Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εξηγώ:

Στην πολυκατοικία υποάρχει ενα router (192.168.1.1) και απο εκεί βγαινουμε στο internet.

Στο διαμέρισμά μου έχω βαλει ενα (manageble) switch (192.168.1.100), που το συνδέω με το router μέσω καλωδίου, και εκει (στο switch) συνδέω τις συσκευές μου.

Υπάρχει περίπτωση να φτιάξω ενα αλλο subnet πχ 192.168.2.χχχ στο διαμέρισμα μου και να "κρεμάσω" εκεί τις συσκευές μου; και να πω σε αυτές να παιρνουν internet απο το switch και αυτό να προωθει τα αιτήματα στο router κλπ κλπ;

Ολα αυτά χωρίς να αλλάξουμε κατι στο router(192.168.1.1)

Δημοσ.

Aυτο που εννοεις ειναι να κανεις VLAN απτο switch, αν καταλαβαινω καλα. Γινεται, αλλα θελει το αναλογο switch.

Mια πιο απλη και ευκολη (και φθηνοτερη) λυση ειναι να παρεις ενα ρουτερακι των 20-25 ευρω να ενωσεις πανω στο WAN του το καλωδιο που ερχεται απτο switch και να φτιαξεις ενα δικο σου LAN (για παραδειγμα 192.168.2.χ).

Δημοσ.

κοιτα για το ρόλο του switch υπάρχει κ το linksys 610n που του εχω βαλει dd-wrt.

Τώρα για το 2ο που λες δηλαδή τι θα κανω δεν καταλαβα; Αν το βάλω στο wan τι θα κερδίσω δεδομένου οτι υπάρχει internet. Εγω ξέρω ότι βαζουμε την θυρα wan σε περιπτώσεις bridge οταν απλά προωθει την γραμμή το modem στο router

Δημοσ.

Αν εχω καταλαβει σωστα, θες ξεχωριστο LAN στο διαμερισμα σου. Για να κανεις κατι τετοιο θες ξεχωριστο dhcp server. Δηλαδη θες ενα ρουτερ και εκλεισες. Θα κανει δικο του ξεχωριστο LAN και εισαι οκ, χωρις να χρειαζεται να ταλαιπωρεισαι με το switch.

Κατα τ'αλλα ναι bridge θα κανεις. Μεταξυ του ιντερνετ που σου φερνει το switch (αυτο θα ειναι το WAN δικτυο στην περιπτωση σου) και μεταξυ του ρουτερ σου. Απλα δεν υπαρχει modem γιατι δεν χρειαζεται, αλλα σαν τοπολογια σκεψου περιπου ιδιο με το παραδειγμα που ανεφερες.

Δημοσ.

ok, το καταλαβα.

τωρα τι ρυθμίσεις πρέπει να βάλω στο ρουτερ;

βαζω το range 192.168.6.χχχ στο διαμέριεμά μου, και χανω την συνδεση στο internet.

Δημοσ.

στο ρουτερ εβαλες πχ την 192.168.1.100 σαν Lan ip?η να το βαλεις σαν Dhcp δηλαδη η wan του να παρει αυτοματα Ip απο τοδικτυο σου.και μετα ο Dhcp να σου μοιραζει μεσα το δευτερο δικτυο που θες πχ 192.168.6.χ.

το switch θα παρει και αυτο 192.168.6.χ αν βαλεις ρουτερ πριν απο αυτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...