Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

στο νεο νομοσχεδιο αναφερει :

(Aπο 1/1/14) ''Οφειλή που είναι ληξιπρόθεσμη για διάστημα 2 μηνών θα επιβαρύνεται με πρόστιμο 10%''

( http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231282294 )

Αυτο σημαινει οτι για καθε νεα οφειλη απο 1/1/2014 και μετα θα ισχυει το 10%,η οτι αν χρωστας ηδη πχ 2000-3000 του 2013,απο 1/1/2014 χρωστας αυτοματα το ποσο συν 10% ?!

Δημοσ.

Όχι, για την ακρίβεια λέει αυτό:

Σε αυτό προβλέπεται ότι οφειλή που είναι ληξιπρόθεσμη για διάστημα 2 μηνών θα επιβαρύνεται με υψηλό πρόστιμο 10%. Επιπλέον θα επιβάλλονται και τόκοι που θα καθοριστούν με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Για ληξιπρόθεσμες οφειλές ενός έτους το πρόστιμο θα αυξάνεται στο 20% και δύο ετών στο 30%.

• Like 1
Δημοσ.

Εμ ναι.. τώρα με τα αυστηρά πρόστιμα, θα αρχίσουν όλοι να πληρώνουν. Δεν φταίει η φορολογία και η έλλειψη εσόδων... το πρόβλημα ήταν τα μικρά πρόστιμα.

• Like 3
Δημοσ.

Αυτο σημαινει οτι για καθε νεα οφειλη απο 1/1/2014 και μετα θα ισχυει το 10%,η οτι αν χρωστας ηδη πχ 2000-3000 του 2013,απο 1/1/2014 χρωστας αυτοματα το ποσο συν 10% ?!

Μιλάει για οφειλές που θα βεβαιωθούν από το νέο έτος.

Αν εσύ χρωστάς ήδη και βρίσκεσαι σε διακανονισμό (και είσαι συνεπής στις πληρωμές) δεν νομίζω να σε πιάνει.

Αν από την άλλη χρωστάς κάποια χρόνια αλλά για τον οποιοδήποτε λόγω την είχες σκαπουλάρει μέχρι τώρα, τώρα την έβαψες με τα καινούργια πρόστιμα.

Δημοσ.

οποτε αν πουμε οτι πχ χρωσταω σημερα 1000 ευρω απο το 2012 και δεν εχω κανει διακανονισμο,αν παω την 1/1/14 στον οαεε θα εχει γινει 1200?

Δημοσ.

2012-2014 δύο χρόνια δεν είναι;

Οπότε 30% πάνω. Τα 1000 γίνονται 1300 χωρίς τους τόκους. Πόσο θα είναι οι τόκοι, θα σε γελάσω.

Δημοσ.

οποτε αν πουμε οτι πχ χρωσταω σημερα 1000 ευρω απο το 2012 και δεν εχω κανει διακανονισμο,αν παω την 1/1/14 στον οαεε θα εχει γινει 1200?

Οχι αφορα μονο οφειλες που θα ισχυουν απο 1/1/14 και μετα.

• Like 1
Δημοσ.

@@ μεντολες. Πιεση ειναι παλι, για να στρεψουν οσους ακομη μπορουν σε διακανονισμο. Ξερουν οτι αυτο το προστιμο δεν προκειται να το εισπραξουν, οποτε, αφου μπει σε ισχυ ο νομος, παω στοιχημα οτι θα βγει μετα διακανονισμος, οπου θα λεει οτι με την εναρξη του θα εχεις εκπτωση οσο ειναι το προστιμο.

Σου λεει, τοσο βαρυ προστιμο δεν υπαρχει περιπτωση να εισπραχθει, αλλα με το φοβο και μονο, ολο και καποιοι θα ερθουν για διακανονισμο.

• Like 1
Δημοσ.

@@ μεντολες. Πιεση ειναι παλι, για να στρεψουν οσους ακομη μπορουν σε διακανονισμο. Ξερουν οτι αυτο το προστιμο δεν προκειται να το εισπραξουν, οποτε, αφου μπει σε ισχυ ο νομος, παω στοιχημα οτι θα βγει μετα διακανονισμος, οπου θα λεει οτι με την εναρξη του θα εχεις εκπτωση οσο ειναι το προστιμο.

Σου λεει, τοσο βαρυ προστιμο δεν υπαρχει περιπτωση να εισπραχθει, αλλα με το φοβο και μονο, ολο και καποιοι θα ερθουν για διακανονισμο.

Συμφωνω.

ΟΑΕΕ.Καθε 2 μηνες αλλαζουν στο μεταξυ τους ορους της ρυθμισης.Δεν ξερω ποιος εχει σκεφτει τους ορους και με τι σκεπτικο αλλα με την ισχυουσα ρυθμιση ειναι ΑΔΥΝΑΤΟ καποιος που εχει μεινει πισω στις 2μηνιαιες εισφορες του να βρει ξαφνικα και να πληρωσει μεσα στον ιδιο μηνα :

2 εξαμηνα (περιπου 1300 ευρω λογω του οτι αν εισαι εκτος ρυθμισης με χρεη σε βαζουν τα μ**********α στην υψηλοτερη ασφαλιστικη κατηγορια αυτοματα)

+ αλλα 600-650 ευρω που θα του ερθουν τον ιδιο μηνα για την επομενη κανονικη πληρωμη

+ το ποσο της πρωτης δοσης της ρυθμισης για οφειλες 2013 και πριν

+ το ποσο της πρωτης δοσης της ρυθμισης για τις οφειλες  2013 και μετα (επειδη οι πανεξυπνοι θεωρουν λειτουργικο να σου κανουν 2 ρυθμισεις αντι για μια)

Αρα.

Ενω εχεις μεινει πισω επειδη προφανως δεν σου φταναν τα λεφτα να πληρωσεις τα 350 πχ τον μηνα,για να τακτοποιησεις τις οφειλες σου πρεπει να σκασεις μεσα σε ενα μηνα το λιγοτερο 2100+ αερα!Γιατι ναι!Ξαφνικα σου περισσευουν!

Τωρα εχουν αδικο οι θεωριες συνομωσιας που λενε οτι αυτη η ρυθμιση εχει φτιαχτει για να σου παρουν οτι κινητο και ακινητο εχεις?

Στο εντυπο της αιτησης για ενταξη σε ρυθμιση σου ζητουν να τους γραψεις αναλυτικα τι σπιτια,οικοπεδα,αυτοκινητα,κοτετσια εχεις στο ονομα σου,αν χρωστας σε τραπεζες,ενημεροτητα απο την εφορια κ.α. που ουτε στην χειροτερη τραπεζα που εχω παρει δανειο δεν μου τα ειχαν ζητησει..

Δημοσ.

τι να το κανουν το ακινητο ρε παιδια?σε ποιον θα τα πουλησουν ακομη και σκοτωμενα?

αυτοι που εχουν λεφτα δεν παιρνουν τα καθημερινα  σπιτια...

Τεσπα εγω παλι ευχομαι σε ολα αυτα τα ζωα που ψηφιζαν συγκεκριμενα ατομα τοσα χρονια να τους παρουν και τα σωβρακα...

Οπως και οτι δεν γινεται να υπαρχει επιχειρηση χωρις χρεη και ολοι οι αλλοι με χρεη να δουλευουν ακομη.με μειωμενες τιμες ....

Δημοσ.

τι να το κανουν το ακινητο ρε παιδια?σε ποιον θα τα πουλησουν ακομη και σκοτωμενα?

αυτοι που εχουν λεφτα δεν παιρνουν τα καθημερινα σπιτια...

Τεσπα εγω παλι ευχομαι σε ολα αυτα τα ζωα που ψηφιζαν συγκεκριμενα ατομα τοσα χρονια να τους παρουν και τα σωβρακα...

Οπως και οτι δεν γινεται να υπαρχει επιχειρηση χωρις χρεη και ολοι οι αλλοι με χρεη να δουλευουν ακομη.με μειωμενες τιμες ....

Μπα.Μαζί με των αλλωνών τα σώβρακα θα πάρουν και το δικό σου μποξεράκι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...