Hal9000 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Ανάμεσα στις εξαγγελίες νέων gadget στη CES, δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι φωτογραφικές μηχανές, με τη Sony να έχει μια πολύ καλή πρόταση, αποσύροντας πλέον και επίσημα την ονομασία NEX.Η Alpha 5000 εντυπωσιάζει με το μέγεθος της και με την τιμή της αφού με διαστάσεις 110 x 63 x 36 χιλιοστά και βάρος 269 γραμμάρια, αποτελεί μια από τις πιο συμφέρουσες και μικρότερες mirrorless κάμερες της αγοράς με δυνατότητα αλλαγής φακού. Ενσωματώνει αισθητήρα APS-C των 20.1 megapixel και τον τελευταίο BIONZ X επεξεργαστή, ο ίδιος ακριβός με αυτόν που συναντάμε στα πρόσφατα μοντέλα Alpha 7 και Alpha 7R καθώς και flash. Στο πίσω μέρος υπάρχει οθόνη 3' ιντσών η οποία μπορεί να περιστραφεί κατά 180 μοίρες Επιπλέον υποστηρίζει WiFi, NFC, Full HD εγγραφή βίντεο και ISO το οποίο μπορεί να ρυθμιστεί έως τα 16.000. Θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα (άσπρο, ασημί, μαύρο) το Μάρτιο με τιμή $600 με φακό 16-50mm. Site: Engadget
LLLEFTERIS Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Επειδη εχω την nex-5r οταν εχει συνδεσει κατι στην υποδοχη παραδειγμα φλας το 180 μοιρες το ξεχνας.
keysmith Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Επί της ουσίας είναι μια (ίσως χλιαρή) αναβάθμιση της NEX 3N. Έχει σε σχέση με την παλαιά νεότερο "αδοκίμαστο" αισθητήρα 20.1mp και wifi/nfc αλλα όχι touch οθόνη (να δω πως θα περνάς τον κωδικό στο wifi). Αν σκεφτούμε πως η nex3n με τον 16-50 έχει 300€ (προσφορά να φεύγει) και αυτή 600$ (χωρίς φακό?) μάλλον δεν είναι ακόμα συμφέρουσα πρόταση. Ο κόσμος που ασχολείται με sony δεν συμπάθησε καθόλου την αφαίρεση του ονόματος ΝΕΧ που είχε καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς στην κατηγορία. Το αΧΧΧΧ δημιουργεί σύγχυση καθώς ίδια αρίθμηση έχουν και οι SLR-like mirrorless της sony. Ακόμα και έτσι θα έπρεπε να ονομαστεί α3000 (κατά το nex 3N) αλλα το όνομα έχει πιαστεί από το SLR like αντίστοιχο μοντέλο. Τωρα είμαι περίεργος πως θα ονομάσει τον αντικαταστάτη της nex 5, ίσως α7000. Κατα τα άλλα καλή σειρά μηχανών. Αρέσκω.
Snolly Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι μαλακιστηκε ετσι η SONY και εφτιαξε το E-Mount. Διχασε τους πελατες της ετσι, εγω πχ που εχω 5 σοβαρους A-Mount φακους δισταζω να επενδυσω σε σωμα E-Mount.
LLLEFTERIS Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δεν ειχα προσεξει οτι το φλας ειναι pop up οποτε ξεχναμε αλλο καλυτερο φλας η και ακομα evf Οταν την ειδα ειπα παει παλιωσε η 5R ωρα να την δωσουμε μαζι με τον 16-50 και να παρουμε καινουρια. Μαλλον δεν ηρθε η ωρα της ακομα.
LLLEFTERIS Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2014 ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι μαλακιστηκε ετσι η SONY και εφτιαξε το E-Mount. Διχασε τους πελατες της ετσι, εγω πχ που εχω 5 σοβαρους A-Mount φακους δισταζω να επενδυσω σε σωμα E-Mount. Δεν λες παλι καλα που υπαρχουν και οι ανταπτορες; Εγω που πηρα τις γιορτες τον sel35f18 θα πρεπει η επομενη αναβαθμιση που θα κανω σε σωμα να ειναι παλι e-mount
Ntinaras Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 αυτη για να χει νοημα πρεπει να βαλεις εναν μικρο prime φακο
keysmith Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2014 ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι μαλακιστηκε ετσι η SONY και εφτιαξε το E-Mount. Διχασε τους πελατες της ετσι, εγω πχ που εχω 5 σοβαρους A-Mount φακους δισταζω να επενδυσω σε σωμα E-Mount. είναι τεχνικός ο λόγος. Οι mirrorless χρειάζονται κοντύτερους φακούς λόγω απουσίας καθρέφτη. Ένας παλιός α-mount θα έμπενε πολύ μέσα (θα ακουμπούσε τον αισθητήρα ή απλά δεν είχε χώρο να παράγει είδωλο και θέλει αντάπτορα που θα τον πάει πιο μπροστά (θα του δώσει χώρο). Για αυτό άλλαξε το mount. Σε ΟΛΕΣ τις εταιρίες άλλαξε το mount όταν πέρασαν σε ακάθρεπτα μοντέλα (πχ η oly από 4:3 πήγε σε μ4:3). Είναι ο λόγος που οι mirroless έχουν ελαφρά μικρότερους φακούς (σε μηκος) σε σχέση με τις SLR για τον ίδιο αισθητήρα. Επιπλέον για κάποιο λόγο (που δεν έχω κατανοήσει ακριβώς) οι παλαιοί φακοί δεν είναι τόσο γρήγοροι/καλοί στην εστίαση σε mirrorless καθώς έχουν σχεδιαστεί για phase difference autofocus και όχι contrast base (όπως οι SLR). Αν και γνωρίζω τις διαφορές των δύο συστημάτων εστίασης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας α-mount φακός εφόσον παίρνει εντολή από τη μηχανή αν θα πάει δεξιά ή αριστερά (την εστίαση) δεν εστιάζει το ίδιο γρήγορα με έναν mirrorless φακό. Από την άλλη οι νεότερες και καλύτερες nex έχουν μικτό σύστημα εστίασης (και Phase και contrast) και σε αυτό δεν ενοχλούνται οι νεότεροι φακοί..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα