Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω την βαβούρα απο τα φορτηγά που ξεφορτώνουν στο ψιλικατζίδικο πρωινές ώρες.Την φασαρία απο τα παιδιά Λυκείου που περνούν και ουρλιάζουν σαν να είναι του δημοτικού και τον ξυλουργό με τα μηχανήματα που μερικές φορές βάζει κορδέλα η τροχό κλπ.Επίσης το φροντιστήριο Αγγλικών που η δασκάλα φωνάζει δυνατά σαν να απευθύνεται σε παιδιά με προβλήματα ακοής.Αυτά κάπως παλεύονται.

Πιο πολύ με νευριάζει με τα μεγάφωνα ο γύφτος Νο1 που έχει μετονομαστεί ως "ανθοπώλης",ο ψαράς γύφτος Νο 2 και ο Σάκης ο γλύκας γύφτος Νο 3 που θα έρθει σε λίγο καιρό με τα καρπούζια.  

Ειχα και 2 εργαστήρια πάρα πολύ κοντά.Ο 1 ευτυχώς  πήρε τον πούλο.Τουλάχιστον δεν είμαι κοντά στο σχολείο ή στην εκκλησία.

Η πολυκατοικία ήσυχη.Τι να το κάνω;Δεν είναι ώρες κοινής ησυχίας.Αλλά και όταν είναι δεν μιλάει κανείς.

Δυστυχώς είμαι 1ο όροφο χωρίς αλουμίνια.Με κλειστές πόρτες δεν έχει μεγάλη διαφορά.  :(

Θα μπορούσα να πω οτι έχει "φθαρεί" η ψυχική μου ηρεμία γιατί όταν δουλεύω βράδυ και πρέπει να κοιμηθώ πχ 07:00-12:00 δεν γίνεται.Εχω 1 μήνα που δουλεύω μόνο βράδυ 12ωρο.Δουλειά δεν βρήκα άλλη που να είναι μόνο πρωί.Ελπίζω να μετακομίσω-νοικιάσω κάποια στιγμή,οι αντοχές μου εξαντλούνται.Μόνο και μόνο το ξενύχτι μου φέρνει νεύρα.  

Η ειρωνεία είναι οτι λίγα μέτρα πιο μακριά είναι πιο ήσυχα.

Δυτικά προάστια cannibal rules...

• Απαντ. 462
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Χωρίς σοβαρά κουφώματα με διπλά τζάμια, και κλιματιστικά εννοείται για το καλοκαίρι που ξεδίνουν όλοι οι εκ του χειμώνα καταπιεσμένοι, δεν πας πουθενά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, phanispal είπε

Χωρίς σοβαρά κουφώματα με διπλά τζάμια, και κλιματιστικά εννοείται για το καλοκαίρι που ξεδίνουν όλοι οι εκ του χειμώνα καταπιεσμένοι, δεν πας πουθενά.

Νομίζω οτι αν είσαι από 3ο όροφο και πάνω είναι καλύτερα σε σχέση με 1ο.

Η άλλη μου ζητούσε ενοίκιο για 35 τμ 250€ σε εργατικές κατοικίες.Ανακαινισμένο με αλουμίνια αλλά με πολύ μικρό μπάνιο που δεν χωρούσε πλυντήριο και το είχαν σε 1 μπαλκόνι της πλάκας.Η εξώπορτα ήταν παλιά σαν φυλακής.

Της ζήτησα να το αφήσει 220€ και είπε οτι το έχει ανακαινίσει και οτι ο προηγούμενος της έκανε ζημιές.Μου ήρθε να της πω:"Θα πληρώσω εγώ τα σπασμένα";Εδειχνε και καλά οτι έψαχνε σοβαρό άτομο και ότι είχε ανασφάλεια.Το σπίτι ήταν 2 δωμάτια και το μπάνιο.Εφαγε άκυρο γιατί άξιζε το πολύ 200€.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.
Στις 9/5/2018 στις 2:12 ΠΜ, webparts είπε

Αυτος ειναι ο ελληνας,ο αδιαφορος,η κοτα,ο ωχαδερφιστης.
Ενας καλος φιλος μου με φτανει στα ορια μου καθε μερα οταν του λεω  τετοια καθημερινα προβληματα μου και τροπους  που ψαχνω για να βαλω μυαλο εστω σε ενα δυο ελληνες,για να πω οτι κατι εκανα και εγω σε αυτον τον κοσμο που ηρθα και εφυγα.

Μονιμη απαντηση του : Μην ασχολεισαι. Γαμω το φιλο μου και ολους τους ελληνες που "δεν ασχολουνται".
Σημερα σταματημενος στην αρχη πεζοδρομου με ενα φιλο και συζηταμε,πεζοι..Διπλα δρομος,σκαει αμαξι και σταματαει διπλα μας.
Ανοιγει την πορτα η χοντρη φωκια καλαματιανη,με χτυπαει λιγο,στα παπαρια της.
Βγαινει,με ξαναχτυπαει για να περασει και φευγει. Αν την αρχιζα παναγιες θα εβγαινε ο αρσενικος να το παιξει ιστορια και θα ημουν εγω ο μαλακας μετα που θα τον εσπαγα και αυτον στο ξυλο.

κότες αλλά στο παραπάνω post σου λες ΄΄ αν  αναγκαστώ να  φύγω ... επώνυμες καταγγελίες κτλπ΄΄ γιατί όταν φύγεις? γιατί όχι τώρα? . και ναι δεν γίνετε να ασχολείσαι με κάθε τι που σε ενοχλεί γιατί πολύ απλά μερικοί έχουν και σημαντικά πράγματα να ασχοληθούν απτήν φασαρία του γείτονα και ναι εάν σε ενοχλεί το πως περπατάει ο άλλος είσαι παράξενος.

Δημοσ.

Υπαρχει μια σπανια σχετικα διαταραχη που λεγεται υπερακουσια.

Προκαλειτε απο σοβαρες ασθενειες/ακουστικα σοκ-τραυματα/μερικα φαρμακα κτλπ ειναι πολυ σοβαρη γιατι αυτος που την εχει δεν μπορει να ανεχτει

ηχους ακομα και χαμηλης εντασης.

Αυτο μπορει να το παθει ο καθενας και πρεπει να το εχει παντα καποιος υποψιν του οταν κανει φασαρια οτι ο αλλος μπορει να εχει αυτη την διαταραχη

και να περναει ενα μαρτυριο.

Δημοσ.
Στις 15/5/2018 στις 10:50 ΜΜ, j2k είπε

Υπαρχει μια σπανια σχετικα διαταραχη που λεγεται υπερακουσια.

Προκαλειτε απο σοβαρες ασθενειες/ακουστικα σοκ-τραυματα/μερικα φαρμακα κτλπ ειναι πολυ σοβαρη γιατι αυτος που την εχει δεν μπορει να ανεχτει

ηχους ακομα και χαμηλης εντασης.

Αυτο μπορει να το παθει ο καθενας και πρεπει να το εχει παντα καποιος υποψιν του οταν κανει φασαρια οτι ο αλλος μπορει να εχει αυτη την διαταραχη

και να περναει ενα μαρτυριο.

Αυτό που συζητάμε δεν έχει καμία σχέση με αυτή τη πάθηση. Το θέμα είναι πιο πολύ νευρολογικό σε αυτές τις περιπτώσεις, προκαλεί σύγχυση, δυσφορία και νεύρα.
Πχ όταν κάποιος ενοχλείται όταν ο άλλος τρώει χωρίς καν ανοιχτό το στόμα, αυτός ο ήχος του μασήματος τροφής με αποτέλεσμα να νευριάζει και να απομονώνεται.
Ήχοι όπως ο θόρυβος του αέρα, ή το θρόισμα των φύλλων είναι αρκετά για να δημιουργήσουν πρόβλημα σε αυτά τα άτομα που μπορεί να γίνουν και επιθετικά αν το ακούνε έστω για λίγη ώρα. ΔΙάβασα κάποια άρθρα σχετικά και είδα διάφορες ιστορίες. Τον άλλο τον ενοχλεί να ακούει σελίδα βιβλίου να γυρίζει, τον χτυπάει στο ΚΝΣ.

Εδώ μιλάμε για θορύβους που ξυπνάνε και τον πιο αναίσθητο. Μιλάμε για θορύβους οι οποίοι πολύ απλά δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς ή να ζήσεις, να πιεις τον καφέ σου σαν άνθρωπος στο σπίτι σου. Όταν ο άλλος πετάει τα έπιπλα με δύναμη στο πάτωμα δεν είναι υπερακουσία. Αναισθησία του γείτονα είναι.

Διάβασε για την υπερασκουσία, υπάρχουν πάρα πολλά άρθρα. Πρόκειται για ψύχωση η οποία βελτιώνεται με ψυχολόγο και χάπια. Μην μπερδεύουμε τις ασθένειες που μπορεί να υπάρχουν στον κόσμο, με την αναισθησία των γειτόνων και την ανεπαρκή μόνωση για να τα τσεπώσει ο εργολάβος.

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, 80s είπε

Αυτό που συζητάμε δεν έχει καμία σχέση με αυτή τη πάθηση.

Μαλλον ειναι απο εκεινους που περπατανε με τη φτερνα,κοπανανε πορτες,σερνουν καρεκλες κτλ κτλ.

• Like 1
Δημοσ.

Περίεργο πάντως που το τελευταίο καιρό, ολοι περπατάνε με τη φτέρνα. Θέλει προσπάθεια. Προσπάθησα να το κάνω χθες και δε βολεύει με τιποτα.

Μάλλον προκειται για την εξέλιξη του ειδους. Τοσα ποστ για "περπάτημα με φτέρνα", δεν έχω ξαναδει ποτέ. Μέχρι πριν μερικά χρόνια γνωρίζαμε πως φασαρία ειναι να γκαρίζει κάποιος μεσημεριάτικα, να βάζει δυνατά μουσική, να σφυροκοπάει, άντε και να σέρνει επιπλα.

Πλέον το βασικό προβλημα ειναι το περπάτημα του απο πάνω. Προσφατα μου έλεγε φιλος οτι δεν δέχεται τους συγγενεις του το μεσημέρι για να φάνε σπίτι του, διοτι ο απο κάτω θα του κάνει παρατήρηση για το περπάτημα.

Για αυτο σε όσους τους ενοχλει το περπάτημα "ελέφαντα" και το περπάτημα με φτέρνα, πάντα λέω το ιδιο. Αστυνομία παιδιά. Αυτοι θα το λύσουν. 

Δημοσ.

Εδώ και 2-3 μήνες κάθε ΣΚ (δεν μπορώ να ξέρω για τις καθημερινές, γιατί βρίσκομαι στην δουλειά) βαράνε δρεπάνια και σφυριά...
Δεν έχω καταλάβει από που προέρχονται αλλά γαμώ την ζωή μου δεν παλεύεται άλλο!
Θέλω να κοιμηθώ μια μέρα μέχρι τις 10 -11 και αυτοί από τις 9 - 9:30 βαράνε μέχρι τις 2.

Στις 2, πιάνει τους από κάτω να βάλλουν RnB beatάκια, και το "δωμάτιο μουσικής" τους βρίσκεται ακριβώς κάτω από το υπνοδωμάτιο μου οπότε δεν μπορώ ούτε το μεσημέρι αν θέλω να ξαπλώσω...

Πολυκατοικία παλιά, ηχομόνωση μηδέν και τα νεύρα μου τσατάλια!

Δημοσ.

Αν οι ώρες που αναφέρεις είναι πρωινές, απ' τη μία σε καταλαβαίνω καθώς όσο νόμιμοι και να είναι δεν παύουν να παράγουν ενοχλητικό θόρυβο, απ' την άλλη είναι και δικό σου θέμα.

Για τη μουσική το μεσημέρι έχεις δίκιο.

Δημοσ.

Σήμερα ο από πάνω βαραγε και έσερνε έπιπλα για πολλοστή φορά από τις 8 το πρωί. Πήρα στο 100. Μου είπαν ότι δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας και μόνο αν πρόκειται θορύβους που ενοχλούν όλη τη γειτονιά θα μπορούσαν να επέμβουν και αυτό ως παρατήρηση. 

Δημοσ.

Εγώ παθαίνω το εξής όταν έχω κάνει κάποια ξενύχτια απο δουλειά:

Θέλω σχετική ηρεμία,όχι νέκρα.Δεν μπορώ να ακούω τις μαλακίες της TV γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ και να χαλαρώσω.Ούτε μουσική λίγο δυνατά.Οταν ακούγεται κάποιος ήχος απότομα ξαφνιάζομαι.Δεν έχω υπομονή και κατεβάζω βρισίδια για να εκτονωθώ.

Νομίζω πως είναι φυσιολογικό όταν με βάζει και δουλεύω πχ 5 η 7 συνεχόμενα βράδια.Οταν το ωράριο είναι πιο φυσιολογικό και περιλαμβάνει πρωινά η μεσημέρια είναι καλύτερα.Το ξενύχτι γ@@@ει τον οργανισμό.Καθιστική δουλειά στο 8ωρο,τρώω συνέχεια και αντί να πάρω βάρος χάνω!Γαμώ τον σκατομεταβολισμό μου που καίει σαν Ferrari.

Δημοσ.

Εδώ και ένα μήνα ήρθαν καινούργιοι ένοικοι από πάνω. 

Τα 2 :o πιτσιρίκια παίζουν μπάλα μέσα  στο σπίτι ότι ώρα γουστάρουν. 

Η μάνα τους ουρλιάζει να σταματήσουν αλλά αυτά την γράφουν κανονικά.

Σκεφτομαι να πάω και να παίξω και εγώ μαζί τους χρησιμοποιώντας τα ως μπάλα. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...