Timonkaipumpa Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Ερχεστε στα λογια μου επομενως. Παρα πολλοι ειναι ανεργοι οχι γιατι δεν βρισκουν δουλεια αλλα γιατι περιοριζουν την αναζητηση τους αποκλειστικα σε δουλειες στο αντικειμενο τους ή καθιστικες σε γραφεια. Ε sorry ρε παιδια αλλα αν εχεις τελειωσει φιλολογος ξερω εγω και περιμενεις να διοριστεις σε σχολειο χαιρετα μου τον πλατανο. Η οικοδομη ηταν παραδειγμα ''ακραιο'' για να φανει αυτο που ηθελα να πω. Πολλοι απο αυτους που λεω αναλογα δεν προκειται να πανε και σε δουλειες πιο ''ηπιες''. Οσο για το οτι ειναι βαρια δουλεια η οικοδομη. Ειναι δυσκολη ok αλλα μην το παραχεζουμε κιολας... Εσυ πηγες 16 χρονων πιτσιρικι cossutius και τα καταφερες. Απλα ολοι θελουν γραφειο και αραλικι και αν δεν κατσει καλυτερα α(ν)εργια... Αυτό συν ό,τι έχει πει ο συνforumίτης με το φροντιστήριο. Οι πιο πολλοί φοιτητές αναβάλουν την διαδικασία πραγματικής μάθησης για όταν πιάσουν δουλειά. Λένε "ας περάσω το μάθημα και όταν θα δουλέψω θα το μάθω". Υπάρχει και η μερίδα φοιτητών που ακριβώς επειδή βλέπουν αυτή την κατάσταση, μαθαίνουν 1 - 2 πραγματάκια που είναι ίσα ίσα λίγο πιο ανεπτυγμένα από όσα γνωρίζουν οι φοιτητές που ανήκουν στην προηγούμενη μερίδα και θεωρούν τους εαυτούς τους κάτι το παραπάνω και έχουν ύφος 100 καρδιναλίων. Το αποτέλεσμα το περιγράφει και ο συνforumίτης με το φροντιστήριο και ο headbanger. Δεν φταίει η κρίση εξ ολοκλήρου. Φταίει, εν μέρη, και η αντιμετώπιση των περισσότερων φοιτητών στην μάθηση και στην γνώση. Όσοι φοιτητές θέλουν να μάθουν πραγματικά, βρίσκουν και δουλειά στο τέλος. Όσοι δεν έγιναν φοιτητές και ακολούθησαν κάτι πιο τεχνικό, είναι άλλη κατηγορία και δεν την γνωρίζω τόσο καλά.
viper2005 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 δεν ειμαι σιγουρος αν σε τοσες σελιδες διαβασα καπου κριτικη για το "βρηκα δουλεια μεσω γνωστου" και τον συγκεκριμενο παραλογισμο της ελληνικης κουλτουρας... 3
N3k21 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 δεν ειμαι σιγουρος αν σε τοσες σελιδες διαβασα καπου κριτικη για το "βρηκα δουλεια μεσω γνωστου" και τον συγκεκριμενο παραλογισμο της ελληνικης κουλτουρας... Ελαφρώς off topic: Η ειρωνεία είναι πως βρίζουμε όλους τους Δ.Υ. ανεξαιρέτως, λες και κανένας δεν άξιζε τη θέση του. Όταν όμως μιλάμε για τον ιδιωτικό τομέα δε μας πειράζουν οι στημένες συνεντεύξεις, οι "φωτογραφημένες" θέσεις, οι μπαρμπάδες και οι...Δημόσιες Σχέσεις. 5
Star_Light Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Ελαφρώς off topic: Η ειρωνεία είναι πως βρίζουμε όλους τους Δ.Υ. ανεξαιρέτως, λες και κανένας δεν άξιζε τη θέση του. Όταν όμως μιλάμε για τον ιδιωτικό τομέα δε μας πειράζουν οι στημένες συνεντεύξεις, οι "φωτογραφημένες" θέσεις, οι μπαρμπάδες και οι...Δημόσιες Σχέσεις. Συνηθως οι ιδιωτικοι βριζουν τους δημόσιους οποτε δικαιολογημένο
viper2005 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Ελαφρώς off topic: Η ειρωνεία είναι πως βρίζουμε όλους τους Δ.Υ. ανεξαιρέτως, λες και κανένας δεν άξιζε τη θέση του. Όταν όμως μιλάμε για τον ιδιωτικό τομέα δε μας πειράζουν οι στημένες συνεντεύξεις, οι "φωτογραφημένες" θέσεις, οι μπαρμπάδες και οι...Δημόσιες Σχέσεις. για αυτα ποτε δεν μιλαει κανεις. Βεβαια αν μιλησει τοτε θα ακουσεις ατακες του στυλ "μπορει να μου ανοιξαν μια πορτα αλλα μετα ημουν καλος γιαυτο εμεινα"... 2
Star_Light Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 για αυτα ποτε δεν μιλαει κανεις. Βεβαια αν μιλησει τοτε θα ακουσεις ατακες του στυλ "μπορει να μου ανοιξαν μια πορτα αλλα μετα ημουν καλος γιαυτο εμεινα"... Ειναι αυτο το προβλημα διχασμού που ταλάνιζε ανεκαθεν την ελληνικη κοινωνια πρεπει μονιμως κάποιος να την λεει στον άλλον ή να προσπαθει να βγει εξυπνοτερος 2
viper2005 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Ειναι αυτο το προβλημα διχασμού που ταλάνιζε ανεκαθεν την ελληνικη κοινωνια πρεπει μονιμως κάποιος να την λεει στον άλλον ή να προσπαθει να βγει εξυπνοτερος οχι οτι εχουν ψυχολογικα προβληματα οι ελληνες... 1
doctor_667 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 δεν ειμαι σιγουρος αν σε τοσες σελιδες διαβασα καπου κριτικη για το "βρηκα δουλεια μεσω γνωστου" και τον συγκεκριμενο παραλογισμο της ελληνικης κουλτουρας... Θέλω να σχολιάσω κυρίως ένα άλλο σημείο, αλλά για να απαντήσω εδώ, αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού στο εξωτερικό. Εγώ προσωπικά έτσι βρήκα δουλειά, και τώρα που ψάχνουμε άτομο στο τμήμα μου, το πρώτο πράγμα που μας ζητήθηκε είναι να βάλουμε το λινκ στο linkedin μας. Εκεί όμως που θέλω να σταθώ κυρίως είναι κάτι άλλο που διαβάζω συχνά, ότι πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι για παραπάνω γνώσεις και το πανεπιστήμιο δεν είναι αρκετό, κλπ. Δεν θα πω ότι διαφωνώ αλλά έχετε σκεφτεί ότι δεν είναι δυνατό από μια φουρνιά 100 φοιτητών πχ μιας χρονιάς όλοι να παρουσιάσουν την ίδια κλίση προς την επιστήμη και να βγουν το ίδιο καλοί; Η κρίση δεν παρουσιάζεται όταν δεν μπορούν να βρουν δουλειά οι άριστοι (που κι αυτοί φυσικά δεν απασχολούνται ούτε στο ελάχιστο των δυνατοτήτων τους και δεν πληρώνονται καλά κιόλας), αλλά όταν δεν μπορούν οι υπόλοιποι. Κάπου πρέπει να απασχοληθεί κι αυτός που τελείωσε με ζόρι από τη στιγμή που το πανεπιστήμιο/ΤΕΙ έκρινε ότι είναι ικανός να πάρει το πτυχίο. H λύση φυσικά δεν είναι να κάνουν κάποια χειρωνακτική εργασία, αλλά να υπάρχουν οι δομές να απασχοληθούν σε κάποια λιγότερο απαιτητική δουλειά και αυτοί. Και φυσικά να μην δέχονται τα εκπαιδευτικά ιδρύματα φοιτητές ανεξέλεγκτα. 4
Star_Light Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Θέλω να σχολιάσω κυρίως ένα άλλο σημείο, αλλά για να απαντήσω εδώ, αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού στο εξωτερικό. Εγώ προσωπικά έτσι βρήκα δουλειά, και τώρα που ψάχνουμε άτομο στο τμήμα μου, το πρώτο πράγμα που μας ζητήθηκε είναι να βάλουμε το λινκ στο linkedin μας. Εκεί όμως που θέλω να σταθώ κυρίως είναι κάτι άλλο που διαβάζω συχνά, ότι πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι για παραπάνω γνώσεις και το πανεπιστήμιο δεν είναι αρκετό, κλπ. Δεν θα πω ότι διαφωνώ αλλά έχετε σκεφτεί ότι δεν είναι δυνατό από μια φουρνιά 100 φοιτητών πχ μιας χρονιάς όλοι να παρουσιάσουν την ίδια κλίση προς την επιστήμη και να βγουν το ίδιο καλοί; Η κρίση δεν παρουσιάζεται όταν δεν μπορούν να βρουν δουλειά οι άριστοι (που κι αυτοί φυσικά δεν απασχολούνται ούτε στο ελάχιστο των δυνατοτήτων τους και δεν πληρώνονται καλά κιόλας), αλλά όταν δεν μπορούν οι υπόλοιποι. Κάπου πρέπει να απασχοληθεί κι αυτός που τελείωσε με ζόρι από τη στιγμή που το πανεπιστήμιο/ΤΕΙ έκρινε ότι είναι ικανός να πάρει το πτυχίο. H λύση φυσικά δεν είναι να κάνουν κάποια χειρωνακτική εργασία, αλλά να υπάρχουν οι δομές να απασχοληθούν σε κάποια λιγότερο απαιτητική δουλειά και αυτοί. Και φυσικά να μην δέχονται τα εκπαιδευτικά ιδρύματα φοιτητές ανεξέλεγκτα. Με μονο το πανεπιστήμιο καλη δουλειά αν δεν εισαι τυχερος δεν βρισκεις. Θα χρειαστει σιγουρα να δωσεις και αλλες εξετασεις ή να το ψαξεις αρκετα. Το μεταπτυχιακο παντως για μενα στο εξωτερικο ειναι μια καλη ευκαιρια να εγκατασταθεις αρχικα και να σε γνωρισουν. 1
Cossutius. Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Το μεταπτυχιακο παντως για μενα στο εξωτερικο ειναι μια καλη ευκαιρια να εγκατασταθεις αρχικα και να σε γνωρισουν. Δυσκολο φυσικά για μια φτωχη οικογένεια με έναν εργαζομενο (τάδε έφη γνωστος πολιτικος), να στειλει το παιδι του στο εξωτερικο για μεταπτυχιακό. Εν τέλη οδηγουμαστε πολλά χρονια πισω οπου τη μορφωση την ελάμβαναν μονο οι αριστοκράτες... Εν πάση περιπτωση, αυτά τα ξέρουμε, σημασια έχει το πως βρισκεις εργασίας. Το δημοσιο έχει πεθανει. Μονο σε ορισμένες περιπτωσεις εργάζεσαι, εκει που ο ιδιωτικος τομέας δεν έχει επενδυσει (και δε προκειται). Στον ιδιωτικο, εφοσον έχεις καλές δημοσιες σχέσεις (με τη θετικη έννοια), η αν απλά έχεις βυσμα. Γενικά ολοι ξέρουμε οτι προσληψεις γινονται με το σταγονόμετρο και όλοι ζητάνε "πωλητές", να πουλησουν σε μια νεκρή αγορά... 1
Star_Light Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Δυσκολο φυσικά για μια φτωχη οικογένεια με έναν εργαζομενο (τάδε έφη γνωστος πολιτικος), να στειλει το παιδι του στο εξωτερικο για μεταπτυχιακό. Εν τέλη οδηγουμαστε πολλά χρονια πισω οπου τη μορφωση την ελάμβαναν μονο οι αριστοκράτες... Εν πάση περιπτωση, αυτά τα ξέρουμε, σημασια έχει το πως βρισκεις εργασίας. Το δημοσιο έχει πεθανει. Μονο σε ορισμένες περιπτωσεις εργάζεσαι, εκει που ο ιδιωτικος τομέας δεν έχει επενδυσει (και δε προκειται). Στον ιδιωτικο, εφοσον έχεις καλές δημοσιες σχέσεις (με τη θετικη έννοια), η αν απλά έχεις βυσμα. Γενικά ολοι ξέρουμε οτι προσληψεις γινονται με το σταγονόμετρο και όλοι ζητάνε "πωλητές", να πουλησουν σε μια νεκρή αγορά... Βασικα δεν έχω καταλαβει ακομα με ποιο τροπο γινονται οι προσληψεις σε μια ιδιωτικη εταιρεια διοτι το συστημα τους ειναι διαφορετικο και κρυφο. Πχ βγαζει μια ιδιωτικη εταιρεια μια αγγελια στο Ιντερνετ στελνεις εσυ βιογραφικο δεν σου απαντάνε καν δεν ξερεις αν ειδαν το βιογραφικο σου ή αν το ειδαν και δεν τους εκανε και το σημαντικοτερο τι ηταν αυτο που δεν τους εκανε. Οποτε εφοσον δεν ξέρεις πως δουλευει το συστημα τους εισαι καταδικασμενος αυτη ειναι και η αιτια αποτυχιας γιατι ο αλλος στελνει συνεχεια βιογραφικα και μπορει να χανει τον χρονο του ετσι. Οσο για το βυσμα ο πατερας μου ηταν συμφοιτητης με καποιον που τωρα εχει δικια του ΑΕ εταιρεια έφαγε ακυρο και τις 2 φορες οχι για να κανει προσληψη(οχι για μενα) αλλα εστω και για συνεντευξη αυτο με το βυσμα το ακουω και το ξανακουω μονο και μονο επειδη εχει ακουστει απο καπου και το λενε ολοι για ποιο λογο να σε παρει ο αλλος αμα δεν του κανεις? ή αμα δεν εισαι ανωτερος και εξαρταται απο σενα. Οκ στον γιο ενος υπουργου ή καποιου αλλου θα εκαναν μια παραχωρηση αλλα σε εναν αλλον σιγα μην κανουν. Η αληθεια για να τελειωνουμε ειναι οτι τα πραγματα στην Ελλαδα εσκασαν , οι ιδιωτικοι το εκμεταλευονται αυτο και προσπαθουν με τα λιγοτερα να βρουν καποιον και μονο καποια ατομα δουλευουν σε εταιρειες ακομα με καλους μισθους που εχουν πιαστει απο παλιά , τα πραγματα για εναν πρωταρη στην αγορα ειναι τραγικά παντως.
gpgalanis Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Τωρα αυτο που λες για τους αριστοκράτες το εννοεις; Δηλαδη το μεταπτυχιακο στο εξωτερικο ειναι "είδος πρωτης αναγκης"; Οποιος δεν μπορει για εξω κανει στην Ελλάδα και οποιος δεν μπορει εναν χρόνο να κάθεται δουλεύει και κανει executive. Για τον φίλο που λεει οτι ζητανε πωλητές δηλαδη τι ακριβώς περιμενεις; Με το καλημερα θεση manager; Οσο για τα βύσματα που λετε στον ιδιωτικό τομεα χαρες δεν γίνονται. Συστασεις ναι αλλά αν εισαι μαπας πας σπιτι σου. Απλα.
Cossutius. Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Βασικα δεν έχω καταλαβει ακομα με ποιο τροπο γινονται οι προσληψεις σε μια ιδιωτικη εταιρεια διοτι το συστημα τους ειναι διαφορετικο και κρυφο. Πχ βγαζει μια ιδιωτικη εταιρεια μια αγγελια στο Ιντερνετ στελνεις εσυ βιογραφικο δεν σου απαντάνε καν δεν ξερεις αν ειδαν το βιογραφικο σου ή αν το ειδαν και δεν τους εκανε οσο για το βυσμα ο πατερας μου ηταν συμφοιτητης με καποιον που τωρα εχει δικια του ΑΕ εταιρεια έφαγε ακυρο και τις 2 φορες οχι για να κανει προσληψη(οχι για μενα) αλλα εστω και για συνεντευξη αυτο με το βυσμα το ακουω και το ξανακουω μονο και μονο επειδη εχει ακουστει απο καπου και το λενε ολοι για ποιο λογο να σε παρει ο αλλος αμα δεν του κανεις? ή αμα δεν εισαι ανωτερος και εξαρταται απο σενα. Φαντάσου να θέλεις να εργασθεις ξέρω γω σε μια τράπεζα. Η τράπεζα (ιδιωτικη) έχει συνηθως εσωτερικές εξετάσεις. Στέλνεις βιογραφικο μαζι με μερικους ακομα χιλιάδες και τον κολλητο σου με απολυτηριο λυκειου. Εχεις πτυχιο οικονομικων και 2 μεταπτυχιακά. Δε σε καλουν αλλά καλουν τον κολλητό σου, 1η υποψία...αλλά λες εντάξει. Δινει εξετάσεις που ξέρεις οτι περνάει ο ένας στους 10 και περνάει...ο κολλητος δεν ειναι κανας πανέξυπνος... Περνάει απο σκληρη συνέντευξη και τα καταφέρνει...και κάπου εκει ανακαλυπτεις οτι ο τάδε μανατζερ ειναι γνωστος του...Κάπως έτσι λειτουργει το βυζμα στον ιδιωτικο τομέα...ειπα ενα παράδειγμα.. Τωρα αυτο που λες για τους αριστοκράτες το εννοεις; Δηλαδη το μεταπτυχιακο στο εξωτερικο ειναι "είδος πρωτης αναγκης"; Οποιος δεν μπορει για εξω κανει στην Ελλάδα και οποιος δεν μπορει εναν χρόνο να κάθεται δουλεύει και κανει executive. Το πιο φθηνο μεταπτυχιακο στην Ελλάδα, προσφέρετε απο το ΕΑΠ και κοστιζει περιπου 3000 ευρω... Οταν δεν υπάρχει δουλειά, που θα βρει ο άλλος τα χρηματα για να κάνει μεταπτυχιακό. Δε ξέρω για εσένα αλλά για πολυ κόσμο τα 3000 ευρω (το λιγότερο, ενα μεταπτυχιακο υπο φυσιολογικές συνθηκες πάει πάνω απο 8000) ειναι εισόδημα 6 μηνων... Οπότε ναι...υπο αυτές τις συνθηκες τα μεταπτυχιακά ειναι μόνο για τους οικονομικά ευκατάστατους και αρα οπως και στο παρελθόν. έχουν μεγαλυτερες πιθανοτητες να εργασθουν και φυσικά να μορφωθουν ακομα περισσοτερο...
Star_Light Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Φαντάσου να θέλεις να εργασθεις ξέρω γω σε μια τράπεζα. Η τράπεζα (ιδιωτικη) έχει συνηθως εσωτερικές εξετάσεις. Στέλνεις βιογραφικο μαζι με μερικους ακομα χιλιάδες και τον κολλητο σου με απολυτηριο λυκειου. Εχεις πτυχιο οικονομικων και 2 μεταπτυχιακά. Δε σε καλουν αλλά καλουν τον κολλητό σου, 1η υποψία...αλλά λες εντάξει. Δινει εξετάσεις που ξέρεις οτι περνάει ο ένας στους 10 και περνάει...ο κολλητος δεν ειναι κανας πανέξυπνος... Περνάει απο σκληρη συνέντευξη και τα καταφέρνει...και κάπου εκει ανακαλυπτεις οτι ο τάδε μανατζερ ειναι γνωστος του...Κάπως έτσι λειτουργει το βυζμα στον ιδιωτικο τομέα...ειπα ενα παράδειγμα.. Oταν λες εσωτερικες εξετασεις , ποιοι εχουν δικαιωμα να λαβουν μέρος σε αυτες? αυτοι που επιλεχθηκαν απο κάποιον της τράπεζας? βλεπεις? δεν ξερω πως δουλευει το συστημα οποτε τι να συζηταμε τωρα.
Cossutius. Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Oταν λες εσωτερικες εξετασεις , ποιοι εχουν δικαιωμα να λαβουν μέρος σε αυτες? αυτοι που επιλεχθηκαν απο κάποιον της τράπεζας? βλεπεις? Ναι σαφως. Καλά ένα παράδειγμα σου έδωσα, άλλος μπορει να σου δωσει ένα διαφορετικο. Δε σου λέω οτι συμβαινει πάντα...απλά σε αρκετές περιπτωσεις μπορει να το δεις. Ολοι έχουμε συναδέλφους που απορουμε το πως τους έχουν προσλάβει...αμορφωτοι, άσχετοι, τεμπέληδες κτλ κτλ....ε κάτι δε πάει καλά εκει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα