Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η αστυνομία τι λέτε ότι κάνει; Κάλεσα εγώ για ένα τσακάλι γειτονα που βαφωντας το σπίτι του έβαψε και λίγο το αυτοκίνητο μου (και ενώ του είχα πει να με ενημερώσει πριν να το μετακινήσω) ήρθαν λοιπόν μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν σύσταση, ούτε καν αυτό μου δώσανε ένα χαρτάκι και έφυγαν "με αυτό σε 10-20 ημέρες θα πας στο ΑΤ και θα πάρεις αντίγραφο για να κάνεις μυνηση-αγωγη". Οπότε η το καθαρίζεις μόνος σου ή ξεκινάς την αντιδικία...πολιτισμός ρεεεε

Τέτοια αστυνομία να την χέσω. Μόνο να φυλάνε τα Everest ξέρουν"

• Απαντ. 462
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 hour ago, webparts said:

Δεν ειναι λυση αυτη,ασε που εχεις πολλες πιθανοτητες να πεσεις παλι σε ιδιους ( και χειροτερους ) .

Σαν εσχατη λυση το ειπα (και αναφερομενη σε οσους νοικιαζουμε σπιτι. Αν εισαι ιδιοκτητης εννοειται δεν φευγεις κ προσπαθεις μετα δικαστικα να το πας αν τα πραγματα εχουν φτασει στα ακρα.) 

Δημοσ.

Ποτε δεν θα κερδισεις δικαστικα, ειναι φτιαγμενο το συστημα να σε αποθαρυνει εντον που να αξιζει το δικαστηριο για εγλημα που οδηγησε σε θανατο (και παλι σε 5 χρονια ο θυτης ειναι εξω ενω το θυμα παραμενει στο χωμα)
Το συστημα ειναι φτιαγμενο να κερδιζει αυτος που εχει θρασος. Μονο αυτος.

• Like 2
Δημοσ.

Σχετικά με τις πολυκατοικίες που ανέφεραν πιο πίσω ότι μόνο στις παλιές δεν υπάρχει ηχομόνωση. Μένω σε 12ετίας πολυκατοικία και είναι απο χαρτόνι. Χειρότερη απο του 75' που έμενα παλαιότερα και δεν είχα ποτέ πρόβλημα και φανταστείτε έμενε απο πάνω οικογένεια με παιδιά και τη γιαγιά.
Όσο για την αστυνομία δεν τους υπολογίζω πλέον πουθενά, δυστυχώς. Ότι πρόβλημα και να τους πεις σου απαντάνε "κάντε μήνυση κύριε". Ο μόνος τρόπος να σε βοηθήσει η αστυνομία είναι να πέσεις σε κανέναν καλό άνθρωπο πρώτα απ'όλα και μετά αστυνομικό, που θα θέλει απλά να σε βοηθήσει και να σε εξυπηρετήσει. Μόνο έτσι.

Είναι θέμα σεβασμού αλλά και τύχης. Μπορεί να πέσεις σε καλούς γείτονες και ήσυχους και σε χάρτινη πολυκατοικία να μην έχεις πρόβλημα. Μπορεί να πας σε μονοκατοικία και ο δίπλα να έχει σκυλιά να γαβγίζουν όλη μέρα ή ο γείτονας να τα πίνει κάθε μέρα και να χτυπάει.

Ακόμη και σε μονοκατοικία είναι θέμα τύχης αλλά και γείτονας. Συζητούσα πρόσφατα με έναν φίλο που μένει σε μονοκατοικία σε μονοκατοικία, (επειδή πολλοί προτείνατε πως εκεί θα βρούμε ηρεμία) και του είπα πως σκέφτομαι να βρω μονοκατοικία να μείνω. Μου είπε πως και αυτός δεν μπορεί αν ηρεμίσει και έχει σοβαρό πρόβλημα με τη φασαρία.
Δίπλα έχει άλλη μονοκατοικία και σηκώνεται ένας μπάρμπας απο τις 7:00 κάθε πρωί, κόβει με την τσάπα τα χόρτα, σκαλίζει τον κήπο, βάζει δημοτικά, φωνάζει σαν τσοπάνος με τη γυναίκα του, καρφώνει, κόβει ξύλα, έχει και ένα σκυλί που γαβγίζει. Η γυναίκα του τινάζει πρωί πρωί τα χαλιά τις κουβέρτες και τα χτυπάει με τον κόπανο και ξέρετε πως ακούγεται να χτυπάς χαλιά και παπλώματα με κόπανο.  Δεν μπορεί ούτε αυτός να ηρεμήσει και το υπνοδωμάτιό του βλέπει προς το σπίτι του φασαριόζου γείτονα. Και αυτός έχει πρόβλημα και έχουν και κάποια απόσταση μερικών μέτρων τα σπίτια.
Είπαμε, τυχερά είναι αυτά. Τελικά ποτέ δεν ξέρεις που θα σου τύχει!

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, *nenya* είπε

κ προσπαθεις μετα δικαστικα

Δε θα βγαλει ακρη κανεις ετσι,δοκιμασμενο.

Και φυσικα μιλαμε για ενοικιαστες εδω.

21 λεπτά πριν, Kapou Kapote είπε

Σχετικά με τις πολυκατοικίες που ανέφεραν πιο πίσω ότι μόνο στις παλιές δεν υπάρχει ηχομόνωση

Οσο νεοτερη η κατασκευη τοσο χειροτερα τα πραματα.

Δημοσ.

Προσωπικά, πλέον έχω μεγάλο πρόβλημα ακόμα και να κάτσω στο σπίτι μου και μια χαρά τη σκέφτομαι τη μετακομιση κι ας είναι και ιδιόκτητο και προσφάτως ανακαινισμένο.Μπορείς να το παλέψεις με ευγενεια, σύγκρουση, έννομα μέσα, αλλά μέχρι το σημείο που αντέχει η ψυχολογία σου. Όταν έχεις ένα πρόβλημα που δύσκολα λύνεται (όπως το δικό μου με τους γύφτους που ό,τι και να κάνεις η φασαρία είναι δεδομένη) πλέον βάζεις την υγεία σου πάνω απ όλα και το παλεύεις αλλιως. Ευτυχώς έχω κάποια εναλλακτική , που βέβαια θελει και χρόνο και χρήμα και δεν ξέρω καν αν θα τα καταφέρω στο τέλος, αλλά θα προτιμήσω να ξοδέψω την ενεργειά μου εκεί , παρά στο πως θα πείσω τους γύφτους να ενταχθούν στον αστικό ιστό και να φερθούν αναλόγως. Για κάποιους η μετακόμιση είναι δυστυχώς μονόδρομος. 

Και να διευκρινησω πως δεν είμαι υστερική. Ξέρω που ζω (σε μια χαρτινη πολυκατοικία του '60, σε μια πυκνοκατοικημένη γειτονιά) και ανέχομαι το θόρυβο της καθημερινής ζωής των άλλων,όμως η συνεχής φασαρία των γύφτων με έχει φτασει στα όρια μου. Εχω καταντήσει εμμονική, ακόμα και τις ελάχιστες φορές που δεν κάνουν φασαρία δεν μπορώ να το ευχαριστηθω, καθώς ξέρω ότι είναι η εξαίρεση κι όχι ο κανόνας. Ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός και θα έχουμε τα παραθυρα ανοικτά θα υποφέρω...

• Like 5
  • Sad 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
7 hours ago, webparts said:

Οσο νεοτερη η κατασκευη τοσο χειροτερα τα πραματα.

Όσο "φτηνότερη". Το ότι είναι νεότερη δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι και φτηνότερη κατασκευή...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Όσο "φτηνότερη". Το ότι είναι νεότερη δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι και φτηνότερη κατασκευή...

Κατα κυριο λογο αυτα τα 2 συμβαδιζουν,χωρις να ειναι κανονας.

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, webparts said:

Κατα κυριο λογο αυτα τα 2 συμβαδιζουν,χωρις να ειναι κανονας.

Ούτε οι παλιές είναι μονωμένες πάντως κι αυτό συνήθως κάνει την διαφορά...

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Ούτε οι παλιές είναι μονωμένες πάντως κι αυτό συνήθως κάνει την διαφορά...

Οι πολυ παλιες δεν ειναι,καπου αναμεσα παιξαν κατι καλες κατασκευες αλλα μεχρι εκει.

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, webparts said:

Οι πολυ παλιες δεν ειναι,καπου αναμεσα παιξαν κατι καλες κατασκευες αλλα μεχρι εκει.

Όταν λες "ανάμεσα"? Τι έτη?

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ThReSh είπε

Οι πολύ παλιές τι μόνωση να έχουν?

Μηδενικη :P 
Μενω σε εργατικη κατοικια πριν το σεισμο της Καλαματας,μιλαμε για σπιτια με μεσοτοιχια και κουφωματα που φερνουν πιο πολυ ηχο μεσα.

38 λεπτά πριν, jennyV είπε

Ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός και θα έχουμε τα παραθυρα ανοικτά θα υποφέρω...

Αυτο φοβαμαι και εγω,δυστυχως..
Οσο παει γινονται ολα χειροτερα,οι αλλοι πιο ενοχλητικοι και εμεις λιγοτερ υπομονετικοι.

Δημοσ.

Σοβαρό πρόβλημα είναι οτι ο κόσμος εχει αποχαυνωθεί τελείως και ανέχεται τα πάντα.Ουρλιάζουν παιδιά και δεν βγαίνει κανείς να κάνει παρατήρηση για να μην τον πουν παράξενο.Ουρλιάζουν σκυλιά και δεν παραπονιέται κανείς γιατί τα σκυλιά ειναι σκυλιά και γαυγίζουν.Κανει ο διπλανός νυχτέρια με ανοικτά παράθυρα και δεν μιλάει κανείς μην τον πουν ακοινώνητο και μίζερο που τους χαλάει το νταχτιρντί.Πέφτει το ρεύμα στην περιοχή και δεν πάιρνει κανένας την ΔΕΗ να το αναφέρει,περιμένουν να πάρει άλλος η να φτιάξει μόνο του.

Αυτά τα γίδια είμαστε και άμα δεν ξυπνήσουμε ποτέ,καλά μας κάνουν όσοι μας πατάνε τον λαιμό.

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, jennyV είπε

Και να διευκρινησω πως δεν είμαι υστερική. Ξέρω που ζω (σε μια χαρτινη πολυκατοικία του '60, σε μια πυκνοκατοικημένη γειτονιά) και ανέχομαι το θόρυβο της καθημερινής ζωής των άλλων,όμως η συνεχής φασαρία των γύφτων με έχει φτασει στα όρια μου. Εχω καταντήσει εμμονική, ακόμα και τις ελάχιστες φορές που δεν κάνουν φασαρία δεν μπορώ να το ευχαριστηθω, καθώς ξέρω ότι είναι η εξαίρεση κι όχι ο κανόνας. Ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός και θα έχουμε τα παραθυρα ανοικτά θα υποφέρω...

Δεν χρειάζεται να διευκρινίζεις τίποτα.

Όποιος έχει ζήσει κοντά σε γύφτους ξέρει πολύ καλά τι καρκίνος είναι.

Οι άλλοι οι προοδευτικοί ας συνεχίσουν να κολλάνε σε όλους τις γνωστές ταμπέλες (Ρατσιστής, υστερικός κτλ.)

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...