην επόμενη σύνθεση σας λοιπον..  :rolleyes:  Δεν μου κανει καθολου εντυπωση η ειδηση αν ειναι αληθινή, καλα θα κανει να αποχωρήσει και να αφιερωθει σε gpu και low cost apu..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα γινουνε τα dektop...laptop, θα τα αγοραζεις ολοκληρα, δηθεν για μειωση του κοστους, και μετα θα παρακαλας να μην σου καει.

Δεν ειναι μονο αυτο,θα θες να κανεις upgrade μονο το cpu και θα πρεπει να πληρωνεις μαμισιατικα και την μητρικη,που εννοητε(γιατι μηλαμε για intel),για gaming θα το χρυσοπληρωνεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχω καιρο να χρησιμοποιησω αμδ cpu (καρτα γραφικων μονο ατι βεβαια)  αλλ ειναι μεγαλο πληγμα αν σταματησει να βγαζει επεξεργαστες η amd.. θα λιμνασει ο χωρος και οι τιμες..αστα..ο ανταγωνισμος βελτειωνει το ειδος τελος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ασε , θα παθουν και καμια πλημυρα τα εργαστασια μετα και θα δινεις 500αρικο στο νερο για μια cpu ΧD

Οπως ειχε γινει μια χρονια με τους δισκους θυμαμαι :D

Πλημυρησε το εργοστασιο,παρε τον 256GB 80€

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και παλιότερα με τις RAM (σεισμός τότε...)

Με της ραμ ειναι τωρα νομιζω,γιατι περυση ειχα παρει της Corsair Veangence 8Gb 1600Mhz στα 40€ και τωρα εχουν 65€ :P

Υ.Γ Εχουμε ξεφυγει απο θεμα λιγακι :D :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...