Προς το περιεχόμενο

Άγχος στη σχολή

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια γειά σε όλους, σόρρυ π ανοίγω θέμα τέτοια ώρα. Τη δευτέρα απ'ό,τι όλα δείχνουν ανοίγει το εκπα κ μαζί κ η σχολή μου. Δεν ξέρω τι με πιάνει κ όποτε πηγαίνω εκει, όποτε μπαίνω σ αίθουσα με πιάνει ένα άγχος που δεν μπορείτε να φανταστείτε. Ξαφνικά έτσι αρχίζουν κάπως ταχυπαλμίες όχι πολύ, πόνος στην κοιλιά και κάποιες φορές μ'έρχεται ν πάω προς νερού μου (να τ πω έτσι σεμνά...;) ). Ξέρω ότι αυτό σε αντρες είναι κάπως εξευτελιστικό, αλλ φαίνετα πως τ άγχος δεν κοιτά φύλα. Μπορεί να ελεγχθεί αυτό; Υπαρχει κάποιος τρόπος; οι αναπνοές κάτι κάνουν αλλά ενταξει, δεν μπορεις να τις κάνεις και παντού... Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Νομίζω ότι τ βλέπω σαν αναγκαστική υποχρέωση, πως πρέπει αναγκαστικά να πάω εκεί

Δημοσ.

Εσύ χαραμίζεσαι εκεί! Στην ευελπίδων έπρεπε να πας!

ΓΙΑΤΙ σε πιάνουν ταχυπαλμίες; Τι σε αγχώνει όταν μπαίνεις στην αίθουσα; Αυτό σε πιάνει στις αίθουσες ή και στον χώρο της σχολής γενικά; Σε συγκεκριμένες αίθουσες η γενικά σε διδακτικές αίθουσες; (ΟΧΙ δεν τρολλάρω, στο δευτερο παρτ)

Δημοσ.

Το αρχικό σου post σε συνδυασμό πάντα με το περιβάλλον για το οποίο μιλάμε (σχολή) με κάνει να πιστεύω πως πρόκειται για social anxiety. Δεν θα ήταν περίεργο πέρα από τη διάθεση να σε επηρεάζει και σωματικά.

Προσπάθησε να απαντήσεις ειλικρινά στις παρακάτω ερωτήσεις. Μπορεί κάποιες να φαίνονται περίεργες, αλλά σε διαβεβαιώ πως δεν είναι τυχαίες:

1) Είσαι πρωτοετής, με λίγα λόγια ξεκινάς τώρα (μετά τις καταλήψεις) τη σχολή; Αν όχι, πότε παρατήρησες για πρώτη φορά τα συμπτώματα αυτά; Προσπάθησε να θυμηθείς αν ήταν μετά από κάποια απαιτητική περίοδο (δύσκολη εξεταστική, εξάμηνο στο οποίο χρώσταγες πολλά μαθήματα κλπ)

2) Προσπάθησε να αναπαράγεις στο μυαλό σου μια τυπική εβδομάδα στη σχολή. Πότε ακριβώς σε πιάνει το άγχος, υπάρχουν συγκεκριμένες στιγμές (συγκεκριμένο μάθημα/καθηγητή, όταν βλέπεις συγκεκριμένα άτομα-συμφοιτητές, κάτι άλλο) ή το άγχος εμφανίζεται από την αρχή και παραμένει καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής σου στο χώρο; 

3) Τις πρώτες-πρώτες μέρες της σχολής, κατά την εγγραφή σου ας πούμε, συνέβη τίποτα δυσάρεστο;

4) Είσαι θρησκευόμενος;

5) Παρακολουθείς έργα μυθοπλασίας (σειρές - ταινίες) κι αν ναι, σε τι βαθμό; Ποια λέξη σου έρχεται στο μυαλό στο άκουσμα της σειράς My Little Pony;

6) Στην καθημερινή σου ζωή φοράς καπέλα; Αν ναι, τι τύπου;

• Like 3
Δημοσ.

4) Είσαι θρησκευόμενος;

5) Παρακολουθείς έργα μυθοπλασίας (σειρές - ταινίες) κι αν ναι, σε τι βαθμό; Ποια λέξη σου έρχεται στο μυαλό στο άκουσμα της σειράς My Little Pony;

6) Στην καθημερινή σου ζωή φοράς καπέλα; Αν ναι, τι τύπου;

• Like 5
Δημοσ.

• Like 1
Δημοσ.

Όπως είπα κάποιες από τις ερωτήσεις θα φανούν αλλόκοτες, αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουν νόημα όμως. Μερικές φορές δεν μετράει τόσο η απάντηση σαν πληροφορία, αλλά πιο πολύ ο τρόπος που σκέφτηκε κάποιος για να απαντήσει κάτω από ακριβείς συνθήκες δημιουργημένες μέσα από συγκεκριμένους διεγερτικούς παράγοντες.

Δεν θέλω να σας το χαλάσω, αλλά άγχος μπορεί να έχει κανείς πριν από μια εξεταστική, μια συνέντευξη για δουλειά ή ένα πέσιμο. Το κοινό σε όλες τις περιπτώσεις είναι ότι διαρκεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Το να ξεκινάει κάποιος σχολή και να φτάνει σε σημείο πονόκοιλου και ταχυπαλμίας μόνο φυσιολογικό δεν είναι. Επομένως λύσεις "Μάσα μια τσίχλα", "Πιες ένα μισόκιλο κόκκινο πριν την πρωινή θεωρία", "Μίλα με ΔΑΠίτισα να σου κάνει κονέ" δε βοηθάνε.

Δημοσ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοικητικών συνεχίζεται η απεργία και Δευτέρα-Τρίτη οπότε μπορείς να ξεαγχωθείς. Μόνο το Μαθηματικό έβγαλε ανακοίνωση οτι ανοίγει, αν είσαι Φιλοσοφική μπορείς να χαλαρώσεις γιατί δεν έχει ανακοινωθεί τπτ και δεν νομίζω να βγει ανακοίνωση άμεσα. Άσε που έρχονται και Χριστούγεννα...

Ωστόσο σωστά τα ρωτάει αυτά ο slipknot και η λύση στο πρόβλημα σου ονομάζεται ψυχολόγος. Πολυέξοδη αλλά το πρόβλημα σου είναι ψυχολογικής φύσεως.

Δημοσ.

Ειχες κ στο παρελθον ποτε παρομοια εμπειρια? εχεις βιωσει ποτε κρισεις πανικου π.χ. σε σχολικο χωρο κ εχεις συνδυασει τ ολο θεμα με το κεφαλαιο ''εργασια''-σχολη κτλ? 

Δημοσ.

Παιδια γειά σε όλους, σόρρυ π ανοίγω θέμα τέτοια ώρα. Τη δευτέρα απ'ό,τι όλα δείχνουν ανοίγει το εκπα κ μαζί κ η σχολή μου. Δεν ξέρω τι με πιάνει κ όποτε πηγαίνω εκει, όποτε μπαίνω σ αίθουσα με πιάνει ένα άγχος που δεν μπορείτε να φανταστείτε. Ξαφνικά έτσι αρχίζουν κάπως ταχυπαλμίες όχι πολύ, πόνος στην κοιλιά και κάποιες φορές μ'έρχεται ν πάω προς νερού μου (να τ πω έτσι σεμνά... ;) ). Ξέρω ότι αυτό σε αντρες είναι κάπως εξευτελιστικό, αλλ φαίνετα πως τ άγχος δεν κοιτά φύλα. Μπορεί να ελεγχθεί αυτό; Υπαρχει κάποιος τρόπος; οι αναπνοές κάτι κάνουν αλλά ενταξει, δεν μπορεις να τις κάνεις και παντού... Ευχαριστώ πολύ.

976820.png

Δημοσ.

Τώρα αυτά είναι σοβαρά θέματα η τρολιές; Φίλε αν το ρωτάς σοβαρά σε λάθος μέρος είσαι. Καλύτερα να επισκεφτείς έναν γιατρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...