ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Από πέρσι τον Οκτώβριο μένουμε σε ένα σπίτι στο κέντρο σε πολυκατοικία του 2002. Φέτος από Οκτωβρη και μετά άρχισαν έντονα προβλήματα υγρασίας στο σπίτι με αποτέλεσμα τα πιτσιρίκια να είναι συνεχώς μπουκωμένα , και ειδικά τα βράδια να βήχουν αρκετά. Αποτέλεσμα να τρέχουμε συνέχεια στην παιδίατρο , να βάζουμε μάσκες με aerolin και γενικά να βρισκόμαστε σε μια κατάσταση παραφροσύνης.Έχουν χάσει να φανταστείτε τις μισές μέρες στον παιδικό σταθμό φέτος. Πέταξε πριν λίγο η πεθερά μου το εξής. Έχει υγρασία το σπίτι για αυτό το λόγο τα παιδιά είναι σε αυτή την κατάσταση. Όντως κάθησα και το έψαξα σε κάτι φόρουμ για γονείς και το διαπίστωσα Στα 2 υπνοδωμάτια έχει ξύλινα πατώματα και μπροστά από την μπαλκονόπορτα (μέσα στο σπίτι) υπάρχει ένα κομμάτι μάρμαρο το οποίο είναι συνεχώς υγρό. Στο σαλόνι και στην κουζίνα τα ίδια , οι τοίχοι μαύροι γύρω από τις μπαλκονόπορτες και ειδικά κοντά στα καλοριφέρ. Ακόμα και κάτω από ένα σύνθετο που έχουμε υπάρχει αρκετή μαυρίλα. Εγώ τα καθάρισα πριν λίγες μέρες αλλά η υγρασία και η μαυρίλα επανέρχεται. Και φυσικά οι μπαλκονόπορτες είναι αλουμίνιο. Η λύση τουλάχιστον για το υπνοδωμάτιο των παιδιών είναι ο αφυγραντήρας. Αλλά γενικότερα τι μπορώ να κάνω για να λύσω μόνιμα το πρόβλημα της υγρασίας? Στα προηγούμενα σπίτια που μέναμε και ήταν πιο παλιά οι μπαλκονόπορτες ήταν ξύλινες και ουδέποτε είχαμε τέτοιο πρόβλημα. Να τονίσω ότι έχω και αυτόνομη θέρμανση τώρα και επειδή το ανάβουμε αρκετές ώρες τον χειμώνα φανταζομαι ότι μπορεί να είναι και από αυτό.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Σήμερα πάντως θα πάω να πάρω ένα υγρόμετρο για να δω τα επίπεδα της υγρασίας στα δωμάτια. Εγώ σκεφτόμουν να το βάλω στα κρεβάτια των παιδιών (φορητό γαρ) για να δω τι επίπεδα υγρασίας παίζουν. Και λογικά το βράδυ πριν κοιμηθούν για να δω τι μέτρα θα πάρω Πάντως δεν γίνεται ρε παιδί μου να μαυρίζουν οι τοίχοι και να στάζουν νερό από μεσα οι πόρτες. Υγροποίηση γίνεται αλλά γιατί ?Μήπως δεν είναι αλουμινίου η μήπως πρέπει να κάνω εγώ καμια μόνωση ξεχωριστά?
chaosmaster Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Και εμείς το ίδιο θέμα έχουμε. Είναι ο συνδυασμός φτηνών υλικών κατασκευής και καθόλου άνοιγμα των καλοριφέρ (δε βάζει κανείς πετρέλαιο). Είναι τρομερό πρόβλημα. Εγώ πήγα και πήρα παγίδες υγρασίας. Μέσα σε 2 μέρες γέμισε ένα μπολ νερό. Το ίδιο και στις ντουλάπες. Αλλά επειδή αυτό δεν είναι λύση θα αλλάξω σπίτι γιατί δεν αντέχεται. Σε τι όροφο είσαι;
chaosmaster Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Και όλη μέρα ανοιχτό να είναι θα βλέπεις τα πλακάκια μούσκεμα. Δεν είναι αυτό το θέμα. Αφού ξερνανε τα μπετά. Ειδικά εγώ που είμαι κλεισμένος από πολυκατοικίες άστα να πάνε
leftermann Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Πολύ καλό αερισμό του σπιτιού θέλει η υγρασία. Την μαυρίλα μην την καθαρίζεις με σφουγγάρι, άδικος κόπος, έχει ειδικά υγρά στα χρωματοπωλεία. Αν έχεις κλιματιστικό, βάλτο να δουλέψει στην αφύγρανση.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Κλιματιστικό δεν έχουμε. Σκοπεύουμε να βάλουμε. Απο κει και πέρα. Πήρα ένα υγρόμετρο σήμερα με 10 ευρώ. Τραγικά τα πράγματα. Η μικρή μου ταλαιπωρείται όλο το χειμώνα με το βήχα. Πριν μισή ώρα πάνω από το κρεβάτι της 85% .Τραγικό απλά Αύριο κιόλας αφυγραντήρα. Αντίθετα στο κρεβάτι του γιου μου που είναι από την άλλη πλευρά το πολύ να φτάνει στο 75%. Το βρίσκετε λογικό με 1 μέτρο απόσταση στο ίδιο δωμάτιο?
pournaras Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Και όλη μέρα ανοιχτό να είναι θα βλέπεις τα πλακάκια μούσκεμα. Δεν είναι αυτό το θέμα. Αφού ξερνανε τα μπετά. Ειδικά εγώ που είμαι κλεισμένος από πολυκατοικίες άστα να πάνε Το λες και μονος σου, εισαι κλεισμενος απο πολυκατοικιες, αρα εχεις κακο αερισμο. Τωρα, αν και τα μπετα ειναι χωρις μονωση, ειναι αλλο θεμα.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Γενικά η πολυκατοικία παρόλο που είναι σχετικά νέα (2002) έχει αρκετά λάθη. Το σπίτι αερίζεται συνήθως το πρωί αλλά μάλλον δεν κάνει δουλειά. Δεν ξέρω τι να κάνω. Είναι γωνιακή , με μπαλκόνι περιμετρικά. Μένω στον 1ο όροφο αν παίζει κάποιο ρόλο
cthulhucarbide Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Μόνωση έχει; Όταν πιάνεις τους τοίχους και τα ταβάνια τα νοιώθεις κρύα;
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Το ταβάνι δεν το φτάνω και εχω δανείσει την σκάλα...Α ρε μάνα 30 πόντους πιο ψηλό δεν μπορούσες να με κάνεις? Οι τοίχοι γενικά είναι κρύοι. Όχι πολύ αλλά είναι
cthulhucarbide Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Ίσως έχεις πρόβλημα μόνωσης τότε. Όταν ο ζεστός αέρας(που έχει υγρασία) χτυπήσει πάνω στην κρύα επιφάνεια τότε γίνεται υγροποίηση και ο υδρατμός γίνεται νερό και κάθεται πάνω στον τοίχο. Δεν ξέρω βέβαια αν είναι αυτό στην δικιά σου περίπτωση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα