Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλσπερα σε ολους.Χτες εφαγα τα μουτρα μου και πεφτωντας χτυπησα ενα μπροστινο πανω δοντι που ηταν απονευρωμενο.Στο παρελθον ειχα απονευρωσει και τον αριστερο κυνοδοντα που ειχε σπασει πανω σε μασημα.Πηγα στον οδοντιατρο και μου εκανε ανασυσταση προσωρινα για να μην φαινομαι σαν αναποδο γαμωτο.Μου προτεινε θηκη απο τον κυνοδοντα ως το μπροστα δεξια και μου ειπε 900 ευρω.

Μηπως ειναι μεγαααααλη βλακεια να τον αφησω να μου τροχισει 4 δοντια για να φτιαχτουν εμφανισιακα 2;

Θα μπορουσα να παω και σε εμφυτευμα αλλα μονο για το ενα.Θα αξιζει;

Δημοσ.

Καταγμα ποδιου , εχω ακουσει , καταγμα δοντιου λιγο ασυνηθιστο..Νομιζω υπαρχουν και τα εμφυτευματα που σου βαζει το δοντι χωρις να χρειαζεται τροχισμα..

• Like 2
Δημοσ.

Καταγμα ποδιου , εχω ακουσει , καταγμα δοντιου λιγο ασυνηθιστο..Νομιζω υπαρχουν και τα εμφυτευματα που σου βαζει το δοντι χωρις να χρειαζεται τροχισμα..

+1

κοιτα για εμφυτευμα...

Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι εδω επαρχια χτυπανε πολυ υψηλες τιμες για εμφυτευματα,σε σχεση με Αθηνα και Θεσσαλονικη.

Ερωτηση χειρουργος οδοντιατρος περιοδοντολογος,κανει για εμφυτευματα αυτη η ιδιοτητα;

Δημοσ.

Δεν γνωριζω τις τιμες για εμφυτευματα. Αυτο που ρωτηθηκε αρχικα ειναι αν θα μπορουσε να διορθωθει η οψη των 2 δοντιων χωρις επεμβαση στα υπολοιπα. Δεν ξερω καποια αλλη λυση.

Tελικα απο ο,τι διαβασα το κοστος ειναι γυρω στα 1200 με 1800 ευρω το καθε εμφυτευμα. Που για την περιοδο που διανυουμε πραγματι ειναι ακριβο..αν ηταν προ κρισης θα σου ελεγα , οκ θεμα υγειας ειναι ..μην το σκεφτεσαι. Τωρα μαλλον ειναι αρκετα.

Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι εδω επαρχια χτυπανε πολυ υψηλες τιμες για εμφυτευματα,σε σχεση με Αθηνα και Θεσσαλονικη.

Ερωτηση χειρουργος οδοντιατρος περιοδοντολογος,κανει για εμφυτευματα αυτη η ιδιοτητα;

περιοδοντολογος

παίζουν απο 500 έως 1000 ευρω αναλογα την περιπτωση/δοντι/εφαρμογή

Δημοσ.

Εμφύτευμα, δεν είναι ένα ψεύτικο δόντι που μπαίνει στη θέση του σπασμένου αφού αυτό αφαιρεθεί?

Γιατί δε λες του οδοντιάτρου να σου "χτίσει" το δόντι? Δε ξέρω βέβαια αν γίνεται και στην περίπτωση σου, πάντως όταν εγώ είχα σπάσει το μπροστινό μου δόντι, αυτό:     

jfq4.png

(νομίζω είχε σπάσει το μισό), ο οδοντίατρος μου το έχτισε με κάτι σαν πλαστελίνη (το κόλλαγε σιγά σιγά στο σημείο που έσπασε το δόντι μέχρι να φτάσει το μήκος του διπλανού δοντιού), χωρίς να φαίνεται διαφορά ανάμεσα σε αυτό και τα πλαϊνά του. Κάπου στα 80ε είχα δώσει.

Δημοσ.

Εχει σπασει μεσα κοντα στη ριζα.απο τη μια πλευρα.Αν ηταν 4 χιλιοστα πιο κατω μπορουσα μονο με ανασυσταση να το σωσω.Αλλα τοσο πανω δεν γινεται μου ειπε.Χτισιμο θα δοκιμασω στον κυνοδοντα που εχει σπασει πιο κατω απο τα ουλα.και εγω αυτο εσπασα

Δημοσ.

Σε περίπτωση κατάγματος είναι λάθος να τοποθετηθεί εμφύτευμα. Να ζητήσεις να σου κάνει ανασύσταση με ενδοδοντικό άξονα και κεραμικά υλικά. Κόστος γύρω στα 300Ε, δεν θα τροχιστούν δίπλα δόντια, το δόντι είναι ήδη ενδοδοντικά θεραπευμένο οπότε δεν έχεις λόγο να ανησυχείς. 

Αν δεν ξέρει να το κάνει να πας αλλού. 4 δόντια για ένα κάταγμα μύλης ή εμφύτευμα είναι λάθος, απλά λάθος. 

Αν το επίπεδο του κατάγματος είναι πάνω από το οστό ή ισοϋψώς τότε μπορεί να κάνει ανασύσταση. Ο μόνος λόγος να βγει το δόντι είναι να έχει σπάσει κατά τον επιμήκη άξονα ή πολύυυυυ βαθειά. Δεν μας απασχολεί το πόσο κάτω από τα ούλα είναι αλλά το πόσο κάτω από το οστό. Αν είναι λίγο κάτω, μπορεί να γίνει τροχισμός του οστού (επιμήκυνση μύλης λέγεται) χωρίς να επηρεαστεί αισθητικά η περιοχή (ελάχιστα) και να τοποθετηθεί άξονας και στεφάνη (θήκη) από κεραμικό υλικό. 

Στα μπροστά δόντια το να πετύχει αισθητικά το εμφύτευμα είναι μανίκι. Χρειάζεται καλό χειρούργο, πολύ φροντίδα από εσένα μετά και πάλι μπορεί να φανούν οι μεταλλικές σπείρες του εμφυτεύματος. Μαζί με την προσθετική με κεραμικό υλικό για να μην φαίνεται βλέπεις γύρω στο 1500άρι. Και πάλι λέω ότι είναι μικρές οι πιθανότητες αισθητικής επιτυχίας (δεν θα κουνιέται, αλλά θα φαίνεται). 

Εμφύτευμα, δεν είναι ένα ψεύτικο δόντι που μπαίνει στη θέση του σπασμένου αφού αυτό αφαιρεθεί?

Γιατί δε λες του οδοντιάτρου να σου "χτίσει" το δόντι? Δε ξέρω βέβαια αν γίνεται και στην περίπτωση σου, πάντως όταν εγώ είχα σπάσει το μπροστινό μου δόντι, αυτό:     

jfq4.png

(νομίζω είχε σπάσει το μισό), ο οδοντίατρος μου το έχτισε με κάτι σαν πλαστελίνη (το κόλλαγε σιγά σιγά στο σημείο που έσπασε το δόντι μέχρι να φτάσει το μήκος του διπλανού δοντιού), χωρίς να φαίνεται διαφορά ανάμεσα σε αυτό και τα πλαϊνά του. Κάπου στα 80ε είχα δώσει.

Ρε δεν είναι πλαστελίνη (χχχιχι) σύνθετη ρητίνη είναι (πολυμερές υλικό, που πολυμερίζεται συνήθως με ένα μπλε φως). 

Δημοσ.

Βλεποντας το δοντι προφιλ εχει σπασει ετσι

/

Με την κατω πλευρα προς τα μπροστα και την πανω μεσα κοντα στη ριζα!Θα ρωτησω και αλλου για ανασυσταση γιατι εμενα που μου εκανε κατι προσωρινο με μια βιδα που ειπε δεν μου αρεσει ουτε αισθητικα(γιατι επιασε στραβα και τωρα αντι για κοπτηρας εγινε κατι σαν μυστρι) και μου ειπε δεν θα επιανε αλλιως το δοντι.Μου πηρε 50 ευρω για αυτο...Το θεμα ειναι οτι με προειδοποιησε οτι ειναι προσωρινο γιατι μπορει να ξανασπασει.

Δημοσ.

ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Sorry για τις φωνές, αλλά δεν. 

Έπρεπε να τοποθετήσει αισθητικό άξονα (όχι βιδωτό), αφού πάρει αποτύπωμα και να κάνει στεφάνη. Δεν θα φαινόταν καθόλου και θα είχε γίνει και η δουλειά. Τι δεν θα έπιανε αλλιώς το δόντι κ μλκίες. Δες εδώ. Άκου δεν πιάνει

http://www.summerleadental.com/front-tooth-broken-to-gumline-restore-with-cast-postcrown/

http://www.jbschilling.com/crowns.html

http://marcvancedmd.com/?page_id=380

Και καταρχάς έπρεπε να βγάλει ακτινογραφία, να δει το επίπεδο του κατάγματος και να σου πει τι να κάνεις (αν γίνεται ανασύσταση, αν γίνεται επιμήκυνση και ανασύσταση και αν γίνεται εμφύτευμα). Το να σου προτείνει την εύκολη λύση της γέφυρας και να ζητήσει χ λεφτά ανά δόντι είναι λάθος.  

Ψάξε έναν νέο σύγχρονο οδοντίατρο στην περιοχή σου και πήγαινε εκεί. Κάποιον που να μπορεί να κάνει αυτό που σου έστειλα. 

Δημοσ.
Ρε δεν είναι πλαστελίνη (χχχιχι) σύνθετη ρητίνη είναι (πολυμερές υλικό, που πολυμερίζεται συνήθως με ένα μπλε φως). 

Ναι, αυτό, νομίζω θυμάμαι ένα μπλε φως.

8.8toothimplant.jpg

Αυτό είναι το εμφύτευμα.

Oh, didn't know.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...