Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπως κοιμωσουν και πριν χρονια οταν λεγαμε οτι θα μας χρεωκοπησουν και γελουσες...

Ποιοι ειστε εσεις που το λεγατε αυτο?Θα μας χρεωκοπησουν(συνωμοσιες,νεφελιμ,καταστροφολογια κτλ) ή θα χρεωκοπησουμε?Γιατι εγω απο τοτε που γεννηθηκα το μονο που θυμαμαι σε αυτην την χωρα ειναι η σπαταλη.Μια σπαταλη που αρχισε δειλα δειλα στην χουντα,ξεχειλωθηκε επι Ανδρεα Παπανδρεου(ειμαι απο το τιμημενο πρασινο σκατονησι και την ζω καθημερινα ) και συνεχιστηκε με τους υπολοιπους μπλε,πρασινους ηγητες.Οποιοσδηποτε αν ειχε εστω λιγο μυαλο θα ειχε καταλαβει τι θα γινει στο μελλον.

Οσο για τα μικροτσιπ  μεχρι εκει Η διαδικασία διεύρυνσης της Νέας Παγκόσμιας Τάξης διαβασα και το εκλεισα.

• Like 3
  • Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ελα ρε θηριο  προβλεψες και την κριση ? Συγχαρητηρια στειλε ενα c.v  στην Morgan κριμα να παει τετοιος οικονομικος εγκεφαλος χαμενος .Αδικησε εδω.

Οχι δεν την προβλεψα.

Ειπα οτι κατι που γελουσαμε πριν καποια χρονια το βρισκουμε μπροστα μας τωρα..Και στην αρχη της κρισης καποιοι ελεγαν οτι θα πληρωνουμε ενοικιο στο ιδιο μας το σπιτι.Και γελουσαμε.Τωρα σιγα σιγα το βλεπουμε μπροστα μας.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι τιποτα δεν ειναι αποκλειστικα ΜΗ γενομενο οπως λετε καποιοι..

Δημοσ.

Οχι δεν την προβλεψα.

Ειπα οτι κατι που γελουσαμε πριν καποια χρονια το βρισκουμε μπροστα μας τωρα..Και στην αρχη της κρισης καποιοι ελεγαν οτι θα πληρωνουμε ενοικιο στο ιδιο μας το σπιτι.Και γελουσαμε.Τωρα σιγα σιγα το βλεπουμε μπροστα μας.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι τιποτα δεν ειναι αποκλειστικα ΜΗ γενομενο οπως λετε καποιοι..

Ποιο ενοίκι ρε φίλε στο ίδιο το σπίτι; Τέλος ηλεκτροδότησης είναι, σε δόσεις, δώστο μια και έξω αν δεν γουστάρεις σε τρία δίμηνα.

Σε πρώτη κατοικία στις Βρυξέλλες πληρώνω 1000 ευρώ το χρόνο. Χώρια οι υπόλοιποι φόροι του 42%. Χώρια του ΦΠΑ τους στα ύψη. Να νοικιάζεις στις Βρυξέλλες, πληρώνεις φόρο 100 ευρώ το χρόνο στον δήμο.

Δεν ξέρω τι γίνεται τώρα, τόσα χρόνια η πρώτη κατοικία δεν φορολογούνταν στην Ελλάδα. Και το τέλος ηλεκτροδότησης καμιά 200άρα είναι μέσο όρο το χρόνο, δεν είναι 200x12 να το ονομάσεις ενοίκιο σε ιδιόκτητη κατοικία.

Εκτός κι αν έπεσαν τόσο τα ενοίκια στην Ελλάδα και πληρώνετε 20 ευρώ τον μήνα, οπότε πάω πάσο.

• Like 2
Δημοσ.

Ποιο ενοίκι ρε φίλε στο ίδιο το σπίτι; Τέλος ηλεκτροδότησης είναι, σε δόσεις, δώστο μια και έξω αν δεν γουστάρεις σε τρία δίμηνα.

Σε πρώτη κατοικία στις Βρυξέλλες πληρώνω 1000 ευρώ το χρόνο. Χώρια οι υπόλοιποι φόροι του 42%. Χώρια του ΦΠΑ τους στα ύψη. Να νοικιάζεις στις Βρυξέλλες, πληρώνεις φόρο 100 ευρώ το χρόνο στον δήμο.

Δεν ξέρω τι γίνεται τώρα, τόσα χρόνια η πρώτη κατοικία δεν φορολογούνταν στην Ελλάδα. Και το τέλος ηλεκτροδότησης καμιά 200άρα είναι μέσο όρο το χρόνο, δεν είναι 200x12 να το ονομάσεις ενοίκιο σε ιδιόκτητη κατοικία.

Εκτός κι αν έπεσαν τόσο τα ενοίκια στην Ελλάδα και πληρώνετε 20 ευρώ τον μήνα, οπότε πάω πάσο.

Τι μισθο παιρνεις το μηνα στις Βρυξελλες φιλε μου?

Εδω τι μισθο παιρνεις?

Οταν ο μισθος σε μια x χωρα που παιρνεις ειναι 15-18χιλ ετησιως ομως ενω εδω παιρνεις 5000χιλ και αυτα με το ζορι υπαρχει μια διαφορα δεν νομιζεις ως προς την αναλογια??

Δημοσ.

Τι μισθο παιρνεις το μηνα στις Βρυξελλες φιλε μου?

Εδω τι μισθο παιρνεις?

Οταν ο μισθος σε μια x χωρα που παιρνεις ειναι 15-18χιλ ετησιως ομως ενω εδω παιρνεις 5000χιλ και αυτα με το ζορι υπαρχει μια διαφορα δεν νομιζεις ως προς την αναλογια??

Τι λε ρε φίλε, όταν έφυγα από Ελλάδα το ενοίκιο γκαρσονιέρας ήταν στα 150-200 ευρώ και εδώ το βρήκα στα 550 σε κακή περιοχή. Σε καλή 600 και βάλε. Κοινόχρηστα Ελλάδα, 20 ευρώ τον μήνα το πολύ, και αν γίνει καμιά ζημιά ή θελήσουν ανακαίνιση, αποφασίζει η συνέλευση. Εδώ προκαταβολικά και αν γουστάρεις, η γκαρσονιέρα θα πληρώσει μόνο για κοινόχρηστα πολυκατοικίας 150 ευρώ τον μήνα. Αυτήν την στιγμή στο σπίτι μου, γαμησιάτικα 250 κοινόχρηστα πολυκατοικίας μόνο πληρώνω τον μήνα που επιστροφή δεν παίρνουμε γιατί κάθε χρόνο κάτι θα βρουν να κάνουν για να φάνε το αποθεματικό. Χώρια η θέρμανση. Χώρια ρεύμα. χώρια γκάζι, χώρια τηλέφωνο, χώρια ίντερνετ. Τηλεόραση δωρεάν στην Ελλάδα, εδώ αν θέλεις τηλεόραση θα το πληρώσεις το πενηντάευρω τον μήνα για την καλωδιακή αλλιώς θα χορτάσεις να βλέπεις χιόνια.

Όταν έφυγα από Ελλάδα υπήρχαν δημόσιοι υπάλληλοι που έπαιρναν 1500 και 2000 τον μήνα με 4 ώρες δουλειάς και αν. Και τώρα παίρνουν 400 ευρώ λιγότερα. Και από φόρους, ας γελάσω τι πλήρωναν...Μπορεί να έχω ψηλό μισθό, τα έξοδα είναι περισσότερα. Μην μιλάς αν δεν ξέρεις.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν καταλαβαινεις τι λεω..Το οτι πληρωνουμε "ενοικιο" στο ιδιο μας το σπιτι εννοω οτι απο εκει που τα πραγματα ηταν καλυτερα απο θεμα μισθων κτλ τωρα το μονο που κανουν ειναι να κοβουν μισθους και να ανεβαζουν την φορολογια παντου..

Το γενικο νοημα που θελω να πω ειναι οτι πριν καποια χρονια,το κρατος μοιραζε χρηματα αβερτα (κακως και γιαυτο φτασαμε εδω που φτασαμε),"ετρωγαν" απο παντου και εμεις δεν μιλουσαμε.Γιατι να το κανουμε αλλωστε οταν ειμασταν βολεμενοι..

Για τους βολεμενους λοιπον και για τους χαραμοφαιδες,πληρωνω την νυφη ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ που πληρωνα κανονικα ολους τους φορους μου,ημουν "σπαθι" απεναντι στο κρατος ενω καποιοι εκαναν ακριβως το αντιθετο μιας και εβρισκαν και τα εκαναν.Σημερα λοιπον,την πληρωνουν και ατομα τα οποια ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΛΕΨΑΝ και δεν ηταν βολεμενοι με την κακη εννοια.

Εγω λοιπον που μια ζωη ημουν ενταξει στις υποχρεωσεις μου γιατι να την πληρωνω και να μην μπορω να ζησω την οικογενεια μου?

Θελω να πω λοιπον,οτι αν πριν καποια χρονια ακουγες οτι θα φτασουμε σε αυτη την κατασταση καποια στιγμη θα γελουσες και θα ελεγες "τι μαλακιες λεει αυτος".Κατι που τωρα το βλεπουμε μπροστα μας.

Οπως γελαμε τωρα (και μην το αρνηθεις) οταν λεει ο Σαμαρας για αναπτυξη και οτι θα βγουμε απο την κριση κτλ κτλ..

Αυτο ηταν το νοημα που ηθελα να πω.Οτι για κατι το οποιο ΤΩΡΑ γελαμε και το θεωρουμε ηλιθιο μπορει αυριο να το δουμε μπροστα μας.Δεν ειπα οτι θα μας βαλουν τσιπ π.χ αλλα δν μπορω να ακουω καποιους που κοβουν και το... λεγοντας οτι δεν προκειται να γινει κατι τετοιο,και οτι εισαι τρελος με χαμηλο iq κτλ.

Δημοσ.

Θελω να πω λοιπον,οτι αν πριν καποια χρονια ακουγες οτι θα φτασουμε σε αυτη την κατασταση καποια στιγμη θα γελουσες και θα ελεγες "τι μαλακιες λεει αυτος".Κατι που τωρα το βλεπουμε μπροστα μας.

Εγώ δεν γελούσα. Αναμενόμενο ήταν με την φορολογία για γέλια που πληρώναμε στην Ελλάδα. Και δεν φτάνει που ήταν για γέλια, φοροδιαφεύγαμε κιόλας. Και ακόμα για γέλια είναι η φορολογία στην Ελλάδα. Θα μου πεις ότι ο βασικός έχει φτάσει τα 400 ευρώ....

Σοβαρά τώρα, υπάρχει άνθρωπος που συντηρεί τον εαυτό του και σπίτι με 400 ευρώ τον μήνα; Υπάρχει οικογένεια που τα βγάζει πέρα με 2x400 ευρώ τον μήνα; Ε δεν γίνεται, από κάπου τρώνε λεφτά...συγγενείς είναι, φίλοι, μαύρη εργασία, κάπου κάτι κάνουν.

Η ξαδέρφη μου έπιασε δουλειά σε ταβέρνα, μαύρα...σχεδόν όλοι εκεί μέσα μαύρα δουλεύουν. Ο γαμπρός μου ενα χρόνο ταμείο ανεργίας ήταν, ταυτόχρονα έκανε και μαύρα μεροκάματα. Πολλαπλά τα παραδείγματα από το μεγάλο σόι μου, ιδίως στην επαρχία με τα μαστόρια και τα χωράφια.

Πολύ καλά σας κάνουν και 10 φορές χειρότερα να γίνουν τα πράγματα μέχρι σαν λαός να βάλετε μυαλό να μην φοροδιαφεύγετε. Δεν φτάνει που για χρόνια ψίχουλα πληρώναμε, συνεχίζουμε και το ίδιο νταλαούρι.

Φυσικά και εξαιρέσεις υπάρχουν αλλά είναι ελάχιστες πιστεύω. Και κοντά στα ξερά που έχουν γεμίσει το δάσος καίγονται και τα ελάχιστα χλωρά.

Δημοσ.

Εγώ δεν γελούσα. Αναμενόμενο ήταν με την φορολογία για γέλια που πληρώναμε στην Ελλάδα. Και δεν φτάνει που ήταν για γέλια, φοροδιαφεύγαμε κιόλας. Και ακόμα για γέλια είναι η φορολογία στην Ελλάδα. Θα μου πεις ότι ο βασικός έχει φτάσει τα 400 ευρώ....

Σοβαρά τώρα, υπάρχει άνθρωπος που συντηρεί τον εαυτό του και σπίτι με 400 ευρώ τον μήνα; Υπάρχει οικογένεια που τα βγάζει πέρα με 2x400 ευρώ τον μήνα; Ε δεν γίνεται, από κάπου τρώνε λεφτά...συγγενείς είναι, φίλοι, μαύρη εργασία, κάπου κάτι κάνουν.

Η ξαδέρφη μου έπιασε δουλειά σε ταβέρνα, μαύρα...σχεδόν όλοι εκεί μέσα μαύρα δουλεύουν. Ο γαμπρός μου ενα χρόνο ταμείο ανεργίας ήταν, ταυτόχρονα έκανε και μαύρα μεροκάματα. Πολλαπλά τα παραδείγματα από το μεγάλο σόι μου, ιδίως στην επαρχία με τα μαστόρια και τα χωράφια.

Πολύ καλά σας κάνουν και 10 φορές χειρότερα να γίνουν τα πράγματα μέχρι σαν λαός να βάλετε μυαλό να μην φοροδιαφεύγετε. Δεν φτάνει που για χρόνια ψίχουλα πληρώναμε, συνεχίζουμε και το ίδιο νταλαούρι.

Φυσικά και εξαιρέσεις υπάρχουν αλλά είναι ελάχιστες πιστεύω. Και κοντά στα ξερά που έχουν γεμίσει το δάσος καίγονται και τα ελάχιστα χλωρά.

Τον καλο λογο βλεπω πως εχεις για ολους. Εχασες καθε αισθηση του μετρου.

Δημοσ.

Στουρνάρα εσύ?

• Like 1
Δημοσ.

Τον καλο λογο βλεπω πως εχεις για ολους. Εχασες καθε αισθηση του μετρου.

Είπα υπάρχουν οι εξαιρέσεις.

Αλλά πώς γίνεται εγώ προσωπικά να γνωρίζω όλους όσους φοροδιαφεύγουν και δουλεύουν στα μαύρα, μιλάμε για απίστευτο πράγμα. Και ο υπόλοιπος λαός να την βγάζει πέρα με μισθό 400 τον μήνα....

Και αν τους ρωτήσω, η ίδια δικαιολογία...."αφού δεν μου φτάνουν να ζήσω, να μην δουλέψω μαύρα; Πώς να ζητήσω απόδειξη αφού πρέπει να πληρώσω 23% παραπάνω;"

Μην περιμένετε να αλλάξουν καταστάσεις με τέτοια μυαλά. Μετά από 3-4 γενιές, ίσως.....

Στουρνάρα εσύ?

Τι είναι αυτό;

Δημοσ.

Μου φαινεται αστειο το οτι καθομαστε και τσακωνομαστε μεταξυ μας και λεμε εμεις φταιμε που φοροδιαφευγαμε(Ποσο;;Ποσο μπορει να εκλεβες το κρατος τον χρονο;;.)και αυτα τα λεφτα που υποτιθετε φοροδιαφευγεις δεν τα κλεβεις απο το κρατος.Απλα δεν του τα δινεις καν,ενω υπαρχουν τοοοσα μεγαλα λαμογια γυρω απο τους 300 που τοσα χρονια οχι απλα φοροδιεφευγαν,αλλα επαιρναν και μιζες εκατομμυριων ο καθενας απο τα ταμεια του κρατους,και θα βαλετε τον ελληνικο λαο να στεναχωριεται επειδη και καλα αυτος φταιει για την κριση;;;Ε ΟΧΙ.Σε αυτο που φταει ειναι η ψηφος του.Αλλα ως εκει.Δεν μπορει να καθορισει την οικονομια ενος κρατους ο λαος του παρα η πολιτικη δυναμη που κυβερναει και το προγραμμα που θα ακολουθησει.Πολυ απλα ολο ηταν φτιαχτο.Ειτε πληρωνατε ολοι εφορια μαγκες ειτε οχι αυτο θα γινοταν γτ ετσι επρεπε να γινει για να παρουν οτι ορυκτο κτλ υπαρχει.Στο ιρακ,αφγανισταν,ιραν,συρια,λιβυη το εκαναν με την μορφη πολεμου γτ ετσι και αλλιως οι χωρες ηταν σε περιεργα καθεστωτα και πηγαν οι αμερικανοι να τους "σωσουν" και στην ελλαδα το κανουν με μορφη οικονομικου πολεμου.Ελληνα θα εχεις λεφτα ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.Αυτο σου εχει κανει τωρα.Ετσι σε υπερχρεωνει και σου λεει μαγκα για παντα θα χρωστας στην εφορια.Βεβαια μεχρι να δουμε και εδω τι θα γινει γτ σιγουρα ετσι δεν μενει καπου θα καταληξει.Πολλα ειπα αλλα αυτη ειναι η γνωμη μου..:)<br><br> Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 1
Δημοσ.

Όταν το κράτος έχει λεφτά, δίνει και παροχές. Ταμεία ανεργίας όχι ψίχουλα, για όσο διάστημα είσαι άνεργος και όχι για ένα χρόνο και πέταμα, παροχές σε φοιτητές με προγράμματα εργασίας για φοιτητές, ταμεία πρόνοιας, αναπηρικά επιδόματα αξιοπρεπή, κτλ κτλ με μια λίστα ατελείωτη.

Όταν εσύ φοροδιαφεύγεις πρώτον κλέβεις από τον εαυτό σου, όταν θα έχεις την ανάγκη του κράτους αυτό δεν θα έχει να σου δώσει, και δεύτερον κλέβεις από τον συμπολίτη σου που σαν κορόιδο αυτός είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του.

Σε μια οργανωμένη κοινωνία δεν έχουμε μόνο δικαιώματα, έχουμε και υποχρεώσεις. Αν δεν σου αρέσουν, πάρε τα βουνά να ζήσεις ερημίτης. Έτσι πάει. 5 εκατομμύρια έλληνες να φοροδιαφεύγουν 1000 ευρώ τον χρόνο, είναι 5.000.000.000 δις ετησίως. Αν σου φαίνεται ασήμαντο ποσό, πήγαινε να κάνεις παρέα με τον άλλον με τα 40 ψωροεκατομμύρια της ΝΕΡΙΤ.

Και φυσικά οι μεγαλοκαρχαρίες που αλώνιζαν χρόνια τώρα. Εκεί έχεις δίκιο, όπως και για τους ηγέτες που επιλέγσμε επειδή μας έκαναν ρουσφέτια.

Όσον αφορά θεωρίες συνωμοσίας, σόρι αλλά θα προτιμήσω να απέχω από κάθε συζήτηση. Αρκετά έγραψα τις προηγούμενες μέρες σχετικά.

• Like 3
Δημοσ.

gigisoni εχεις δικιο και οπως τα λες ειναι αλλα εξω απο το χορο πολλα τραγουδια λενε....αν ησουν και εσυ ανεργος στην Ελλαδα της κρισης και μαυρα θα δουλευες, και θα προσπαθουσες να φοροδιαφυγεις, και αποδειξη δε θα ζηταγες, προκειμενου να συντηρηθεις οσο το δυνατον πιο ανετα. Και αν δεν εκανες ολα τα παραπανω και εμενες πιστος σε ολους τους κανονισμους του κρατους, απλα δε θα ζουσες, οπως περιεγραψες και πιο πανω οτι δε γινεται να ζησεις με τον βασικο μισθο.

Ειναι φαυλος κυκλος η ολη κατασταση και με τα μετρα, οσα και να μπουν, δεν προκειται ποτε να αλλαξει η νοοτροπια μας....ειναι θεμα παιδειας. 

Δημοσ.

Ο ορισμός του γενίτσαρου.
  • Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Οι συνομωσιολογικές μπούρδες που συναντάμε σε "blogs" και "ειδησιογραφικές" - "αποκαλυπτικές" ιστοσελίδες δεν έχουν θέση εδώ.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας. :)

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...