Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα εχω το outdoor tp-link TL-WA5210G και με αυτο εχω ιντερνετ απο καποιον που μου εχει δωσει τον κωδικο,μετα με καλωδιο lan to χω συνδεσει σε εναν switcher και μετα σε ενα acess point που εκπεμπει το ιντερνετ ασυρματα στο δικο μου σπιτι.Δουλευει κανονικα απλα αρκετα συχνα εχω ping 999999ms κολαει τελειως το ιντερνετ και οταν βαζω το IP τoυ default getaway δεν μου το ανοιγει καν φορτωνει για παντα,εκτος εαν φτιαξει παλι...Μπορει καποιος να μου πει το λογο που γινεται αυτο;Και να με βοηθησει να το φτιαξω;

Αν δεν καταλαβατε κατι πειτε μου ή αν θελεtε κι αλλες πληροφοριες ρωτηστε 'με...

(Ειναι λιγικο να μην μπορω να να μπω στην ip  tou default getaway οταν κολαει;)

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν ειπα οτι φταει κατι απο αυτα ρωτησα τι φταει....Το ενα εχει ip 192.168.1.254 kai to 192.168.1.50..και οι υπολογιστες παιρνουν ip απο το DHCP του κεντρικου router (default getaway) 192.168.1.1

Δημοσ.

α.ολοι οι dhcp κλειστοι εκτος απο αυτου που παιρνεις net.

b.firmware update στις συσκευες αν γινεται και εχουν πιο νεο.

γ.οταν στο κανει δες αν μπορεις να κανεις ping 192.168.1.1

αν μπορεις να κανεις Ping 192.168.1.50

kai ping 192.168.1.254

να δουμε τι βλεπει και τι δεν βλεπει.επισης αν στο κανει βγαλε το access point κατευθειαν και δοκιμασε πανω στο καλωδιο να δεις τι γινεται.η βγαλε και το switch.θελει testing

Δημοσ.

Το α και β ειναι οκ θα δοκιμασω τα αλλα μολις ξανα εχω το προβλημα,απλα το θεμα ειναι οτι δεν το κανει συγκιγκριμενα δηλαδη μπορει να το κανει και τωρα  ή σε μια ωρα ή και καθολου σημερα αυτο δεν μπορω να καταλαβω...

Δημοσ.

Δεν ειπα οτι φταει κατι απο αυτα ρωτησα τι φταει....Το ενα εχει ip 192.168.1.254 kai to 192.168.1.50..και οι υπολογιστες παιρνουν ip απο το DHCP του κεντρικου router (default getaway) 192.168.1.1

ΟΚ, βασικά υπέθεσα ότι καθώς μνημόνευσες μόνο το ένα είχες επικεντρώσει σε αυτό το πρόβλημα.

Οι διευθύνσεις που έχουν τα 2 ΑΡ τις έβαλες εσύ ή τις παίρνουν αυτόματα από το Gateway;

Όταν έχεις το πρόβλημα πάλι, κάνε αυτά που γράφει ο @poulinos, γιατί θέλει ψάξιμο να βρεθεί το αίτιο.

Δημοσ.

Τα εχω ορισει εγω...Ναι θελει αρκετο ψαξιμο επειδη αυτο γινεται τυχαια.

Υπάρχει περιπτωση να τραβάει καποιος υπολογιστής ολο το bandwith?

Δημοσ.

Φαντάζομαι εννοείς από την άλλη μεριά του ασύρματου δικτύου.

Εξαρτάται, υπάρχουν αναφορές ότι μερικά router τραβάνε κόλλημα ειδικά σε P2P προγράμματα με πολλά αρχεία και συνδέσεις ανοικτές.

Άλλη μία περίπτωση είναι να υπάρχουν παρεμβολές στη συχνότητα από κάποιο ισχυρή ασύρματη εκπομπή.

Εσύ από το WA5210G συνδέεσαι ασύρματα στο modem/router του φίλου σου (και σε τι απόσταση) ή από ΑΡ εξωτερικό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ασύρματα με client mode....
Το outdoor είναι στο μπαλκόνι και το σπιτι (που ειναι το router) ειναι απο κάτω κάπου στα 5 μετρα απόσταση. Και δεν έχει εμπόδια ή κατι τέτοιο.Τι θα μπορουσε να δημιουργησει παρεμβολες;

Επεξ/σία από kogi1999
Δημοσ.

Επισης καποιες φορες μπορει να μην σταματησει το ιντερνετ απλα να εχω παρα πολυ ping και να μην μπορω να κανω τιποτα.....Να αργει παρα πολυ να συνδεθει καπου δηλαδη......

Δημοσ.

Μολις τωρα ειχε κολησει εκανα ping 192.168.1.1  και δεν το εβρισκε...Επισης το συνδεσα κατευθειαν απο το outdoor και συνεχιζε να εχει το προβλημα και δεν εκανε ουτε απο εκει ping στο 192.168.1.1...

eit3s0.png

Τι αλλο να κανω,κανεις αλλος καποια ιδεα;Εγω πιστευω οτι μπαινει καποιος και τραβαει ολο το bandwith....

Δημοσ.

Ειχα δοκιμασει να μπω εγω ο ιδιος κατευθειαν με laptop απο το router του φιλου μου και οταν κολουσε το δικο μου κολουσε και το δικο του.....

Δημοσ.

Το α και β ειναι οκ θα δοκιμασω τα αλλα μολις ξανα εχω το προβλημα,απλα το θεμα ειναι οτι δεν το κανει συγκιγκριμενα δηλαδη μπορει να το κανει και τωρα  ή σε μια ωρα ή και καθολου σημερα αυτο δεν μπορω να καταλαβω...

Οποτε το κανει δεν μας κυνηγαει καποιος.το βασικο ειναι να το κανει για να δουμε

Τα εχω ορισει εγω...Ναι θελει αρκετο ψαξιμο επειδη αυτο γινεται τυχαια.

Υπάρχει περιπτωση να τραβάει καποιος υπολογιστής ολο το bandwith?

παλι αν ηταν θεμα bandwidth θα πρεπε να μπορεις να κανες Ping τον ρουτερ του φιλου σου 192.168.1.1 εκτος αν κολλαει το ρουτερ για αλλο λογο ειτε λογω bandwidth που το θεωρω δυσκολο

Ασύρματα με client mode....

Το outdoor είναι στο μπαλκόνι και το σπιτι (που ειναι το router) ειναι απο κάτω κάπου στα 5 μετρα απόσταση. Και δεν έχει εμπόδια ή κατι τέτοιο.Τι θα μπορουσε να δημιουργησει παρεμβολες;

σε τοσο μικρη αποσταση δυσκολο αν και για δοκιμη θα μπορουσες να αλλαξεις το καναλι

Επισης καποιες φορες μπορει να μην σταματησει το ιντερνετ απλα να εχω παρα πολυ ping και να μην μπορω να κανω τιποτα.....Να αργει παρα πολυ να συνδεθει καπου δηλαδη......

εκει παλι μπορει να φταινε πολλα.μπορει καποιος να τραβαει bandwidth μπορει το link να τρωει παρεμβολες αν και μικρη αποσταση

Μολις τωρα ειχε κολησει εκανα ping 192.168.1.1  και δεν το εβρισκε...Επισης το συνδεσα κατευθειαν απο το outdoor και συνεχιζε να εχει το προβλημα και δεν εκανε ουτε απο εκει ping στο 192.168.1.1...

eit3s0.png

Τι αλλο να κανω,κανεις αλλος καποια ιδεα;Εγω πιστευω οτι μπαινει καποιος και τραβαει ολο το bandwith....

καλο θα ηταν να κανεις και τα 3 Ping>δηλαδη αν εχει κολλησει το δικο σου access point ειναι λογικο να μην παιρνεις απαντηση ουτε απο το 192.168.1.1.ενω αμα τα κανεις και τα 3 Ping αν βλεπουμε μεχρι και το outdoor το δικο σου θα ξερουμε οτι κολλησε η αλλη πλευρα.αν τρως πορτα στο πρωτο Ping του access point σου απλα βγαλτο και κανε τα υπολοιπα Ping στο tp link και του φιλου σου

Ειχα δοκιμασει να μπω εγω ο ιδιος κατευθειαν με laptop απο το router του φιλου μου και οταν κολουσε το δικο μου κολουσε και το δικο του.....

με βαση αυτο ειτε πεφτει το ιντερνετ τελειως ειτε παρα πολλα errors στην γραμμη και σουρνεται το συμπαν η απλα κολλαει το ρουτερ του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...