katsouras Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπερα, θελω να μοιραστω μαζι σας την σημερινη εκπληξουλα που μου επιφυλασσε ο αγαπημενος μας ΟΑΕΔ και συγκεκριμενα στο τμημα της Συρου.. Ειμαι ανεργος απο τον Μάϊο του 2012 και τον περασμενο μηνα πηγα κανονικα να ανανεωσω την καρτα μου την ημερα που επρεπε 21/11 δηλαδη.Σημερα λοιπον ξαναπηγα να ρωτησω γιατι δεν με ανεγραφε στους πινακες της τελευταιας μου αιτησης για το προγραμμα κοινωφελους απασχολησης.Αφου πηγα στην προϊσταμενη και εβαλε το ΑΦΜ μου στον υπολογιστη με εκπληξη ακουω ''Δεν πηρατε μορια γιατι εχει ληξει η καρτα σας!!Με τεραστια εκπληξη αφου για αλλο πηγα και ακουσα οτι χειροτερο μπορουσα να ακουσω εκει μεσα βγαζω την καρτα και αρχιζω να περιγραφω τι και πως ακομα και την υπαλληλο που ηταν εκεινη την μερα καθως δεν περασε ουτε μηνας και τα θυμαμαι ολα πολυ καλα..Στην καρτα μου λοιπον πανω υπαρχει ενα αυτοκολλητο διαφορετικο απο τα αλλα που λενε ''Επομενη ανανεωση'' και γραφει το 21/11 την μερα που πηγα δηλαδη και την ανανεωσα.Δεν υπαρχει αλλο μετα απο αυτο και στην ουσια ειναι σαν να μην πηγα!!Ελα ομως που το αυτοκολλητο που λεει 21/11 το κολλησε εκεινη την ημερα!!Η προϊσταμενη με τα πολλα πηγε και εψαξε και δεν βρηκε κατι οποτε στην ουσια ειναι σαν να λεω ψεματα χωρις να μπορω να το αποδειξω!Η κοπελα μου εκεινη την μερα ηταν μαζι μου αλλα φανταζομαι δεν μετραει η μαρτυρια της παρολο που θυμαται και εκεινη με λεπτομεριες τι και πως.Επισης αυτη που μου εκανε την ανανεωση την ειδα πρωτη και τελευταια φορα εκει στο τμημα που ανανεωνουν τεσπα και μαλλον ηταν με καμια συμβαση και την εχει κανει τωρα!Η προϊσταμενη η οποια ηταν ευγενεστατη και εξυπηρετικοτατη μου ειπε να κανω μια ενσταση αρχικα ηλεκτρονικα και να παω αυριο με το εκκαθαριστικο να βγαλουμε νεα καρτα και να κανουμε και απο εκει ενσταση μαζι ωστε αν την δεχτουν να '' κολλησουν '' οι μηνες.Εξ αιτιας αυτου λοιπον εχασα την τελευταιο προγραμμα ,ισως να χω χασει ηδη και να μην γινεται τιποτα σχεδον 2 χρονια ανεργιας! και φυσικα δεν θα μετραω και στο μελλον πουθενα ουτε για επιδομα ουτε για τιποτα! Αν εχει γνωριζει κατι καποιος ας μου πει καμια γνωμη γιατι επομενη μου κινηση ειναι να παω στον συνηγορο του πολιτη και ισως ακομα και σε δικηγορο αν δεν γινει κατι εστω να με συμβουλεψει τι και πως...
saya Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Λαθος του προσωπικου.. δεν νομιζω να μπορεις να το αποδειξεις.
katsouras Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 σε ποιον ΟΑΕΔ πηγες? Συρο ειμαι οποτε τμημα Συρου οπως γραφω εκτος αν εννοεις κατι αλλο. Λαθος του προσωπικου.. δεν νομιζω να μπορεις να το αποδειξεις. Αυτο ειναι που φοβαμαι καθως ειναι ο λογος μου εναντια στον δικο τους..
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Μετά την απομάκρυνση εκ του (δημοσίου) ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Δυστυχώς η ευτυχώς πρέπει να το κάνεις βούκινο στην internetόσφαιρα . Την κοπέλα που έκανε την βλακεία την βρήκες? Πήγαινε και πιάστην προσωπικα και θύμισε της το όσο είναι νωρίς. Edit: Να βρουν την κοπέλα από τις συμβάσεις που έχουν κάνει.. Μίλα με προιστάμενο. Δεν είναι κάτι το οποίο εμπεριέχει δόλο και δεν έχεις άμεσο όφελος για να πεις ψέματα. Δουλειά ζητάς. Ούτε να σου χαρίσουν λεφτά ούτε τίποτα άλλο. Οπότε δεν υπάρχει λόγος από την πλευρά σου να πεις ψέματα για μια ανανέωση. Τα παραπάνω τα ξέρεις. απλά τα γράφω για να τα πεις και εσύ με την σειρά σου μπας και αλλάξει κάτι.
funbreaker Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Αν εχει γνωριζει κατι καποιος ας μου πει καμια γνωμη γιατι επομενη μου κινηση ειναι να παω στον συνηγορο του πολιτη και ισως ακομα και σε δικηγορο αν δεν γινει κατι εστω να με συμβουλεψει τι και πως... Τρομερή ατυχία φίλε. Έχω μια παρόμοια περίπτωση να σου διηγηθώ με την διαφορά πως την βλακεία την έκανα εγώ και όχι κάποιος υπάλληλος. Ξέχασα δηλαδή να ανανεώσω την κάρτα μου και πήγα 1 μέρα μετά και δεν μου την ανανέωναν. Ουσιαστικά είναι το ίδιο αφού και σε σένα φαίνεται πως δεν πήγες. Αυτό που έκανα ήταν να κάνω ένσταση. Στην ένσταση έγγραψα σε ένα λευκό χαρτί τα στοιχεία μου και τον λόγο της ένστασης. Φυσικά δεν τους είπα πως το ξέχασα αλλά έγραψα "δεν έκανα ανανέωση την ημερομηνία που έπρεπε λόγω λανθασμένης καταγραφής της" και το άφησα έτσι αόριστο ώστε να μην καταλάβουν και να θεωρήσουν πως έγινε κάποιο λάθος και να εγκρίνουν την ένστασή μου μπροστά στον μεγάλο όγκο ενστάσεων που θα έχουν. Παράλληλα ήμουν και σε ένα πρόγραμμα voucher, το έγραψα κι αυτό και πως κινδύνευα να το χάσω κτλ μήπως και συμβάλει θετικά. Και πράγματι η ένσταση μου έγινε δεκτή. Το κακό είναι πως οι ενστάσεις εξετάζονται ανά 3μηνο στα κεντρικά στην Αθήνα οπότε αν την στείλεις στην αρχή της περιόδου θα περιμένεις αρκετά. Εγώ έψαξα και βρήκα και ποιοι είναι υπεύθυνοι για τις ενστάσεις και τα τηλέφωνά τους και μετά από πολύ κόπο κατάφερα να τους κάνω να το σηκώσουν και να μάθω λίγο νωρίτερα την έκβαση της υπόθεσής μου. Αν κάνεις το ίδιο και χρειαστείς τα ονόματα και τα τηλέφωνα στείλε κανα p.m. να ψάξω μήπως και τα έχω ακόμα κάπου σημειωμένα. Στην περίπτωσή σου φυσικά μιας και το λάθος δεν οφείλεται σε σένα αλλά στην υπάλληλο θα γράψεις αυτά που πρέπει και καλό θα ήταν αν γίνεται να γράψει και η υπάλληλος τίποτα μέσα στην ένσταση ώστε να γίνει δεκτή σίγουρα. Το κακό είναι ο χρόνος αναμονής και τα προγράμματα που ίσως χάσεις γι αυτό προσπάθησε να πιέσεις με όποιο τρόπο μπορείς. π.χ. εγώ αν ήμουν Αθήνα θα πήγαινα και από εκεί. Με δικηγορους αμφιβάλω αν συμφέρει να κάνεις κάτι μιας και τα οφέλη πλέον απ τον ΟΑΕΔ είναι τόσο μικρά που δεν έχει νόημα να μπεις σε έξοδα. Good luck... 1
Physics_Rulez Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Αυτή η μαλακία με τον ΟΑΕΔ πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Αυτό θα γίνει μόνο με συνεχείς διαμαρτυρίες και επιστολές/e-mail στο αρμόδιο υπουργείο. Δεν είναι δυνατόν κάποιος να στερείται την ιδιότητα του ανέργου επειδή χάθηκε το αυτοκολλητάκι της κάρτας ανεργίας. Είναι εμετικό και ντροπή να συμβαίνει στα πρόθυρα του 2014. Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα για την υπηρεσία του ΟΑΕΔ. Από τη στιγμή που όλες οι προσλήψεις/πίνακες προσωπικού/απολύσεις κτλ γίνονται πλέον υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, από τη στιγμή που αυτεπάγγελτα ο ΟΑΕΔ μπορεί να αναζητήσει στο ΙΚΑ τυχόν ένσημα, έστω να ζητήσει από τον δύστυχο άνεργο προσκόμιση βεβαίωσης μη εγγραφής σε ΤΕΒΕ/ΤΣΜΕΔΕ/ΤΣΑΥ κτλ. Ενώ μπορεί δηλαδή να βγει συμπέρασμα για το αν κάποιος είναι όντως άνεργος, ο ΟΑΕΔ του 1950, που όμως βρίσκεται ήδη στο 2014, του λέει ότι έχασε το αυτοκόλλητο της κάρτας ανεργίας, οπότε χάνει και τα προνόμια που πηγάζουν από τη διάρκεια της ανεργίας. Το ακούω συχνά να συμβαίνει τώρα τελευταία και χάνω την πίστη στην ανθρωπότητα. Εντάξει, έτσι θα γλυτώσουμε στατιστικά και λίγους μακροχρόνια ανέργους, φασούλι φασούλι. Φυσικά οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ, οι προϊστάμενοι κτλ δεν μπορούν να αντιληφθούν τη δυσκολία της εν λόγω κατάστασης, όντας μόνιμοι. Αλλιώς θα είχαν κάνει μια ρημάδα έκθεση στο υπουργείο. 7
katsouras Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Τρομερή ατυχία φίλε. Έχω μια παρόμοια περίπτωση να σου διηγηθώ με την διαφορά πως την βλακεία την έκανα εγώ και όχι κάποιος υπάλληλος. Ξέχασα δηλαδή να ανανεώσω την κάρτα μου και πήγα 1 μέρα μετά και δεν μου την ανανέωναν. Ουσιαστικά είναι το ίδιο αφού και σε σένα φαίνεται πως δεν πήγες. Αυτό που έκανα ήταν να κάνω ένσταση. Στην ένσταση έγγραψα σε ένα λευκό χαρτί τα στοιχεία μου και τον λόγο της ένστασης. Φυσικά δεν τους είπα πως το ξέχασα αλλά έγραψα "δεν έκανα ανανέωση την ημερομηνία που έπρεπε λόγω λανθασμένης καταγραφής της" και το άφησα έτσι αόριστο ώστε να μην καταλάβουν και να θεωρήσουν πως έγινε κάποιο λάθος και να εγκρίνουν την ένστασή μου μπροστά στον μεγάλο όγκο ενστάσεων που θα έχουν. Παράλληλα ήμουν και σε ένα πρόγραμμα voucher, το έγραψα κι αυτό και πως κινδύνευα να το χάσω κτλ μήπως και συμβάλει θετικά. Και πράγματι η ένσταση μου έγινε δεκτή. Το κακό είναι πως οι ενστάσεις εξετάζονται ανά 3μηνο στα κεντρικά στην Αθήνα οπότε αν την στείλεις στην αρχή της περιόδου θα περιμένεις αρκετά. Εγώ έψαξα και βρήκα και ποιοι είναι υπεύθυνοι για τις ενστάσεις και τα τηλέφωνά τους και μετά από πολύ κόπο κατάφερα να τους κάνω να το σηκώσουν και να μάθω λίγο νωρίτερα την έκβαση της υπόθεσής μου. Αν κάνεις το ίδιο και χρειαστείς τα ονόματα και τα τηλέφωνα στείλε κανα p.m. να ψάξω μήπως και τα έχω ακόμα κάπου σημειωμένα. Στην περίπτωσή σου φυσικά μιας και το λάθος δεν οφείλεται σε σένα αλλά στην υπάλληλο θα γράψεις αυτά που πρέπει και καλό θα ήταν αν γίνεται να γράψει και η υπάλληλος τίποτα μέσα στην ένσταση ώστε να γίνει δεκτή σίγουρα. Το κακό είναι ο χρόνος αναμονής και τα προγράμματα που ίσως χάσεις γι αυτό προσπάθησε να πιέσεις με όποιο τρόπο μπορείς. π.χ. εγώ αν ήμουν Αθήνα θα πήγαινα και από εκεί. Με δικηγορους αμφιβάλω αν συμφέρει να κάνεις κάτι μιας και τα οφέλη πλέον απ τον ΟΑΕΔ είναι τόσο μικρά που δεν έχει νόημα να μπεις σε έξοδα. Good luck... Το ξερω φιλε φαινεται ετσι οπως ειναι σαν να μην εχω παει καθολου..Απλα τρελαινομαι γιατι ειμαι 27 χρονων,2 χρονια ανεργος και επισημα και στην πραξη ομως και αν χασω και τα 2 χρονια απο μαλακια μιας υπαλληλου που δεν ηταν καν μονιμη πραγματικα θα κινησω γη και ουρανο γιατι τα χω παρει πολυ ασχημα..Αυριο θα την κανουμε μαζι την ενσταση στον ΟΑΕΔ και βλεπουμε..Μετα απλα συνηγορο του πολιτη και οτι αλλο μπορει να γινει.. Αυτή η μαλακία με τον ΟΑΕΔ πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Αυτό θα γίνει μόνο με συνεχείς διαμαρτυρίες και επιστολές/e-mail στο αρμόδιο υπουργείο. Δεν είναι δυνατόν κάποιος να στερείται την ιδιότητα του ανέργου επειδή χάθηκε το αυτοκολλητάκι της κάρτας ανεργίας. Είναι εμετικό και ντροπή να συμβαίνει στα πρόθυρα του 2014. Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα για την υπηρεσία του ΟΑΕΔ. Από τη στιγμή που όλες οι προσλήψεις/πίνακες προσωπικού/απολύσεις κτλ γίνονται πλέον υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, από τη στιγμή που αυτεπάγγελτα ο ΟΑΕΔ μπορεί να αναζητήσει στο ΙΚΑ τυχόν ένσημα, έστω να ζητήσει από τον δύστυχο άνεργο προσκόμιση βεβαίωσης μη εγγραφής σε ΤΕΒΕ/ΤΣΜΕΔΕ/ΤΣΑΥ κτλ. Ενώ μπορεί δηλαδή να βγει συμπέρασμα για το αν κάποιος είναι όντως άνεργος, ο ΟΑΕΔ του 1950, που όμως βρίσκεται ήδη στο 2014, του λέει ότι έχασε το αυτοκόλλητο της κάρτας ανεργίας. Το ακούω συχνά να συμβαίνει τώρα τελευταία και χάνω την πίστη στην ανθρωπότητα. Φυσικά οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ, οι προϊστάμενοι κτλ δεν μπορούν να αντιληφθούν τη δυσκολία της εν λόγω κατάστασης. Αλλιώς θα είχαν κάνει μια ρημάδα έκθεση στο υπουργείο. Φιλε ειναι σαν να βλεπω δικα μου λογια γραμμενα...Μα ειναι δυνατον...?Δηλαδη αν δουλευω χωρις ενσημα δεν μπορω να παω να ανανεωσω την καρτα?Το γαμημενο το αυτοκολλητακι ειναι το προβλημα?Πραγματικα ειμαστε ουγκανοι...Επισης καθε φορα που παω ανα διαστηματα βλεπω 1-2 φορες υπαλληλους προφανως με συμβαση.1-2 θεσεις που ειναι υπευθυνες δεν μπορουν να χουν ενα μονιμο ωστε να μην γινονται τετοιες μαλακιουλες?Δυσκολο και αυτο?Οπως και να χει θα ενημερωσω για την εξελιξη γιατι εμαθα πως και στο παρελθον εγινε κατι αντιστοιχο και το διορθωσαν καπως...Ευτυχως το ανακαλυψα τυχαια ουτε μηνα μετα αλλιως θα πηγαινα Φλεβαρη! 2
katsouras Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Προς ενημερωση του θεματος να πω οτι κατεθεσα την ενσταση το πρωι την οποια την καναμε ηλεκτρονικα με την προϊσταμένη. Να πω απλα οτι η ηλεκτρονικη ενσταση ελενχεται πολυ πιο γρηγορα απο την απλη που κανει 3 μηνες! Επισης εμαθα οτι μεχρι 15 μερες καθυστερησης της ανανεωσης μπορει να στις δικαιολογησει κατι που δεν ηξερα κ αν σας τυχει να πατε στον προϊστάμενο κ οχι στον καθε τυχαρπαστο υπαλληλο π δν ξερει Χριστο! (Σε φιλο εκοψαν 6 μηνες για 9 μερες...).Αναφορικα με το θεμα μου μου ειπε οτι ειναι δυσκολο αλλα ευτυχως το μαθα σχετικα γρηγορα απο σποντα γιατι αν πηγαινα Φλεβαρη π ηταν η επομενη χαιρετισματα...Μια συμβουλη προς ολους...Ελαχιστοι ξερουν πραγματικα την δουλεια κ δν σου λενε δεν ξερω σε ολα..Να τους πιεζετε γιατι πρεπει να ξερουν..Ειναι δουλεια τους κ οχι δικη μας...Οπως ειπα κ πιο πανω σημερα εμαθα για τις 15 μερες ενω πριν κατι μηνες κανενας δν ηξερε τπτ!Αυτα κ αν εχω νεοτερα θα ενημερωσω.. 1
funbreaker Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Προς ενημερωση του θεματος να πω οτι κατεθεσα την ενσταση το πρωι την οποια την καναμε ηλεκτρονικα με την προϊσταμένη. Να πω απλα οτι η ηλεκτρονικη ενσταση ελενχεται πολυ πιο γρηγορα απο την απλη που κανει 3 μηνες! Επισης εμαθα οτι μεχρι 15 μερες καθυστερησης της ανανεωσης μπορει να στις δικαιολογησει κατι που δεν ηξερα κ αν σας τυχει να πατε στον προϊστάμενο κ οχι στον καθε τυχαρπαστο υπαλληλο π δν ξερει Χριστο! (Σε φιλο εκοψαν 6 μηνες για 9 μερες...).Αναφορικα με το θεμα μου μου ειπε οτι ειναι δυσκολο αλλα ευτυχως το μαθα σχετικα γρηγορα απο σποντα γιατι αν πηγαινα Φλεβαρη π ηταν η επομενη χαιρετισματα...Μια συμβουλη προς ολους...Ελαχιστοι ξερουν πραγματικα την δουλεια κ δν σου λενε δεν ξερω σε ολα..Να τους πιεζετε γιατι πρεπει να ξερουν..Ειναι δουλεια τους κ οχι δικη μας...Οπως ειπα κ πιο πανω σημερα εμαθα για τις 15 μερες ενω πριν κατι μηνες κανενας δν ηξερε τπτ!Αυτα κ αν εχω νεοτερα θα ενημερωσω.. Είναι τραγικό γιατί για την ηλεκτρονική ένσταση δεν μου το είπε εμένα η προιστάμενος και περίμενα 3 μήνες σαν μλκας. Αυτό που λες για τις 15 μέρες δεν κατάλαβα τι είναι. Εννοείς πως μέχρι 15 μπορεί να στις δικαιολογήσει η προιστάμενος χωρίς καν ένσταση ή η ένσταση?
firewalker Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Αυτή η μαλακία με τον ΟΑΕΔ πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Αυτό θα γίνει μόνο με συνεχείς διαμαρτυρίες και επιστολές/e-mail στο αρμόδιο υπουργείο. Δεν είναι δυνατόν κάποιος να στερείται την ιδιότητα του ανέργου επειδή χάθηκε το αυτοκολλητάκι της κάρτας ανεργίας. Δεν έχει καμιά απολύτως ισχύ το αυτοκόλλητο. Είναι για δική σου υπενθύμιση. Και να είχε αυτοκόλλητο, αν δεν ήταν περασμένη στο σύστημα η ανανέωση την ίδια διαδικασία θα έπρεπε να ακολουθήσει κάποιος. Τρομερή ατυχία φίλε. Έχω μια παρόμοια περίπτωση να σου διηγηθώ με την διαφορά πως την βλακεία την έκανα εγώ και όχι κάποιος υπάλληλος. Ξέχασα δηλαδή να ανανεώσω την κάρτα μου και πήγα 1 μέρα μετά και δεν μου την ανανέωναν. Ουσιαστικά είναι το ίδιο αφού και σε σένα φαίνεται πως δεν πήγες. Κακώς. Από το site του Ο.Α.Ε.Δ.: Η δυνατότητα ανανέωσης ισχύει για χρονικό διάστημα πέντε (5) εργάσιμων ημερών πριν και πέντε (5) εργάσιμων ημερών μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης ισχύος του δελτίου ανεργίας. Μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος των 5 ημερών το δελτίο ανεργίας διαγράφεται αυτόματα από το μηχανογραφικό σύστημα του Οργανισμού. Σε αυτήν την περίπτωση ο πολίτης μπορεί να προβεί σε έκδοση νέου δελτίου ανεργίας. Έχω πάει και 4 μέρες μέρες μετά την λήξη (όταν είχα κάρτα) και έγινε κανονικά η ανανέωση.
funbreaker Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δεν έχει καμιά απολύτως ισχύ το αυτοκόλλητο. Είναι για δική σου υπενθύμιση. Και να είχε αυτοκόλλητο, αν δεν ήταν περασμένη στο σύστημα η ανανέωση την ίδια διαδικασία θα έπρεπε να ακολουθήσει κάποιος. Κακώς. Από το site του Ο.Α.Ε.Δ.: Έχω πάει και 4 μέρες μέρες μετά την λήξη (όταν είχα κάρτα) και έγινε κανονικά η ανανέωση. Μα εννοούσα πως πήγα 1 μέρα μετά το 5ήμερο. Και να θέσω το φιλοσοφικό ερώτημα: Γιατί όλα αυτα? Γιατί εν έτη 2013 να πρέπει να πηγαίνω εκεί να λέω, ε παιδιά είμαι ακόμα ανεργος... Αφού αν πιάσω δουλειά έτσι κι αλλιώς θα ενημερωθεί ο οαεδ αυτόματα μέσω της πρόσληψης. Αν πάλι αποφασίσω πως δεν θέλω να δουλέψω και να θεωρούμαι άνεργος μπορώ να πάω να τους το πω. Οπότε γιατί αυτή η γελοιότητα?
firewalker Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Όταν ρώτησα αυτό το πράγμα μου είπαν: -Για να γνωρίζουν πως δεν είσαι και εργάζεσαι στο εξωτερικό για παράδειγμα. -Για να ενημερώνεσαι από τους εργασιακούς συμβούλους, για προκηρύξεις κ.τ.λ.
funbreaker Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Όταν ρώτησα αυτό το πράγμα μου είπαν: -Για να γνωρίζουν πως δεν είσαι και εργάζεσαι στο εξωτερικό για παράδειγμα. -Για να ενημερώνεσαι από τους εργασιακούς συμβούλους, για προκηρύξεις κ.τ.λ. 1. Γιατί αν είμαι στο εξωτερικό τι να την κάνω την κάρτα ΟΑΕΔ στην Ελλάδα? Και πόσες είναι αυτές οι περιπτώσεις? Κι άμα έρχομαι ανά 3μηνο να δω την μάνα μου και κάνω και ανανέωση αυτοί πως διασφαλίζονται? Πιο γελοίο λόγο δεν μπορούσαν να σου πούνε. 2. Γιατί δεν μπορώ να πάω να ενημερωθώ άμα θέλω ή να ενημερωθώ online? Πρέπει να πάω να μου βάλουν αυτοκόλητο σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία για να ενημερωθώ?
katsouras Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Για αυτο το εγραψα φιλε γιατι ειμαι σιγουρος πως πολυ λιγα ατομα θα το γνωριζαν..Μου ειπε οτι μεχρι 15 μερες μετα την ημερομηνια που θα επρεπε να παω θα μπορουσε να μου τις δικαιολογησει καπως συμφωνα με την αρμοδιοτητα της ενω μετα τις 15 πρεπει να κανεις ενσταση και να εξεταστει απο τα κεντρικα..Οσο για την ηλεκτρονικη ενσταση και γω αν δεν γινοταν αυτο θα ακουγα για απλη απο τον απλο υπαλληλο λογικα.. Να πω και κατι αλλο ωραιο ψιλοσχετικο με το μπουρδελακι της χωρας μας...Η κοπελα μου ειχε περασει σε ενα προγραμμα Voucher που εχει καποιες ωρες θεωριας και βρισκεις μετα να πας σε εντελως ασχετα με το θεμα επαγγελματα απλα να συμπληρωσεις τις ωρες εργασιας.Πηγε λοιπον σε γνωστο λογιστη και τελειωσε σημερα ολες τις ωρες τις.Ειναι να παρει 3 χιλιαρικα καπου και επρεπε να εχει παρει ηδη 400 ευρω.Μετα απο 5 μηνες περιπου δεν εχει παρει ουτε ευρω και δουλευε κανονικοτατα οχι απλα να παει και να περασει την ωρα της και ο λογος που δεν πηρε ακομα τα 400 ευρω ειναι γιατι στα κεντρικα του ΟΑΕΔ ο αρμοδιος υπαλληλος για το τμημα των Κυκλαδων ειχε μαζεψει λεει 1 μηνα αδεια και τον πηρε μαζεμενο και κανενας δεν επιασε να κανει αυτη την δουλεια! Δηλαδη αν ψοφησει αυτος τι θα γινει?? Επισης ρωτησε σε ΟΑΕΔ αλλα και την υπευθυνη του προγραμματος τι θα πρεπει να κανει μετα με την καρτα ανεργιας κτλπ και δεν ξερει κανενας !Αυριο παλι στον ΟΑΕΔ θα παμε μηπως βγαλουμε ακρη... Επισης μια κοπελα απο το προγραμμα που ειναι σε αλλο νησι πηγαν ελεγκτες και ελειπε απο το μαγαζι με αποτελεσμα να την διαγραψουν οριστικα απο το δικαιωμα να παρει τα λεφτα...Δεν ξερω λεπτομεριες βεβαια ισως ειχαν ξαναπαει αν και δν το νομιζω αλλα να εισαι 5 μηνες κοντα και να μην παρεις τπτ ελεος..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα