Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 334
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω άνεργη εδω και 1.5 χρόνο . Δούλευα γύρω στα 5 χρόνια ώς γραμματέας (ασχετο με το αντικείμενο που σπούδασα) και πιο πριν διαφορες τετοιες δουλειές γραφείου αλλα οχι δουλειά με αραλίκι και υπέρογκους μισθούς. Αυτο ομως που με εξοργίζει απίστευα με τους εργοδότες σήμερα, είναι οτι σε καλούν για συνέντευξη και αντί να σε δοκιμάσουν 1-2 μέρες να δούν αν τους καλύπτεις, σε απορίπτουν. Ασχετα αν έχεις τα ακριβή προσόντα που ζητάνε. Επίσεις ορισμένοι ουτε καν πέρνουν τηλέφωνο να σου πούν αν θα σε πάρουν ή οχι. Και δεν μιλάω για πρόσληψη, Εστω και δοκιματικά. Πρέπει να πάρεις εσύ. Ναι οκ θα μου πείτε ... τι περίμενες, κατι διαφορετικό; Απαράδεκτη κατάσταση..

• Like 1
Δημοσ.

Ουδεν μονιμοτερον του προσωρινου δεν λεμε? Δυστυχως οσοι δουλευουν(με) σε "επαγγελματα" ή ασχολουμαστε με καποιο αλλο αντικειμενο απο αυτο που εχουμε "μαθει" θα το φαμε στη μαπα επ αοριστον. Επισης οσο μεγαλωνεις τοσο δυσκολοτερο ειναι να αλλαξεις ή να μαθεις καποια πραγματα. Βαλε και το οικονομικο στη μεση που ακομα και μια καλη ιδεα να σου ερθει ή πραγματικα να εχεις ορεξη να επενδυσεις και να ρισκαρεις (δεν μιλαω για μεγαλα ανοιγματα, μικρα και λιγο λιγο) πλεον δεν γινεται. Κανεις δεν δινει δανεια, κανεις δεν επενδυει, κανεις δεν ρισκαρει. 

Δουλευει παραδειγμα καποιος σε λογιστικο γραφειο αρκετα χρονια. Εχει κανει τον κυκλο του, εχει αποκτησει τις γνωσεις του και θελει να κανει και ο ιδιος ενα λογιστικο γραφειο. Για αρχη πολυ μικροτερο. 10 χιλιαρικα να χρειαστει (τυχαιο ποσο) απο που να τα βρει? Ποιος να του τα δωσει? Δεν παει στραφι αυτος ο ανθρωπος? 

Δευτερο παραδειγμα οπως καποιος με τις κατασκευαστικες. Ο ξαδερφος μου δουλευει σε μεγαλη εταιρια κατασκευων, εχει 2 χρονια τωρα που τους απασχολουν με το σταγονομετρο. Δεν απολυουν κανεναν βεβαια γιατι ολοι χρειαζονται αλλα εχουν μοιρασει τις δουλειες με τετοιον τροπο που κανεις δεν ειναι ευχαριστημενος στην ουσια. Δουλευει 14 χρονια σε αυτην την εταιρια. Τι μπορει να κανει σε τετοια φαση δεδομενου οτι βρισκεται στην (αρκετα) Βορεια Ελλαδα που μαστιζεται απο ανεργεια και ελειψη ζητησης και ευκαιριων? 

Για εμενα δεν μιλαω. Εγω την εκανα απο εκει και αν και δουλευω δεν υπαρχει μελλον σε αυτην την εργασια οπως και το γεγονος οτι τα χρονια περνανε και οι δυναμεις και η ορεξη τελειωνει. Η παιρνεις σοβαρη αποφαση να το παιξεις διαφορετικα ή θα εισαι στην πεινα για παντα.  

• Like 2
Δημοσ.

Υπάρχουν και επαγγέλματα με κρίση παίδες. Οτιδήποτε γύρω από τις κατασκευές στην Ελλάδα τρώει τρελή ήττα. 

Όλοι οι μηχανικοί είναι χαμένοι , αν μάλιστα ανήκεις στην δικιά μου κατηγορία νέος μηχανικός χωρίς εμπειρία που είναι πολλοί τότε είσαι δυο φορές χαμένος.

Δημοσ.

Ουδεν μονιμοτερον του προσωρινου δεν λεμε? Δυστυχως οσοι δουλευουν(με) σε "επαγγελματα" ή ασχολουμαστε με καποιο αλλο αντικειμενο απο αυτο που εχουμε "μαθει" θα το φαμε στη μαπα επ αοριστον. Επισης οσο μεγαλωνεις τοσο δυσκολοτερο ειναι να αλλαξεις ή να μαθεις καποια πραγματα. Βαλε και το οικονομικο στη μεση που ακομα και μια καλη ιδεα να σου ερθει ή πραγματικα να εχεις ορεξη να επενδυσεις και να ρισκαρεις (δεν μιλαω για μεγαλα ανοιγματα, μικρα και λιγο λιγο) πλεον δεν γινεται. Κανεις δεν δινει δανεια, κανεις δεν επενδυει, κανεις δεν ρισκαρει. 

Δουλευει παραδειγμα καποιος σε λογιστικο γραφειο αρκετα χρονια. Εχει κανει τον κυκλο του, εχει αποκτησει τις γνωσεις του και θελει να κανει και ο ιδιος ενα λογιστικο γραφειο. Για αρχη πολυ μικροτερο. 10 χιλιαρικα να χρειαστει (τυχαιο ποσο) απο που να τα βρει? Ποιος να του τα δωσει? Δεν παει στραφι αυτος ο ανθρωπος? 

Δευτερο παραδειγμα οπως καποιος με τις κατασκευαστικες. Ο ξαδερφος μου δουλευει σε μεγαλη εταιρια κατασκευων, εχει 2 χρονια τωρα που τους απασχολουν με το σταγονομετρο. Δεν απολυουν κανεναν βεβαια γιατι ολοι χρειαζονται αλλα εχουν μοιρασει τις δουλειες με τετοιον τροπο που κανεις δεν ειναι ευχαριστημενος στην ουσια. Δουλευει 14 χρονια σε αυτην την εταιρια. Τι μπορει να κανει σε τετοια φαση δεδομενου οτι βρισκεται στην (αρκετα) Βορεια Ελλαδα που μαστιζεται απο ανεργεια και ελειψη ζητησης και ευκαιριων? 

Για εμενα δεν μιλαω. Εγω την εκανα απο εκει και αν και δουλευω δεν υπαρχει μελλον σε αυτην την εργασια οπως και το γεγονος οτι τα χρονια περνανε και οι δυναμεις και η ορεξη τελειωνει. Η παιρνεις σοβαρη αποφαση να το παιξεις διαφορετικα ή θα εισαι στην πεινα για παντα.

Μεγάλη αλήθεια αυτό με τα δάνεια...

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ μάλλον ζω σε άλλο πλανήτη...Σε δείγμα 10 φίλων (κατ' αναλογία με πρότερο post):

-4 φίλοι μου έχουν κανονική απασχόληση

-4 δουλεύουν μαύρα και βγάζουν περισσότερα από τους παραπάνω 4 (1 εξ αυτών παίρνει φυσικά και επίδομα ανεργίας)

-1 είναι άεργος

-1 είναι πτυχιούχος άνεργος. Σε αυτό βέβαια συμβάλει και η προσωπικότητά του, αφού ανεξαρτήτως γνώσεων δεν πρόκειται να συνεργαστεί ποτέ με κάποιον ή να προσελκύσει πελάτη.

6 λοιπόν στους 10 είναι "άνεργοι"... Άν θες να το ονομάσεις έτσι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

-οι περισσοτεροι γραφετε εξωτερικο(αν μιλαμε για μετακινηση στην 4ετια).αλλα δεν λετε οτι στην ουσια απλα δουλευουν γιατι δεν μενει τιποτα και ας παρουν 2-3χιλ.

-@βιτgreek δηλ.τωρα μας λες οτι δεν βρηκες ουτε εναν να ξερει office?ή πιο απλα αυτα που θα τους "μαθετε"για να παρουν Ecdl-mos? χωρις να σε κρινω μηπως δινεις κανα 2-3ε την ωρα?;ή οτι εβαλες αγγελια εδω και δεν βρεθηκε κανεις?

-ολοι γραφετε οτι εχουν δουλειες οι γνωστοι.γραψτε ρε παιδια ποσες ωρες και αν παιρνουν πανω απο 500ε.να πανε να κανουν αιτησεις κ αλλοι

http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=%24y_u_q_t_sn_c_u_o8%3d&p=1

Επεξ/σία από kage
  • Like 2
Δημοσ.

Ανάμεσα σε 16 πιο στενά μου άτομα ηλικίας 30-40:

- 5 δημ. υπάλληλοι

- 5 ιδιωτ. υπάλληλοι (με κανονική ασφάλιση, ικανοποιητικές για την εποχή απολαβές)

- 3 συμβασιούχοι

- 1 ελεύθερος επαγγελματίας (πρώην ιδιωτικός υπάλληλος που άλλαξε καριέρα λόγω κρίσης)

- 1 ημιάνεργος (freelancer web-developer με αναδουλειές που αναζητά κάτι πιο μόνιμο και αποδοτικό)

- 1 άνεργος (δεν ψάχνει απεγνωσμένα λόγω άλλων προτεραιοτήτων αυτήν την εποχή)

Οι 10 απ τους παραπάνω είναι πληροφορικάριοι που αποφοίτησαν 2-5 χρόνια πριν την κρίση.

Δημοσ.

kage, έχεις εν μέρη δίκιο. Αν όμως πας με σκιλλ γιατί απλά είσαι ο καλύτερος και όχι ένας ακόμα, δεν είναι έτσι. 2-3 χιλιάρικα την εβδομάδα ναι. Γενικά το 90% θα δουλέυει Paycheque to paycheque γιατί σαν φάρα είμαστε arrogant και νομίζουμε ότι τα ξερουμε όλα. 

ο alex  τα έχωσε ορθά λίγο πιο πάνω. Δεν είναι θέμα προσωπικής επίδειξης, παρά "do it yourself". Οι Έλληνες που ήρθαμε εδώ την τελευταία 3 ετια, οι μισοί κάνουν PHD Με τα λεφτά του μπαμπά και είναι καραψωνάρες του κερατά, 1/4 δουλεύει Minimum wage με ότι αυτό συνεπάγεται, και οι εναπομείναντες έχουν καλές/μέτριες δουλειές τουλάχιστον.

Μερικοί , πες ότι σταθηκαμε πιο τυχεροί ρε αδερφέ αν θες να δικαιολογήσεις τον εαυτό σου πχ, ζούμε μια χαρά. Προσωπικά σε μια Ελλάδα που δεν με προσλαμβανε ούτε το Πλαίσιο για τεχνικο - ναι ΤΕΤΟΙΟ χάλι γαμώ- μέσα σε 2 χρόνια είμαι workstation architect. Οι σχετικοί του ΙΤ ξέρουν τι σημαίνει αυτό για περαιτέρω εξέλιξη, σταδιοδρομία, απολαβές και τα σχετικά. 

• Like 3
Δημοσ.

Λοιπόν,ας πάρω ένα δείγμα 42 ατόμων από 22 έως 26 χρονών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.

Ελλάδα:Σε αυτήν την ηλικία πολλοί δεν έχουν τελειώσει ακόμα τις σπουδές τους(καλώς η κακώς) αλλά από αυτούς που έχουν τελειώσει 12 είναι άνεργοι(σκέφτονται το μεταπτυχιακό στην Ελλάδα μπας και αυξήσουν τις πιθανότητες τους),1 δικηγόρος που από ότι ξέρω τα βγάζει ίσα ίσα,ένας προγραμματιστής από ΤΕΙ με  590 ευρώ και ένσημα,2 μαθηματικοί που έχουν 3 ιδιαίτερα των 6 ευρώ την ώρα(250-300 τον μήνα) και μένουν 4 άτομα που κάνουν δουλειές "χαμηλότερης" εκπαίδευσης όπως οδηγός λεωφορείου,υδραυλικός,ταμίας σε σούπερμαρκετ ...από μισθούς σε αυτούς δεν ξέρω.

Εξωτερικό: 22 άτομα σύνολο.Η πλειοψηφία αυτών βγήκαν για μεταπτυχιακές/διδακτορικές σπουδές.Από αυτούς ένας κάνει διδακτορικό και έρευνα στο US με 1800 δολάρια τον μήνα,9 άτομα έχουν τελειώσει το μεταπτυχιακό τους σε edinburgh(financial sector) και από αυτούς οι 8 εδώ και ένα χρόνο δεν έχουν βρει τίποτα και ο ένας που βρήκε ήταν άριστος(89% το μεταπτυχιακό) με native γνώση αγγλικών αφού ο πατέρας του είναι Ιρλανδός.Βέλγιο,3 άτομα τελείωσαν φαρμακευτική μάστερ και δεν έχουν βρει κάτι..από ότι ξέρω θα πάνε για διδακτορικό γιατί δεν το βλέπουν αλλιώς,1 προγραμματιστής Γερμανία κάνει Intership και μου λέει ότι μάλλον θα τον κρατήσουν,1 ζαχαροπλάστης Γερμανία δουλεύει.3 αρχιτέκτονες Ιταλία όπου ο ένας δουλεύει και βγάζει χρήμα ενώ οι άλλοι 2 κάνουν τουρισμό και τέλος πάμε Σουηδία όπου 1 έχουμε έναν προγραμματιστή με καλό μισθό,1 φωτογράφο που την βγάζει οκ και 2 που άρχισαν φέτος έρευνα στα εφαρμοσμένα μαθηματικά.

Δημοσ.

εγω απλα γραφω και την αλλη αποψη.
δεν χρειαζεται να απογοητευονται κ αλλο ανεργοι ή οικογενειες χωρις ρευμα ή οσοι χρωστανε ενοικιο-εφοριες κτλ.και να γραφετε οτι φταινε γιατι δεν ψαχνουν ή δεν θελουν να δουλεψουν.
αν εσυ βγαζεις 10χιλ ευρω με 2 χρονια δουλεια σου ειπα γραψτε πως βρηκατε δουλειες να στειλουν εστω cv...
εγω ξερω ατομα στο λονδινο που δεν βγαζουν τοσα...ισως στον καναδα που εισαι να τα δεινουν πιο ευκολα τι να σου πω.
ξερω αρχιτεκ-πολ.μηχανικο με βραβευση απο τεε κτλ.και κυνηγαει δουλειες κ τιποτα της προκοπης.το να δουλευεις ενα σχεδιο χ ωρες+αλλαγες και να παρεις 500ε ειναι αστειο ποσο.αρα ειναι ανεργος γιατι η ασφαλεια του ειναι καπου τοσα..

κατι παρομοιο και για καποιουε ελευθερους επαγγελματιες..το να πληρωνουν οαεε δεν ειναι δουλεια
http://www.insomnia.gr/topic/316414-δουλειά-στο-λονδίνο/page-3#entry3134146
http://imerologioanergou.gr/ δειτε περιπτωσεις εδω μεσα...

Δημοσ.

Βέλγιο και φαρμακοποιός να μην βρει δουλειά αποκλείεται, απλά είναι εκλεκτικοί και ψάχνουν για κάτι καλύτερο.

Φαρμακοποιός θεωρείται επάγγελμα en penurie και μάλιστα επιδοτείται από το ταμείο ανεργίας ολόκληρη η πανεπιστημιακή φοίτηση μέχρι την απόκτηση του μάστερ.

Εκτός και αν έκαναν μάστερ στην αγγλική και δεν μιλάν ούτε μια λεπξη από γαλλικά/ολλανδικά αλλά παρόλ'αυτά ψάχνουν δουλειά φαρμακοποιού, ή σε φαρμακευτικές εταιρίες, στο Βέλγιο....

Δημοσ.

Βέλγιο και φαρμακοποιός να μην βρει δουλειά αποκλείεται, απλά είναι εκλεκτικοί και ψάχνουν για κάτι καλύτερο.

Φαρμακοποιός θεωρείται επάγγελμα en penurie και μάλιστα επιδοτείται από το ταμείο ανεργίας ολόκληρη η πανεπιστημιακή φοίτηση μέχρι την απόκτηση του μάστερ.

Εκτός και αν έκαναν μάστερ στην αγγλική και δεν μιλάν ούτε μια λεπξη από γαλλικά/ολλανδικά αλλά παρόλ'αυτά ψάχνουν δουλειά φαρμακοποιού, ή σε φαρμακευτικές εταιρίες, στο Βέλγιο....

université libre de bruxelles.....γαλλόφωνο δεν είναι? 2 αγόρια πριν 3 χρόνια και 1 κορίτσι πρόπερσι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...