Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Καλημέρα, καλές γιορτές να έχουμε, καλώς σας βρήκα στο φόρουμ :lol:

Επειδή το aceraki μου βγήκε off (οθόνη τέζα, συνέβαλα και εγώ στην ζημιά βέβαια, αλλά μου φαίνεται πολύ εύκολα χάλασε, έπειτα τα έπαιξε όλο το λάπτοπ, θαρρώ κάτι μεταξύ μητρικής και σκληρού παίζει δεν το χω κοιτάξει, ελπίζω να είναι το πρώτο γιατί θέλω να ανακτήσω τα αρχεία του τελευταίου), αν και βέβαια τα είχε φάει τα ψωμιά του 4+ χρόνια, είμαι στο ψάξιμο ενός νέου λάπτοπ.

Ας σας διαφωτίσω λίγο με την χρήση για την οποία το θέλω (με σειρά προτεραιότητας, αν και τα 1 και 2 τα θεωρώ σχεδόν ισοδύναμα ως προς την προτίμηση):

1. για προγραμματισμό, λόγω σχολής (eclipse, visual studio, netbeans, sql και μελλοντικές γλώσσες που θα θέλω να μάθω στην πορεία) και χρήση libreoffice (που λεφτά για την κυρά MS)

2. για προβολή ταινιών, μουσική και γενικά κάθε είδους ψυχαγωγίας

3. φυσικά σερφάρισμα στο διαδίκτυο, youtube κλπ (γενικά πολλές καρτέλες) και

4. παιχνίδια (κατά κύριο λόγο LoL, football manager και περιστασιακά κάνα άλλο, max δηλαδή 3-4 παιχνίδια)

5. ενδεχομένως και για χρήση προγραμμάτων όπως ableton, reaper, virtual dj, fl studio (optional)

Αγορά: Γνωρίζω πως πιο πολύ συμφέρει να κάνω ένα ταξίδι προς Ε.Ε. και να πάρω από κει λάπτοπ ή να παραγγείλω online, παρά να αγοράσω από δω (διαφορές μέχρι και 300 ευρώ, περιορισμένα μοντέλα τα οποία είναι και ελαφρώς ξεπερασμένα, συγκριτικά με Η.Π.Α κλπ), αλλά η αγορά θα γίνει με δόσεις (τα μετρητά... δεν υπάρχουν :whistle: ) οπότε προτιμώ μαγαζί τύπου Κωτσόβολος, Mediamarkt, Πλάισιο (φυσικά πλην των Turbo X) και τα σχετικά (e-shop δεν το χω σε ιδιαίτερη εκτίμηση). 

Προτεραιότητα θέλω να έχουν λάπτοπ που θα μπορώ να το πάρω με άτοκες δόσεις (εκτός και αν προκύψει μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ευκαιρία value for money, ώστε να το πάρω με απλές δόσεις), για αυτό και στο μυαλό μου αυτή την στιγμή παίζει ο Κωτσό (βέβαια πιστεύω υπάρχουν εξαιρέσεις, π.χ. αν πάω και τους ζητήσω σε ένα μαγαζί άτοκες δόσεις, αλλιώς παίρνω το καπέλο μου και φεύγω, ίσως μου κάνουν μια προσφορά)

Ενδεικτικά, έπειτα από ένα ψάξιμο κατέληξα σε αυτό:

οπότε ψάχνω πάνω κάτω στα 800 ευρώ, με παρόμοια χαρακτηριστικά (τώρα αν δεν είναι ο επεξεργαστής i7 quad core και είναι i5 ή αν δεν είναι haswell και είναι ivy bridge δεν χάθηκε ο κόσμος), ανεξάρτητη κάρτα γραφικών, καλή σχεδίαση - ομορφιά - σωστή θέρμανση του λαπτοπ (ο λόγος που προσωπικά απέρριψα αρκετά dell, αλλά είναι optional και αυτό, όποτε προτάσεις dell καλοδεχούμενες), αν παίρνει και 2ο σκληρό ακόμα καλύτερα (για ssd δεν μιλάω καν δεν πρόκειται να βρω με ssd, πλην ultrabook, και να κάνει ένα κάρο δουλείες, στο μέλλον του κοτσάρω έναν ssd πιθανότατα) , ram από 4 και πάνω (φυσικά επεκτάσιμη τουλάχιστον στα 8 ή ακόμα καλύτερα στα 16), οθόνη από 15" και πάνω (ίσως κάτι με full hd αλλά λίγο δύσκολο σε αυτά τα λεφτά)

Ξέρω κούρασα :whistle: Κάθε πρόταση δεκτή :lol:

υ.γ. για το toshiba που αναφέρω, στο φυλλάδιο του Κωτσό έχει ένα αστεράκι στις τιμές των δόσεων και από κάτω με ψιλά γράμματα στο περιθώριο γράφει για αγορά με πακέτα 360, δεν πιστεύω να ισχύει τέτοια που(στια :oops:) ε? 

edit: έχω αναθεωρήσει τις απόψεις μου για το design των dell, πρέπει να κοίταγα μια συγκεκριμένη σειρά και να έβγαλα γενικό συμπέρασμα (κακώς), οπότε προτάσεις για dell καλοδεχούμενες :)

Επεξ/σία από MrSlowFlow
Δημοσ.

Εγω θα σου είχα προτείνει αλλα κόλλησα σε δυο πράγματα στον επεξεργαστή και στο οτι μάλλον δεν προτιμάς dell. Αλλιώς για μένα το καλύτερο αλλα στην τιμή που το ειχε πριν μια βδομάδα το you.gr αλλα το χάσαμε ήταν το παρακάτω:

http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/DELL-Inspiron-15R-%285537%29-i7-4500U-8GB-1TB-%28DLNBINS0707%29,99452,480508,1050057.html?langId=-18

Δημοσ.

Εγω θα σου είχα προτείνει αλλα κόλλησα σε δυο πράγματα στον επεξεργαστή και στο οτι μάλλον δεν προτιμάς dell. Αλλιώς για μένα το καλύτερο αλλα στην τιμή που το ειχε πριν μια βδομάδα το you.gr αλλα το χάσαμε ήταν το παρακάτω:

http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/DELL-Inspiron-15R-%285537%29-i7-4500U-8GB-1TB-%28DLNBINS0707%29,99452,480508,1050057.html?langId=-18

ξέχασα να κάνω edit το αρχικό ποστ, γιατί τις τελευταίες μέρες άλλαξα άποψη για το design των dell

Ευχαριστώ για την απάντηση σου βέβαια :D

Τώρα όσον αφορά το λάπτοπ, ενδιαφέρον το βρίσκω, το μόνο που με χαλάει είναι το λειτουργικό (δεν έχω θέμα με τα linux, στο προηγούμενο είχα dual boot mint+windows 8, αλλά θέλω για βασικό λειτουργικό windows, και μετά, αν βέβαια δεν μου γίνει void η εγγύηση με το να κάνω format, να κολλήσω και linux) και βρίσκω λίγο υπερβολικά τα 900 ευρώ για ένα λάπτοπ χωρίς windows, όταν μπορείς να βρεις σε αυτήν την τιμή αρκετά λάπτοπ με παρόμοια χαρακτηριστικά.  B)

Δημοσ.

ξέχασα να κάνω edit το αρχικό ποστ, γιατί τις τελευταίες μέρες άλλαξα άποψη για το design των dell

Ευχαριστώ για την απάντηση σου βέβαια :D

Τώρα όσον αφορά το λάπτοπ, ενδιαφέρον το βρίσκω, το μόνο που με χαλάει είναι το λειτουργικό (δεν έχω θέμα με τα linux, στο προηγούμενο είχα dual boot mint+windows 8, αλλά θέλω για βασικό λειτουργικό windows, και μετά, αν βέβαια δεν μου γίνει void η εγγύηση με το να κάνω format, να κολλήσω και linux) και βρίσκω λίγο υπερβολικά τα 900 ευρώ για ένα λάπτοπ χωρίς windows, όταν μπορείς να βρεις σε αυτήν την τιμή αρκετά λάπτοπ με παρόμοια χαρακτηριστικά.  B)

Πως θα σου γίνει void η εγγυηση; Κανε ένα image και άμα πάθει κάτι το επαναφερεις και μετα τους λες να έρθουν
Δημοσ.

Πως θα σου γίνει void η εγγυηση; Κανε ένα image και άμα πάθει κάτι το επαναφερεις και μετα τους λες να έρθουν

Στο acer (αγορασμένο πριν 5 χρόνια περίπου) που είχα μέχρι πρόσφατα, όταν χρειάστηκε να κάνω ένα φορμάτ (συγκεκριμένα να κάνω αναβάθμιση από vista σε w7 ultimate) μου είχαν πει τότε ότι αν το κάνω παύει η εγγύηση (τότε δεν ήξερα την τύφλα μου από pc/laptop και εγγυήσεις). Για αυτό ρωτάω, μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα, τότε δεν ήξερα (αν υπήρχαν) για cru και λοιπά  :-D

Δημοσ.

Συμφωνώ κι εγώ με το Dell Που προτείνεται παραπάνω. Σε αυτήν την τιμή ειδικά.

Πάντως εάν το θέμα είναι αν θα χάσεις την εγγύηση, μπορείς να βγάλεις το δίσκο, να τον πετάξεις από το 1 μέτρο και να αχρηστευθεί.

Δεν θα μπορεί κανείς να καταλάβει ότι έκανες format.

Απλά θα πρέπει να σου αλλάξουν και τον δίσκο μετά.

:devil: 

Δημοσ.

Συμφωνώ κι εγώ με το Dell Που προτείνεται παραπάνω. Σε αυτήν την τιμή ειδικά.

Πάντως εάν το θέμα είναι αν θα χάσεις την εγγύηση, μπορείς να βγάλεις το δίσκο, να τον πετάξεις από το 1 μέτρο και να αχρηστευθεί.

Δεν θα μπορεί κανείς να καταλάβει ότι έκανες format.

Απλά θα πρέπει να σου αλλάξουν και τον δίσκο μετά.

:devil: 

:devil: ahaha άρα λοιπόν δεν παίζει κάποιο θέμα με εγγύηση.

Το άλλο (σημαντικό) πρόβλημα είναι ότι ψάχνω με άτοκες δόσεις. Το mediamarkt έχω ακούσει ότι αυτήν την εποχή δεν δίνει άτοκες δόσεις οπότε με κάνουν διστακτικό. Θα προτιμούσα μετρητά (αν είχα, βέβαια παίζει η περίπτωση να βρεθεί τέτοιο ποσό σε μετρητά αλλά δύσκολα) παρά απλές δόσεις!  :-)

Πχ με ένα κατοστάρικο παραπάνω στα mediamarkt βρίσκεις αυτό http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/DELL-Inspiron-5737-i7-4500U-16GB-1TB,99452,397551,1030459.html?langId=-18 φαντάζομαι και πιο κάτω σε άλλα καταστήματα και ακόμα πιο κάτω αν δεν φοράει windows, αν πχ το δίναν με 24+ άτοκες θα ψηνόμουν πολύ σοβαρά, αν υπήρχαν μετρητά επίσης, αλλά με δόσεις έντοκες δεν :D

Δημοσ.

Εμενα στα mediamarkt προχθές μου είπαν οτι κάνουν άτοκες μέχρι 36. Γιατι δεν τους παίρνεις ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις;

Δημοσ.

Εμενα στα mediamarkt προχθές μου είπαν οτι κάνουν άτοκες μέχρι 36. Γιατι δεν τους παίρνεις ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις;

Πήρα ένα τηλέφωνο το πρωί, τους ρώτησε και ένας φίλος μου στο group στο facebook... Και οι 2 μου απάντησαν πως αυτήν την περίοδο δεν κάνουν άτοκες δόσεις. Τώρα δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό που μου λένε. Και ψηνόμουν αρκετά για το dell που πόσταρα παραπάνω.

Δημοσ.

Φίλε μου εγώ πριν 4 μέρες πηρα λάπτοπ από mediamarkt με 12 άτοκες και επειδή τους ρώτησα μου είπαν ότι κάνουν μέχρι 36 άτοκες στα λάπτοπ. Τώρα να άλλαξαν μέσα σε 4 μέρες χλωμό το βρίσκω. Μάλλον κάποιος σου λέει βλακείες. Κι εγώ τους είχα πάρει τηλ πριν πάω και μου είπαν ότι φυσικά κάνουν άτοκες στα λαπτοπ. Τώρα άμα δεν βγάζεις άκρη από το τηλέφωνο πέρνα μια βόλτα από ένα κατάστημα.

Δημοσ.

Φίλε μου εγώ πριν 4 μέρες πηρα λάπτοπ από mediamarkt με 12 άτοκες και επειδή τους ρώτησα μου είπαν ότι κάνουν μέχρι 36 άτοκες στα λάπτοπ. Τώρα να άλλαξαν μέσα σε 4 μέρες χλωμό το βρίσκω. Μάλλον κάποιος σου λέει βλακείες. Κι εγώ τους είχα πάρει τηλ πριν πάω και μου είπαν ότι φυσικά κάνουν άτοκες στα λαπτοπ. Τώρα άμα δεν βγάζεις άκρη από το τηλέφωνο πέρνα μια βόλτα από ένα κατάστημα.

Πήγα σήμερα πρώτα στο mediamarkt στο Μαρούσι για αυτό http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/DELL-Inspiron-5537-i5-4200U-8GB-1TB-Silver,99452,397551,1045371.html?langId=-18. Τους είπα αν κάνουν άτοκες δόσεις, μου λένε πως όχι. Τους είπα πως από διάφορους που μου έχουν πει πως γίνονται άτοκες δόσεις και μου λένε τώρα δεν κάνουμε. Το μόνο που μπορούσε να μου κάνει ήταν γύρω στα 50 ευρώ έκπτωση για cash, οπότε έφυγα και πήγα στον Κωτσό στους Αμπελόκηπους για αυτό http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/129719-toshiba-satellite-l50-a-1d5

(γιατί το παραπάνω dell το είχε λίγο πιο ακριβό νομίζω) και τελικά πήρα το toshiba. Προσπαθούσε ο τύπος να μου δώσει και total support 360 κλπ κλπ αλλά μου φάνηκε πιο συμφέρον να χτυπήσω μια επέκταση από την ίδια την toshiba (έχει 2 χρόνια εγγύηση αυτό). Δυστυχώς χάνω το on-site της dell και το dell που ήταν καλύτερο από το toshiba, αλλά πιστεύω ότι το τελευταίο ήταν value for money (αν εξαιρέσεις τα 4gb ram, τα οποία σκοπεύω να αντικαταστήσω λίαν συντόμως, αν μου το επιτρέπει η εγγύηση). Το περιμένω Παρασκευή στο κατάστημα, (ελέω Χριστουγέννων) 

Δημοσ.

Τώρα μου κίνησες την περιέργεια, θα πάρω κι εγώ τηλ στο κατάστημα του Περιστερίου να ρωτήσω τι παίζει με τις δόσεις γιατί μου φαίνεται πολύ κουλό όλο αυτό. Πάντως μια χαρά είναι και το toshiba, με γεια! Και καλές γιορτές!

Δημοσ.

Και εμενα μου φαίνεται κουλό γιατι δεν ειναι οτι μου το είπε φίλος φίλου κλπ αλλα μου το είπαν στο κατάστημα του ρεντη

Δημοσ.

Και τώρα που έκλεισα το θέμα "λάπτοπ" ας ανοίξω το θέμα "περιφερειακά"

Σε σχέση με το προηγούμενο μου λάπτοπ, σκέφτομαι να εγκαινιάσω το νέο με μια βάση ψύξης και είδα αυτήν: http://www.public.gr/product/computers-and-software/laptop-accessories/baseis-coolers/coolermaster-notepal-u3-plus-stand-19-mayro/prod5360136pp/ που αλλάζεις και θέση στους ανεμιστήρες, η κατασκευή φαίνεται καλή. Αν κάποιος την έχει ή έχει να προτείνει κάποια άλλη (μέχρι το 30άρι γιατί δεν θέλω να ανοιχτώ πολύ) please  :-D 

Επίσης σκέφτομαι να αγοράσω (όπως έκανα στα πρώτα 2 χρόνια του προηγούμενου λάπτοπ) κάποια σουίτα antivirus για καλύτερη (?) προστασία (όχι ότι είναι και "ανίκητα" τα επί πληρωμή, αλλά θυμάμαι τις επιδόσεις του norton που είχα τότε σε σχέση με το avast που φοράω τα τελευταία 2 χρόνια και μπορώ να πω πως ήμουν πιο κομπλέ με το πρώτο). Κοιτάω τα λεγόμενα mega-suites των Bitdefender και Νοrton (Total Security και 360 αντίστοιχα), τα οποία σκοπεύω να αγοράσω από τις ιστοσελίδες τους, μιας και έρχονται και πιο οικονομικά, αλλά επιπλέον μπορώ να διαλέξω και 1 άδεια μιας και θα μου είναι άχρηστες οι 3. B) Επίσης προτάσεις για άλλα suites ευπρόσδεκτες.

Προς το παρών αυτά έχω σκοπό να πάρω ως πρώτα αξεσουάρ και μετά έχω βάλει στο μάτι (σίγουρα) μια αναβάθμιση της ram από τα 4gb σε 8 ή 16, μια επέκταση της διετούς εγγύησης της toshiba και (στο πολύ μέλλον) έναν ssd για καλύτερες επιδόσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...