mylo Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 παιδες μαλλον εχετε μπερδευτει. ο οαεδ δε βρηκε καμιά δουλεια στη κοπέλα. ούτε η κοπέλα δεν θέλει να παει για δουλεια. πολύ απλά ο οαεδ έβγαλε μια προκήρυξη για θέσεις 5μηνης απασχόλησης όπου για να συμμετάσχεις πρέπει να πληρείς κάποιες προυποθέσεις. η κοπέλα από βλακεία της συμπλήρωσε λάθος την αίτηση, βρέθηκε επιλαχούσα και τώρα την καλούν να αναλάβει. το θέμα είναι τι γίνεται άν ανακαλύψουν ότι δεν πληρεί τις προυποθέσεις? 2
DrLo Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Dr Lo διαβασε καλυτερα.. δεν μπορει να την αναλαβει την θεση, εκανε λαθος η κοπελα και συμπληρωσε λαθος στοιχεια. η θα παει εκει και θα τους δουλευει παριστανοντας οτι ξερει , η θα αρνηθει λεγοντας αληθεια και θα την διωξουν απο την λιστα γενικα.. Gigi πολλα νευρα τωρα τελευταια παιδι μου.. τα bold δε προκύπτουν από πουθενά μεχρι τώρα ... έχει καιρό να απελπιστεί.
revolver1990 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Ναι, ο λογος δεν ειναι οτι δεν θελει να δουλεψει, ο λογος ειναι οτι δεν καλυπτει τα προσοντα. Αρα φοβαται οτι δεν θα την παρουν αν παει, αλλα θα την διαγραψουν κι απο τα μητρωα αν αρνηθει να παει (εφοσον ξερει οτι δεν καλυπτει τα προσοντα) Εξου και το "ειμαι απελπισμενη", θελει τοσο πολυ να δουλεψει που εκανε αιτησεις χωρις να προσεξει αν καλυπτει τα τυπικα προσοντα. Ποιος ο λόγος για απελπισία?Απλά την απορρίπτουν εκεί που την πήρανε και τέλος,κάνει άλλη αίτηση μετά.Την συγκεκριμένη δουλειά δεν μπορεί να την κερδίσει με κάποιον τρόπο επομένως βρίσκεται πίσω στα ίδια.
N3k21 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) προκειται για την τελευταια προσκληση κοινωφελούς εργασιας στην οποια εκανα αιτηση.Την εκανα με απελπισια διοτι ενώ ζητουσε ΔΕ πληροφορικης εγω νομιζα ότι ηθελαν ΔΕ γενικα.Επιπλέον δε ειχα το ecdl(αλλα στον οαεδ μου ειπαν ότι αυτό δε εχει σχεση με αυτους).Τελοσπαντων βγηκαν τα αποτελέσματα και ευτχως δε ημουν μεσα...Ωστοσο προχθες με πηραν από τον οαεδ να παρουσιαστω για να παρω ενα παραπεμπτικο για το δημο..!!!!!!το κακο είναι ότι αν δε αποδεκτω τη θεση απειλούμαι με διαγραφη από τα μητώα των ανεργων.....Τωρα θα μου πειτε φταίω και καλα να παθω..Δε ξερω τι να κανω?!!!!!είμαι τελειως απελπισμενη!!! Μισό λεπτάκι. Ως "ΔΕ Πληροφορικής" υποθέτω πως εννοούν άτομα με κάποιο πιστοποιητικό αντίστοιχης ειδικότητας από ΙΕΚ ή ΤΕΕ/ΕΠΑΛ κ.λ.π. Εφόσον δεν έχεις τέτοιο χαρτί, το πιθανότερο είναι να μη σε πάρουν έτσι κι αλλιώς, αφού κάποια στιγμή θα κληθείς να προσκομίσεις όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Για όσους αγνοούν τη διαδικασία πρόσληψης στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, διευκρινίζω: 1) Κάνεις μια αίτηση ηλεκτρονικά, στην οποία δηλώνεις -μεταξύ άλλων- για ποια θέση ενδιαφέρεσαι, καθώς και το αν είσαι απόφοιτος ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 2) Αν δηλώσεις προτίμηση για θέση με συγκεκριμένη ΠΕ/ΤΕ ειδικότητα, πρέπει να έχεις πτυχίο ανάλογο αυτής. Δε μπορεί δηλαδή π.χ. ένας ΠΕ Μαθηματικός να ζητήσει θέση η οποία προορίζεται για ΠΕ Ιστορίας κ' Αρχαιολογίας. Σ' αυτή την περίπτωση δε χρειάζεται να προσκομίσεις πτυχίο καθ' όσο γίνονται οι αιτήσεις. Θα σου ζητηθεί αργότερα, αφού έχει γίνει η αρχική επιλογή των υποψηφίων. Ας σημειωθεί βέβαια πως η ηλεκτρονική αίτηση έχει ισχύ υπεύθυνης δήλωσης, δε μπορεί λοιπόν να δηλώνεις ό,τι να 'ναι. 2β) Τα ίδια ισχύουν και για τις θέσεις που αφορούν ΔΕ ειδικότητες. Δηλαδή ένας ΠΕ Μαθηματικός δε δικαιούται να αιτηθεί για θέση ΔΕ Πληροφορικού, εκτός βέβαια και αν έχει π.χ. εκτός από το βασικό του πτυχίο και κάποιο πιστοποιητικό από ΙΕΚ/ΕΠΑΛ/ΤΕΕ Πληροφορικής. 3) Αν δεν υπάρχει θέση αντίστοιχη της ειδικότητάς σου ή για κάποιο λόγο οι διαθέσιμες θέσεις δε βολεύουν, μπορείς συνήθως να κάνεις αίτηση για λιγότερο εξειδικευμένη θέση χαμηλότερης εκπαιδευτικής βαθμίδας (ΥΕ). Σε αυτή την περίπτωση ειδικά, αν είσαι ΠΕ/ΤΕ παίρνεις περισσότερα μόρια, αλλά οφείλεις να προσκομίσεις το πτυχίο σου στον ΟΑΕΔ πριν τη λήξη της προθεσμίας των αιτήσεων. Αυτό γίνεται προφανώς, διότι η ύπαρξη πτυχίου σε αυτή την περίπτωση, παίζει ρόλο στη διαδικασία επιλογής (λόγω των επιπλέον μορίων που σου αποδίδονται). Από την άλλη, κατά λάθος ή όχι, έχεις δηλώσει ψευδή στοιχεία σε υπεύθυνη δήλωση. Εκεί να εστιάσεις την προσοχή σου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να πας στον ΟΑΕΔ και να εξηγήσεις αναλυτικά το πρόβλημά σου. Όχι τίποτα άλλο, μπορεί να το βρεις μπροστά σου και αργότερα αν δεν κάνεις κάτι τώρα. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2014 από N3k21 1
Miracle Worker Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Εγώ την καταλαβαίνω την ΤS. Άμα είσαι άνεργος, έχεις πολλά στο μυαλό σου. Αν δεν έχεις στήριξη από κάποιον κοντινό ομοιοπαθή είναι δύσκολο να ανταποκριθείς στο μπάχαλο. Δυστυχώς, αναγκαζόμαστε να κρεμόμαστε από τη γραφειοκρατία και το απαράδεκτο σύστημα, που όχι μόνο δεν καταφέρνει να προσφέρει αξιοκρατία, αλλά δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τους μη έχοντες τα 'μέσα'. Για το πρόβλημα, το ερώτημα είναι πότε σε διαγράφουν από τα μητρώα του ΟΑΕΔ. Αν πρέπει δηλαδή να οριστικοποιηθεί η πρόσληψη ή πιο πριν. Αν πρέπει να οριστικοποιηθεί, απλά θα σε απορρίψουν και θα παραμείνεις στα μητρώα. Αν σε πάρουν, ακόμα καλύτερα. Αν όμως σε διαγράφουν πριν τον έλεγχο των εγγράφων, τότε έχεις ένα θέμα. Τα προνόμια που έχεις τώρα στον ΟΑΕΔ είναι τόσο σημαντικά;
kfyros Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 ΠΕ: Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ΤΕ: Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ΔΕ: Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΥΕ: Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης 1
funbreaker Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Τα προνόμια που έχεις τώρα στον ΟΑΕΔ είναι τόσο σημαντικά; Εντελώς συμπτωματικά έκανα κι εγώ την ίδια βλακεία με την TS στο ίδιο ακριβώς πρόγραμμα και ευτυχώς δεν με πήραν. lol Τα προνόμια είναι το να έχεις ασφάλιση και να συμμετέχεις σε τέτοια προγράμματα όταν βγαίνουν. Ειδικά την ασφάλιση δεν την λες και ασήμαντη. Τώρα το αν διαγράφουν ακόμα και σε περίπτωση που δεν πάρεις την θέση που σου δίνεται λόγω απόρριψης λόγω ελλειπών προσόντων είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Αν ισχύει πάντως είναι τελείως γελοίο και άδικο.
Prozac Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Το ΔΕ πληροφορικής σημαίνει να έχεις τελειώσει Λύκειο ή ΤΕΕ και να έχεις μια πιστοποίηση για υπολογιστές(π.χ ECDL)
N3k21 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Πηγαινε και μην σε νοιαζει. Αν (λεμε τωρα) παρουν χαμπαρι τη μ***κια, η μιση ευθυνη δικη σου και η υπολοιπη δικη τους Πρόσεξε όμως, στα συγκεκριμένα προγράμματα η διαλογή γίνεται από αυτοματοποιημένο σύστημα βάσει μορίων. Δεν κάθονται οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ να τσεκάρουν μια μια τις αιτήσεις. Γι' αυτό και υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία σχετικά με την προσκόμιση των δικαιολογητικών. Αν πάει λοιπόν έχοντας δηλώσει ψευδή στοιχεία σε υπεύθυνη δήλωση, ρισκάρει το ενδεχόμενο -όχι μόνο διαγραφής από τα μητρώα του ΟΑΕΔ και αποκλεισμού από το τρέχον πρόγραμμα- νομικών κυρώσεων. Σαφώς και υπάρχουν δυστυχώς βύσματα, φαντάζομαι όμως η TS δεν ανήκει σ' αυτή την κατηγορία. Αν είχε βύσμα υποθέτω πως δε θα είχε μπει καν στον κόπο να ανοίξει το thread.
bluesattack Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Πρόσεξε όμως, στα συγκεκριμένα προγράμματα η διαλογή γίνεται από αυτοματοποιημένο σύστημα βάσει μορίων. Δεν κάθονται οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ να τσεκάρουν μια μια τις αιτήσεις. Γι' αυτό και υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία σχετικά με την προσκόμιση των δικαιολογητικών. Και με τις ενστασεις τι κανουν ? Ξαναβαζουν το αυτοματοποιημενο συστημα να λειτουργησει αλλη μια φορα δηλαδη ? Υπαρχει και πινακας αποκλειομενων .Ακριβως και για την ελλειψη των απαραιτητων δικαιολογητικων.
N3k21 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Το ΔΕ πληροφορικής σημαίνει να έχεις τελειώσει Λύκειο ή ΤΕΕ και να έχεις μια πιστοποίηση για υπολογιστές(π.χ ECDL) Όχι! Ως ΔΕ Πληροφορικής ορίζονται όσοι έχουν αντίστοιχο πιστοποιητικό ειδικότητας (Πληροφορικής, Τεχνικοί Η/Υ και Δικτύων, Προγραμματιστές κ.λ.π) από ίδρυμα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εσύ πιθανόν αναφέρεσαι στους ΔΕ Χειρισμού Η/Υ που είναι άλλο πράγμα. Μπάχαλο, δε λέω. Και με τις ενστασεις τι κανουν ? Ξαναβαζουν το αυτοματοποιημενο συστημα να λειτουργησει αλλη μια φορα δηλαδη ? Υπαρχει και πινακας αποκλεισθεντων .Ακριβως και για την ελλειψη των απαραιτητων δικαιολογητικων. Αυτό με την αυτοματοποιημένη αρχική διαδικασία διαλογής αναφέρεται σαφώς στο site του ΟΑΕΔ. Όσο για τους αποκλεισθέντες, εξετάζοντας τους εν λόγω πίνακες θα διαπιστώσεις πως ο αποκλεισμός των συγκεκριμένων δεν προέκυψε λόγω π.χ. μη προσκόμισης δικαιολογητικών όπως π.χ. πτυχία, αλλά για λόγους τους οποίους μπορεί να διασταυρώσει το αυτοματοποιημένο σύστημα όπως π.χ. ελλιπείς προϋποθέσεις υπηκοότητας, επιτυχία σε άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, μη εγγραφή στα μητρώα ανέργων κ.λ.π. Με τις ενστάσεις δεν ξέρω τι παίζει, φαντάζομαι πάντως ότι στην περίπτωση αυτή η δουλειά γίνεται από κάποιο υπάλληλο/επιτροπή.
Prozac Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 N3k21 μπες στον οαεδ και πάτα πανω στα προσωρινά αποτέλεσματα των θέσεων εκει έχει το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ II και σου λέει τη χρειάζεται η θέση
N3k21 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 N3k21 μπες στον οαεδ και πάτα πανω στα προσωρινά αποτέλεσματα των θέσεων εκει έχει το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ II και σου λέει τη χρειάζεται η θέση Μα αυτό σου λέω κι εγώ! Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ζητούσαν "ΔΕ Ψηφιοποίησης Εγγράφων", όπου τα κριτήρια είναι αυτά που σωστά αναφέρεις. Άλλωστε οι συγκεκριμένες θέσεις αφορούν αποκλειστικά χειρισμό Η/Υ και όχι άλλες τεχνικές γνώσεις. Αλλιώς όμως ορίζονταν οι "ΔΕ Πληροφορικής" που ζητούσαν σε παλαιότερα προγράμματα. Τότε απαιτούσαν ξεκάθαρα πιστοποιητικό Πληροφορικής και οι θέσεις λογικά αφορούσαν πόστα τεχνικών.
tolis_01 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δεν ξέρω για τα άλλα προγράμματα του ΟΑΕΔ, αλλά στο συγκεκριμένο όντως οι ΔΕ θέσεις απαιτούσαν απλά πιστοποίηση ECDL ή κάποιο ισότιμο. Γνώμη μου είναι απλά να πας στον ΟΑΕΔ κ θα σε ακυρώσουν, όπως θα ακυρώσουν και πολλούς άλλους από τους προσωρινά επιλεγμένους (όταν βγουν οι τελικοί πίνακες), λόγω μη επαρκών εγγράφων που απαιτούνται για να αποδείξουν ότι δικαιούνται τη θέση (στην περίπτωση σου, το ECDL). Δεν νομίζω να επηρεάσει σε κάτι την κατάσταση ανεργίας σου αυτό.
Miracle Worker Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Εντελώς συμπτωματικά έκανα κι εγώ την ίδια βλακεία με την TS στο ίδιο ακριβώς πρόγραμμα και ευτυχώς δεν με πήραν. lol Τα προνόμια είναι το να έχεις ασφάλιση και να συμμετέχεις σε τέτοια προγράμματα όταν βγαίνουν. Ειδικά την ασφάλιση δεν την λες και ασήμαντη. Τώρα το αν διαγράφουν ακόμα και σε περίπτωση που δεν πάρεις την θέση που σου δίνεται λόγω απόρριψης λόγω ελλειπών προσόντων είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Αν ισχύει πάντως είναι τελείως γελοίο και άδικο. Για πε funbreaker, γιατί με ενδιάφερει. Πότε έχεις ασφάλιση από τον ΟΑΕΔ; Εγώ είμαι στο Voucher και κλείνω το Μάρτιο 1 χρόνο ανεργίας. Φαντάζομαι ότι τα προνόμια αυτά έχουν σχέση με τη διάρκεια της ανεργίας, αλλιώς θα έβγαζε μία καινούρια και θα τέλειωνε. Καλά, εδώ εμένα παραλίγο να με κόψουν από το Voucher επειδή άργησα 2 εργάσιμες να ανανεώσω την κάρτα ανεργίας. Και δε ξέρω δηλαδή αν έχει μηδενιστεί η διάρκεια. Και με ρώταγαν επιτακτικά, "γιατί δεν ήρθες να την ανανεώσεις όταν έπρεπε;, ας ερχόσουνα τότε, τι θες να σου κάνω εγώ τώρα;" και ήθελα να φωνάξω 'ΓΙΑΤΙ ΈΧΟΥΝ ΠΕΡΆΣΕΙ 90 ΗΜΈΡΕΣ, 3 ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ ΚΩΛΟΜΉΝΕΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ'. Μια δύο τρεις ανανεώσεις, κάποια στιγμή θα την πατήσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα