Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα τελευταία χιλιάδες χρόνια πες καλύτερα είναι όντως μια κοινή κατάσταση όλης της ανθρωπότητας. Για πρώτη φορά στην ιστορία έχουμε τα μέσα να προωθήσουμε άλλες καταστάσεις εύκολα και γρήγορα αλλά προς το παρόν επιμένουμε στα παλαιά πρότυπα και τον παλαιό τρόπο σκέψης.

Αδυνατώ να εξηγήσω σε λίγες γραμμές τί το βλαβερό έχουν τα μεσημεριανά, οι διαφημίσεις και πολλές σειρές, θα μας πάρει κανένα δεκασέλιδο. Για τα υπόλοιπα έχεις δίκιο ότι δεν τα πήρα υπόψη αλλά με τόσο σκουπίδι που υπάρχει στην τηλεόραση για μένα καλύτερα είναι να την αποφύγουμε εντελώς αφού ότι θέλουμε υπάρχει on-line, ή διαφορετικά συνδρομητική τηλεόραση με tivo. Ίσως φαίνονται σαν αφορισμοί αλλά επίσης αν το καλοσκεφτούμε ακούγεται αφελές ότι οι καναλάρχες κόπτονται να μεταδώσουν την αλήθεια στο λαό. Όποιος θέλει αλήθεια ή αλήθειες δε μοιράζονται απλόχερα στα δελτία ενώ βουλιάζουμε στον καναπέ, αν ήταν έτσι θα είμασταν όλοι σοφοί μέχρι τώρα.

Εάν διαβάσεις πιο προσεχτικά τα μηνύματά μου (σε αυτά που απαντάς) θα δεις ότι πουθενά δεν λέω ότι είναι ποιοτική ή "καλή" ή ότι δεν έχει κάτι "βλαβερό". 

Όμως, η νοοτροπία του μεσημεριανάδικου, του τούρκικου σήριαλ και ότι μπορεί κάποιος να θεωρεί "σκουπίδι" από την τηλεόραση είναι εκεί έξω. Έχει κόσμο που το ενστερνίζεται. Έχει υποστηρικτές. 

Αυτή η αντανάκλαση όμως είναι και ενός είδους ακόμα επαφή με την Ελλάδα του σήμερα. Δείχνει πως η τηλεόραση είναι ζωντανό μέσο. Μπορεί να μην είναι όπως θα την θέλανε/με κάποιοι, αλλά σίγουρα είναι όπως θα την θέλανε οι περισσότεροι αλλιώς δεν θα πουλούσε. 

• Like 1
  • Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ενω τα ελληνικα,μεξικανικα και αμερικανικα που εχουν παιξει κατα καιρους ειναι διαφορετικα.

NOT

Τα Μεξικανικά τα ίδια σκατά είναι και αυτά.Αμερικανικά δεν ξέρω.Δεν έχει κανένα.Ελληνικά κάτι Πολυκατοικίες και τέτοια που είχε πιο παλιά μου άρεσαν.Αλλά δεν παρακολουθώ κιόλας.Αν είναι ίδια με τα Τούρκικα τα ίδια σκατά θα είναι.

Αλλά εκτός αυτού τα Τούρκικα είναι και πολύ γλοιώδη γλώσσα.

Δημοσ.

Τα Αμερικάνικα τα γουστάρω. Ωραίες και μεγάλες παραγωγές με πολύ καλούς ηθοποιούς και αρκετά ικανοποιητικά σενάρια. Τί άλλο να ζητήσει κανείς;

• Super Moderators
Δημοσ.

συγκρίνετε "διαφορετικά" είδη σειρών, τα τούρκικα/μεξικάνικα/βραζιλιάνικα είναι "daytime"/καθημερινές σειρές οι οποίες αντιστοιχούν με κάτι Ατίθασα Νιάτα/Τόλμη και Γοητεία, όχι με Breaking Bad και Game of Thrones :P

• Like 4
Δημοσ.

συγκρίνετε "διαφορετικά" είδη σειρών, τα τούρκικα/μεξικάνικα/βραζιλιάνικα είναι "daytime"/καθημερινές σειρές οι οποίες αντιστοιχούν με κάτι Ατίθασα Νιάτα/Τόλμη και Γοητεία, όχι με Breaking Bad και Game of Thrones :P

Και πάλι, πολλές daytime αμερικάνικες σειρές υπάρχουν που είναι μακράν καλύτερες από τα Τούρκικα/Μεξικάνικα.

• Super Moderators
Δημοσ.

πιο πολύ φάση "στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμός" και σίγουρα δεν τις γουστάρεις :P

Δημοσ.

πιο πολύ φάση "στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμός" και σίγουρα δεν τις γουστάρεις :P

Ω ναι, τις γουστάρω. Έχεις δει το Dallas: Τύφλα να 'χουν τα Μεξικάνικα! Επίσης (αν και ντρέπομαι που το λέω) για ένα διάστημα είχα φάει κόλλημα με το One Tree Hill.

• Super Moderators
Δημοσ.

όχι ούτε πρόκειται...

το One Tree Hill δεν ήταν daytime/καθημερινό, εβδομαδιαίο ήταν...

Δημοσ.

όχι ούτε πρόκειται...

το One Tree Hill δεν ήταν daytime/καθημερινό, εβδομαδιαίο ήταν...

Γιατί όχι; Για την παλιά σειρά μιλάω.

Στην Ελλάδα το One Tree Hill προβαλλόταν καθημερινά όπως και τα μεξικάνικα/τούρκικα.

• Super Moderators
Δημοσ.

γιατί είναι gtpk...

άρα αφού ήταν καθημερινά στην Ελλάδα τα 187 συνολικά επεισόδια ήταν 1 season κι όχι 9... http://www.imdb.com/title/tt0368530/combined

seriously τώρα, το θέμα είναι τι γίνεται στη χώρα προέλευσης, άσε που οι καθημερινές σειρές στην Αμερική έχουν χιλιάδες επεισόδια, παίζονται δεκαετίες...

Δημοσ.

Τα Μεξικανικά τα ίδια σκατά είναι και αυτά.Αμερικανικά δεν ξέρω.Δεν έχει κανένα.Ελληνικά κάτι Πολυκατοικίες και τέτοια που είχε πιο παλιά μου άρεσαν.Αλλά δεν παρακολουθώ κιόλας.Αν είναι ίδια με τα Τούρκικα τα ίδια σκατά θα είναι.

Αλλά εκτός αυτού τα Τούρκικα είναι και πολύ γλοιώδη γλώσσα.

Άποψή σου, δεν είναι αλήθεια αυτό.

Εμένα πχ μου αρέσει η ακουστική των τούρκικων, ή των γερμανικών, αλλά πχ δεν μου αρέσει καθόλου η ακουστική των γαλλικών ή των ισπανικών που θεωρούνται η ομορφότερη γλώσσα.

Τα Αμερικάνικα τα γουστάρω. Ωραίες και μεγάλες παραγωγές με πολύ καλούς ηθοποιούς και αρκετά ικανοποιητικά σενάρια. Τί άλλο να ζητήσει κανείς;

Σου απάντησαν ήδη άλλοι, το ντάλλας ήταν εβδομαδιαία σαπουνόπερα όχι καθημερινή. Και το one tree hill επίσης εβδομαδιαίο και δεν ήταν σαπουνόπερα.

Τα μεξικάνικα ήταν/είναι τηλενουβέλες, καθημερινής προβολής. Δεν έχεις προλάβει μάλλον τα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής με τόλμη και γοητεία, σάντα μπάρμπαρα, ατίθασα νιάτα και δεκάδες άλλες σαπουνόπερες που παίζονταν κάθε μέρα στην τηλεόραση. Αν πρόλαβες Λάμψη, την ίδια ποιότητα είχαν, τουλάχιστον στο σενάριο. Τα τούρκικα κλάσεις ανώτερα από εκείνη την εποχή με τις σαπουνόπερες και μετά με τα μεξικάνικα.

(Καλά, όχι και κλάσεις, στο ίδιο επίπεδο πάντως)

Δημοσ.

Ελλάδα ζω και στην ελληνική τηλεόραση τις είδα τις σειρές αυτές. Δεν γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται στο εξωτερικό.

Δημοσ.

Ελλάδα ζω και στην ελληνική τηλεόραση τις είδα τις σειρές αυτές. Δεν γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται στο εξωτερικό.

Ελλάδα ζεις και δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά ανάμεσα σε μια τηλενουβέλα, σε μια σαπουνόπερα και σε μια εφηβική κοινωνική σειρά; Σοβαρά;

Στο άλλο τόπικ μίλησες για σπουδές, τι έχεις σπουδάσει δηλαδή;

Παιδί γυμνασίου και καταλαβαίνει τις διαφορές.....τουλάχιστον όποιον φίλο των ανιψιών μου ρωτήσω θα ξέρει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...