Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, -WISE- είπε

Ήθελα λίγο να μάθω πως ορίζεται το "ώρες κοινής ησυχίας" και να χρησιμοποιήσω ένα παράδειγμα για το πώς δεν σε καλύπτει ο νόμος εκτός αυτών των ορών. Ας πούμε ότι οι ώρες κοινής ησυχίας βάσει νόμου είναι 15:00 έως τις 17:30 και από τις 23:00 έως τις 07:00 το πρωί. Αυτό σημαίνει ότι από τις 7:01 το πρωί έως τις 14:59 και από τις 17:31 έως και τις 22:59 μπορώ να φέρνω την μπάντα σπίτι μου και να παίζω metal "όλη" μέρα; Πρακτικά δεν μπορούν να μου κάνουν τίποτα. Φανταστείτε το όμως...
Εν τω μεταξύ αυτό το "έως τις 07:00" είναι επίσης τραγικό. Ακόμα και 9 να δουλεύεις (αν είσαι δημόσιος/ιδιωτικός υπάλληλος μαγαζιού ή εταιρείας) σίγουρα δεν θες 2 ώρες για να πας στη δουλειά σου. Ειδικά εγώ που δουλεύω και κοντά στο σπίτι μου μπορώ να ξυπνήσω και 8:20 για να μαι στη δουλειά στις 9. Ο άλλος, όμως, μπορεί να βάλει τρυπάνι στις 7:01 και να με ξυπνήσει 1,5 ώρα πριν...

Τι ασυνάρτητα είναι αυτά;

Πρώτον, αν ξεπερνάς κάποια dB, προφανώς και μπορούν να σου κάνουν συστάσεις, ή να καλέσουν την αστυνομία να σου κάνει εκείνη, ό,τι ώρα και να 'ναι.

Δεύτερον, οι ώρες κοινής ησυχίας δε βγαίνουν (φαντάζομαι) αποκλειστικά απ' τις ώρες που εργάζεται η πλειοψηφία σε μια χώρα. Οι φυσιολογικές (και ενδεδειγμένες) ώρες ύπνου είναι χοντρικά 23:00-07:00, μη σου πω 22:00-05:00 και κλάψεις. Το ότι εσύ (παράδειγμα, μην το παίρνεις προσωπικά) είσαι μαντράχαλος που πέφτει για ύπνο στις 02:30 και κοιμάται μέχρι τις 08:20 και θα κοιμόταν και μέχρι τις 13:00 αν δεν εργαζόταν, δεν έχει καμία μα καμία σχέση.

Τις προάλλες έβαζα aircondition στο σπίτι, και ξεκίνησα με το που πήγε 17:30. Κατά τις 18:20 ξεκίνησαν οι τεχνικοί να τοποθετούν στο μικρό υπνοδωμάτιο που εφάπτεται με το δίπλα σπίτι, και ο δίπλα άρχισε να κοπανάει τους τοίχους. Εδώ να σημειώσω ότι ο δίπλα είναι ένας 50άρης που παραγγέλνει delivery κατά τις 00:00 και όλη τη νύχτα βλέπει ταινίες, οπότε φαντάζομαι στις 18:20 ήθελε να κοιμηθεί για (το προηγούμενο) βράδυ και του τη χαλάσαμε. Αυτόν δηλαδή θα τον ενοχλούσαμε και 12:00 το μεσημέρι να τα βάζαμε.

• Απαντ. 462
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 21/5/2018 στις 5:44 ΜΜ, ILIAS GR είπε

Ωραία ! ναι και γω μαζί σου…. Και πες πως συμμορφώθηκαν με τις απαιτήσεις σου, παιδιά δε κλαίνε, δε παίζουν, γίδια  γονείς δε ανασαίνουν, σκυλιά δε γαβγίζουν, τομάρια φίλαθλοι το ρίχνουν στο πλέξιμο κ.λ. όλα μέσα στην πολυκατοικία άκρα του τάφου σιωπή…     με τους έξω τι κάνεις; Με τα ασθενοφόρα; (πίπα-πίπα-πίπα), τις καμπάνες (ΝΤΑΝ_ΝΤΑΝ_ΝΤΑΝ) σα να χτυπάμε μες στο κεφάλι σου. Αμ το ελικόπτερο; (ντουρ-ντουρ-ντουρ) που το πας; Ας το να πάει στο Διάολο… αλλού είναι το πρόβλημα!...    

Αν κι έσκασα στα γέλια με την περιγραφή σου.. Αυτό είναι κάπως υπερβολικό. Από Την στιγμή που κάποιος ζει στην πόλη εννοείται θα ακούει πού και πού τέτοιους ήχους. Άλλο ομως αυτοί οι ήχοι που έχουν συγκεκριμενη (μικρή) χρονική διάρκεια κι άλλο ο χομο ερεκτους γείτονας που μπορεί να σου σπάει κάθε μερα τα νεύρα ασταμάτητα για ώρες. Άλλωστε τους ήχους της πόλης τους συνηθιζεις και μετά από κάποια στιγμή δεν δίνεις καν σημασία ,τους χομο που θα έπρεπε να ζουνε ακόμη σε σπηλιές όμως όχι,δεν τους συνηθίζεις. 

Δημοσ.

Αν πας και νοικιάσεις/αγοράσεις σπίτι πάνω ή δίπλα σε λεωφόρο/εκκλησία/σχολείο, τι απαιτήσεις μπορείς να έχεις περί ησυχίας;

Αυτά δε μπορείς να πεις ότι δεν τα γνώριζες και ότι πήρες ρίσκο, είναι standard πηγές θορύβου.

Με τους γείτονες είναι που το παίζεις κορώνα γράμματα.

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, phanispal είπε

Τι ασυνάρτητα είναι αυτά;

Πρώτον, αν ξεπερνάς κάποια dB, προφανώς και μπορούν να σου κάνουν συστάσεις, ή να καλέσουν την αστυνομία να σου κάνει εκείνη, ό,τι ώρα και να 'ναι.

Δεύτερον, οι ώρες κοινής ησυχίας δε βγαίνουν (φαντάζομαι) αποκλειστικά απ' τις ώρες που εργάζεται η πλειοψηφία σε μια χώρα. Οι φυσιολογικές (και ενδεδειγμένες) ώρες ύπνου είναι χοντρικά 23:00-07:00, μη σου πω 22:00-05:00 και κλάψεις. Το ότι εσύ (παράδειγμα, μην το παίρνεις προσωπικά) είσαι μαντράχαλος που πέφτει για ύπνο στις 02:30 και κοιμάται μέχρι τις 08:20 και θα κοιμόταν και μέχρι τις 13:00 αν δεν εργαζόταν, δεν έχει καμία μα καμία σχέση.

Τις προάλλες έβαζα aircondition στο σπίτι, και ξεκίνησα με το που πήγε 17:30. Κατά τις 18:20 ξεκίνησαν οι τεχνικοί να τοποθετούν στο μικρό υπνοδωμάτιο που εφάπτεται με το δίπλα σπίτι, και ο δίπλα άρχισε να κοπανάει τους τοίχους. Εδώ να σημειώσω ότι ο δίπλα είναι ένας 50άρης που παραγγέλνει delivery κατά τις 00:00 και όλη τη νύχτα βλέπει ταινίες, οπότε φαντάζομαι στις 18:20 ήθελε να κοιμηθεί για (το προηγούμενο) βράδυ και του τη χαλάσαμε. Αυτόν δηλαδή θα τον ενοχλούσαμε και 12:00 το μεσημέρι να τα βάζαμε.

Δεν κατανόησες τον τρόπο που το έγραψα. Δεν είναι το θέμα τη μία μέρα που θα βάλει κάποιος A/C και τέλος, μην γινόμαστε και παρανοϊκοί, αλλά ο συνεχής θόρυβος σε ώρες ΜΗ κοινής ησυχίας. Πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις κάτι ουσιαστικά για αυτό; Θα πας, θα σου πει δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας, θα τσακωθείς και θα φύγεις. Εκτός και αν πας με dBόμετρο να μετρήσεις τον θόρυβο την ώρα που κάνει φασαρία... Ας είμαστε σοβαροί... Ούτε η αστυνομία θα κάνει κάτι. Εδώ δεν κάνει τίποτα σε ώρες κοινής ησυχίας (εκτός από συστάσεις)
Όσο για το πότε σταματάνε οι ώρες κοινής ησυχίας, από που προκύπτουν οι "φυσιολογικές (και ενδεδειγμένες) ώρες ύπνου" και μάλιστα από τις 5πμ που δεν έχει καν ξημερώσει

Spoiler

Οι βιολογικοί - κιρκάδιοί ρυθμοί επηρεάζονται με την πάροδο του χρόνου από τα πρότυπα συμπεριφοράς και τα εξωτερικά ερεθίσματα.

Σε περαιτέρω ανάλυση, οι βασικές δραστηριότητες που σχετίζονται με το βιολογικό ρολόι και είναι ικανές να το κρατήσουν ρυθμισμένο ή σταδιακά να το απορρυθμίσουν είναι οι εξής:         

Ο ύπνος ρυθμίζεται από το βιολογικό ρολόι, με το φως να αποτελεί το βασικότερο εξωτερικό ερέθισμα που το κρατά ρυθμισμένο.·        

Φυσικά και κάθε άνθρωπος λειτουργεί διαφορετικά. Άλλος χρειάζεται 5-6 ώρες ύπνου και άλλος 7-9 για να είναι λειτουργικός και παραγωγικός όλη την ημέρα αλλά όχι να θεωρούμε και φυσιολογικό το τρυπάνι στις 7 το πρωί...

• Like 1
Δημοσ.

Όταν έρευνες λένε ότι οι ώρες πριν τις 00:00 μετράνε για διπλές σε σχέση με εκείνες μετά τις 00:00, πως όσο πιο νωρίς κοιμάσαι τόσο καλύτερα (σε λογικά πλαίσια, δε λένε να κοιμηθείς για βράδυ στις 17:00) και πως αυτά είναι κάποια (όχι τα μόνα, σύμφωνοι) από τα κριτήρια που καθορίζουν την ποιότητα του ύπνου, κάτι θα γνωρίζουν.

Το φως πόση σχέση έχει όταν οι ίδιες (ή άλλες) έρευνες υποδεικνύουν να κοιμάσαι με μηδενικό φως (και ήχο) στο δωμάτιο; Άσε που ξημερώνει γύρω στις 06:00.

Και εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί δεν είναι φυσιολογικό το τρυπάνι στις 07:00. Επειδή υπάρχει κόσμος που σβερκώνεται μέχρι τις 08:00 και τις 09:00; Δε λέω ότι μ' αρέσει να ακούω κομπρεσέρ στις 07:00, αλλά τι σχέση έχει το τι μ' αρέσει εμένα ή εσένα;

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εχω εδω κι εναμιση μηνα που ηρθαν απο πανω οι ιδιοκτητες να μεινουν στο διαμερισμα τους, με μικρα παιδια, τα οποια ανεξαρτητως ωρας, μας εχουν αλλαξει τον αδοξαστο. Ουτε ενα χαλακι να μην παιζουν πανω στο παρκε, δεν μιλαω για τα τρεχαλητα καν.

Και βαζω ο ανυποψιαστος σημερα λιγη μουσικη στη διαπασων, κατα τις 21+30, μην φανταστειτε κατι τρομερο, μπαλαντες, και κατεβαινει η κυρια απο πανω να μου κανει παρατηρηση!

Και πανω στην κουβεντα μου επισημαινει οτι ειναι ιδιοκτητες(!) -οπως ειμαι κι εγω- και της λεω:

"Ναι, αλλα ξερετε, ενα χαλακι να μην κοπανανε τα παιδια τα παιχνιδια στο παρκε μπορουσατε να βαλετε".

Και με ρωταει την ωρα. Τι σημασια εχει μανταμ οταν απο πανω εχεις τους μασάι?

Παντως και την μουσικη χαμηλωσα, και κατανοηση εδειξα, και επιδειξη δυναμης εκανα (χωρις να το ξερω κιολας).

Και τωρα βλεπουμε!

Δημοσ.

Το οτι κατεβηκε το λες και θρασσος παντως. Καλα εκανες και της το ειπες παντως. Ισως ετσι εχεις πιο πολλες πιθαοτητες να μειωθει η φασαρια/

Δημοσ.

Αυτό ήταν θράσος 

Μου θυμίζει άτομο στην γειτονιά που γκαζωνει όλη μέρα το σημάδι του επειδή το φτιαχνει ώστε να το παίζει γκαζιαρης,αλλα μια φορά ο διπλανός μου είχε μουσική στις 00:10 το βράδυ επειδή είχε γενέθλια ο γιος του και πήγε και έκανε παρατήρηση.

Το λες και μεγααααλο θράσος αυτό.και ευτυχώς τον έβαλε στην θέση του :)

Δημοσ.

Υποψη οτι οι ωρες κοινης ησυχιας ειναι ενδεικτικες

Δηλαδη δεν επεται οτι επειδη δεν ειναι ωρες κοινης ησυχιας εμεις μπορουμε να βγαλουμε δυο ηχεια στο μπαλκονι να παιζουν στη διαπασων Ζαβαρακατρανέμια

Αλλα αν μπλεξεις με παλαβους γειτονες τι να σου κανουν τα δικαστηρια....

• Like 1
Δημοσ.

Σημασία έχει πάντα η μπαλάντα. Γιατι άλλο να βάλεις πχ το love bytes ή το Nightmare και άλλο Πάολα. Στη πρώτη περίπτωση θα συνεισφέρω για εξτρα ενισχυτή, στη δευτερη θα καλέσω και τις δυναμεις ΕΜΑΚ 

1 λεπτό πριν, vagos789 είπε

Δηλαδη δεν επεται οτι επειδη δεν ειναι ωρες κοινης ησυχιας εμεις μπορουμε να βγαλουμε δυο ηχεια στο μπαλκονι να παιζουν στη διαπασων Ζαβαρακατρανέμια

Τη Κυριακη του Πάσχα γιατι μπορουμε; :P :P 

Δημοσ.

Άλλο τότε 

Εκείνη την μέρα επιτρέπεται να πάρεις και καλάσνικοφ και να γαζωσεις ότι βρεις μπροστά σου αφού έχεις πιει 3 λίτρα κρασί και μπύρες 

😁😁

Δημοσ.
17 ώρες πριν, kontinos είπε

Εχω εδω κι εναμιση μηνα που ηρθαν απο πανω οι ιδιοκτητες να μεινουν στο διαμερισμα τους, με μικρα παιδια, τα οποια ανεξαρτητως ωρας, μας εχουν αλλαξει τον αδοξαστο. Ουτε ενα χαλακι να μην παιζουν πανω στο παρκε, δεν μιλαω για τα τρεχαλητα καν.

Eτσι είναι τα παιδια φιλε μου, εσυ μικρος ησουν "παναγια"? :)

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, rus είπε

Eτσι είναι τα παιδια φιλε μου, εσυ μικρος ησουν "παναγια"? :)

Στο internet να ξέρεις οτι δε θα συναντήσεις άτομο που ως παιδί γκάριζε, έπαιζε με θόρυβο, επαιζε ποδόσφαιρο στη γειτονιά κτλ κτλ. Για κάποιον απίθανο λόγο όλοι έπαιζαν ησυχα με τις κουκλες τους. Είναι μια φάση σα τα κομματα. Φταίνε πάντα οι άλλοι :P 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...