Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια ανηκω στα παδια που αγορασαν το i pad απο το ebay στην περιφημη προσφορα των 150 ευρω..Το θεμα ξεκινα απο την στιγμη που η συντριπτικη πλειοψηφια δν πληρωσε τιποτα εμενα μου ζηταν 60 ευρω εξτρα στην Θεσσαλονικη..Το θεμα μ δν ειναι τα λεφτα τοσο αλλα το οτι μου υπολογιζουν με λαθος ισοτιμια την τιμη αγορας του προιοντος με βαση τα αμερικανικα δολλαρια και οχι τα αυστραλιανα που το αγορασα εγω..Με αποτελεσμα η τελικη τιμη αγορας τ να διαφερει απο την πραγματικη του σε ευρω..Πληρωσα 148 και λεει 158..Με αυτο τον τροπο ξεπερνιεται η βαση των 150ευρω για τα προιοντα που περνουν τελωνειο..Αλλα και παλι βγαινει διαφορετικο ποσο ακομα και να περναει τελικα παροο που κοστιζει κατω απο 150..Τελος μου προσθετουν 12 ευρω στο τελος χωρις να αναλυουν πουθενα τι ειναι...Παιδια λεει οτι περασε απο το Α τελωνειο Θεσσαλονικη και εχει ενα τηλεφωνο οσες φορες προσπαθσα να επικοινωνησω μιλαει σαν να το εχουν κατεβασμενο..ΤΙ μπορω να κανω??

Δημοσ.

Εάν γράψεις αναλυτικά αφενός το κόστος και τα μεταφορικά αφετέρου τα έξοδα εκτελωνισμού, μπορεί να βγάλουμε μια άκρη.

Δημοσ.

με το τελικό συμπέρασμα να είναι , 'βγάλε άκρη με το δημόσιο, και ιδιαίτερα με το τελωνείο΄.

ποτέ μα ποτέ δεν ψωνίζουμε από eshops εκτός ευρωπαϊκής ένωσης χωρίς να συμπεριλαμβάνονται εκτιμώμενα εκτελωνιστικά στο κόστος.

Τώρα, τρεχαγυρευόπουλε..

Καλή τύχη εύχομαι πάντως αν έχεις τα κότσια να το ψάξεις..

Γενικά μόνο το handling και η αμοιβή του εκτελωνιστή κοστίζει ένα πενηντάρικο.

καταρχήν ποιος είναι ο μεταφορέας -courier ;

με αυτόν πρέπει να μιλησεις..

Δημοσ.

Λοιπον η τιμη του ειναι 217.87$ AU (δλδ. Αυστραλιας) και ηρθε απο Αμερικη το i pad..Ο τυπος  γραφει 217.87$ δια 1,3749 (η ισοτιμια των αμερικανικων δολλαριων και οχι των αυστραλιανων)+ναυλα 19,54 ευρω=178 ευρω(στην ουσια με την σωστη ισοτιμια η τιμη ειναι στο οριο 150 ευρω και πιο κατω) μετα γραφει εισαγωγικος 178 επι 2.5%=4.45 και μετα 178+4.45=182,45 ευρω, και μετα το φπα πανω σε αυτο 182,45 επι 23%=41.96 μετα λεει ΔΕΤΕ=0.59 και μου γραφει συνολο 47 ευρω και τερμα κατω προσθετο κ ποσο συπληρ. χρεωσης +12 ευρω και βγαινει συνολο 59 ευρω..Κοινως οτι να ναι..Σκεφτομαι να πηγαινα μεχρι εκει αλλα εινα στην αλλη ακρη γμτ...

με το τελικό συμπέρασμα να είναι , 'βγάλε άκρη με το δημόσιο, και ιδιαίτερα με το τελωνείο΄.

ποτέ μα ποτέ δεν ψωνίζουμε από eshops εκτός ευρωπαϊκής ένωσης χωρίς να συμπεριλαμβάνονται εκτιμώμενα εκτελωνιστικά στο κόστος.

Τώρα, τρεχαγυρευόπουλε..

Καλή τύχη εύχομαι πάντως αν έχεις τα κότσια να το ψάξεις..

Γενικά μόνο το handling και η αμοιβή του εκτελωνιστή κοστίζει ένα πενηντάρικο.

καταρχήν ποιος είναι ο μεταφορέας -courier ;

με αυτόν πρέπει να μιλησεις..

Ειναι USPS απο Αμερικη παιδια με free -shipping κιολας...Βγαλε ακρη...Δεν θα το αφησω ετσι οχι για τα 60 ευρω μονο γτ και παλι η τιμη ειναι χαμηλοτερη απο την Ελλαδα αλλα ετσι για να μην νομιζουν οτι αευθυνονται σε προβατα

Δημοσ.

Λοιπον η τιμη του ειναι 217.87$ AU (δλδ. Αυστραλιας) και ηρθε απο Αμερικη το i pad..Ο τυπος  γραφει 217.87$ δια 1,3749 (η ισοτιμια των αμερικανικων δολλαριων και οχι των αυστραλιανων)+ναυλα 19,54 ευρω=178 ευρω(στην ουσια με την σωστη ισοτιμια η τιμη ειναι στο οριο 150 ευρω και πιο κατω) μετα γραφει εισαγωγικος 178 επι 2.5%=4.45 και μετα 178+4.45=182,45 ευρω, και μετα το φπα πανω σε αυτο 182,45 επι 23%=41.96 μετα λεει ΔΕΤΕ=0.59 και μου γραφει συνολο 47 ευρω και τερμα κατω προσθετο κ ποσο συπληρ. χρεωσης +12 ευρω και βγαινει συνολο 59 ευρω..Κοινως οτι να ναι..Σκεφτομαι να πηγαινα μεχρι εκει αλλα εινα στην αλλη ακρη γμτ...

Ειναι USPS απο Αμερικη παιδια με free -shipping κιολας...Βγαλε ακρη...Δεν θα το αφησω ετσι οχι για τα 60 ευρω μονο γτ και παλι η τιμη ειναι χαμηλοτερη απο την Ελλαδα αλλα ετσι για να μην νομιζουν οτι αευθυνονται σε προβατα

Δεν μπορεις να κανεις τιποτα.οι εκτελωνιστες στην ελλαδα ειναι ΚΡΑΤΟΣ.Εαν στο κουτι γραφει πανω τιμη θα παρουν αυτην την τιμη και θα σε φορολογησουν.Η αν εχει αποδειξει θα σε φορολογησουν συμφωνα με αυτην + τον εκτελωνιστη που θα πληρωσεις εαν στο φερουν σπιτι.Εαν παλι δεν γραφει πουθενα τιμη η γραφει πολυ μικρη στο κουτι απεξω και δεν εχει αποδειξη ο εκτελωνιστης θα το "χρεωσει" συμφωνα με τις τιμες που παιζουν στο ebay.Οχι συγκεκριμενα αυτο που πηρες επειδη ηταν ευκαιρια.Εαν δεν εχει μεσα αποδειξη το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να εκτυπωσεις την αποδειξη του paypal με αλλαγμενους τους αριθμους ;) ...να πεις οτι πληρωσες 150 δολλαρια δηλαδη.

Δημοσ.

Αδερφέ και σε μένα το ίδιο έγινε(77€ μου ήρθε), το είχα γράψει και στο θέμα

Η ατέλεια δεν ξέρω τελικά κατά πόσο ισχύει ότι είναι από τα 150€ και κάτω

Επίσης εγώ το ipad το πλήρωσα 151€, όχι 148 που αναφέρεις στο 1ο post, οπότε τυπικά(αν ισχύει το όριο των 150) πάλι νόμιμα μου το έριξε το καπέλο

ο καριόλης

Edit:Επίσης οι δασμοί υπολογίζονται αφού στο ποσό προσθέσεις και τα ναύλα, ασχέτως που ήταν free

Δημοσ.

Το free shipping είναι μόνο για την Αμερική.

Τα μεταφορικά δεν μπορεί να είναι σε ευρώ και η τιμή σε δολάρια. Κάτι δεν πάει καλά. Αλλά και να αγοράζεις από Αμερική σε δολάρια Αυστραλίας είναι πάλι περίεργο.

Ο τρόπος υπολογισμού των εξόδων εκτελωνισμού είναι σωστός, ανεξάρτητα από το αν τα δολάρια είναι Αμερικής ή Αυστραλίας, δεδομένου ότι τα έξοδα περιλαμβάνουν τον ΦΠΑ και μικροέξοδα (ΔΕΤΕ κλπ). 

ΥΓ

Ατέλεια ισχύει για αντικείμενα μη εμπορικού χαρακτήρα αξίας CIF 45 ευρώ. Έως 150 ευρώ έχει ΦΠΑ και πάνω από αυτό δασμός και μικροέξοδα.

Δημοσ.

Φιλε η ισοτιμια στην διαιρεση που κανει τον υπολογισμο ειναι λανθασμενη..Αν κανεις με την πραγματικη σημερινη ισοτιμια των δολλαριων Αυστραλιας τοτε βγαινει 144 ευρω για την ακριβεια..Δλδ. ακομα και πανω σε αυτο να βαλουν οχι μονο το φπα(γτ ειναι κατω των 150 ευρω) και παλι βγαινει πολυ μικροτερο ποσο γυρω στα 30 ευρω να πληρωσω...Τα αλλα αν δειτε στο λογαριασμα 12 ευρω απο το πουθενα στο τελος και πιο πανω προσθετει 0,56 στο 41 και βγαζει 47..Γενικα οτι να ναι εχουν κανει απο οπου και να το παρεις εχουν λαθος ρε παιδια..Δεν μπορει να μην το αποδεχτουν..

Δημοσ.

144 δεν παίζει

Εμένα η χρέωσή μου στο paypal εμφανίζεται 151€, αν προσθέσεις τώρα και τα μεταφορικά(γύρω στα 20$ πρέπει να ήταν δεν θυμάμαι) ανεβαίνει κι άλλο

Οι ισοτιμίες ανεβοκατεβαίνουν συνέχεια

Το ipad το παρέλαβες?

Αν μένεις κοντά δεν χάνεις και τίποτα να περάσεις μια βόλτα από εκεί

Δημοσ.

144 δεν παίζει

Εμένα η χρέωσή μου στο paypal εμφανίζεται 151€, αν προσθέσεις τώρα και τα μεταφορικά(γύρω στα 20$ πρέπει να ήταν δεν θυμάμαι) ανεβαίνει κι άλλο

Οι ισοτιμίες ανεβοκατεβαίνουν συνέχεια

Το ipad το παρέλαβες?

Αν μένεις κοντά δεν χάνεις και τίποτα να περάσεις μια βόλτα από εκεί

Τοσο βγαινει με την σημερινη ισοτιμια..Και αυτοι με την ισοτιμια την τωρινη διαιρεσαν μονο που ηταν αμερικανικη..Το εχω ψαξει πολυ φιλε..Οχι δν παρελαβα ακομα σημερα ηρθε το ειδοποιητηριο και θα δω τι να κων..Το τελωνειο ειναι σταυρουπολη και πεφτει λιγο μακρυα αλλα οκ...

Δημοσ.

Σε σχέση με τη δική μου απόσταση(~250χλμ) δίπλα είσαι :P 

Τόσο μεγάλη διαφορά με τη σημερινή ισοτιμία?Τυχερός είσαι!

Όπως και να 'χει εσύ κάνε τον κόπο και ό,τι γίνει, περιμένουμε νέα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...