Skr1ll3x Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Καλησπερα παιδες. Σημερα πηγα να ανοιξω το pc και κολλησε μια φορα στο windows logo screen. Οταν μπηκε desktop, ανοιξα hdd sentinel και ειδα τον hdd sta 90% health. Εκανα format τον hdd και πηγε στα 92%. (OS εχω περασμενο στον ssd) Επειτα πατησα δεξι κλικ πανω του Properties>Tools και πατησα την επιλογη "Scan for and attempt recovery of bad sectors" Καπου στην αρχη εχει κολλησει η μπαρα εδω και μιση ωρα στο "765963 free clusters processed". Τι προτεινετε να κανω? 4 μηνων ειναι ο δισκος. Να μην ανησυχω? Να τον στειλω rma? Φοβαμαι μην ξαναφαει συντομα κανα τετοιο freeze και "επεκταθουν" τα bad sectors. Thnx για οποιαδηποτε βοηθεια.. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2013 από Skr1ll3x
Fulgore1 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Για τον λιγο σχετικα χρονο που τον εχεις τον σκληρο δισκο μου φενεται περιεργο το 90-92% που σου εβγαλε. Τωρα καλου κακου επειδη βλεπω και ανησυχεις, μπορεις ειτε να περιμενεις μήπως σου ξανατυχει ή να το πας για Rma μιας και ουτως ή αλλως εισαι μεσα στην εγγυηση.(εκτως αν γνωριζει καποιος στα σιγουρα αν ειναι οντως κατι που πρεπει να ανησυχεις ή οχι )
STORM1978 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Βγάζεις φώτο το HDS, κατεβάζεις από την σελίδα της WD το αντίστοιχο εργαλείο και τρέχεις και τα 2 τέστ. Αν κολλήσει και δεν περάσει τα τέστ, φώτο πακέτο με την φώτο του HDS και RMA στο E-SHOP.
Fulgore1 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Βγάζεις φώτο το HDS, κατεβάζεις από την σελίδα της WD το αντίστοιχο εργαλείο και τρέχεις και τα 2 τέστ. Αν κολλήσει και δεν περάσει τα τέστ, φώτο πακέτο με την φώτο του HDS και RMA στο E-SHOP. Λες και θα την κοιταξουν στο eshop
Skr1ll3x Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Ξεκολλησε απο κει που ηταν κολλημενο το check για bad sectors και προχωραει κανονικα η μπαρα.. Καλο σημαδι αυτο ή?
STORM1978 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Fulgore θα το δουν και θα τον αλλάξουν αφού θα έχει παρέα και το αντίστοιχο φώτο από το Data Lifeguard της WD. Έχω αλλάξει 4 σκληρούς έτσι άμεσα! Skiller, καλό σημάδι είναι αλλά βλέπεις και ανάλογα κάνεις. Κάνε πάντως και αυτά που σου έγραψα παραπάνω!
Skr1ll3x Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Το κατεβασα ηδη.. πρεπει να το χω περασμενο μεσα στον hdd ή δεν εχει σημασια που το βαλα στον ssd?
STORM1978 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δεν παίζει ρόλο, το τρέχεις και διαλέγεις τον αντίστοιχο WD για έλεγχο!
washcloud Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Ξεκολλησε απο κει που ηταν κολλημενο το check για bad sectors και προχωραει κανονικα η μπαρα.. Καλο σημαδι αυτο ή? Τίποτα σημάδι δεν είναι. Ο δίσκος (παρ' ό,τι -κακώς- φάνηκε "περίεργο" στον Φουλγκοουρ) μπορεί μια χαρά να έχει ανεπανόρθωτη ζημιά έστω και σε "ένα" ελάχιστο σημείο του (το οποίο αρκεί για να σου δημιουργεί προβλήματα στη χρήση του πάντως), όπως και μπορεί η ζημιά του να είναι ακόμη εκτενέστερη, όπως και μπορεί να είναι σε "διαδικασία πλήρους κατάρρευσης" (σταδιακής ή και όχι). Ειλικρινά, ΔΕΝ μπορείς να ξέρεις. Μπορείς μόνο να ψυλλιάζεσαι πράγματα ("τα χειρότερα", συνήθως) από "ενδείξεις". Είναι σα να κοιτάς έναν άνθρωπο φαινομενικά γενικώς υγιή που φτερνίζεται : μπορεί απλά να κρύωσε, μπορεί να έχει μια απλή γρίππη, μπορεί να έχει όμως κι AIDS και στην ουσία να είναι νεκροζωντανός. ...Εγώ πάντως στη θέση σου θα τον αποτελείωνα (δε πετσέτα εντ σκάλες χιντ) και θα τον επέστρεφα σφυρίζοντας το όλγουεϊζ λουκ ατ δε μπράιτ σάιντ οφ λάιφ. 2
STORM1978 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Τίποτα σημάδι δεν είναι. Ο δίσκος (παρ' ό,τι -κακώς- φάνηκε "περίεργο" στον Φουλγκορ) μπορεί μια χαρά να έχει ανεπανόρωτη ζημιά έστω και σε "ένα" ελάχιστο σημείο του (το οποίο αρκεί για να σου δημιουργεί προβλήματα στη χρήση του πάντως), όπως και μπορεί η ζημιά του να είναι ακόμη εκτενέστερη, όπως και μπορεί να είναι σε "διαδικασία πλήρους κατάρρευσης" (σταδιακής ή και όχι). Ειλικρινά, ΔΕΝ μπορείς να ξέρεις. Μπορείς μόνο να ψυλλιάζεσαι πράγματα ("τα χειρότερα", συνήθως) από "ενδείξεις". Είναι σα να κοιτάς έναν άνθρωπο φαινομενικά γενικώς υγιή που φτερνίζεται : μπορεί απλά να κρύωσε, μπορεί να έχει μια απλή γρίππη, μπορεί να έχει όμως κι AIDS και στην ουσία να είναι νεκροζωντανός. ...Εγώ πάντως στη θέση σου θα τον αποτελείωνα (δε πετσέτα εντ σκάλες χιντ) και θα τον επέστρεφα σφυρίζοντας το όλγουεϊζ λουκ ατ δε μπράιτ σάιντ οφ λάιφ. Χμμμμμ, i see what you did there!!!
Fulgore1 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Οπως ειπα το περιεργο εννοουσα για τον λιγο καιρο που το εχει μου κακοφενεται και εμενα. Και εγω αν ημουν στην θεση του ts θα κοιταζα για Rma καλου κακου.
washcloud Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Οπως ειπα το περιεργο εννοουσα για τον λιγο καιρο που το εχει μου κακοφενεται και εμενα. Και εγω αν ημουν στην θεση του ts θα κοιταζα για Rma καλου κακου. Δεν υπάρχει εξασφάλιση για το ότι ένας σκληρός δε θα σε πουλήσει από το πρώτο του κι όλας λεπτό λειτουργίας. Για όσους σκληρούς κρατάνε καμμιά δεκαετία, υπάρχουν άλλοι τόσοι που φεύγουνε νωρίς. Για να υπάρχει συμπαντική ισορροπία στις στατιστικές...Με άλλα λόγια, "φυσιολογικό" είναι κάποιοι να είναι οι γκαντέμηδες. Μη σου κακοφαίνεται, πολύ λεπτοφτιαγμένα εργαλεία είναι, σε επίπεδο νανομέτρων και ηλεκτρονίων παίζουνε, και οι κατασκευαστικές αστοχίες (πολλών πιθανών ειδών μάλιστα) είναι κανονικά μέσα στο πρόγραμμα. Για όλες τις εταιρίες... Περί δε RMA, δε νομίζω ότι ως έχει ο σκληρός του θα μπορέσει δια της "νομίμου" οδού να δει χαΐρι το παιδί. Να τρέξει βεβαίως το DLGT της WD - απλά ενστικτωδώς προβλέπω ότι θα τον βγάλει λάδι τον σκληρό. Που σημαίνει ότι αν δεν θέλει να πετάγεται ιδρωμένος τις νύχτες να δει πως είναι ο σκληρός, καλύτερα μιας ώρας σκαλιά και κατρακύ, παρά σαράντα μήνες σκλαβιά και αϋπνή. 1
Skr1ll3x Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Και γω αυτο σκεφτομαι για rma μιας και εχω κοντα rma point.. Η μακακια ειναι οτι ειναι γιορτες και δε ξερω ποτε θα μου στειλουν πισω καινουργιο τα τζιμανια.. Πρεπει να βρω που χω φυλαξει και την αποδειξη.. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2013 από Skr1ll3x
STORM1978 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Οπως ειπα το περιεργο εννοουσα για τον λιγο καιρο που το εχει μου κακοφενεται και εμενα. Και εγω αν ημουν στην θεση του ts θα κοιταζα για Rma καλου κακου. Been there done that, σκληρός Samsung 204 2ΤΒ μου ήρθε και ήταν ήδη στο 9% με 0 ώρες χρησιμοποίησης με το που τον έβαλα πάνω, έβγαλα φώτο το HDS και έτρεξα τα αντίστοιχα εργαλεία της Samsung κτλ, φώτο και πίσω την ίδια μέρα στο visionstudio RMA! Εννοείτε έγινε αλλαγή απευθείας με άλλον.
Skr1ll3x Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δοκιμασμενη πατεντα η πετσετα και το "oops επεσε" απ'το γραφειο? 'Η θα μας παρουν πρεφα οτι σε φαση "I saw what you did there" ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα