Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

...ιδιους πυκνωτες και σε καμια περιπτωση να μην ειναι περισσοτερα Volts...

Γενικά επικρατεί αυτή η αντίληψη και είναι μερικώς σωστή. Ιδανικά βάζεις τους ίδιους πυκνωτές. Σε άλλη περίπτωση υπάρχει ο εξής εμπειρικός κανόνας:

• Μπορείς να βάλεις παραπάνω βολτς πυκνωτή σαν αντικατάσταση, άν οι πυκνωτές χρησιμοποιούνται σε κύκλωμα τροφοδοσίας σαν φίλτρα  ( συνήθως είναι με το αρνητικό πόδι στην γείωση και όχι δίπλα σε κρύσταλους κλπ.) σε αυτής την περίπτοση, Ισα ισα είναι καλύτερο να έιναι ο πυκνωτής περισσότερα βόλτς, γιατί έχει μεγαλύτερη ανοχή. σε απλά κυκλώματα τροφοδοσίας μπορείς να ανεβάσεις και την χωρητικότητα του πυκνωτή, για να έχεις καλύτερη εξομάλυνση.
  • Πρέπει να βάλεις ακριβώς τους ίδιους πυκνωτές, και σε τάση και σε χωρητικότητα, όταν οι πυκνωτές βρίσκονται σε κυκλώματα χρονισμόυ και συντονισμού. (αν βλέπεις κρυσταλουςκοντά, εξόδους σήματος, AD?DA converters κλπ.)

Πάντα φιλικά, και με καλή διάθεση

Δημήτηρης

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Γενικά επικρατεί αυτή η αντίληψη και είναι μερικώς σωστή. Ιδανικά βάζεις τους ίδιους πυκνωτές. Σε άλλη περίπτωση υπάρχει ο εξής εμπειρικός κανόνας:

• Μπορείς να βάλεις παραπάνω βολτς πυκνωτή σαν αντικατάσταση, άν οι πυκνωτές χρησιμοποιούνται σε κύκλωμα τροφοδοσίας σαν φίλτρα  ( συνήθως είναι με το αρνητικό πόδι στην γείωση και όχι δίπλα σε κρύσταλους κλπ.) σε αυτής την περίπτοση, Ισα ισα είναι καλύτερο να έιναι ο πυκνωτής περισσότερα βόλτς, γιατί έχει μεγαλύτερη ανοχή. σε απλά κυκλώματα τροφοδοσίας μπορείς να ανεβάσεις και την χωρητικότητα του πυκνωτή, για να έχεις καλύτερη εξομάλυνση.
  • Πρέπει να βάλεις ακριβώς τους ίδιους πυκνωτές, και σε τάση και σε χωρητικότητα, όταν οι πυκνωτές βρίσκονται σε κυκλώματα χρονισμόυ και συντονισμού. (αν βλέπεις κρυσταλουςκοντά, εξόδους σήματος, AD?DA converters κλπ.)

Πάντα φιλικά, και με καλή διάθεση

Δημήτηρης

Σε ευχαριστω φιλε (και τον αδικο που το εθιξε πρωτος). Το εχω διορθωσει. Γι αυτο βρισκομαι εδω, για να μαθαινω και να βοηθω οποτε και οσο μπορω.

Δημοσ.

πολυμετρο δυστυχως δεν εχω.

Απο μια αναζητηση στο νετ με βασει το μοντελο της πλακετας  SFPX88 (rev2.1) βλεπω και στις φωτογραφιες της sparkle να εχει ακριβως το ιδιο σχεδιο οπως στη δικη μου καρτα

εδω αχνοφαινεται παλι το ιδιο πραγμα

δεξια το ασπρο και τα γραμματα απο πανω.

http://microdream.co.uk/media/catalog/product/cache/1/image/500x500/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/i/m/img_5018.jpg

Δημοσ.

Bαλε τους πυκνωτες οπως ακριβως τους εβγαλες και ασε την πλακετα να γραφει οτι θελει.

Δημοσ.

συνοψιζοντας,

αγοραζω 6(για παν ενδεχομενο) ηλεκτρολυτικους 1000μF στα 16 η ανω βολτ και τα τοποθετω με το (-) στο ασπρο κομματι της υποδοχης!

Δημοσ.

Οφειλω να ομολογησω οτι το τυπωμενο πρεπει να ειναι λιγο κουκουρουκου.Οι πυκνωτες να ειναι αναποδα δεν ειναι,αλλα ισως το τυπεμενο να ειναι λαθος και αυτο φαινεται ιδιαιτερα στην πρωτη φωτο με τους δυο μονους solid οπου το + ειναι στο -.

Ακόμα χειρότερα όπως είπα & πριν δεν έχω δει ποτέ τη σειρά FZ με σήμανση (το μπλε δλδ) στην άνοδο, άσχετα πως είναι οι άλλοι πυκνωτές...

go figure  :unsure:

Χρήστο όταν κάνεις τη δοκιμή βεβαιώσου να μην έχεις άλλη pci από κάτω  :ph34r:  :devil:

Δημοσ.

θα βαλω την καρτα στο παλιο μου συστημα να κανω την δοκιμη(ευκαιρια να δω αν δουλευει ακομα η P5W DH Deluxe) και ο θεος βοηθος(και ο φανός αυριο ανοιχτος στην αθήνα)

σκεφτομαι να τραβαω και βιντεο την ολη διαδικασια,αν σκασει κατι θελω να με εχω να γελαω :-D

• Like 1
Δημοσ.

ΛΟΙΠΟΝ

αλλαξα πυκνωτες πριν καμια ωρα,ΑΛΛΑ επειδη ηταν πιο ψηλοι και εβρισκαν πανω στην ψυκτρα,τους κολλησα απο την πανω μερια του pcb

ετρεξα 20+λεπτα valley και δεν εσβησε η καρτα ουτε παραπονεθηκε για κατι,μαλιστα επιασα τους πυκνωτες και ειχαν ανεβασει θερμοκρασια.

Τους κολληασ με την δεξια γραμμη οπως φαινεται στο Pcb(και ηταν και οι προηγουμενοι)

ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΩ(και εσας ΦΥΣΙΚΑ)

Δημοσ.

ΛΟΙΠΟΝ

...ΑΛΛΑ επειδη ηταν πιο ψηλοι και εβρισκαν πανω στην ψυκτρα,τους κολλησα απο την πανω μερια του pcb

Θέλω φωτό  :-D

good job

Δημοσ.

ΛΟΙΠΟΝ

αλλαξα πυκνωτες πριν καμια ωρα,ΑΛΛΑ επειδη ηταν πιο ψηλοι και εβρισκαν πανω στην ψυκτρα,τους κολλησα απο την πανω μερια του pcb

ετρεξα 20+λεπτα valley και δεν εσβησε η καρτα ουτε παραπονεθηκε για κατι,μαλιστα επιασα τους πυκνωτες και ειχαν ανεβασει θερμοκρασια.

Τους κολληασ με την δεξια γραμμη οπως φαινεται στο Pcb(και ηταν και οι προηγουμενοι)

ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΩ(και εσας ΦΥΣΙΚΑ)

Σε τετοιες περιπτωσεις τους ξαπλωνεις τελειως.

Ευγε για την εγχειρηση

Δημοσ.

αφου εφτιαξα τις κολλησεις ΟΛΕΣ γιατι δεν μου αρεσαν,και το μηκος των πυκνωτων οριστε μια γενικη φωτο για το πως μοιαζει η καρτα πλεον

post-184642-0-02539300-1388503000_thumb.jpg

Δημοσ.

Εχει η αλήθεια λιγο πλάκα και πολυ προτότυπο μου φαίνεται αλλα αφου δούλεψε και ετσι η πατέντα και ειναι κομπλε γιατι οχι :-D :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...