bienes Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 καλησπερα σας!! ασχολουμαι απο μικρη ηλικια με τις βουτιες κ τα τελευταια χρονια το χω ριξει κ στο ψαρεμα ελευθερα. επειδη η ασφαλεια προεχει παντοτε θα ηθελα μερικες εξτρα πληροφοριες. στην αρχη εκανα χοντρα λαθη κ εβγαινα πανω σε φαση ημι μπλακ αουτ. αργοτερα καταλαβα χωρις να μου δειξει καποιος που ηταν το λαθος. οπως κ να χει μεχρι τωρα φτανω εως τα 10 μ βαθος κ η συνολικη αντοχη ειναι περιπου τα 2.30 λεπτα. εχω διαβασει σχετικα με τις αναπνοες πριν βουτηξεις κ μετα οταν ανεβεις. ισχυουν?? τι αλλα ισχυουν οταν βουτας για εξοικονομηση οξυγονου ετσι ωστε να μεινεις κατω λιιιγο ακομα?? ενοειται πως στο πρωτο "καμπανακι" εχω ηδη ξεκινησει την ανοδο... υπαρχουν αλλες τεχνικες για βελτιστοποιηση της απνοιας?? γυμναστικη κλπ τα κανω ηδη... το μονο κακο ειναι να κοψω επ αοριστον το ριμαδι το τσιγαρο αλλα παρ ολα αυτα το 2λεπτο παντα το βγαζω... βεβαια καθε ανθρωπος εχει κ τις δικες του αντοχες.. σχολη δεν υπαρχει εδω οπως δεν υπαρχουν κ χρηματα.. ειμαι αυτοδιδακτος σε κατι τοσο επικινδυνο κ ταυτοχρονα τοσο συναρπαστικο...
GiannisWalker Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 για αρχή να κόψεις το τσιγάρο και να προσέχεις αρκετά ειδικά όταν είναι να ανέβεις. Θέλει σταθερή ταχύτητα και όχι γρήγορα και κτλ , μπορεί να προκαλέσεις πρόβλημα εύκολα. Καλό θα ήταν να πάρεις μερικές συμβουλές απο έναν δάσκαλο, πριν χρόνια που έκανα ότι θυμάμαι δλδ, με τις αναπνοές θέλει εξοικείωση με το περιβάλλον ώστε να μην χαλάς οξυγόνο χωρίς λόγο
mikelamar Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Εγω κάνω ερασιτεχνικά ψαροντούφεκο μόνο το καλοκαίρι βέβαια κ σχεδόν ποτε χωρίς παρέα. Πολλοί κάνουν το λάθος κ δεν υπολογίζουν οτι κ για να επιστρέψεις στην επιφάνεια θέλεις οξυγόνο κ σκάνε. Πχ. έτσι αρχίζουν τα συμπτώματα, κούρασης κ πονοκεφαλου, ειναι τα αρχικά συμπτώματα υποξιας δηλαδή έλλειψης οξυγόνου. Τεσπα το θέμα ειναι οτι στις καταδύσεις τα λάθη δε συγχωρούνται γι'αυτο αν σκέφτεσαι να ασχοληθείς πιο σοβαρά η σχολή ειναι μονόδρομος. Πάνω απ'ολα η ασφάλεια. Sent from my iPhone using Insomnia
kgian Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Πήγαινε στο www.greekdivers.com που είναι εξειδικευμένο φόρουμ να κάνεις τις ερωτήσεις σου. Εγώ σαν πολύ έμπειρος ελεύθερος δύτης σου λέω μια λέξη και βάλε την καλά στο κεφάλι σου:ΖΕΥΓΑΡΙ! 5
thanosf Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Πήγαινε στο www.greekdivers.com που είναι εξειδικευμένο φόρουμ να κάνεις τις ερωτήσεις σου. Εγώ σαν πολύ έμπειρος ελεύθερος δύτης σου λέω μια λέξη και βάλε την καλά στο κεφάλι σου:ΖΕΥΓΑΡΙ! Σωστό! ! ! Όσο έμπειρος κι αν είναι κάποιος, πάντα πρέπει να βουτάει με ζευγάρι! Κι αν αυτό δεν είναι εφικτό, να βουτάει στα μισά από τα συνηθισμένα!
bienes Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 @gianniswalker εγω προσωπικα θελω πολυ να το κοψω αλλα βλεπεις οταν εισαι παντρεμενος κ ειστε κ οι 2 καπνιστες κ ο αλλος πηγαινοερχεται μες το σπιτι με τη τσιγαρουμπα πως διαολο να κοπει το ρημαδι?? Αστε κ ειμαι να εκραγω απο εχθες... Εχουν πεσει οι αντοχες ελεηνα κ δν με βλεπω να ξαναπηγαινω... Κ ειναι κ το αγαπημενο μου χομπι αλλα κ το αγαπημενο μου ειδος αθλησης... Της ειπα πως θελω να το κοψω κ εκεινη αντι να με βοηθησει καπνιζει κ μπροστα μου αλλα κ με δελεαζει να ξανακαπνισω... Πραμα το οποιο κ ξαναεγινε... 2η φορα που παει στραφι η προσπαθεια ακριβως με τον ιδιο τροπο... Τι μπορω να κανω ετσι ωστε η τριτη φορα να ειναι κ επιτυχης?? Δε μπορω να με φανταστω να κανω βουτια κ να ανεβαινω στο λεπτο η χειροτερα σε 45 η λιγοτερο δευτερα επανω με μια καρδια ετοιμη να βγει εξω... Ουτε να το φανταστω... Παντοτε βουταγα μονος μου... Ξερω πολυ καλα τους κινδυνους αλλα δεν ετυχε ποτε να βρεθει καποιος αλλος να παμε μαζι... Οι εγγραφες στο σαητ δε δουλευουν...
Moderators Spect~ Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 2-3 πραγματα που ξερω με σιγουρα θα σου πω μονο μιας και παω που και που για χαβαλε για ανασα πρεπει πρωτα να γεμιζεις το στομαχι(διαφραγματι) και αφου γεμισει το στομαχι μετα γεμιζεις το στηθος ! ετσι εχεις περισσοτερο οξυγονο! μετα τεχνικη για εξοικονομηση οξυγονου ειναι στο πως βουτας και πως κινησε μεσα στο νερο! οταν πας να ξεκινησεις την καταδυση πρεπει το σωμα με τα ποδια να κανουν ορθη γωνια και μετα να σηκωνεις τα ποδια καθετα (και τα δυο μαζι) την ωρα που μπαινεις στο νερο! ετσι εχεις λιγοτερες απωλεις! επισης τα χερια κοντα στο σωμα και οταν κανεις "πεδιλιες" για να κατεβεις κουνας ολοκληρο το ποδι και οχι απο γονατο και κατω! ετσι χρησιμοποιεις λιγοτερους μυς(η μικροτερη μυικη ομαδα δεν θυμαμαι) με αποτελσμα να σπαταλς λιγοτερο οξυγονο. τελος απο ενα βαθος και μετα επειδη εχεις αρνητικη ανωση και σε τραβαει το νερο προς τον πυθμενα μπορεις να σταματησεις τελειως να δινεις ωθηση με τα ποδια και να αφησεις τη φυση να κανει τη δουλεια της για σενα αυτα απο μενα! μου τα εχει πει εμπειρος/επαγγελματιας ψαροντουφεκας ο οποιος ασχολειται χρονια και αυτη ειναι η ζωη του! οσο για αυτο που αναφερθηκε πιο πανω για την ταχυτητα με την οποια ανεβαινεις προς την επιφανεια στην ελευθερη καταδυση δεν εχεις κανενα προβλημα οσο γρηγορα και να ανεβεις! στις μπουκαλες υπαρχει θεμα μονο! 1
GiannisWalker Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 αν βρεις τρόπο να σταματήσεις το κάπνισμα πες μου και εμένα, το προσπαθώ χρόνια τώρα.... είναι και ένας λόγος που σταμάτησα και εγώ πριν καιρό ...
kage Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) εχω φιλους που κανουν freediving αλλα εκαναν μαθηματα κτλ!!!!!!!!!!! νομιζω οτι αν πας σε καποια σχολη καταδυσης (ή καποιον εμπειρο ακομη και απο κεινο το φορουμ.)και πεις θελω 2 μαθημαta για την ελευθερη καταδυση θα ειναι 10φορες καλυτερο απ οτι να διαβαζεις φορουμ.καλη η θεωρια αλλα θες κ πραξη υπο εποπτεια... οποιος βουταει τοσα λεπτα πρεπει να ξερει και πως θα σωσεις τον αλλον αν παθει blackout -samba,stress test,κτλ αρχισε τουλ.να βλεπεις βιντεακια μπας και καταλαβετε τι ΜΛΚ κανετε Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2014 από kage
arnold94 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 ηθελα να ρωτησω για την ελευθερη καταδυση υπαρχει καποια σχολη που σου μαθαινουν? επισης πας μονο αν σου αρεσει το ψαροντουφεκο?...εντωμεταξυ θα ξεκινησω αυτονομη γιατι χρειαζεται σα ναυαγοσωστης
TEOKOS Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2017 Φίλος βούταγε καλή ώρα σαν και σένα.Μόνος. Τον θάψανε με άδειο φέρετρο. Αγνοούμενος κάπου στο Λαύριο.....
poulinos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 ηθελα να ρωτησω για την ελευθερη καταδυση υπαρχει καποια σχολη που σου μαθαινουν? επισης πας μονο αν σου αρεσει το ψαροντουφεκο?...εντωμεταξυ θα ξεκινησω αυτονομη γιατι χρειαζεται σα ναυαγοσωστηςναι υπαρχουν σχολες .ειτε aida,fdi ktl ειτε αλλες.δεν πας αν σου αρεσει μονο το ψαροντουφεκο.πας αμα σου αρεσει η ελευθερη καταδυση.αυτονομη για ναυαγοσωστης;για πισινα δεν χρειαζεται τιποτα για παραλια θελει διπλωμα ταχυπλοου οχι ελευθερης καταδυσης
arnold94 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 α μαλιστα..ναι για ναυαγοσωστης δε χρειαζεται ελευθερη καταδυση αλλα η αυτονομη καταδυση ειναι αρκετα χρησιμη να τη γνωριζουμε,ετσι μας εχουν πει..ποσο θα μου κοστισει και ποσα μαθηματα θα χρειαστω για να παρω ολα τα πτυχια της αυτονομης;...εσυ εχεις ασχοληθει με πτυχια κ για τα δυο ε;
Lanike71 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Μου αρέσει και χαζεύω σε βίντεο καταδύσεων και ψαροντούφεκου. Και μόνο που βλέπω το χρόνο που μένουν κάτω στο βυθό, νιώθω να πνίγομαι. Δε θα το έκανα ποτέ μάλλον, αν και μου αρέσει.
apostol1s Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2017 ειχα δουλεψει ως ναυαγοσωστης σε ξενοδοχειο.δεν μου ζητησαν κανενα χαρτι.απλος εαν γινοτανε κανενα ατυχημα η οτιδηποτε αλλο σοβαρο επρεπε να παρω τηλ τον κανονικο ναυαγοσωστη,αλλα πληρωνομουν πιο λιγα χρηματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα