Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ότι έχεις καινούργιο σπίτι μη νομίζεις ότι είναι καλό. Ίσα ίσα που είναι χειρότερα λόγω προχειρότητας και φθηνών υλικών. Και εγώ σε πιο καινούργια είμαι. Στο πρώτο ίσως ανεβαίνουν τα στάσιμα νερά από κάτω. Εγώ έχω από κάτω 3 μεριές που κρατάνε πολύ νερό

Δημοσ.

Καταρχας χαμηλωσε την θερμανση. Οσο ποιο ζεστος ειναι ο αερας τοσο μεγαλυτερο ποσοστο υγρασιας συγκρατει. Βαλτο στους 19-20 και αμα κρυωνετε φορεστε μια ζακετα. Ο συνδιασμος υγρασιας και ζεστης ευνοει να κανουν παρτυ τα μικροβια, καλυτερα κρυο παρα τιγκα στα μικροβια.

Επισεις καλο ειναι οτι υγρασια παραγεται στο σπιτι να προσπαθεις να την διωξεις, πχ παραθυρο ανοιχτο μετα απο μπανιο ή πλυντηριο, μαγειρεμα παντα με αποροφητηρα κτλ και κυριως καλο εξαερισμο. Το χειμωνα ο εξωτερικος αερας ειναι ποιο ξερος οποτε ειναι ποιο ευκολο να φυγει η υγρασια, τα παλια ξυλινα κουφωματα που αναφερεις ειχαν πολλες χαραμαδρες και εμπαζαν οποτε εφευγε η υγρασια. Προσπαθησε με παραπανω εξαερισμο να το λυσεις.

• Like 3
Δημοσ.

Γενικότερα η γυναίκα μου λόγω των παιδιών ανάβει αρκετές ώρες την ημέρα το καλοριφέρ. Έχουμε αυτόνομη με αέριο. Εγώ να φανταστείτε ποτέ δεν έχω μπει στο σπίτι και να πω κρυώνω και πρέπει να ανάψω το καλοριφερ

Το άλλο που παρατήρησα σε σχέση πάντα με την υγρασία είναι το ότι και εγώ κάθε πρωί ειδικά τους τελευταίους 2 μήνες σηκώνομαι και έχω τα ίδια συμπτώματα με την μικρή μου. Φλέμματα , βήχα και γενικότερα όταν τα φλέμματα μαζεύονται αισθάνεσαι σαν να θέλεις να κάνεις εμετό.

Σήμερα κιόλας θα πάω να πάρω 2 αφυγραντήρες για τα δωμάτια. Θα κάνω το σκατό μου παξιμάδι βέβαια μέχρι τέλος του μήνα αλλά θα τα βγάλουν τα λεφτά τους.

Ο συγκεκριμένος είναι πιο φτηνός από όλους . Τον εχει δοκιμάσει κανείς η να κοιτάξω κάτι άλλο? Η να πάω σε παγίδες υγρασίας? Δεν ξέρω αν είναι κάτι αντίστοιχο και απλά πρέπει να το αλλάζεις πχ κάθε εβδομάδα

http://www.skroutz.gr/s/431299/Chicco-De-Humi.html

Δημοσ.

Τα παιδια παντως κρυωνουν λιγοτερο απο τους μεγαλους και το να αναβεις πολυ εκτος απο την τσεπη κανει κακο και στην υγεια.

Το συνδρομο τω αρωστων σπιτιων το ονομαζουν και ο αφυγραντηρας ειναι ημιμετρο αφου δεν καταπολεμας την αιτια. Επειδη εχεις υγρασιομετρο κανε δοκιμες να δεις που παει η υγρασια με περισσοτερο εξαερισμο και ποιο χαμηλα το καλοριφετ.

Δημοσ.

Γενικά οι τοιχοι σε όλα τα δωμάτια είναι παγωμένοι , ειδικά το βράδυ. Και φυσικα το καλοκαίρι το σπίτι βράζει . Θα συμφωνήσω με τα φτηνά υλικά στην κατασκευή. Το θέμα είναι ότι πρέπει να μιλήσω και με την σπιτονοικοκυρά για να βρούμε μια λύση.

Χτες έφτασε το βράδυ η υγρασία στο 85% στο δωμάτιο των παιδιών. Μετά τα μεσάνυχτα που ξύπνησα γιατί έβηχε η μικρή ήταν στο 76-77. Σήμερα το πρωί που είχα το υγρόμετρο στο δικό μας δωμάτιο έδειχνε 79%. Και το άλλο που με ταρακούνησε είναι το γεγονός ότι τα ρούχα τα οποία είναι στοιβαγμένα πχ στο δωμάτιο μας και σε απόσταση 1,5-2 μέτρων από την πόρτα είναι νωπά.

Συνεπώς πρέπει να γίνει ένας έλεγχος μόνωσης , κόστος και αφαίρεση από το ενοίκιο.

Δημοσ.

Βάλε πάνελ υπέρυθρης έχουν την ιδιότητα να ζεσταίνουν τα ντουβάρια και σταδιακά διώχνουν την υγρασία αν φυσικά δεν προέρχεται από διαρροές.

Στο σπίτι του πατέρα μου που είχε πρόβλημα υγρασίας του έβαλα κάποια καλά γερμανικά (INTECH) πριν δυο χρόνια και η υγρασία εξαφανίστηκε,και δεν του έρχεται και τρελός λογαριασμός ρεύματος 800 ευρώ το τετράμηνο μαζί με οικιακό 90 τμ. σπίτι.

• Like 1
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Τα θερμαντικά πάνελ επιδεινώνουν τo πρόβλημα της υψηλής υγρασίας, μόνο με συμπύκνωση μπορούμε να την καταπολεμήσουμε, δηλαδή να συλλέξουμε από τον αέρα τα μικροσωματίδια νερού και να τα αποχετεύουμε. 

Γενικότερα η γυναίκα μου λόγω των παιδιών ανάβει αρκετές ώρες την ημέρα το καλοριφέρ. Έχουμε αυτόνομη με αέριο. Εγώ να φανταστείτε ποτέ δεν έχω μπει στο σπίτι και να πω κρυώνω και πρέπει να ανάψω το καλοριφερ

Το άλλο που παρατήρησα σε σχέση πάντα με την υγρασία είναι το ότι και εγώ κάθε πρωί ειδικά τους τελευταίους 2 μήνες σηκώνομαι και έχω τα ίδια συμπτώματα με την μικρή μου. Φλέμματα , βήχα και γενικότερα όταν τα φλέμματα μαζεύονται αισθάνεσαι σαν να θέλεις να κάνεις εμετό.

Σήμερα κιόλας θα πάω να πάρω 2 αφυγραντήρες για τα δωμάτια. Θα κάνω το σκατό μου παξιμάδι βέβαια μέχρι τέλος του μήνα αλλά θα τα βγάλουν τα λεφτά τους.

Ο συγκεκριμένος είναι πιο φτηνός από όλους . Τον εχει δοκιμάσει κανείς η να κοιτάξω κάτι άλλο? Η να πάω σε παγίδες υγρασίας? Δεν ξέρω αν είναι κάτι αντίστοιχο και απλά πρέπει να το αλλάζεις πχ κάθε εβδομάδα

http://www.skroutz.gr/s/431299/Chicco-De-Humi.html

Εγώ πείρα τον dd8l και είμαι πολύ ευχαριστημένος απο εδώ:

www.meaco.com.gr

Δημοσ.

Το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ, οφείλεται στην απουσία μόνωσης πλάκας και τοίχων. Πρέπει οπωσδήποτε να μιλήσεις με τον ιδιοκτήτη και να έρθει ένας «μονωσάς» ή μηχανικός να το δει – φτιάξει.

Το φαινόμενο είναι πιο έντονο αν υπάρχουν καινούργια κουφώματα αλουμινίου αλλά δεν υπάρχει μόνωση στους τοίχους.

Η μαυρίλες μπορεί να είναι μυκητιάσεις οι οποίες δε φεύγουν παρά μόνο με ειδικά χημικά.

Εξήγησε στον ιδιοκτήτη πως πρέπει να το φτιάξει γιατί θα φύγεις και θα του μείνει ένα μουχλιασμένο σπίτι που δε θα το θέλει κανείς. Πες του να κυνηγήσει τον κατασκευαστή γιατί ένα σπίτι τόσο πρόσφατο θα έπρεπε να έχει σωστή μόνωση.

Αν δε στο φτιάξει είναι λόγος διακοπής συμβολαίου οπότε καλύτερα να φύγεις γιατί με την υγεία των παιδιών δεν παίζουμε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...