Shadowthief15 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Ενας φιλος μου ηθελε να αλλαξει καρτα γραφικων και αγορασε την gtx 550 ti. Το τροφοδοτικο του πιανει 400 ή 450W δεν θυμαμαι καλα. Ειπε λοιπον να παρει καινουργιο τροφοδοτικο αν και απ'οτι βλεπω η συγκεκριμενη καρτα αναγραφει minimum power supply requirement 400W. Βρηκε αυτο το τροφοδοτικο στο ebay http://www.ebay.com/itm/750W-Gaming-120MM-Fan-Silent-ATX-Power-Supply-PSU-12V-/120741351007?pt=PCA_UPS&hash=item1c1cbece5f και μου κανει ιδιαιτερη εντυπωση οτι στα 750W κυμαινεται στις τιμες 20-35 ευρω στο ebay, ενω για παραδειγμα εμενα μου ειχε προτεινει ενας φιλος απο το forum αυτον εδω http://www.pcshopping.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=5666 ο οποιος μονο στα 530W που κανει 54-60 ευρω. Τελος παντων, ερχεται και το τροφοδοτικο του το οποιο ειχε καλωδιο αμερικανικο (χρειαζεται μετατροπεα για να συνδεθει) οποτε αφου το εβαλε στο desktop του το συνεδεσε με το καλωδιο του παλιου τροφοδοτικου (δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο). Με το που ανοιγει το pc ακουγεται "μπαμ" και μυρισε και λιγο καμμενο. Το εβγαλε απο το pc του, το πηγαμε μαζι σε ενα Πλαισιο να το checkαρουν την αλλη μερα. Με το που το συνδεει ο τυπος του πλαισιου και το ανοιγει ειδαμε οτι πηρε και λιγο φωτια μεσα το τροφοδοτικο, η οποια εσβησε αφου το αποσυνεδεσε αμεσως. Οπότε εχω να ρωτησω αρχικα τι παιζει με την ποιοτητα αυτων των τροφοδοτικων με 750W σ'αυτες τις τιμες και αν εφταιγε κατι που εκανε ο φιλος μου και καηκε. Επειτα με το τροφοδοτικο των 400-450W ο φιλος μου καλυπτεται για την καρτα γραφικων που εχει; αν οχι εχετε να προτεινετε καποιο οικονομικο τροφοδοτικο το οποιο να αξιζει; Τελος, ρε παιδια ειλικρινα σ'αυτο το πλαισιο οι υπαλληλοι ειναι ασχετοι ή κανω εγω λαθος; ρωταει τον υπαλληλο ο φιλος μου ποσα Watt χρειαζεται για την καρτα γραφικων του και του λεει "με 750 εισαι καλα, χρειαζεσαι τουλαχιστον 600W". Υπερβολικα δεν ειναι τα 600W minimum; Το λεω γιατι εσεις μου ειπατε εδω http://www.insomnia.gr/topic/500752-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD-100-150%CE%B5-%CE%BD%CE%B5%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF/ οτι με το τροφοδοτικο των 530W αυτο που πηρα σηκωνω ανετα μεχρι και την gtx 650 ti boost (που ειναι περιπου στα ιδια watt).
AMD Expert Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Ενας φιλος μου ηθελε να αλλαξει καρτα γραφικων και αγορασε την gtx 550 ti. Το τροφοδοτικο του πιανει 400 ή 450W δεν θυμαμαι καλα. Ειπε λοιπον να παρει καινουργιο τροφοδοτικο αν και απ'οτι βλεπω η συγκεκριμενη καρτα αναγραφει minimum power supply requirement 400W. Βρηκε αυτο το τροφοδοτικο στο ebay http://www.ebay.com/itm/750W-Gaming-120MM-Fan-Silent-ATX-Power-Supply-PSU-12V-/120741351007?pt=PCA_UPS&hash=item1c1cbece5f και μου κανει ιδιαιτερη εντυπωση οτι στα 750W κυμαινεται στις τιμες 20-35 ευρω στο ebay, ενω για παραδειγμα εμενα μου ειχε προτεινει ενας φιλος απο το forum αυτον εδω https://www.skroutz.gr/s/3048818/Thermaltake-Smart-SE-530W.html ο οποιος μονο στα 530W που κανει 57 ευρω. Τελος παντων, ερχεται και το τροφοδοτικο του το οποιο ειχε καλωδιο αμερικανικο (χρειαζεται μετατροπεα για να συνδεθει) οποτε αφου το εβαλε στο desktop του το συνεδεσε με το καλωδιο του παλιου τροφοδοτικου (δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο). Με το που ανοιγει το pc ακουγεται "μπαμ" και μυρισε και λιγο καμμενο. Το εβγαλε απο το pc του, το πηγαμε μαζι σε ενα Πλαισιο να το checkαρουν την αλλη μερα. Με το που το συνδεει ο τυπος του πλαισιου και το ανοιγει ειδαμε οτι πηρε και λιγο φωτια μεσα το τροφοδοτικο, η οποια εσβησε αφου το αποσυνεδεσε αμεσως. Οπότε εχω να ρωτησω αρχικα τι παιζει με την ποιοτητα αυτων των τροφοδοτικων με 750W σ'αυτες τις τιμες και αν εφταιγε κατι που εκανε ο φιλος μου και καηκε. Επειτα με το τροφοδοτικο των 400-450W ο φιλος μου καλυπτεται για την καρτα γραφικων που εχει; αν οχι εχετε να προτεινετε καποιο οικονομικο τροφοδοτικο το οποιο να αξιζει; Τελος, ρε παιδια ειλικρινα σ'αυτο το πλαισιο οι υπαλληλοι ειναι ασχετοι ή κανω εγω λαθος; ρωταει τον υπαλληλο ο φιλος μου ποσα Watt χρειαζεται για την καρτα γραφικων του και του λεει "με 750 εισαι καλα, χρειαζεσαι τουλαχιστον 600W". Υπερβολικα δεν ειναι τα 600W minimum; Το λεω γιατι εσεις μου ειπατε εδω http://www.insomnia.gr/topic/500752-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD-100-150%CE%B5-%CE%BD%CE%B5%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF/ οτι με το τροφοδοτικο των 530W αυτο που πηρα σηκωνω ανετα μεχρι και την gtx 650 ti boost (που ειναι περιπου στα ιδια watt). λοιπόν : 1) Δεν γνωρίζω εάν το συγκεκριμένο μουφοδοτικό (γιατί τροφοδοτικό δεν είναι) λειτουργεί και σε ευρωπαϊκά Volt. Στην αμερική αν δεν κάνω λάθος είναι 115V ενώ εδώ 240V. Λογικά δεν έχει μετατροπέα και κάηκε από τα διπλάσια βόλτ! 2) Είναι μουφοδοτικό όπως ξαναείπα,από τα 750W το πολύ να δίνει 300W πραγματικά. Οπότε ακόμη και να είχε μετατροπέα ίσως απλά να μην άντεξε τον φόρτο 3) Καλά έπαθε ο φίλος σου! Δηλαδή πχ εγώ χαϊβάνι είμαι που πήρα 430W τροφοδοτικό στα 50€? (Corsair CX430M) Το συγκεκριμένο με tests που έχουν γίνει έχει σηκώσει μέχρι και 525W πριν σβήσει από προστασία του τροφοδοτικού. Το "750άρι" (ο θεός να το κάνει) εκτός του ότι αποκλείεται να δίνει παραπάνω από 300 αληθινά watt ΔΕΝ έχει και καμία προστασία. Αν υπήρχε πολύς φόρτος απλά θα έσβηνε (αν είχε προστασία από υπερφόρτωση) Οπότε,κατ'αρχίν προσευχηθείτε το τροφοδοτικό να μην πήρε μαζί του και καμία μητρική/κάρτα γραφικών/οτιδήποτε. Έπειτα τρέξτε πάρτε αυτό : http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=31574&cat=17&sub=165&pmanuf=76&sort=3&step=undefined ή αυτό : http://www.e-shop.gr/product?id=PER.650961 Καλή τύχη 2
veteranos123 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Το τροφοδοτικό προφανώς είχε ονομαστική τάση λειτουργίας 150 volt και γι'αυτό έσκασε και σε συνάρτηση με την χαμηλή τιμή είναι και no name. Οπότε το φταίξιμο είναι καθαρά δικό σας. Δώστε 60 € και πάρτε το xfx 550 watt να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Με πρόλαβε ο amd.
Shadowthief15 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Ευχαριστω παιδια να 'στε καλα!
AMD Expert Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Ευχαριστω παιδια να 'στε καλα! Αυτό εδώ πάρε (57€,δωρεάν μεταφορικά,XFX Pro 550W) http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=f0b20f29-6b1f-4708-b2c5-ba2c3b5e1a64 1
Thanos1972 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 καλα βεβαια λεει οτι Input / Output: Input: 115-230V 60/50hz 10-6A οποτε δεν θα επρεπε να εχει προβλημα. ας μιλησει και με τον πωλητη για τυχον refund.
Shadowthief15 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Επισης, αν ειναι ετσι τα πραγματα τοτε δεν εχουν τοση σημασια τα watt που αναγραφει ενα τροφοδοτικο αλλα η γενικοτερη ποιοτητα του, ποσα Watt αποδιδει πραγματικα. Το θεμα με τις καρτες γραφικων ειναι οτι γραφουν minimum required ή recommended τοσα Watt οποτε καποιος που δεν ξερει απλα κοιταει να παρει ενα τροφοδοτικο που γραφει απλα τουλαχιστον τα watt που αναγραφει η καρτα γραφικων. Thanks και παλι.
paulchro Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Ειναι λιγο πολυ γνωστο οτι αν εχεις μια τουμπανη καρτα θες και καλο psu ενω αν εχεις πχ μια 210 θες ενα μικρο..Εαν δεν κανω λαθος σε φυσιολογικη συνθεση η καρτα τρωει το πολυ το ρευμα ως μοναδα..
TheDevilMayCare Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Τελος παντων, ερχεται και το τροφοδοτικο του το οποιο ειχε καλωδιο αμερικανικο (χρειαζεται μετατροπεα για να συνδεθει) οποτε αφου το εβαλε στο desktop του το συνεδεσε με το καλωδιο του παλιου τροφοδοτικου (δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο). Με το που ανοιγει το pc ακουγεται "μπαμ" και μυρισε και λιγο καμμενο. Το εβγαλε απο το pc του, το πηγαμε μαζι σε ενα Πλαισιο να το checkαρουν την αλλη μερα. Με το που το συνδεει ο τυπος του πλαισιου και το ανοιγει ειδαμε οτι πηρε και λιγο φωτια μεσα το τροφοδοτικο, η οποια εσβησε αφου το αποσυνεδεσε αμεσως. <<ΜΠΟΥΜ!! ηκούσθη στον αερα!>> Λεπόν..γιατι σου εσκασε?? Στοιχηματιζω, για τον ιδιο παρα πολυ απλο & πανευκολο σε εφαρμογη λογο, που κι εγω εχω προτεινει ( ) σε φιλους = πως να σκασουν τροφοδοτικα εργασιας [τουλαχιστον 4 φορες] Απλουστατα, γιατι το τροφοδοτικο -οπως σου ηρθε απο Αμερικα- ηταν διακοπτορυθμισμενο στα 115V input Αν εχετε ηθικους φραγμους κλπ, sos: σταματατε την αναγνωση εδω, αν οχι τοτε συνεχιζουμε Θελετε να επικοβγάλετε off -με εντυπωσιακοτατο, μαλιστα τροπο!- το pc (στη) δουλειας σας? Το γυριζετε @ 115 και...Μπουμ!! Μετα εσεις "-Αυτο εσκασε! Ανατιναχτηκε!! Εγω τι να κανω?" Θελετε να εκδικηθειτε, τον καθαρματια-διευθυντη-προισταμενο? Η μηπως τον ρουφιανο- καταδοτη-μαυροκουκουλάκη συναδελφο? Να τον δειτε (ενιοτε και κυριλεκτικα!) χεσμενο? O.k., η ανταπαντηση σας μπορει να ειναι -το λιγοτερο- εκρηκτικη! Nα κανει παταγο λεμε! Το πρωι, σε 1-2"sec only (και κλειστο pc, εννοειται) με τη βοηθεια ενος στυλο κλπ, για να μη σκυβετε, γυριστε το τροφοδοτικο τους και περιμενετε τον...Καναρη -> Μπουρλοτ(τ)ο! ... ... ... ... ~ ~ ~ ~ Υ.Γ. δεν μπορω να εγγυηθω (sic) 100% επιτυχια, με καθε τροφοδοτικο, παντως τα εντελως απλα δεν εχουν καμμια τυχη-ελπιδα σωτηριας... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα