Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δεν είναι πρόβλημα μηχανικών, είναι θέμα χρημάτων/περικοπών ειδικά αν μιλάμε για νέες πολυκατοικίες... 1
skiabox Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δεν είναι πρόβλημα μηχανικών, είναι θέμα χρημάτων/περικοπών ειδικά αν μιλάμε για νέες πολυκατοικίες... Μιλάμε για το 99,99% των πολυκατοικιών που χτίστηκαν προ κρίσης. Οπότε για τι χρήματα μου λες. Με το που ξεκίνησε η κρίση δεν χτίζεται σχεδόν τίποτα πια. 1
phanispal Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Η αλήθεια είναι ότι κάτι πολυκατοικίες του 2005 είναι χάρτινες. Δε θυμάμαι αν το 2005 είχε ξεκινήσει η κρίση στον κλάδο της οικοδομής. Απ' την άλλη, φαντάζομαι πως αρκετές πολυκατοικίες κατασκευάζονται με αποκλειστικό γνώμονα την ενοικίαση σε τρίτους. Θα μου πεις και παλιότερα δε γινόταν αυτό; Δεν ξέρω μήπως παλιότερα επέλεγαν να μείνουν και οι ιδιοκτήτες σε κάποιο όροφο, οπότε τους ενδιέφερε περισσότερο, ή αν είναι κι αυτό θέμα «παγκοσμιοποίησης», όπως οι περισσότεροι κλάδοι (π.χ. αυτοκίνητα, ηλεκτρικές συσκευές). Πάντως έχει ενδιαφέρον, σε κάνει να αναρωτιέσαι αν παλιότερα τους ενδιέφερε το κέρδος σε μικρότερο βαθμό. 2
pontez2 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Η ηχομόνωση ειναι ένα σοβαρότατο θέμα στις απο το 1995 και μετά πολυκατοικίες. Ξέρω οτι τις έχτιζαν με σκοπό να αντέχουν περισσότερο σε σεισμούς αλλά τα υλικά της μόνωσης ήταν φθηνότερα. Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει, ή αν ειναι ράδιο αρβύλα. Ισως κάποιος φιλος εδω μηχανικος να μας διαφωτίσει. Κατά τα άλλα, σαφως και αυτο δεν ειναι μονο Ελληνικο προβλημα. Οσοι έχουν ζησει Ολλανδία π.χ. ξέρουν οτι στα παλιά σπίτια (δηλαδη το 90% στο κέντρο των μεγαλουπόλεων, συμφωνα με το συστημα δομισης της Ολλανδίας) θα ακούνε τα πάντα απ τον απο πάνω τους. Ξυλινα δάπεδα κτλ κτλ. Στο πατρικό μου, διαμέρισμα δεκαετίας 70 (που δε πα να βάραγε ο απο πάνω δεν άκουγα τιποτα), κάνοντας μια εποχη μια ανακαίνιση, ειχα βρει Α μπλοκ σαν υλικο που προσφέρει ηχομόνωση και απορρόφιση απ την υγρασία. Πλέον δεν βρισκεις τέτοιες κατασκευές. Δε ξέρω αν ειναι θέμα ασφάλειας ή κάτι άλλο.
green gordon Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δεν εχει τυχει να βρω σπιτι με ηχομονωση μεχρι σημερα και εχω αλλαξει πολλα. Εχω μεινει και σε νεα και σε παλαιοτερα. Θελω να πω και γω τη γνωμη μου εδω μιας και ειναι πολυ ενδιαφερον το θεμα. Το να περπαταει ο αλλος και να τον ακους σημαινει οτι το κτιριο ειναι της πλακας και δεν μπορεις να του πεις κατι. Το να πηδαει καποιος μια ολοκληρη γειτονια ειναι ενα εντελως διαφορετικο ζητημα. Ως τωρα επειδη εχει τυχει να εχω και καλους και κακους γειτονες θεωρω οτι ειναι θεμα τυχης να βρει καποιος σπιτι χωρις φασαρια.Στα 5 σπιτια που εχω αλλαξει τα τελευταια 15 χρονια 1 μονο ειχε ησυχια. Ειμαι υπερ του πολιτισμενου διαλογου αλλα αυτο απαιτει και την αλλη πλευρα να εχει πολιτισμενες διαθεσεις κατι που αν υπηρχε εξαρχης δεν θα υπηρχε και προβλημα! Οποτε και με το κρατος ετσι κ αλλιως ανυπαρκτο φτανουμε σε ασχημες καταστασεις. 3
phanispal Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Όπως τα λες, με μοναδική ένσταση στο περπάτημα που αναφέρεις. Είπαμε ξανά ότι άλλο να περπατάς σαν άνθρωπος (πρώτα με το πέλμα), κι άλλο σα δεινόσαυρος (πρώτα με τη φτέρνα) όπως ειπώθηκε πιο πριν. Ο δεύτερος τρόπος παράγει θόρυβο, τι να κάνουμε, ν' αλλάξουμε τους νόμους της φυσικής; Ακούγεται γελοίο, το καταλαβαίνω, αλλά δεν παύει να ισχύει. Δε σου λέω να κάνουμε sneaking σαν τους κλέφτες, απλά να μην είμαστε και μπάπα-μπούπα. Τώρα αν είναι τόσο δύσκολο να προσαρμόσει κάποιος το περπάτημά του τουλάχιστον τις ώρες κοινής ησυχίας (πόσο μάλλον ενώ του έχουν πει ότι ενοχλεί), τι να πω. Αλλά ναι, το να νομίζει κάποιος ότι η άλλη πλευρά είναι πολιτισμένη και ότι με πολιτισμένο διάλογο θα καταφέρει κάτι, κλίνει προς το αφελές. Δεν είναι και απόλυτο βέβαια. Για παράδειγμα εγώ λόγω νυχτερινού ρεύματος προγραμματίζω τα πλυντήρια ρούχων να ξεκινούν γύρω στις 05:30-06:00 και να έχουν τελειώσει σίγουρα μέχρι τις 07:00. Γενικά το πλυντήριο που έχω είναι ιδιαίτερα αθόρυβο ακόμα και όταν στίβει, αλλά δεν ξέρω τι παίζει με τους από κάτω, μπορεί να συντονίζει ή να μεταφέρεται κάποιο βουητό που εγώ δεν το αντιλαμβάνομαι. Κακώς που δεν τους έχω ρωτήσει μέχρι τώρα, θα το κάνω αυτές τις μέρες, αλλά κι αυτοί αν ενοχλούνται και δε μου έχουν πει τίποτα, κακώς το πράττουν. 3
webparts Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δεν εχει τυχει να βρω σπιτι με ηχομονωση μεχρι σημερα και εχω αλλαξει πολλα. Εχω μεινει και σε νεα και σε παλαιοτερα. Θελω να πω και γω τη γνωμη μου εδω μιας και ειναι πολυ ενδιαφερον το θεμα. Το να περπαταει ο αλλος και να τον ακους σημαινει οτι το κτιριο ειναι της πλακας και δεν μπορεις να του πεις κατι. Το να πηδαει καποιος μια ολοκληρη γειτονια ειναι ενα εντελως διαφορετικο ζητημα. Ως τωρα επειδη εχει τυχει να εχω και καλους και κακους γειτονες θεωρω οτι ειναι θεμα τυχης να βρει καποιος σπιτι χωρις φασαρια.Στα 5 σπιτια που εχω αλλαξει τα τελευταια 15 χρονια 1 μονο ειχε ησυχια. Ειμαι υπερ του πολιτισμενου διαλογου αλλα αυτο απαιτει και την αλλη πλευρα να εχει πολιτισμενες διαθεσεις κατι που αν υπηρχε εξαρχης δεν θα υπηρχε και προβλημα! Οποτε και με το κρατος ετσι κ αλλιως ανυπαρκτο φτανουμε σε ασχημες καταστασεις. Το μονο σιγουρο ειναι αυτο. Οι επιλογες διαφορες,αλλα καμια δεν εχει να κανει με το νομιμο δρομο. Ειτε συζητας μηπως λυθει,ειτε πας και πλακωνεσαι,ειτε ξεκινας αντιποινα ειτε μετακομιζεις. Καλη λυση ειναι τα απειλητικα σημειωματα,αλλα μετα εαν δεν πιασουν δε μπορεις να πας για παρατηρηση,γιατι θα ειναι ξεκαθαρο οτι εσυ απειλουσες νωριτερα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Οπότε για τι χρήματα μου λες. Έτσι όπως έγραψες το προηγούμενο post είναι λες και οι έλληνες μηχανικοί δεν ξέρουν. Ξέρουν, απλά αν θέλει ο εργολάβος ή ο ιδιοκτήτης να ρίξει τέρμα κάτω το κόστος, το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε... Γι' αυτό λέω ότι είναι θέμα χρημάτων κι όχι πυρηνική φυσική... 1
livefreeordie Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 ηχομόνωση τέλεια δεν βρίσκεις. ακόμη Και σε μονοκατοικία δηλαδή μπορεί να σου τύχουν γείτονες που όλη μέρα βάζουν μουσικές ,φωνάζουν κτλ. Εκτός αν πας να μείνεις μακριά από το κέντρο και γενικά έξω από την πόλη. οπότε αναγκαστικά βάζεις και νερό στο κρασί σου. Την μετακόμιση που προτείνουμε την λεμε για περιπτώσεις με μηδενική ηχομόνωση που ακούγονται τα πάντα χωρίς να φταίει κανείς. Εκεί δηλαδή θα έχεις από το πρωί ως το βράδυ φασαρία ,δεν θα είναι για λίγες ώρες που του ήρθε πχ του γείτονα σου να βάλει μουσική στο τέρμα ή να καλέσει την παρεα του και να ουρλιαζουν στο μπαλκόνι. αρα δεν είναι ουτε θεμα υπομονης ουτε θεμα συννενοησης,σε αυτές τις περιπτώσεις το μόνο που μπορείς να κάνεις αν είσαι άτομο που δεν αντέχει είναι να σηκωθείς και να φύγεις.
phanispal Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Την μετακόμιση που προτείνουμε την λεμε για περιπτώσεις με μηδενική ηχομόνωση που ακούγονται τα πάντα χωρίς να φταίει κανείς. Εκεί δηλαδή θα έχεις από το πρωί ως το βράδυ φασαρία ,δεν θα είναι για λίγες ώρες που του ήρθε πχ του γείτονα σου να βάλει μουσική στο τέρμα ή να καλέσει την παρεα του και να ουρλιαζουν στο μπαλκόνι. αρα δεν είναι ουτε θεμα υπομονης ουτε θεμα συννενοησης,σε αυτές τις περιπτώσεις το μόνο που μπορείς να κάνεις αν είσαι άτομο που δεν αντέχει είναι να σηκωθείς και να φύγεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις είπα κι εγώ ότι η προφανής λύση είναι η μετακόμιση.
Kapou Kapote Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Πάντως μπορεί να μην έχω σκοπό να μετακομίσω άμεσα, θα περιμένω μερικούς μήνες, ας έρθει καλοκαίρι και θα δω πως θα πάει. Αν δω πως είτε δεν συνηθίζεται, είτε δεν αλλάζουν τότε ναι θα σηκωθώ να φύγω, αλλά δεν θα φύγω αμαχητί, θα το παλέψω πρώτα και με τους απο κάτω που νομίζουν πως δεν ακούγονται μήπως και προσέχουν και αυτοί λίγο περισσότερο απο τη στιγμή που θα καταλάβουνε πως η ηχομόνωση είναι ανύπαρκτη! Πάντως ένας φίλος μετακόμισε σε ήσυχη πολυκατοικία με πολύ καλή ηχομόνωση, αλλά εειδή οι βεράντες χωρίζονται με ένα γυαλί, όπως και οι περισσότερες θα έλεγα, εκτός του ότι όταν πάμε να καθίσουμε στη βεράντα και είναι και οι δίπλα έξω δεν μπορούμε ούτε να μιλήσουμε και γίνεται ένας ψιλοχαμός, μιλάει η μια παρέα μιλάει η άλλη και είναι γενικά άσχημο καθώς δεν έχουν μήκος και είμαστε σχετικά δίπλα, έχει πρόβλημα με το κλιματιστικό του δίπλα που είναι ακριβώς επάνω απο το χώρισμα και κάθε φορά που το ανάβει τρίζει ο τοίχος του αλλά τι να πει; Πρέπει να το υποστεί! Ειδικά το καλοκαίρι δεν κοιμάται ποτέ! Έχει μάθει να ζει με ένα μόνιμο τρίξιμο ακόμη και όταν κάθεται στο εσωτερικό του σπιτιού του. Γενικά είναι τύχη και λαχείο θα έλεγα το που θα πέσεις. Μπορεί να πέσεις σε μια πολυκατοικία χάρτινη και να μένει μια γριούλα δίπλα, πάνω θα μένει κανένας νταλικιέρης που θα λείπει συνέχεια σε ταξίδια και δεν θα καταλάβεις καν φασαρία! Είναι όλα σχετικά!
webparts Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Πάντως μπορεί να μην έχω σκοπό να μετακομίσω άμεσα, θα περιμένω μερικούς μήνες, ας έρθει καλοκαίρι και θα δω πως θα πάει. Αν δω πως είτε δεν συνηθίζεται, είτε δεν αλλάζουν τότε ναι θα σηκωθώ να φύγω, αλλά δεν θα φύγω αμαχητί, θα το παλέψω πρώτα και με τους απο κάτω που νομίζουν πως δεν ακούγονται μήπως και προσέχουν και αυτοί λίγο περισσότερο απο τη στιγμή που θα καταλάβουνε πως η ηχομόνωση είναι ανύπαρκτη! Καλοκαιρι θα ειναι χειροτερα,καθως θα ειναι ολα τα παραθυρα και οι πορτες ανοιχτα.
panossar95 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Λοιπόν παιδιά υπάρχει θέμα στην πολυκατοικία. Δε μιλάω εδώ και καιρό γιατί πίστευα ότι τώρα με τα κρύα δεν θα έχουμε θέμα, αλλά παπά***, ακόμα τα ίδια. Το πρόβλημα: Κάτω από εμένα μένει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων 80 χρονων και, τους προσέχει μια κυρία. Έχουν έναν ανηψιο,γενικά γνωστή φάτσα στη γειτονιά, τον έχω δει πολλές φορές να είναι στην πολυκατοικία και γενικά τον έχω πετύχει εδώ γύρω πολλές φορές. Αυτός γύρω στα 55-60. Από το Σεπτέμβρη και μετά γενικά άκουσα ότι τα έχει ψιλοχασει ( ο λόγος που δεν έκανα τίποτα μέχρι τώρα είναι ότι όντως έχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα και το σεβάστηκα). Ο τύπος κάθε μέρα από Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα, κάθε γαμ**** μεσημέρι χτυπάει το κουδούνι της εισόδου για να του ανοίξουν στο από κάτω διαμέρισμα συνεχόμενα μέχρι και μια ωρα με μικρές παύσεις. Φεύγει, ξανάρχεται το ίδιο μέχρι να βραδιάσει. Γίνεται και πρωί αυτό! Η πολυκατοικία προφανώς δεν έχει καλή ηχομόνωση, και Σεπτεμβρη Οκτωβρη που είχε ζεστή και είχα ανοικτά από το παράθυρο κουζίνας- μπάνιου επι μια ώρα αυτός ο σπαστικος ήχος σαν να χτυπάει το δικό μου. Σεβόμενος όμως το πρόβλημα του και θεωροντας ότι δεν θα ακούγεται το χειμώνα έκανα επιμονή. ΠΑΠΑ***. ΑΚΌΜΑ ΤΑ ΙΔΙΑ. Υποψιάζομαι οτι ζητάει λεφτά για αυτό δε του ανοίγουν, γτ κάτι φωνάζει για λεφτά συνέχεια Τι να κάνω ρε παιδιά, στο όριο ειμαι να μη παίξουμε κάνα μπουνιδι, σέβομαι το πρόβλημα αλλιώς θα είχα δράσει από Σεπτέμβρη. Τι προτείνετε? Ξέρω την εγγονή των παππούδων, ειμασταν στο ίδιο φροντιστήριο αλλά έφυγε για σπουδές Αμερική και έχω να την δω 7-8 χρόνια, δε μου πάει να της το αναφέρω έτσι από το πουθενά, καμία λύση? Δε τη παλεύω αλλο Είναι πάρα πολύ εκνευρίστηκος ο ήχος και δυνατός από μόνος του, φανταστείτε τι γίνεται όταν χτυπάει συνεχόμενα. Ακόμα και κλειστά που έχω άκουγεται, όχι το ίδιο δυνατά αλλά έχω ξυπνήσει μεσημέρι άπειρες φορές και κοιμάμαι σαν ζώο, δε κατάλαβαινω τίποτα. Ελεος! Κατανοώ το πρόβλημα του ανθρώπου όπως είπα και πριν, για αυτό δεν έχω κάνει τίποτα, αλλά κάτι πρέπει να γίνει. Απορώ πως την παλεύουν από κάτω τόσους μήνες με αυτόν τον θόρυβο 1
pontez2 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Γνωρίζω απο γνωστό μου οτι προ καιρού ειχε γινει δικη για περίπτωση οικογένειας που φρόντιζε ένα παιδι με σοβαρή αναπηρία, το οποίο γενικά φώναζε και σήκωνε τη πολυκατοικία στο πόδι. Όταν λέμε φωναζε, εννοούμε και τις ωρες κοινης ησυχίας. Αν και γενικά στη πολυκατοικία υπήρχε ενσυναίσθηση, γνωριζαν το παιδί απο μωρό, ήξεραν τη κατάσταση (ίσως την ειχαν συνηθίσει κιόλας και δε τους ενοχλουσε), έτυχε να έρθει ενοικιαστής, ο οποίος δε μπορούσε να ανεχθεί τη φασαρία και προχώρησε σε αγωγή. Το θέμα πήγε δικαστικά, χωρις να γνωρίζω δυστηχως το αποτέλεσμα (αν κάποιος ξέρει ας μας διαφωτίσει) Κάποια στιγμη και ένας φιλος εδω στο φορουμ ειχε γράψει για παρόμοια κατάσταση και ρωταγε τι θα μπορουσε να κάνει. 1
phanispal Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Εντάξει ας πούμε αυτός είναι τραγικός. Αυτός ναι, καλύτερα θα ήταν να μετακομίσει, αφού το ζήτημα ήταν λεπτό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις