Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Nαι τωρα το ειδα. :-D

Για πεστε εσεις που ειστε πιο φαν του αθληματος.Ποιος ειναι ο πιο τρελιαρης παικτης αγωνιστικου ποκερ  ? Ο πιο θεαματικος εννοω.

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

O calling station negreanu ειναι για να γελας οντως με τις ραντομιες του "Ξερω οτι χανω, αλλα θα κανω call" (Χανει φυσικα...), ο πιο θεαματικος θα ελεγα Isildur1 μακραν, λιγο outdated αλλα αυτα που εκανε δεν θα ξαναγινουν ποτε..

Δημοσ.

Viktor Blom ειναι το κανονικο του, Isildur1 ειναι το username του στο full tilt οταν κερδισε 6-7mill παιζοντας vs των καλυτερων παιχτων εκεινη την περιοδο(ταυτοχρονα πολλες φορες..) και μετα τα ξαναεχασε ολα στο PLO.. Περιλιπτικο και λιγο γλαφυρο video για μια ιδεα της παιχτουρας(ενταξει inconsistent αλλα μιλαγαμε για θεαμα.. :P)

Δημοσ.

Nαι τωρα το ειδα. :-D

Για πεστε εσεις που ειστε πιο φαν του αθληματος.Ποιος ειναι ο πιο τρελιαρης παικτης αγωνιστικου ποκερ  ? Ο πιο θεαματικος εννοω.

Tony G....εχω καιρο να τον παρακολουθησω αλλα πραγματικα χαιρομουν να βλεπω ποκερ οποτε επαιζε. Επισης ο Negreanu ειναι διασκεδαστικος γιατι σχεδον παντα καταλαβαινει ακριβως τι κραταει ο αντιπαλος ακομα και οταν χανει :P 

Δημοσ.

Αρα και το να κερδισω το λοττο δεν ειναι τυχη, αλλα στατιστικη που δεν ξερω τις πιθανοτητες της...

Βασικά τις ξέρεις. Για να σου έρθουν οι 6 αριθμοί που έχεις διαλέξει έχεις μια πιθανότητα 1/13.983.816, σύμφωνα με διάφορα sites στο νετ.

• Like 1
Δημοσ.

Αρα και το να κερδισω το λοττο δεν ειναι τυχη, αλλα στατιστικη που δεν ξερω τις πιθανοτητες της...

οχι,γιατι ξερεις τις πιθανοτητες και ειναι απειροελαχιστες αρα δε συμφερει να παιξεις

για να κερδισεις πρεπει να παιξεις περισσοτερα λεφτα απο αυτα που μπορεις να κερδισεις.

το λοττο ειναι παιχνιδι που κερδιζει μονο ο οπαπ.κανενας αλλος.

aQqzPM7_460sa.gif

Δημοσ.

Βασικά τις ξέρεις. Για να σου έρθουν οι 6 αριθμοί που έχεις διαλέξει έχεις μια πιθανότητα 1/13.983.816, σύμφωνα με διάφορα sites στο νετ.

Δε διαφωνω, αυτο εσυ πως το λες, τυχη, η πιθανοτητα 1/13.983.816; Και αυτη η πιθανοτητα εχει σχεση με τη δικη σου εξυπναδα ή οχι;

οχι,γιατι ξερεις τις πιθανοτητες και ειναι απειροελαχιστες αρα δε συμφερει να παιξεις

για να κερδισεις πρεπει να παιξεις περισσοτερα λεφτα απο αυτα που μπορεις να κερδισεις.

το λοττο ειναι παιχνιδι που κερδιζει μονο ο οπαπ.κανενας αλλος.

aQqzPM7_460sa.gif

Σημασια εχει αν συμφερει ή οχι να παιξω; Δε βλεπω λογικη σε αυτο που λες.

Σημασια εχει, οτι μιλας για κατι το οποιο ειναι κρυφο για σενα, ειτε ειναι τα νουμερα του λοττο, ειτε ειναι μια κλειστη τραπουλα, ειτε ειναι τα τυχαια νουμερα των ζαριων στο ταβλι, σε σχεση με το αν ολα αυτα εχουν μεσα τους τον παραγοντα τυχη ή οχι. Προφανως φια σενα δεν παιζει σε ολο αυτο ρολο η τυχη.

Δημοσ.

φυσικα εχει σημασια αν σε συμφερει να παιξεις

γιατι ετσι παιζεις και στο ποκερ μακροπροθεσμα

το ποσα ρισκαρεις για το ποσα να κερδισεις σε σχεση με τις πιθανοτητες που εχεις να το κανεις

Δημοσ.

φυσικα εχει σημασια αν σε συμφερει να παιξεις

γιατι ετσι παιζεις και στο ποκερ μακροπροθεσμα

το ποσα ρισκαρεις για το ποσα να κερδισεις σε σχεση με τις πιθανοτητες που εχεις να το κανεις

Ναι, αλλα παλι μιλας για πιθανοτητες. Η λεξη πιθανοτητα, απο μονη της φερνει τον παραοντα τυχη.

Αυτο δεν εχει απολυτως καμμια σχεση με το σκακι.

Στο ενα παιγνιδι παιζεις με πιθανοτητες (που εσενα δε σου αρεσει να το λες τυχη), πιθανοτητες να εχω εγω συνεχεια καλο φυλλο, κα ας πουμε πιθανοτητα να ειμαι και καλος και να ξερω να αξιοποιησω το καλο μου φυλλο, ενω στο αλλο ανοικτα, κανεις μια κινηση, και ανοικτα περιμενεις απο τον αλλο, οχι πιθανοτητες, οχι να του κατσει μια καλη κινηση, απλα περιμενεις την εξυπναδα του, την ευστροφια του, να απαντησει στην κινηση σου. Απολυτως κανενας παραγοντας στατιστικης, πιθανοτητας, τυχης, απλα καθαρη ευστροφια, εξυπναδα και μελετη.

Δημοσ.

Και τι μου εδειξες τωρα?

Καποιες ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ?

Και μαλιστα απο την πλευρα που εγω δεν εφερα και καμια μεγαλη αντιρρηση. Ισα ισα που μαλλον συμφωνω οτι οι τοπ παικτες στο σκακι μπορουν να πανε εξαιρετικα στο ποκερ και θα ειναι παιχνιδακι για αυτους. Στο αντιστροφο διαφωνω.

Η μεγαλη μου αντιρρηση δηλαδη ηταν για το οτι οι μαστερς του Ποκερ ειναι και experts(πχ ΙΜς) στο Σκακι και ειπα οτι αυτο δεν ισχυει σε καμια των περιπτωσεων!!

Για αυτο δεν μου εδωσες ουτε μια εξαιρεση/περιπτωση.

Η 2η μεγαλη μου αντιρρηση ειναι αυτο που ειπες:

Aπ'όσο ξέρω είναι περίπου ισοδύναμα παίγνια τεχνικώς

Καθολου ισοδυναμα δεν ειναι. Το σκακι απαιτει πολυ μεγαλυτερη τεχνικη με την εννοια της ικανοτητας.

Βασικα οπως ειπα και στο αλλο τοπικ ολα ειναι θεμα ανταγωνισμου. Των αντιπαλων δηλαδη. Και σε μεγαλο πληθος αντιπαλων ολα τα παιχνιδια(ακομη και το απλοικο ΣΟΣ) εχουν ιδια δυσκολια γιατι δεν παιζεις με αντιπαλο το παιχνιδι αλλά τον αντιπαλο ανθρωπο.

Σε παρεξήγησα! Υποψιάζεσαι δηλαδή ότι οι ποκεράδες είναι πιθανότερο να παίζουν blackjack ή bagkammon σ'επίπεδο master;

Δημοσ.

Ναι, αλλα παλι μιλας για πιθανοτητες. Η λεξη πιθανοτητα, απο μονη της φερνει τον παραοντα τυχη.

Αυτο δεν εχει απολυτως καμμια σχεση με το σκακι.

Στο ενα παιγνιδι παιζεις με πιθανοτητες (που εσενα δε σου αρεσει να το λες τυχη), πιθανοτητες να εχω εγω συνεχεια καλο φυλλο, κα ας πουμε πιθανοτητα να ειμαι και καλος και να ξερω να αξιοποιησω το καλο μου φυλλο, ενω στο αλλο ανοικτα, κανεις μια κινηση, και ανοικτα περιμενεις απο τον αλλο, οχι πιθανοτητες, οχι να του κατσει μια καλη κινηση, απλα περιμενεις την εξυπναδα του, την ευστροφια του, να απαντησει στην κινηση σου. Απολυτως κανενας παραγοντας στατιστικης, πιθανοτητας, τυχης, απλα καθαρη ευστροφια, εξυπναδα και μελετη.

πιθανοτητα ειναι να εχεις 1 στις 10 να κερδισεις στη παρτιδα ποκερ (η οποιοδηποτε αλλο ποσοστο σε κατι ) ετσι μπορεις να υπολογισεις ποσα παιχνιδια να παιξεις και ποσο να πονταρεις ωστε να βγεις κερδισμενος μακροπροθεσμα

τυχη ειναι πχ να κυκλοφορεις μονιμα μεθυσμενος χωρις να σε γραψουνε (γιατι δε ξερεις ποσο % ειναι η πιθανοτητα να σε γραψουνε.) ετσι δε ξερεις ποσες πιθανοτητες εχεις να φας προστιμο ωστε να ξερεις να παρεις ταξι.

• Like 1
Δημοσ.

Eπιμένω πάντως: έστω ότι το σύγχρονο σκάκι είναι παιχνίδι ψυχολογίας! Ο Ιvanchuk δεν μπορεί να επιβληθεί των αντιπάλων του, παρά την εξαιρετική τεχνική του. Απεναντίας, το σύγχρονο πόκερ είναι παιχνίδι ικανότητας: ακόμα και οι πιο επιθετικοί παίκτες δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη...

http://www.sport24.gr/Sports/poker/poker_paixnidi_ikanothtwn_kai_me_ton_nomo.1906502.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...