Xristaras12 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 χαιρετω την κοινοτητα. Πριν λιγες μερες φιλος με παιρνει τηλεφωνο οτι εχει προβλημα με την καρτα γραφικων του.Αφου ειδα την καρτα διαπιστωνω 3 σκασμενους πυκνωτες.Ο τριτος απο αριστερα εξφενδονιστηκε τελειως απο τα ποδαρακια του και τα εχω κοψει ελαχιστα.Στη φωτο που ακολουθει ο πανω πανω αριστερα πυκνωτης δεν υπηρχε εξαρχης παρα μονο η "υποδοχη "του πανω στο pcb αυτο που παρατηρησα(ειμαι φοιτητης ηλεκτρονικης)ειναι οτι οι πυκνωτες τουτοι ειναι συνδεδεμενοι αναποδα; Γιατι κοιταζοντας διπλα αλλους πυκνωτες διαπιστωνω οτι η μπλε λωριδα ειναι το (-) και εχουν συνδεθει διαφορετικα Επειδη θελω να τους αλλαξω(εχω τις γνωσεις) 1)θα τους κολλησω οπως φαινονται; (φοβαμαι γιατι εχω την εντυπωση οτι ειναι αναποδα η δεν καταλαβαινω εγω κατι) 2)θα παω να αγορασω πυκνωτες στα 1000μF 16V με οση μεγαλυτερη αντοχη στη θερμοκρασια μπορω να βρω η πρεπει να βρω αναγκαστικα τους ιδιους; επανω γραφουν FZ85 1000 16V
SPANK Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 1. Νομιζω οτι απο εκει που ειναι το άσπρο ειναι το + οποτε θα τους βάλεις με βάση αυτο , δεν νομιζω δηλαδη να υσχύει και κατι διαφορετικό 2.Αν βρεις και βάλεις τους ίδιους κομπλε τωρα αν βάλεις μεγαλύτερους (ενοω θερμοκρασία) δεν νομιζω να υπάρχει πρόβλημα
umbrella co. Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Ναι, η ασπρη λωριδα του Pcb πρεπει να ταιριαζει με αυτη του πυκνωτη. Καλο θα ειναι να ψαξεις να βρεις τους ιδιους πυκνωτες και σε καμια περιπτωση να μην ειναι λιγοτερα Volts (διορθωθηκε υστερα απο την σωστη επισημανση του αδικου και του doom_ster). Yπαρχει και ενα σχετικο Video με την επισκευη μιας 8600gt αν σε ενδιαφερει να το δεις: http://www.youtube.com/watch?v=9BL6rIgxPSo Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2013 από umbrella co.
Xristaras12 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 παιδια συγνωμη αλλα θα ξαναρωτησω. Ειναι οντως αναποδα οι πυκνωτες η υπαρχει αλλη συνδεσμολογια,αυτο δεν καταλαβαινω. απο τα datasheets των πυκνωτων βλεπω οτι η μπλε λωριδα ειναι το (-) σωστα; να πω οτι η καρτα λειτουργει απροβληματιστα απο το 2008(η 2009 δεν θυμαμαι ποτε κυκλοφορησε)
SPANK Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Η άσπρη λωρίδα δεν υποδηλώνει το + του πυκνωτή ? εγω παντα με βαση αυτο τα έβαζα και το χρώμα φυσικά
Thanos1972 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 παντως εχεις δικιο οτι μπορει να ειναι αναποδα..... εχει το + αλλα εχει και την γραμμη.... παντως πρεπει να ειναι τυχερος ο φιλος σου καθως υστερα απο την αλλαγη,κατα πασα πιθανοτητα θα δουλεψει. ποια ακριβως υλοποιηση ειναι?
umbrella co. Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Aν ηταν αναποδα οι πολοι τοτε πως δουλευε μεχρι τωρα βρε παιδια? 1
Xristaras12 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 sparkle 9800GT (512ΜΒ)σκυλος και με τρομερα χαμηλες θερμοκρασιες η καρτα λειτουργει κανονικα ετσι οπως ειναι αλλα μολις βαλεις καποιο ζορι(εστω και 1080p ταινια)τσουπ κλεινει τελειως η οθονη. θα παω αυριο στον φανο στην αθηνα με τον πυκνωτη μαζι,να δω τι θα μου πει και ο ιδιος. Θα κολλησω τους πυκνωτες ετσι οπως τους βλεπω και ο θεος βοηθος. ξαναλεω οπως φαινεται και στη δευτερη φωτο ολοι οι υπολοιποι ειναι κολλημενοι με τη λευκη λωριδα στο μειον.
SPANK Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Για δες και εδω http://mechanicalphilosopher.blogspot.gr/2013_05_01_archive.html ειναι η ίδια περίπτωση με σκασμένους πυκνωτές , εχει παρακάτω και με τι ακριβώς τους άλλαξε , παντως η κάρτα απο οτι λεει λειτουργεί μια χαρα μετα απο την αλλαγή
Xristaras12 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 να ρωτησω κατι αλλο. για να αφαιρεσω τους πυκνωτες τελειως ζεσταινω τα ποδια απο την αλλη μερια της πλακετας και τραβαω; φοβαμαι μην κανω ζημια στην καρτα. θανο ναι με τη μπλε πλακετα!
SPANK Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 να ρωτησω κατι αλλο. για να αφαιρεσω τους πυκνωτες τελειως ζεσταινω τα ποδια απο την αλλη μερια της πλακετας και τραβαω; φοβαμαι μην κανω ζημια στην καρτα. Η κανεις αυτο η ζεσταίνεις τα πόδαράκια και ρουφάς την κόληση με την τρόμπα (αν εχεις) και μετα τους βγάζεις
Thanos1972 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Ζεστενεις το ενα ποδαρι και τραβας απο την μια.ζεστενεις το αλλο ποδαρι και τραβας απο την αλλη.και βγηκε. και σε αυτην,ετσι τους εχει τους πυκνωτες. βαλε τους ετσι οπως ηταν. 2
Xristaras12 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Παιδια ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.Πραγματικα. τρομπα δεν εχω δυστυχως αλλα δεν με πειραζει,εχω ολα τα υπολοιπα συνεργα για την εγχειριση. και το τελευταιο 1000μF στα 16V ηλεκτρολυτικο παιρνω σωστα; (απλα μια επιβεβαιωση θελω δε νομιζω να βγαινουν κεραμικοι σε τετοια χωρητικοτητα)
SPANK Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Αμα πας σε ηλεκτρονικά παντως για τους πυκνωτές παρε και μια τρόμπα ειναι πολυ χρήσιμη σε ορισμένες περιπτώσεις (νομιζω γυρω στα 3 euro εχει μια φθηνή)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα