Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Θέλω να αντικαταστήσω κατι παλαιού τύπου επιτοίχιους πριζο-διακόπτες με αντίστοιχους με σούκο.

Την προηγούμενη φορά που το έχω κάνει ερχότανε από τον τοίχο 2 ζεύγη καλωδίων (2 φάση, και 2 ουδέτερο), αλλά στο σπίτι που είμαι τώρα έρχονται μόνο 3. Το ένα από αυτά είναι κοινά συνδεδεμένο στην πρίζα και στο διακόπτη. 

Οπότε για να μην κάνω καμιά χαζομάρα είπα να σιγουρευτώ ότι οι 2 γραμμές είναι φάσης και η κοινή γραμμή είναι ουδέτερος?

Σωστά?

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

λογικά η μία γραμμή είναι φάση, η άλλη ουδέτερος, και η τρίτη είναι η φάση που θα πάει στην λάμπα αφού περάσει από τον διακόπτη.

η φάση πηγαίνει και στην πρίζα, και στον διακόπτη. Ο ουδέτερος στην πρίζα.

Δημοσ.

Δεν νομίζω πως είναι όπως τα λες.

Το κοινό καλώδιο πρέπει να είναι η φάση , το ένα απο τα δύο ουδέτερος(πρίζα) και το άλλο επιστροφή για την λάμπα (διακόπτης δηλαδή).

Για να βρεις τώρα ποιο είναι τί θα πρέπει να έχεις ηλεκτρολογικές γνώσεις και να χειρίζεσαι πολύμετρο.

Προσωπικά θα σου έλεγα να φωνάξεις ένα ηλεκτρολόγο.

Δημοσ.

Με πήρε η ώρα και σκοτείνιασε αλλιώς θα έβαζα το δοκιμαστικό για σιγουριά, αλλά αφού δεν είναι κανείς σίγουρος το δοκιμάζω αύριο με φως ημέρας...

:D

Δημοσ.

Το να βρεις τη φάση είναι το εύκολο μέρος. Αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στα χρώματα, πρόσεξε να μη μπερδέψεις τον ουδέτερο με τη γείωση και σκοτωθείς μετά. Ηλεκτρολόγος δεν είμαι, αλλά κάτι μου λέει πως δε πρέπει να τα μπερδέψεις.

Δημοσ.

Καθότι ηλεκτρολόγος η εμπειρία έχει δείξει ότι πρέπει να εμπιστεύεσαι τα μάτια σου και μόνο . Εξού και η μη σιγουριά από μέρους μου. Πρόσεχε μόνο καθώς με το ρεύμα δεν παίζουμε.

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά προσέχω πάντα, έχω κάνει πολλές φορές παρόμοια πράγματα.

Πάντα με κατεβασμένο γενικό και πολύμετρο ή δοκιμαστικό κατσαβίδι..

Απλά αυτή την πατέντα πρώτη φορά την είδα και είπα μήπως κάποιος ξέρει αν μία από τις 2 πιθανές συνδεσμολογίες είναι 100% λανθασμένη και πρέπει να την αποφύγω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...