CROM271 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Το ξερω πως και εκει δεν βρισκεις τοσο ευκολα δουλεια. Εγω δεν καταδικαζω καποιον που οντως ψαχνει και δεν βρισκει, αλλα αυτους που ενω δεν εχουν καμια αμεση προοπτικη ειναι φουλ επιλεκτικοι. Κατα τα αλλα οσον αφορα τους μισθους οποιος περιμενει μισθο 1000 ευρω και σνομπαρει τους μικροτερους μπαινει στην παραπανω κατηγορια. Δεν μιλαω ασφαλως για περιπτωσεις που φτανουν στο αλλο ακρο οπως αυτη που ειπε ο rush13 στο post 85. Εκει πας μονο αν εχεις να κερδισεις σε γνωσεις. Επισης μην στελνετε μονο βιογραφικα σε εταιρειες και αγνωστους εργοδοτες. Κοιταξτε και τον προσωπικο σας κυκλο. Προσωπικα αν δεν ειχα δουλεια αυτη τη στιγμη θα μπορουσα να βρω σε χρονο dt μεσω γνωστων. Υπαρχει ομως μια προυποθεση. Να ειστε διατεθειμενοι να κανετε οποιοδηποτε επαγγελμα. Ελαιοχρωματιστης φιλος σου ή γνωστος σου π.χ. μπορει να σε βοηθησει? Ελαιοχρωματιστης θα γινεις... 1
katsouras Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Εδω στο νησι παιδια ειναι δραμα...Εγω ειμαι 26, 2 χρονια ανεργος κ απο τα 18 δουλευα ως ηλεκτρολογος.Μονο κατι μαλακιες ζητανε τυπου πλασιε η part time με ποσοστα κ πιπες κ οσες δουλειες ανοιξουν για καμια θεση πωλητη απο τοπικο καταστημα πχ συνηθως τον εχουν βρει ηδη κ το δημοσιοποιουν για τα ματια του κοσμου κ τις καλες σχεσεις..2 φορες μου τυχε αυτο.Επιπροσθετως εχουμε κ το θεμα της θρησκειας το οποιο αυξανει η μειωνει δραματικα τις πιθανοτητες να βρεις δουλεια η να "σου βρουν"..Το ναυπηγειο εχει να πληρωσει μηνες το οποιο ζουσε ποσες οικογενειες επι χρονια κ φυσικα σε ολες της προκυρηξεις - προγραμματα πρωτα παιρνουν οικογενειαρχες κ εμεις πουλο αφου οι θεσεις ειναι λιγες..Το μονο καλο ειναι το χαμηλοτερο κοστος ζωης εδω αλλα η γενια μας πραγματικα παει πολυ πισω..Αν στο μελλον εχω ευκαιρια θα το σκεφτω πολυ σοβαρα να φυγω εξω για οπου βρω.. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2013 από katsouras
autoktonimenos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Εδω στο νησι παιδια ειναι δραμα...Εγω ειμαι 26, 2 χρονια ανεργος κ απο τα 18 δουλευα ως ηλεκτρολογος.Μονο κατι μαλακιες ζητανε τυπου πλασιε η part time με ποσοστα κ πιπες κ οσες δουλειες ανοιξουν για καμια θεση πωλητη απο τοπικο καταστημα πχ συνηθως τον εχουν βρει ηδη κ το δημοσιοποιουν για τα ματια του κοσμου κ τις καλες σχεσεις..2 φορες μου τυχε αυτο..Το ναυπηγειο εχει να πληρωσει μηνες το οποιο ζουσε ποσες οικογενειες επι χρονια κ φυσικα σε ολες της προκυρηξεις - προγραμματα πρωτα περνουν οικογενειαρχες κ εμεις πουλο αφου οι θεσεις ειναι λιγες..Το μονο καλο ειναι το χαμηλοτερο κοστος ζωης εδω αλλα η γενια μας πραγματικα παει πολυ πισω..Αν στο μελλον εχω ευκαιρια θα το σκεφτω πολυ σοβαρα να φυγω εξω για οπου βρω.. οχι να κατσεις Ελλαδα και να μαζευεις ελιες για 20 Ευρω μεροκαματο που λεει ο παραπανω.. Το θεμα ειναι οτι και στο εξωτερικο δεν δινουν δουλειες και πρεπει να ξερεις κοσμο για να σε βοηθησει στην αρχη τουλαχιστον μεχρι να βρεις κατι..
viper2005 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δεν θα συμφωνήσω απολύτως. Σίγουρα είναι μαλακία στον κύβο να δουλεύεις και να μην σε πληρώνουν, οπότε γιατί να μην καθίσεις στο σπιτάκι σου; Εκεί που θα συμφωνήσω όμως, είναι στο ότι ανήκεις ΕΝΤΕΛΩΣ στην κατηγορία των ΑΕΡΓΩΝ αν αυτό μόνο κάνεις. Αντί να κάθεσαι στο σπιτάκι σου, μπορείς να βρεις μια εθελοντική εργασία (που αυτές δεν είναι 8ωρο και κάθε μέρα) να πας μια σχολή, να μάθεις μια γλώσσα, να παρακολουθήσεις ένα σεμινάριο, ή έστω να δουλέψεις αμισθί σε κάτι καινούργιο, να μάθεις κάτι επιπλέον. Το να δουλεύεις όμως στον κλάδο σου και να μην σε πληρώνουν, είσαι μεγάλος μ@λ@κ@ς..... Εθελοντισμό είπατε; http://imerologioanergou.gr/details.php?aid=1456 Better lurk more In other news Έχω κόσμο στην γειτονιά που θελει αυτοκτονήσει. Κάποιοι το έχουν κανει ήδη. Πιο κάτω απο την γειτονιά μου τα πράγματα ειναι χειρότερα. Υγ όπου γειτονιά = οικοδομικό τετράγωνο.
CROM271 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 οχι να κατσεις Ελλαδα και να μαζευεις ελιες για 20 Ευρω μεροκαματο που λεει ο παραπανω.. Το θεμα ειναι οτι και στο εξωτερικο δεν δινουν δουλειες και πρεπει να ξερεις κοσμο για να σε βοηθησει στην αρχη τουλαχιστον μεχρι να βρεις κατι.. Γιατι ειπα εγω να μη φυγει καποιος εξωτερικο; Εγω μιλαω για την νοοτροπια καποιων εδω που προτιμανε να τους ταιζει η μαμα και ο μπαμπας απο το να "ξεπεσουν" να δουλεψουν σε κατι που δεν ανταποκρινεται στις προσδοκιες τους.
~mxls~ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 ...Εγω δεν καταδικαζω καποιον που οντως ψαχνει... Το κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση...
chill Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Από τον Σεπτέμβρη που έφαγα Χ για έξω ψάχνω εργασία, είτε μέσω μεγάλων sites ανεύρεσης είτε με προσωπική επαφή. Ασχολήθηκα μέχρι και πρόσφατα σε υπανάπτυξη project μιας ομάδας επιχειρηματιών. Εξαιρετικά ενδιαφέροντα πράγματα, έμαθα τόνους πραγμάτων σε 2,5 μήνες συναφή ή μη με το προπτυχιακό ή το master μου. Γενικά ως αντικείμενο ήταν ιδανικό για τα γούστα μου με αρκετό potential όταν και αν τα projects περάσουν σε φάση υλοποίησης. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν λάμβανα καποια χρήματα, οτι χρειαζόταν να δουλεύω σερί 24ωρα και οτι έπρεπε να ήμουν ready 24/7 για οτιδηποτε προέκυπτε (λόγου χάρη τηλεφώνημα στις 3 ή στις 4 το πρωί για να ετοιμαστεί κατι για το πρωί). Θα πληρωνόμουν εν καιρώ......point is ότι ούτε οι λογαριασμοί ούτε το στομάχι μου μπορει να κανει υπομονή για μήνες και εκτός των άλλων δεν ήταν μια εργασία την οποία θα μπορούσα να διεκδικήσω ως δικια μου αν κατι συνέβαινε αφου δεν εμφανιζόμουν πουθενά. Προσφάτως συζητήσαμε, τους είπα οτι όσο και να μου αρεσει αυτό που κάνω δεν μπορω να συνεχίσω με την υπόσχεση της μελλοντικής πληρωμής, ιδίως όταν δεν μου αφήνει περιθώρια απο πλευράς χρόνου ούτε για αναζήτησή κατι παράλληλου ούτε για προσωπική ζωή. Ζήτησα κάποιο ποσο φυτοζωϊας με το οποίο θα κάλυπτα τα έξοδα μου ή τις μετακινήσεις μου (που ήταν πολλές) και το οποίο επ ουδενί δεν ανταποκρινόταν στο οτι έκανα. Τους έδωσα περιθώριο μια εβδομάδα να μου απαντήσουν..... Ψάχτηκα αρκετά την εβδομάδα εκείνη, βρήκα μια εργασια νόμιμη για ένα 4μηνο τουλαχιςτον και βρίσκομαι υπό συζήτηση για απογευματινή από Γενάρη. Επικοινώνησα ξανα μαζι τους λοιπόν, τους αναφέρω τι εχω στα χέρια μου αυτη την στιγμή......Ασφάλεια plus μισθός λίγο πάνω απο 1000αρικο με τις δυο εργασίες αλλα η προσφορά μου εξακολουθεί να παραμένει ως εχει. Μου είπαν πως θα πρεπει να κανω υπομονή για κάποιο διάστημα ακόμη για να εχω λαμβάνειν και οτι αυτη τη στιγμή δεν μπορούν να κάνουν κατι άλλο. Τους είπα λοιπόν οτι δεν μου αφήνουν περιθώρια, τους ευχαρίστησα και πήγα στο option b. Κάποιες μέρες δεν υπήρχε επικοινωνία μεταξύ μας αλλα μετα έπεσαν τηλέφωνα.....φιλικά εν αρχη και εν συνέχεια περιεχομένου του τι μπορει να συμβει για να συνεχίσουμε την συνεργασία. Τι θα γίνει δεν εχω ιδέα, για μένα αρκεί πως αυτη τη στιγμή δεν εχω κάρτα ανεργίας και εχω ασφάλεια. Για την πάρτι μου φράγκα δεν μένουν και δεν με νοιάζει και ιδιαίτερα απο την στιγμή που εχω φαί και στέγη. Τα πρώτα φράγκα που πήρα έφυγαν ολα σε συγγενή μου που ειχε άμεση ανάγκη. Καλώς ή κακώς ετσι έχουμε μάθει να λειτουργούμε ως οικογένεια. Η μοναδική μου απαίτηση ειναι να πληρώνομαι για οτι κανω. Και με οτι καταπιάνομαι ξέρω πως το κανω καλα. Είτε αφορά projects εκατομμυρίων είτε.....τύλιγμα σουβλακιών.Μπορώ να εργάζομαι τις άπειρες ώρες αρκεί να κερδίζω ειδάλλως λυπάμαι αλλα προτιμω να κάθομαι.Τεμπελιά; Παράλογο; Ούτε καν!!! Σκλάβος και μαλακας για ΚΑΝΕΝΑΝ. 11
Prozac Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Γιατι ειπα εγω να μη φυγει καποιος εξωτερικο; Εγω μιλαω για την νοοτροπια καποιων εδω που προτιμανε να τους ταιζει η μαμα και ο μπαμπας απο το να "ξεπεσουν" να δουλεψουν σε κατι που δεν ανταποκρινεται στις προσδοκιες τους. Ενώ αν δουλεύεις για 500 ευρώ δεν θα σε ταΐζουν οι γονείς σου 1
DrLo Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 @chill Τι εννοείς όταν λες "επιχειρηματίες" ... γιατί έναν που δεν έχει 1000 ευρώ να διαθέσει στο προσωπικό του αλλά του τάζει εαν και όταν βγάλει λεφτά θα πληρώσει, στο χωριό μου τον λέμε "αεριτζή" όχι επιχειρηματία. Εντελώς πληροφοριακά .... σε τι κλάδο δραστηριοποιούνται οι επιχειρηματίες (για τι είδους projects μιλάμε) ? 1
CROM271 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Ενώ αν δουλεύεις για 500 ευρώ δεν θα σε ταΐζουν οι γονείς σουΘα καλυψεις καποια προσωπικα σου εξοδα.Και το κυριοτερο. Θα σταματησεις να παρασιτεις και θα αρχισεις να συνεισφερεις και εσυ εστω και ελαχιστα. 1
chill Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δεν επιθυμώ να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες σε αυτά τα ζητήματα. Τα projects δεν είναι ακόμη δημοσιοποιημενα, στο συνόλο τους τουλαχιστον, μόνο κάποιες αναφορές υπαρχουν σε δημοσιεύσεις που έχουν κανει σε οικονομικά και οχι μόνο περιοδικά. Ειναι μεν κατοχυρωμένα, οπότε δεν κινδυνεύουν από μια δική μου αναφορά αλλα δεν μπορώ να βγω δημόσια και να κανω αναφορές για το τάδε ή το δείνα........ Συμφωνώ και γω στα περι αεριτζήδων αλλα η συγκεκριμένη περιπτωση δεν ειναι μια απο αυτές. Είναι εξαιρετικα περίπλοκη η κατάσταση και θα πρεπει να προβώ σε αναλύσεις και να μιλήσω πιο συγκεκριμένα, πράγμα το οποίο δεν θέλω σε καμία περιπτωση να κανω εδώ.
N3k21 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Θα καλυψεις καποια προσωπικα σου εξοδα. Και το κυριοτερο. Θα σταματησεις να παρασιτεις και θα αρχισεις να συνεισφερεις και εσυ εστω και ελαχιστα. CROM271 δε διαφωνώ με το σκεπτικό σου. Δυστυχώς όμως στην εποχή μας, σε πολλές περιπτώσεις δε μπορεί να εφαρμοστεί. Για να μην παρεξηγηθώ, διευκρινίζω: Αν είναι να δουλεύεις 8+ ώρες για βασικό μισθό κοντά στα 500 ευρώ, από τα οποία θα δίνεις μάνι μάνι 50-100 για μετακινήσεις από και προς τον τόπο εργασίας σου και 100-120 ευρώ για να τσιμπήσεις κάτι στη δουλειά (βάζω ως μάξιμουμ τα 5 ευρώ ημερησίως - ένα σάντουιτς, ένα καφέ και ένα νερό - για 5-7 ημέρες εργασίας ανά εβδομάδα), σου περισσεύουν για πάρτη σου κοντά στα 300 ευρώ. ΑΝ και μόνο ΑΝ σε πληρώνουν στην ώρα σου. Σκέψου τώρα να κάνεις τα παραπάνω αλλά να απασχολείσαι κιόλας σε κάτι που δε σε ενδιαφέρει, που είναι άσχετο με τις σπουδές σου, που έρχεται πακέτο με μαλάκα εργοδότη, που σου διαλύει τη μέρα με σπαστά και γενικότερα κουλά ωράρια. Αλλά ακόμα και στην περίπτωση που δε μασάς με τα παραπάνω ή που δε θεωρείς πως η αξιοπρέπειά σου σχετίζεται με τις συνθήκες εργασίας σου, με τα 300 ευρώ/μήνα τι ακριβώς θα κάνεις στη ζωή σου; Αν είσαι 22-25 χρονών το καταλαβαίνω, κάνεις το κομμάτι σου χωρίς να βασίζεσαι σε γονεϊκή "επιχορήγηση". Όταν όμως είσαι κοντά στα 30, ή ακόμα χειρότερα κοντά στα 40, ποιο το νόημα; Μπορείς να κάνεις οικογένεια; Όχι. Μπορείς να νοικιάσεις σπίτι; Όχι. Μπορείς να βάλεις έστω στην άκρη για τα γεράματα; Πρακτικά όχι. Ούτε καν μια αγορά -η οποία πριν κάποια χρόνια θεωρείτο στάνταρ- δε μπορείς να κάνεις (π.χ. ένα φτηνό αμάξι). Αν στα παραπάνω προσθέσεις και το ενδεχόμενο να δουλεύεις μαύρα, χάνεται ακόμα και η ελπίδα/προοπτική της σύνταξης στα γεράματα. Δε λέω λοιπόν πως είναι θεμιτό να παραμένει κάποιος άνεργος ενώ μπορεί να βρει έστω μια βασική δουλειά, αλλά από την άλλη δε μπορώ και να μην δείξω κατανόηση σε πολλούς απογοητευμένους ανέργους, των οποίων οι προοπτικές για πραγματική ζωή και εξέλιξη είναι απλά...ανύπαρκτες. Προσωπικά δε θα ήθελα στα 40+ μου να είμαι μαγκούφης, να ζω στο σπίτι των γονιών μου και απλά να κάνω το χαμάλη για να πληρώνω τα τσιγάρα μου για να μη θεωρηθώ "παράσιτο". Στο φινάλε η ζωή μου θα έχει καταστραφεί, είτε έχω φράγκα για πακέτο, είτε κάνω τράκα απ' τη μάνα μου. 7
Prozac Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Θα καλυψεις καποια προσωπικα σου εξοδα. Και το κυριοτερο. Θα σταματησεις να παρασιτεις και θα αρχισεις να συνεισφερεις και εσυ εστω και ελαχιστα. Το θέμα δεν είναι το ζην αλλά το ευ ζην 2
tritonas00 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Ξεκινας απο το ζην και αν εχεις μυαλο πας σιγα σιγα στο ευ ζην. Αν παλι δεν εχεις μυαλο, χανεις και το ζην και κλαιγεσαι, χρησιμοποιωντας ως συμμαχο κλασσικες λαικιζουσες μπουρδολογιες (τυπου 300000 αστεγοι κλπ) 2
LogokrisiaGR Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Ξεκινας απο το ζην και αν εχεις μυαλο πας σιγα σιγα στο ευ ζην. Αν παλι δεν εχεις μυαλο, χανεις και το ζην και κλαιγεσαι, χρησιμοποιωντας ως συμμαχο κλασσικες λαικιζουσες μπουρδολογιες (τυπου 300000 αστεγοι κλπ) και ξανά... εμ αμφισβητείς, εμ ταπώνεσαι, εμ ξανά τα ίδια... κακό πράγμα ο εγωισμός... http://www.newsbomb.gr/prionokordela/politiki/story/173679/hatzimarkakis--ehoyme-30000-astegoys Χατζημαρκάκης... νεοφιλελές σου κάνει; http://www.nooz.gr/greece/oi-astegoi-stin-ellada-tou-2012 αυτό μήπως... για τους ανέργους απαξιώ... λαϊκισμός..... πφφφφφφφφφφφφφ πήξαμε στους λαϊκιστές... θες να μας πεις τα όρια; δηλαδή από πόσους άνεργους και πάνω θα μπορούμε να μιλάμε για την ανεργία χωρίς να λαϊκίζουμε; από πόσους άστεγους και πάνω θα μπορούμε να μιλάμε για τους άστεγους χωρίς να λαϊκίζουμε; από πόσους αυτόχειρες και πάνω θα μπορούμε να μιλάμε για τους αυτόχειρες χωρίς να λαϊκίζουμε; πείτε μας να ξέρουμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα