Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάνω στην μητρική μου (dfi ps 83 bl) συνδέεται ένα 4-πινο καλώδιο για την τροφοδοσία του οποίο για κάποιο λόγο το βύσμα μαύρισε και έλιωσε με αποτέλεσμα να μην ανοίγει το pc.Το πήγα σε ένα

κατάστημα με υπολογιστές και μου άλλαξε το καλώδιο, Δηλαδή έκοψε το κομμένα που ερχόταν από το τροφοδοτικό( deer dr- 8500btx 500 watt) και έβαλε ένα άλλο. Ο υπολογιστής δουλεύει μια χαρά, οκ αλλά 30 ευρώ για αλλαγή καλωδίου και την δουλεία του ?Εν το μεταξύ στο pc δεν άλλαξε τίποτα, το έλεγξα και πάνω σε αυτό ρωτάω, το καλώδιο δεν μαύρισε για κάποιο λόγο ? Συν του ότι έχω φουσκωμένους πυκνωτές στην μητρική δεν έπρεπε να τοποθετηθεί άλλη ? 

Παράλληλα, έχω ανοίξει το τροφοδοτικό  του οποίου έχει λήξει η εγγύηση , πριν το πάω , το κοίταξα προσεκτικά και δεν έχει φουσκωμένους πυκνωτές, να πω ότι έκανα λάθος εγώ , το αποκλείω γιατί είμαι αρκετά προσεκτικός και δεν πάω κουτουρού 

Cpu: intel pentium iv 3 ghz

Gpu: nVidia geforce 5200 fx , 128 mb

ram : 1+1 kingston 1 gb,400 hz 

Δημοσ.

Το πολλά η λίγα είναι σχετικό.

Σίγουρα φαίνονται πολλά γιατί με τριάντα γιουρος έβαζες καινούριο ίδιων κυβικών.

Οπότε το θέμα είναι, σου είπε την τιμή πριν την επισκευή και του είπες οκ;

Ή στο είπε αφού το έφτιαξε;

Δημοσ.

Για αυτό οι συνενοήσεις γίνονται πριν την εγχείρηση και όχι μετά.Μητρική αν αγόραζες άλλη και του την πήγαινες ή του έδεινες τέτοια εντολή θα στην άλλαζε αλλιώς απο μόνος του πως να την αλλάξει αν δούλευε;μπορούσες να του πείς μετά γιατί μου την άλλαξες εμένα μου άρεσε η παλιά,ή σου ζήτησα εγώ αλλαγή ή έδωσα την συγκατάθεσή μου;

Δημοσ.

Το πολλά η λίγα είναι σχετικό.

Σίγουρα φαίνονται πολλά γιατί με τριάντα γιουρος έβαζες καινούριο ίδιων κυβικών.

Οπότε το θέμα είναι, σου είπε την τιμή πριν την επισκευή και του είπες οκ;

Ή στο είπε αφού το έφτιαξε;

είπε : '' Θα δω τι έχει και θα σου πω, θα σε πάρω τηλ. '' και δεν πήρε.Πήγε από το μαγαζί ο πατέρας μου και  του λέει " είναι έτοιμο, άλλαξα κάτι στο τροφοδοτικό ", και ύστερα του είπε την τιμή 

Δημοσ.

Όπως είπαν οι από πάνω, η συνεννόηση για την αμοιβή θα πρεπε να γίνει από πριν. Και σίγουρα δεν έπρεπε να πάρει την πρωτοβουλία να αλλάξει κάποιο part με δική του πρωτοβουλία.

Όσο για το λόγο του προβλήματος, νομίζω πως αρκεί το όνομα της μάρκας του τροφοδοτικού.

edit: Μετά το παραπάνω τελευταίο σου post, προφανώς και θα πρεπε να τηλεφωνήσει πρωτού κάνει οτιδήποτε εφόσον έτσι είχατε συνεννοηθεί.

Δημοσ.

Γι'αυτο δεν στελνουμε πατεραδες γι αυτα τα πραγματα.Του λες δεν με πηρες τηλ,ξανακοψε το καλωδιο και κρατα το.

• Like 1
Δημοσ.

Η ένστασή μου είναι , το καλώδιο δεν μαύρισε έτσι τυχαία , κάποιο πρόβλημα υπάρχει, σωστά ; Άρα θα ξαναμαυρίσει. Πιθανός να ήθελε να πάρει λεφτά .

Άρα πάω για αλλαγή τροφοδοτικού και μητρικής (εφόσον έχει πάνω φουσκωμένους πυκνωτές)? Το έχω κοντά 3 χρόνια

Δημοσ.

Η ένστασή μου είναι , το καλώδιο δεν μαύρισε έτσι τυχαία , κάποιο πρόβλημα υπάρχει, σωστά ; Άρα θα ξαναμαυρίσει. Πιθανός να ήθελε να πάρει λεφτά .

Σιγουρα ηθελε να παρει λεφτα και πιθανως το καλωδιο αυτο να του κοστισε 5ευρω μην σου πω οτι το ειχε απο αλλο psu που ειχε καει.

Οποτε δεν τον συμφερε να σου πουλησει καινουργιο γιατι εκει δεν θα εβγαζε 25-30 ευρω.

Δημοσ.

Άρα πάω για αλλαγή τροφοδοτικού και μητρικής (εφόσον έχει πάνω φουσκωμένους πυκνωτές)? Το έχω κοντά 3 χρόνια

Φουσκωμένοι πυκνωτές σημαίνει ότι σίγουρα κάποια στιγμή θα σου βγάλει πρόβλημα. Σε μία που είχα πέθανε από πυκνωτές η πρώτη pci-x και μετά από κάνα χρόνο ολόκληρη. Οπότε όπως είπες ,καλή θα ήταν η αλλαγή.

Ωστόσο θα κάνω μία παράκληση. Λυπήσου τα λεφτά σου και του πατέρα σου και μην ξαναβάλει τροφοδοτικά του κιλού. Πολύ πιθανό αυτά να σου δημιουργούν ΟΛΑ τα προβλήματα.

Βεβαίως με τέτοιο σύστημα που έχεις... Ίσως ήταν καλύτερο να ανέβεις από τα 100 που θα κοστίσουν αυτά τα 2 στα 200 και να κάνεις τελείως καινούριο... pentium 4 και 5200 είναι τουλάχιστον 6ετίας και δεν ξέρω πόσο εύκολα θα βρεις και καινούρια μητρική.

Δημοσ.

Δηλαδή δεν σου άλλαξε καν τροφοδοτικό με νέο ?

Ούτε motherboard ?

Παρά τους φουσκωμένους πυκνωτές …

Τεσπα, η αλήθεια είναι ότι εγώ θα άλλαζα κατευθείαν και τα δύο.

Δημοσ.

Βασικά για αρχή άλλαξε τροφοδοτικό άμεσα και παρε ενα επώνημο γιατι με το συγκεκριμένο δεν θα μου κανει εντύπωση αν σου μαυρίσει αλλο καλώδιο η καει εντελώς το τροφοδοτικό , απο εκει και πέρα αν η motherboard εχει φουσκωμένους πυκνωτές η πρεπει να αλλαχθούν η να παρεις αλλη μητρική , ο συνδιασμός no name τροφοδοτικό με μητρική με φουσκωμένους πυκνωτές ειναι θανατηφόρος , μην σου κανει εντύπωση αν καουν και αλλα πράγματα η υπολειτουργουν η δεν δουλεύουν , και μιλαω για δίσκους επεξεργαστή κτλπ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...