Προς το περιεχόμενο

Lenovo G500


rouxlas86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ξέρω αν είμαι στη σωστή κατηγορία αλλά έχω πρόβλημα με το συγκεκριμένο laptop.Έχει έναν δίσκο ssd 8gb και έναν κλασσικό 1tb. Προσπάθησα να κάνω εγκατάσταση στον ssd αλλά αν κατάλαβα σωστά ήταν reserved για OEM, μάλλον εργοστασίακές ρυθμίσεις. Υπάρχει κάποιος οδηγός πως θα ξεκλειδώσω αυτό το κομμάτι?Θυμάμαι που διάβαζα, ότι πρέπει να το ξεκλειδώσεις απο το bios αλλα δν μπορώ να βρω τον συνδιασμό τον κουμπιών για να μπω στο bios. Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειχα και εγω ενα g series.

Αν δεν κανω λαθος, ενω το εχεις κλειστο πατας παρατεταμενα το κουμπι αυτο.

 

http://i1.ytimg.com/vi/J-uBrB_iYDo/maxresdefault.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα κι από μένα! Αυτό το μοντέλο το είδα στο crazy sundays αλλά δεν το πήρα για τον λόγο ότι o δίσκος SSD είναι από cache μνήμη και όχι msata.

Καταρχήν είναι free dos που σημαίνει ότι είναι το ίδιο ακριβώς με αυτό που πήρα εγώ G500 με 4GB ram στα 420€ (από 468€ στα 420€ για μέλη του eshop) χωρίς όμως τα 8GB SSD cache.

Έκανα εγγραφή στο forum της Lenovo για να μπορέσω να βγάλω άκρη με το BIOS γιατί από τη μάνα του τα πλήκτρα F2 κτλ δουλεύουν αντίστροφα με τα συμβατικά laptops που ξέρουμε και έτσι δεν μπορείς να μπεις στο BIOS αν δεν βάλεις win 8.

Εγώ έβαλα windows 7 64bit και drivers κατέβασα από το site της lenovo γιατί το cd είχε μέσα μόνο για win 8 που δεν με ενδιέφεραν προς το παρόν.

Κατέβασα και έκανα αναβάθμιση το BIOS και μετά με το πλήκτρο F2 μπαίνεις κανονικά στο BIOS.

Υπάρχει όμως μία ιδιομορφία: Αν αλλάξεις τις ρυθμίσεις και πας στην τελευταία καρτέλα του BIOS και πατήσεις save & exit κολλάει και δεν κάνει τίποτα και μετά πρέπει να το κάνεις force shut down από το κουμπί. Αν είσαι σε μια άλλη καρτέλα μέσα στο BIOS και πατήσεις F10 τότε σώζει και κάνει restart κανονικά.

 

Τώρα περνάμε στο κυρίως θέμα που έχουν και όλοι οι άλλοι το ίδιο πρόβλημα με την GPU AMD.

1) Αν κατεβάσεις drivers από το site της τους περνάει κανονικά και μετά τα windows από μόνα τους την απενεργοποιούν γιατί κάποιο πρόβλημα παρουσιάζεται.

2) Αν κατεβάσεις τους drivers από το site της lenovo τους περνάει κανονικά και μετά αρχίζει η σπαζοκεφαλιά πως ενεργοποιείς την AMD να είναι default συνέχεια αντί της intel HD 4000 που έχει ο i3.

 

Ρύθμισα στη διαχείριση ενέργειας να είναι πάντα υψηλές επιδόσεις και έχω βγάλει τη μπαταρία από πάνω οπότε δεν με νοιάζει για εξοικονόμηση ούτε για αυτονομία αφού τρέχει πάντα με τον φορτιστή.

Επίσης ρύθμισα και στον πίνακα του catalyst να είναι πάντα τσίτα στα γκάζια και δήλωσα και σε συγκεκριμένες εφαρμογές να έχει υψηλές επιδόσεις... Έκανα εγκατάσταση το unigine benchmark και το τρέχει με την intel HD4000...

 

Και η ερώτηση μου που είναι και απορία κι άλλων μέσα στο forum της lenovo είναι η εξής: Πότε θα ξυπνήσει η AMD να τρέξει εφαρμογές που απαιτούν γραφικά όταν και FIFA που παίζει ένα παλικάρι και το unigine benchmark που τρέχω εγώ τα παίζει με την intel HD 4000;

Το πιο σωστό θα ήταν να υπάρχει μία επιλογή στο BIOS και να διαλέγει ο χρήστης ποια GPU να χρησιμοποιήσει...

Απ' ότι βλέπω όμως τα ίδια κάνει και με την nVidia που έχει άλλος κτλ. Δηλαδή πότε ζορίζεται και αναλαμβάνει η έξτρα GPU που έχουμε μέσα με τα αυτόνομα 2GB και αν δεν αναλαμβάνει ποτέ γιατί την πληρώσαμε; To άλλο μοντέλο είχε 389€ με απλώς την intel HD4000...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες μετά...

Καλησπέρα....

Δεν ήμουν μέλος, αλλά αναγκαστηκά να γίνω για να ζητήσω βοήθεια!!!

Πέρασα windows 7 και δεν μπορω να μπω στο bios με κανενα απο τα f. Τι γίνεται τώρα; Πρέπει να κάνω update το bios;

 

 

Λοιπόν άκυρο....

Το βρήκα...το πλήκτρα για να λειτουργήσουν επρεπε να πατησω και το fn

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...