tyllman Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2013 Παιδιά καλησπέρα Έχω έναν παλιό υπολογιστή που όμως κρατάει γερά και κάνω την δουλειά μου μια χαρά. Τα χαρακτηριστικά του : AMD Athlon64 3200+ 2,01GHz RAM: 1GB 1 HD IDE WD 60GB 1 HD SATA WD 80GB Motherboard: Gigabyte GA-K8N Ultra-SLI WINDOWS XP profesional sp3 Πρόσφατα πήρα ένα δίσκο SEAGATE 500GB SATA II. Τον έβαλα πάνω στο μηχάνημα και στην αρχή δεν τον «έβλεπε». Με κάποιες ρυθμίσεις στο BIOS τελικά τον «είδε». Όμως όταν πάω να τον κάνω format τα windows βλέπουν μόνο τα 130GB και επιλογή file system έχω μόνο NTFS (δεν έχω προχωρήσει σε format) Αυτό που θέλω είναι: Α) Να «δει» το σύστημα όλη τη χωρητικότητα του νέου δίσκου. Β) Να τον κάνω αρχικό δίσκο (c:\) του συστήματος Γ) Να κρατήσω και τους άλλους 2 δίσκους σαν εφεδρικούς πάνω στο σύστημα. Θέλω τη βοήθειά σας. Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων Μανώλης
TheELF Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Έχεις δοκιμάσει να ξεκινήσεις από το cd τον xp για να δεις αν τον δει ολόκληρο;
jim_p Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Μεσα στο bios ο σκληρος φαινεται σαν 500αρης? Τα xp χωρις κανενα sp δεν μπορουσαν να δουνε χωρητικοτητες μεγαλυτερες των 128GB. Επισης, απο 32GB και πανω δεν σου δινουν τη δυνατοτητα να κανεις partition σε fat32.
SPANK Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Φυσιολογικά αν κανεις format με το cd των windows θα τον δούνε ολο , δεν ξερω ομως αν υσχύει αυτο που λεει ο jim με το sp οποτε τσέκαρε το
tyllman Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Καλήμερα, έχω windows με SP3. Όταν κάνω εκκίνηση με το cd των windows βλέπει κι από εδώ μόνο τα 130gb.
washcloud Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Για πάτα "Έναρξη" (Start) και μετά κλικ στην "Εκτέλεση" (Run) και γράψε "winver" και Enter. Λέει όντως XP SP3...; (...μήπως εν τω μεταξύ είναι Ηοme κι όχι Pro; Δε θυμάμαι αν παίζει ρόλο, αλλά.) Το SP3 είναι embedded στο δισκάκι; Ή μπήκε μετά την εγκατάσταση των ΧΡ; (...στη "Διαχείριση Δίσκων", ο δίσκος φαίνεται να έχει απλώς μόνο ένα partition - ή μήπως υπάρχει ΚΑΙ "αδιαμόρφωτος χώρος" του διαθέσιμος; )
jim_p Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Για αυτο που λεω παραπανω με το sp This Service Pack supported SATA and hard drives that were larger than 137 GB (48-bit LBA support) by default http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_XP#Service_Pack_1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα