Praetorianos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Μερικοί , πες ότι σταθηκαμε πιο τυχεροί ρε αδερφέ αν θες να δικαιολογήσεις τον εαυτό σου πχ, ζούμε μια χαρά. Προσωπικά σε μια Ελλάδα που δεν με προσλαμβανε ούτε το Πλαίσιο για τεχνικο - ναι ΤΕΤΟΙΟ χάλι γαμώ- μέσα σε 2 χρόνια είμαι workstation architect. Οι σχετικοί του ΙΤ ξέρουν τι σημαίνει αυτό για περαιτέρω εξέλιξη, σταδιοδρομία, απολαβές και τα σχετικά.Βασικα με αυτο που λες, διαφωνεις με τον Αλεξ. Ο αλεξ λεει οτι οποιος ειναι καλος στη δουλεια του και προσπαθησει πολυ δεν χανεται κι ανταμοιβεται, κι εσυ μολις περιεγραψες ακριβως το αναποδο. Μην παρεξηγηθω συμφωνω και με τον Αλεξ και με το σκεπτικο σου, εγω ειμαι αλλωστε αυτος που εγραψε σε αλλο thread για το φιλο που με πτυχιο ιστοριας βρεθηκε στη goldman Sachs επειδη το κυνηγησε σαν τρελος και ηταν πολυ καλος. Γνωριζω ομως οτι αν ο ιδιος εκανε τα χαρτια του για ταμιας στην Alpha Bank θα τον κοβανε ως underqualified, κι οτι εγω αν με το ιδιο cv που βρηκα δουλεια στην Αγγλια γυρισω Ελλαδα και τους πω τις ωρες που δουλευω και τα λεφτα που θελω θα σκοτωσω κανα εργοδοτη απο τα γελια. Σιγουρα ισχυουν αυτα που λετε, συμφωνω, στην Ελλαδα ΙΣΩΣ να μην ειναι απολυτα (ξυστηδες υπαρχουν παντου) 4
revolver1990 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Μην παρεξηγηθω συμφωνω και με τον Αλεξ και με το σκεπτικο σου, εγω ειμαι αλλωστε αυτος που εγραψε σε αλλο thread για το φιλο που με πτυχιο ιστοριας βρεθηκε στη goldman Sachs επειδη το κυνηγησε σαν τρελος και ηταν πολυ καλος. Γνωριζω ομως οτι αν ο ιδιος εκανε τα χαρτια του για ταμιας στην Alpha Bank θα τον κοβανε ως underqualified, Χαχαχαχα ξέρω άτομο με πτυχίο τει γεωπονικής που δουλεύει(ή καλύτερα τους δουλεύει) ως ταμίας στην Πειραιώς...με βύσμα εννοείται. 3
headbanger Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Kage, Μπορείς να αμφισβητείς ότι θες. Στον τομέα μου πάντα, θέλει σωστή πολιτική, άπειρες γνώσεις και προσωπικό χρόνο, και να πουλήσεις τον εαυτό σου σωστά. Αν εντυπωσιάσεις τον τύπο που έρχεται σαν technical advisor στην συνέντευξη δεν έχεις θέμα. Δεν κατηγόρησα κανέναν ειδικά τα άτομα που την έχουν δύσκολα στην Ελλάδα, και η δικιά μου οικογένεια ΕΤΣΙ είναι στην Ελλαδα. δύσκολα. όσο για τον φίλο σου με τις βραβεύσεις, μεταξύ μας, χωρίς γνωριμίες και ειδικά Ελλάδα, καλή τύχη μάγκες. Ίσως να περνάω το μήνυμα λάθος, πολύ πιθανόν. όπως πχ στο παράδειγμα του Pretorian προσπάθησα να εμφανιστώ λιγάκι καυστικός/είρωνας που προφανώς απέτυχε. Όπως φαίνεται δεν με πληρώνουν για να κάνω PR. Εν πάση περιπτώση, πόσοι από αυτούς τους τεχνικους, προγραμματιστάρες κτλπ στην Ελλάδα, άμα τους δώσω μια εβδομάδα trial θα μπορούν να βγάλουν δουλειά και όχι να με κοιτάνε σαν χάνοι. Ελάχιστοι; Και όχι δεν σου δίνουν χρήματα απλόχερα, Πας και τα πέρνεις. Δεν ξέρω πόσο πιο απλά να το εξηγήσω. Από την άλλη πλευρά, γιατί να μεταναστεύσεις αν δεν βγάλεις χρήμα; μεροδούλι μεροφάι ζεις και στην Ελλάδα και δεν κάνει και ψωλόκρυο.
gigisoni Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 université libre de bruxelles.....γαλλόφωνο δεν είναι? 2 αγόρια πριν 3 χρόνια και 1 κορίτσι πρόπερσι Γαλλόφωνο είναι, αλλά στα μάστερ έχει και αγγλόφωνα προγράμματα. Το bachelor από το ulb το πήραν, ή έκαναν μόνο το μάστερ εδώ; Πάντως μέχρι και πέρσυ, φαρμακοποιός ήταν μέσα στις λίστες του onem για επιδότηση σπουδών, είμαι σίγουρος γιατί το ακολούθησε φίλος μου. Φέτος το έβγαλαν, μόλις έλεγξα την σελίδα http://www.rva.be/frames/Frameset.aspx?Path=D_opdracht_VW/Regl/Werknemers/&Items=1/2/33&Selectie=T125&Language=FR
alex_000 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Εγώ πάντως μια που είχαμε τόσες συζητήσεις στο insomnia είχα βάλει μια αγγελία εδώ για προγραμάτιστη με μισθό 2500, την είχα και σαν sig κάνα δίμηνο. Μου είχανε μιλήσει 2-3 άτομα στο στυλ "φίλε δεν ξέρω τις γλώσσες που θέλετε, αλλά έκανα λίγο C στην σχολή και τα παίρνω εύκολα". 4
headbanger Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δεν είναι μόνο αυτό. Δεν ξέρουν τι ζητάει η αγορά. ΠΟΥ ΠΑΣ με C εν έτη 2013. για πες μας; Που έχω γνωστούς που θέλουν να έρθουν για intermediate/senior!!!!! θέσεις και δεν ξέρουν ούτε High lvl PowerShell. Η νομίζουν ότι λειτουργικό σύστημα εγκαθιστάς απο οπτικό μέσο. Συνήθως δεν απαντάω καν, λέω BRB και γεια σας. Δεν ανέχομαι άτομα του στυλ "σώπα ρε μάγκα και συ τι ξέρεις νομίζεις". Έλιωσα τον πάτο μου για να κατανοήσω πως λετουργούν οι τεχνολογίες και πως αλληλοσυνδέονται. Δεν σε εμπιστεύονται οι εταιρείες "στην τύχη". Πράγματα που μαθαίνεις δωρεάν από το Microsoft Academy αναφέρομαι. όχι φρου γρου και αρώματα τύπου Cisco certifications. 2
revolver1990 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Γαλλόφωνο είναι, αλλά στα μάστερ έχει και αγγλόφωνα προγράμματα. Το bachelor από το ulb το πήραν, ή έκαναν μόνο το μάστερ εδώ; Πάντως μέχρι και πέρσυ, φαρμακοποιός ήταν μέσα στις λίστες του onem για επιδότηση σπουδών, είμαι σίγουρος γιατί το ακολούθησε φίλος μου. Φέτος το έβγαλαν, μόλις έλεγξα την σελίδα http://www.rva.be/frames/Frameset.aspx?Path=D_opdracht_VW/Regl/Werknemers/&Items=1/2/33&Selectie=T125&Language=FR Μόνο μάστερ.Οπότε παίζει να κάνανε και τα αγγλόφωνα....δεν τους ρώτησα.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Εγώ πάντως μια που είχαμε τόσες συζητήσεις στο insomnia είχα βάλει μια αγγελία εδώ για προγραμάτιστη με μισθό 2500, την είχα και σαν sig κάνα δίμηνο. Μου είχανε μιλήσει 2-3 άτομα στο στυλ "φίλε δεν ξέρω τις γλώσσες που θέλετε, αλλά έκανα λίγο C στην σχολή και τα παίρνω εύκολα". Αυτο που τις προσφερομενες θεσεις εργασιας τις αντιμετωπιζουν σαν Λοτο σε στυλ "οκ δεν πληρω ουτε το 10% των απαιτουμενων προσοντων αλλα δεν εχω να χασω και τιποτα, ας στειλω και μπορει να μου κατσει η καλη" ειναι πολυ σπαστικο. Και πολλοι απο αυτους ειναι τυποι που ισχυριζονται οτι "ψαχνουν μανιωδως για εργασια αλλα δε βρισκουν γ@μω την ατυχια, γ@μω την ανεργια, γ@μω την κριση και γ@μω τους κακους τους εργοδοτες". Στην επιχειρηση που εργαζομαι μου ανατεθηκε σχετικα προσφατα να ασχοληθω με το hiring υπαλληλου με μισθο 1000+ καθαρα ευρω και με καποια συγκεκριμενα προσοντα (βασικα το πρωτο σταδιο να ξεχωρισω δηλαδη 5-10 ατομα για να προχωρησουν σε συνεντευξεις κλπ). Μετανιωσα την ωρα και τη στιγμη που εβαλα αγγελια σε σαιτ ευρεσης εργασιας απο τα TRASH emails που λαμβανα. Τουλαχιστον ενα 70% απο τα emails που ελαβα ηταν ΠΟΛΥ εκτος απαιτουμενων προσοντων της θεσεως. 1
viper2005 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 δουλειαhttp://www.insomnia.gr/topic/316414-δουλειά-στο-λονδίνο/page-3#entry3134146http://imerologioanergou.gr/ δειτε περιπτωσεις εδω μεσα... Έμεινα μ@λ@κ@ς με την απάντηση. http://imerologioanergou.gr/details.php?aid=1456 Αυτό 1
The_Judas Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δεν είναι μόνο αυτό. Δεν ξέρουν τι ζητάει η αγορά. ΠΟΥ ΠΑΣ με C εν έτη 2013. για πες μας; Που έχω γνωστούς που θέλουν να έρθουν για intermediate/senior!!!!! θέσεις και δεν ξέρουν ούτε High lvl PowerShell. Η νομίζουν ότι λειτουργικό σύστημα εγκαθιστάς απο οπτικό μέσο. Συνήθως δεν απαντάω καν, λέω BRB και γεια σας. Δεν ανέχομαι άτομα του στυλ "σώπα ρε μάγκα και συ τι ξέρεις νομίζεις". Έλιωσα τον πάτο μου για να κατανοήσω πως λετουργούν οι τεχνολογίες και πως αλληλοσυνδέονται. Δεν σε εμπιστεύονται οι εταιρείες "στην τύχη". Πράγματα που μαθαίνεις δωρεάν από το Microsoft Academy αναφέρομαι. όχι φρου γρου και αρώματα τύπου Cisco certifications. Η δουλειά του admin δεν μαθαίνεται στο σπίτι με ένα virtual lab και 1-2 βιβλία ή σε μικρές εταιρείες της πλάκας (όπως οι περισσότερες στην Ελλάδα). Πρέπει κάποιος να έχει την δυνατότητα και την τύχη να δουλέψει σε μεγάλη εταιρεία με πολλά παραρτήματα και δεκάδες σέρβερ για να τα μάθει όλα αυτά. Εγώ ήμουν άσχετος μέχρι που απέκτησα εργασιακή εμπειρία και ήρθα σε επαφή με πραγματικό εταιρικό περιβάλλον (με erp, sql servers κλπ). Όσο διάβασμα και να ρίξεις, αν δεν βλέπεις τις καθημερινές και ρεαλιστικές απαιτήσεις μιας εταιρείας δεν πρόκειται να καταλάβεις ούτε το 5% από αυτά που γράφονται σε βιβλία. Στη συνέντευξη δεν μπορείς να πεις, "αγαπητέ κύριε....διάβασα ένα βιβλίο powershell και το ξέρω απ'έξω ή ξέρω να στήνω windows server στο σπίτι μου"... πρέπει να αποδείξεις ότι δούλευες στο αντικείμενο αυτό για χρόνια. Πως να το αποδείξει κάποιος αυτό όταν δεν υπάρχει δουλειά ούτε στο plaisio για τεχνικούς; 5
headbanger Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 μα τα προβλήματα στο Industry Μαθαίνονται με την εμπειρία. Άλλα όταν ζητάς θέση γνωρίζοντας C μόνο (που αμφιβάλλω αν πραγματικά γνωρίζουν προγραμματισμό) δεν έχεις το βάρος. Για sysadmin δεν πας. Junior θέση την ζητάς άνετα όμως. 1η δουλειά εδώ ήταν Junior IT σε εταιρεία που αναπτύσει ERP Και CRM λύσεις της Microsoft (Navision Με δικά τους Modules και CRM συγκεκριμένα). Βλέπεις ότι τεχνικά το έχεις το θέμα, δεν έχει χτυπήσει κανένα deadline, συνεχίζεις να μελετάς (online courses κανείς;; Labs απο Vmware Πχ?) και χτυπάς μεγαλύτερη θέση αλλού. Δεν υποστήριξα "έλα γίνε senior/ architecter w/e" από την 1η μέρα. Στην συνέντευξη μπορείς να δειξεις προσωπικό ζήλο για το αντικείμενο - Διάβασα τα τάδε βιβλιά PowerShell, παρακολούθησα τα τάδε Online courses, Με προσωπική ενασχόληση εθελοντικά έγραψα μερικά (να τα) script Και βοηθάω κόσμο στο technet πχ. Μην λέμε ότι θέλουμε, πρέπει να έχεις και τον τρόπο να πουλήσεις τον εαυτό σου κατάλληλα. Εκεί χάνουν πολλοί. 2
παπι Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δεν είναι μόνο αυτό. Δεν ξέρουν τι ζητάει η αγορά. ΠΟΥ ΠΑΣ με C εν έτη 2013. για πες μας; χαχαχαχα
BritGreek Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 -@βιτgreek δηλ.τωρα μας λες οτι δεν βρηκες ουτε εναν να ξερει office?ή πιο απλα αυτα που θα τους "μαθετε"για να παρουν Ecdl-mos? χωρις να σε κρινω μηπως δινεις κανα 2-3ε την ωρα?;ή οτι εβαλες αγγελια εδω και δεν βρεθηκε κανεις? -ολοι γραφετε οτι εχουν δουλειες οι γνωστοι.γραψτε ρε παιδια ποσες ωρες και αν παιρνουν πανω απο 500ε.να πανε να κανουν αιτησεις κ αλλοι Αναφέρομαι σε προσωπικό για γραμματεία σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό φορέα, το οποίο έχει μεν πιστοποιήσεις, αλλά στην ουσία δεν ξέρει ούτε τα βασικά, ίσως επειδή δεν τα χρησιμοποιεί και τα έχει ξεχάσει. Το προσωπικό στη γραμματεία σαφώς δεν μπορεί να είναι ωρομίσθιο, αλλά με ημιαπασχόληση ή full-time. Είναι ΠΟΛΛΟΙ αυτοί που νομίζουν ότι με το να πάνε σε μια σχολή πληροφορικής, χωρίς προσωπική ενασχόληση και εξάσκηση, είναι εξπέρ και έτσι προωθούν τον εαυτό τους στη συνέντευξη. Εγώ αυτό βλέπω καθημερινά. Όταν ο άλλος δεν ξέρει να χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή email, τότε τι να τις κάνω τις πιστοποιήσεις; Όχι, δεν δίνω 2-3 ευρώ την ώρα, πληρώνω το βασικό μισθό τουλάχιστον αρχικά, και προσφέρω προοπτικές εξέλιξης σε όλο το προσωπικό, οι οποίες είναι ουσιαστικές αλλά θα πρέπει να κερδίζονται. Να μη θεωρούνται δεδομένες. Όμως, όταν έρχονται πχ καθηγητές που μόλις έχουν αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο και ζητούν 12-15 ευρώ την ώρα καθαρά, τότε είναι εκτός πραγματικότητας ή νομίζουν ότι μιλάμε για μαύρα ιδιαίτερα. Όταν ένας σπουδαστής πληρώνει περίπου 40-50 ευρώ το μήνα και στα τμήματα μπαίνουν το πολύ 5-6 σπουδαστές για να διασφαλίζεται η ποιότητα και η ομοιογένεια, τότε αναλόγως προσαρμόζεται και το ωρομίσθιο των καθηγητών. Όσο για τα 500 ευρώ που ανέφερες, η πραγματικότητα στις περισσότερες σημερινές επιχειρήσεις αυτό μας επιτρέπει να δώσουμε, για να μπορούμε να είμαστε συνεπείς. Αυτά είναι αλυσίδα. Δεν είναι λίγα τα 500 ευρώ σήμερα φίλε μου, γιατί τουλάχιστον στην εκπαίδευση που είναι ο δικός μου τομέας, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την εμπρόθεσμη καταβολή των διδάκτρων, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό ζήτημα ρευστότητας, γιατί η πλειοψηφία των γονέων απλά δεν πληρώνουν. Κι εμείς να επιβιώσουμε παλεύουμε. Για μένα, όποιος νομίζει ότι θα βρει νόμιμη δουλειά με 1000+, απλά είναι εκτός πραγματικότητας τις περισσότερες φορές, τουλάχιστον στο δικό μου κλάδο. 1
Sargath Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Μια χαρά πάνε. Όποιος είναι καλός και έξυπνος πάντα έχει δουλειά και μάλιστα τον καλοπληρώνουν.
headbanger Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Μια χαρά πάνε. Όποιος είναι καλός και έξυπνος πάντα έχει δουλειά και μάλιστα τον καλοπληρώνουν. Εντάξει είπαμε αλλά αυτό ξεπερνάει τα όρια του τρολλ. Για Ελλάδα πάντα έτσι. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα