Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Η αδερφή μου νοικιάζει ένα διαμέρισμα 60 τετραγωνικών περίπου, στον πρώτο όροφο τριώροφης πολυκατοικίας. Ο 1ος όροφος έχει 3 διαμερίσματα, ενώ ο 2ος και ο 3ος όροφος έχουν από 2 διαμερίσματα, σύνολο 7 διαμερίσματα όλη η πολυκατοικία. Το διαμέρισμα έχει αυτόνομη θέρμανση πετρελαίου.

Για το Δεκέμβριο της ήρθαν 290 ευρώ τα κοινόχρηστα που αντιστοιχούν μόνο στο πετρέλαιο, ενώ ο μετρητής της έγραφε 88 ώρες (περίπου 2,5 ώρες τη μέρα, πάνω κάτω όση ώρα το είχε αναμένο δηλαδή καθημαερινά). Επίσης, στο συγκεντρωντικό χαρτί των κοινοχρήστων έγραφε ότι είχε κάνει χρήση του 70% του πετρελαίου ή κάτι τέτοιο.

Επίσης, να αναφέρω πως έχει ενημερώσει την ιδιοκτήτρια ότι θα αφήσει το σπίτι λόγω ανυπόφορης υγρασίας, χωρίς να έχουν τσακωθεί ή κάτι σχετικό. Είναι συζητήσιμη δηλαδή, μέσες άκρες.

Είναι λογική μία χρέωση της ταξεως των 3,3 ευρώ ανά ώρα; Γιατί προσωπικά το βρίσκω υπέρογκο το νούμερο για 60 τετραγωνικά στον πρώτο όροφο. Υπάρχει περίπτωση να καίει περισσότερο το καλοριφέρ λόγω υγρασίας or smth;

Δημοσ.

88 ωρες ειναι πάρα πολλές.

Εγω καιω 30 και πληρωνω το λιγοτερο κατοστάρα.

Να θυμάσαι ομως οτι καθε πολυκατοικία έχει και ποσοστο για το πετρέλαιο πέρα απο το τι καις εσυ.

Αν ο απο πάνω σου έχει κάψει 200 ωρες, εσυ θα πληρωσεις ένα ποσοστο της τάξεως του 20-30% αναλογα με το τι λέει το καταστατικο, επειδη θεωρητικά ευνοησε.

Ας πουμε εγω αυτο το μηνα δεν έκαψα τιποτε, πληρωσα ομως 30 ευρω πετρέλαιο διοτι οι άλλοι ξεσκίστηκαν.

Δημοσ.

Το πετρελαιο λογικα θα το υπολογιζουν με θερμιδες.Αν το υπολογιζουν βαση των τετραγωνικών τοτε είναι λαθος.Από κατω εχει πυλωτη?Αν εχει πυλωτη τοτε θα εχει και περισσοτερες θερμιδες.

Οι αλλοι ενοικοι αναβουν το καλοριφέρ?Αν από κατω εχει πυλωτη και αναβε σχεδόν μονο αυτή το καλοριφέρ τοτε τα 3,3 ευρω/ωρα είναι λογικο ποσο.

Δημοσ.

Για να λέει ότι έκανε κατανάλωση του 70% του πετρελαίου σημαίνει ότι ο καυστήρας βασικά δούλευε μόνο γι'αυτήν, οι άλλοι δεν άναβαν τα καλοριφέρ. Γι'αυτό και το τσούξιμο στα κοινόχρηστα.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια, πως γίνεται το "οι άλλοι δεν άναβαν τα καλοριφέρ"; Σε μας το ανάβουν οι διαχειριστές για όλο το σπίτι (και μάλιστα για κάνα μισάωρο το πρωί, όταν όλοι λείπουν...).

Δημοσ.

Παιδια, πως γίνεται το "οι άλλοι δεν άναβαν τα καλοριφέρ"; Σε μας το ανάβουν οι διαχειριστές για όλο το σπίτι (και μάλιστα για κάνα μισάωρο το πρωί, όταν όλοι λείπουν...).

Θα εχετε κεντρικη θερμανση γι αυτό.Οι αλλοι εχουν αυτονομη θερμανση και το αναβουν οποτε αυτοι θελουν(για την ακριβεια ο σωστος ορισμος ειναι κεντρικη θερμανση με ωρομετρητες)

Τα ειδη της θερμανσης στις πολυκατοικίες είναι τρια.Η κεντρικη θερμανση,η κεντρικη θερμανση με ωρομετρητες και η πιο δικαιη η κεντρικη με θερμιδομετρητες.Οι πιο παλιες πολυκατοικίες εχουν συνηθως κεντρικη θερμανση,

Δημοσ.

Το πιο σημαντικό προβλημα πλεον ειναι αυτο ακριβως που περιγράφεις. Οποιος τολμήσει και αναψει καλοριφερ τρωει ολες τις χρεώσεις στο κεφαλι γιατι ειναι και ο μονος που τόλμησε να πατήσει το κουμπί :wacko:

Δημοσ.

Το διάστημα 02/11 έως 10/2012 μέναμε σε μια νέα πολυκατοικία (2007) με την οικογένεια μου. Το δίμηνο Γενάρης - Φλεβάρης του 2012 έλαβα κάτι κοινόχρηστα της τάξεως των 527 €. 136 ώρες πετρέλαιο...Θυμάμαι ότι είχε πάρα πολύ κρύο εκείνο το διάστημα

Αυτόνομη θέρμανση με πετρέλαιο.

Εκείνο το δίμηνο ο ιδιοκτήτης 5-6 (μεζονέτα) είχε κάψει 0 ώρες πετρέλαιο (ναι μηδέν όπως ακούσατε). Παρόλο που το προηγούμενο δίμηνο Νοέμβρη - Δεκέμβρη είχε κάψει πάνω από 100

Έπιασα λοιπόν τον διαχειριστή τότε και του είχα πει πως γίνεται ο ιδιοκτήτης της μεζονέτας να μην έκαψε καθόλου πετρέλαιο ενώ το προηγούμενο δίμηνο είχε πάνω από 100 ώρες?Γιατί μου μύριζε πως έχει γίνει κάποια λαμογιά..

Η απάντηση του διαχειριστή ήταν πως είχε συνεχώς αναμένο το τζάκι. Μετά από λίγους μήνες ξενοίκιασα το διαμέρισμα και πήγα αλλού.

Εγώ λέω σε τέτοιες περιπτώσεις να φωνάξεις ειδικό άτομο να κοιτάξει τους μετρητές . Πολλές φορές ακόμα και στο ρεύμα γίνονται μεγάλες λαμογιές ειδικά αν νοικιάζεις διαμέρισμα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Για να μην ανοίγω κ εγώ άλλο θέμα...Νοικιάζω μια γκαρσονιέρα, ισόγειο 30τμ η οποία έχει ένα μόνο σώμα καλοριφέρ (100χ60). Μου ήρθαν τα κοινόχρηστα του πετρελαίου, 80€ για 50 ώρες. Το θέμα είναι ότι μάλλον τα βγάζουν με βάση τα τετραγωνικά του σπιτιού και όχι με βάση τις θερμίδες. Τα χιλιοστά που αντιστοιχούν, είναι 43 Μου φαίνεται υπερβολικό το ποσό, δεδομένου ότι το πετρέλαιο αγοράστικε με τιμη 1.28€/ λίτρο, δηλαδή μου λέει ότι το ένα σώμα καίει 1.25 λίτρα την ώρα? Και εκτός αυτού, επειδή την είχα ψιλιαστεί τη δουλειά δεν το άναβα πολύ και έκαιγα ένα αερόθερμο με αποτέλεσμα να έχω θέματα υγρασίας κ μούχλας... (Τον πρώτο μήνα που είχα μπει το είχα ανάψει 2 ώρες = χρέωση 12.66 € στο λογαριασμό των κοινοχρήστων...)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...