monokoupes Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα παιδιά, Θέλω να φτιάξω δίκτυο σε ένα γραφείο 180τ.μ. το οποίο θα έχει 3-4 υπολογιστές και εναν server, Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία εγκατάσταση στον χωρο. Η ερώτησή μου έχει να κάνει με το ποιο είναι καλύτερο, το ασύρματο ή το ενσύρματο δίκτυο; Εαν κάποιος έχει την εμπειρία σε κάτι τέτοιο ή έχει χρειαστεί να κάνει κάτι ανάλογο ας μου πει. Οι παράγοντες που με ενδιαφέρουν και στις 2 περιπτώσεις είναι: 1. κόστος υλοποίησης 2. απαιτούμενος χρόνος εγκατάστασης του δικτύου Και όσον αφορά στο ασυρματο δίκτυο: 1. ασφάλεια δικτύου 2. απώλεια ταχύτητας 3. ανάγκη τοποθέτησης αναμεταδοτών σήματος Σημειωτέον ότι για την εγκατάσταση ενσύρματου δικτύου θα χρειαστεί να περαστούνε καλώδια σε όλο το γραφείο, καθως δεν υπάρχει τίποτα αυτή τη στιγμή. Όποιος έχει να πει οτιδήποτε για πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα των 2 περιπτώσεων είναι ευπρόσδεκτος.
NiVa013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Εγώ προσωπικά για χρήση εντός σπιτιού χρησιμοποιώ ενσύρματη δικτύωση και δεν χρειάζεται να μπείς στον κόπο να αγοράσεις εξοπλισμό για κάθε υπολογιστή για να συνδεθεί ασύρματα στο δίκτυο. Εγώ το επέλεξα έτσι για θέμα ασφάλειας και ταχύτητας.
cger Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 όσον αφορά την εγκατάσταση του δικτύου σου. 1. κόστος υλοποίησης δεν μπορεί να προσδιοριστεί τόσο απλά γιατί πρέπει να ορίσεις πόσο πριζάκια θα ορίσεις ανά θέση εργασίας και το ανάλογο κόστος του τεχνίτη. 2. απαιτούμενος χρόνος εγκατάστασης του δικτύου και αυτό σχετικό εξαρτάται από τον όγκο της εργασίας και πόσο καλή δουλειά θες να κάνεις
monokoupes Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 δεν μπορεί να προσδιοριστεί τόσο απλά γιατί πρέπει να ορίσεις πόσο πριζάκια θα ορίσεις ανά θέση εργασίας πριζάκια εννοείς εξόδους ethernet καλωδίων; όσον αφορά την εγ πόσο καλή δουλειά θες να κάνεις το αποτελεσμα θελω να είναι ένα πλήρως λειτουργικό δίκτυο, με ότιδηποτε απαραίτητο γα κάθε θέση εργασιας (βλ. pc, fax, εκτυπωτη) και σύνδεση με τον κεντρικό server
cger Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Αυτή τη στιγμή σε ενδιαφέρει η καλωδίωση του χώρου, δλδ αν σε κάθε γραφείο τοποθετήσεις 2 θέσεις εργασίας, τοποθετείς 2 πριζάκια δικτύου (pc και για τηλέφωνο) ανά θέση εργασίας και βάζεις κάποια πριζάκια στους διαδρόμους για συνδέσεις με πολυμηχανήματα, εκτυπωτές. Είναι λίγο σχετικό βέβαια το παραπάνω. Στη συνέχεια η καλωδίωση πίσω από αυτά τα πριζάκια θα τερματίζεται σε ένα κεντρικό patch panel Που θα το συνδέσεις με το switch, router, τηλεφωνικό κέντρο.
jkoukos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Για μένα δεν τίθεται θέμα προτίμησης, ιδιαίτερα σε επαγγελματικό χώρο. Ενσύρματο και ξερό ψωμί. Το ασύρματο είναι επικουρικό για πρόσβαση tablet/smartphone ή περιστασιακά από πελάτες. Φαντάσου όλοι οι υπολογιστές ταυτόχρονα να μεταφέρουν αρχεία από/προς τον server ή να τρέχουν μια βάση δεδομένων και ένας απ' αυτούς να στείλει για εκτύπωση ένα μεγάλο αρχείο, το σύνηθες σε εργασιακό περιβάλλον. Στήνεις μια φορά την υποδομή και παίζει απροβλημάτιστα για χρόνια, άσε που αναβαθμίζεται πανεύκολα. Αφήνω απ' έξω προβλήματα ασφάλειας, ταχύτητας και παρεμβολών στο ασύρματο.
monokoupes Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2013 Για μένα δεν τίθεται θέμα προτίμησης, ιδιαίτερα σε επαγγελματικό χώρο. Ενσύρματο και ξερό ψωμί. Το ασύρματο είναι επικουρικό για πρόσβαση tablet/smartphone ή περιστασιακά από πελάτες. Φαντάσου όλοι οι υπολογιστές ταυτόχρονα να μεταφέρουν αρχεία από/προς τον server ή να τρέχουν μια βάση δεδομένων και ένας απ' αυτούς να στείλει για εκτύπωση ένα μεγάλο αρχείο, το σύνηθες σε εργασιακό περιβάλλον. Στήνεις μια φορά την υποδομή και παίζει απροβλημάτιστα για χρόνια, άσε που αναβαθμίζεται πανεύκολα. Αφήνω απ' έξω προβλήματα ασφάλειας, ταχύτητας και παρεμβολών στο ασύρματο. Φίλε jkoukos, αυτή ήταν η αρχική μου σκέψη όταν ερωτήθην. Αλλά επειδή δν ασχολούμαι με δίκτυα, πέρα από αυτή την κοινή λογική θα έλεγα, ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάτι που γνωρίζει κάποιος καλύτερα στις 2 περιπτώσεις και θα κάνει τη διαφορά σε κόστος, χρονο και τρόπο εγκατάστασης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα