Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Εδώ και 2 χρόνια έχω αγοράσει έναν seagate 500 gb καινούργιο χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τον τελευταίο μήνα αναγκάστηκα να τον αποσύρω από το desktop καθώς έβγαζε κολλήματα στο pc.

Συγκεκριμένα τον είχα ως βασικό δίσκο συστήματος αλλά το pc έκανε κάποια restarts και αποφάσισα να επιστρατεύσω τον έταιρο 500άρι seagate ο οποίος μέχρι και τώρα λειτουργεί ως δίσκος συστήματος χωρίς πρόβλημα.

Το θέμα είναι ότι προσπαθώ να συνδέσω τον προβληματικό δίσκο και ως χαλασμένο αλλά:

1) Οταν πάω να τον συνδέσω πριν ανοίξω το pc τα windows 7 κολλάνε στην οθόνη με τα παραθυράκια

2) Οταν τον συνδέω αφού τρέξει το σύστημα ακούω έναν ήχο σαν ψιλή κόρνα και κολλάνε τα windows.

Πηγαίνοντας στην διαχείριση δίσκων και πατώντας "ανίχνευση υλικού" τον εγκαθιστά, τον αναγνωρίζει αλλά δίσκο στον "Υπολογιστή μου" δεν βλέπω... Επίσης κάποια στιγμή μου έβγαλε μήνυμα για "διαμόρφωση" πάτησα "ναι" αλλα είδα μήνυμα ελέγξτε τη σύνδεση του δίσκου κλπ...

Η τελευταία λύση που βλέπω είναι να τον συνδέσω ως εξωτερικό αλλά επειδή δεν έχω κάλλυμα φοβάμαι μην ξοδευτώ τσάμπα δηλαδή είναι ήδη προβληματική η συσκευή.

Παραθέτω φωτογραφία της σύνδεσης του δίσκου μήπως κάνω κάποιο λάθος και γι' αυτό κολλάει...

Αναμένω κάποια λύση...

Ευχαριστώ και Χρόνια Πολλά

post-77568-0-49136500-1388665077_thumb.jpg

Δημοσ.

Αρχικά κοίταξε το life του με το HD Sentinel. Από ότι κατάλαβα δεν έχεις βάλει γράμμα στον δίσκο. Πήγαινε στην διαχείριση δίσκων και βάλτου γράμμα. Ακούς τίποτα σαν να κλείνει ο δίσκος? η "κόρνα" είναι σαν υπέρηχοι και βγαίνουν από τον δίσκο? άμα τον χτυπήσεις ΕΛΑΦΡΑ σταματάει? 

Στην σύνδεση βλέπω το ένα sata πάει σε μια μαύρη θύρα σωστά? βάλτον στην κόκκινη...

Turbo-X Case εεεεε??? :P

• Like 1
Δημοσ.

Και στην κόκκινη που το έβαλα πάλι ίδια συμπεριφορά έχει...

Ο δίσκος όταν συνδέεται κολλάνε τα πάντα επομένως και το Sentinel που πέρασα δεν έχει πρόσβαση στο δίσκο....

Τελικά αφού κατάφερα να το συνδέσω χωρίς να μπορώ να μπω μέσα στο δίσκο έλαβα από το Hard Disk Sentinel τις παρακάτω παρατηρήσεις:

Υπάρχουν 1746 κατεστραμένοι τομείς στην επιφάνεια του δίσκου. Τα περιεχόμενα αυτών των τομέων θα μετακινηθούν σε εφεδρική περιοχή.
Ο δίσκος βρήκε 301 κατεστραμένους τομείς κατά τον αυτοέλεγχο.
Προβλήματα προέκυψαν κατά τη διάρκεια του spin up του δίσκου. Αυτό μπορεί να οφείλεται στον ίδιο το δίσκο ή σε τεράστια φόρτωση ενέργειας (αδύναμη παροχή ενέργειας).
Υπάρχουν 301 αδύναμοι τομείς στην επιφάνεια του δίσκου. Μπορούν να επαναπροσδιοριστούν οποιαδήποτε στιγμή στη μετέπειτα χρήση του δίσκου.
3014 errors occured during data transfer. This may indicate problem of the device or with data/power cables. It is recommended to examine and replace the cables if possible. 
At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.
Προβλήματα προέκυψαν ανάμεσα στην επικοινωνία του δίσκου και του host.
Προτείνετε να ερευνάτε το αρχείο καταγραφής του δίσκου τακτικά. Όλα τα νέα προβλήματα που βρίσκονται θα καταγράφονται εκεί.

Προτείνεται να πάρετε αμέσως ένα αντίγραφο ασφαλείας για να προλάβετε απώλεια δεδομένων.

Να αρχίσω να τυπώνω κηδειόσημα??? (Υγεία 2%)
Δημοσ.

images.jpg

Μην φρικάρεις :P... και σε εμένα σφυράει ο δίσκος και άμα τον ακουμπίσω μόνο σταματάει μέχρι να τον αφήσω :P

Δημοσ.

Μην τον αφήσεις να σε παιδεύσει άλλο.

Σχεδόν ο,τι πρόβλημα μπορούσε να εμφανίσει το εμφάνισε.

Φαντάζομαι εγγύηση δε πρόλαβες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...