Backpacker Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Έχω ένα φιλαράκι το οποίο έχει ένα μαγαζί..το κτίσμα όχι την επιχείρηση...επιχείρηση μέσα στο κτίσμα έχει ο ξάδερφος με τον οποίον τα πάνε έτσι και έτσι..έχουν κανονίσει και του δίνει αυτός ένας νοίκι αλλά χωρίς συμβόλαιο... Η ερώτηση μου τώρα είναι...μπορεί να πουλήσει ο ξάδερφος την επιχείρηση χωρίς την σύμφωνη γνώμη του φίλου μου που του ανήκει το οίκημα? Σε περίπτωση που πουληθεί... ενοικιαστήριο συμβόλαιο μετά πάνω σε τι βάση γίνεται με τον άλλον εφόσον δεν υπάρχει ήδη κάποιο?
Moderators Malthador Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Moderators Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Η ερώτηση μου τώρα είναι...μπορεί να πουλήσει ο ξάδερφος την επιχείρηση χωρίς την σύμφωνη γνώμη του φίλου μου που του ανήκει το οίκημα? Γιατί να υπάρχει σύμφωνη γνώμη του φίλου σου από τη στιγμή που δεν του ανήκει η επιχείρηση; Δεν του πέφτει λόγος, εάν θέλει ο άλλος την πουλάει. Κακώς ο φίλος σου δεν έχει κάνει ενοικιαστήριο, δεν είναι καλυμένος έτσι. Αν πουλήσει ο ξαδερφός του θα πρέπει να διαπραγματευτεί από το μηδέν ο φίλος σου. Ωστόσο θεωρώ ελαφρώς απίθανο το γεγονός να αγοράσει κάποιος μια επιχείρηση, χωρίς να διαπραγματευτεί με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου πρώτα.
chaosmaster Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Γιατί ο ένας τα κρύβει από την εφορία και ο άλλος δίνει μικρότερο ενοίκιο. Γι αυτό. Αλλά τώρα ίσως τα βρει δύσκολα. Αλλά την έδρα της επιχείρησης τη δηλώνει ιδιοκτήτη; μπέρδεμα είναι
gigisoni Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δεν μπορείς να πουλήσεις επιχείριση χωρίς την συμφωνία του ιδιοκτήτη. Και κανένα ενοικιαστήριο συμβόλαιο δεν γίνεται με βάση το προηγούμενο. Καινούργιο συμβόλαιο γίνεται με καινούργιο ενοικιαστή, λες και το νοικιάζει για πρώτη φορά ο ιδιοκτήτης.
Backpacker Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δεν μπορείς να πουλήσεις επιχείριση χωρίς την συμφωνία του ιδιοκτήτη. Και κανένα ενοικιαστήριο συμβόλαιο δεν γίνεται με βάση το προηγούμενο. Καινούργιο συμβόλαιο γίνεται με καινούργιο ενοικιαστή, λες και το νοικιάζει για πρώτη φορά ο ιδιοκτήτης. Ωραίος ο παίκτης...να σαι καλά αγορίνα...
NikosKallithea Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Αλλο ή επιχείρηση, άλλο το μαγαζί, την επιχείρηση μπορεί να την πουλήσει αλλά ο νεος ενοικιαστής πρέπει να κάνει συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη.
Moderators Malthador Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δεν μπορείς να πουλήσεις επιχείριση χωρίς την συμφωνία του ιδιοκτήτη. Αυτό ΔΕΝ ισχύει -τουλάχιστον όχι γενικά- εκτός κι αν προβλέπεται κάτι τέτοιο σαφώς από το μισθωτήριο συμβόλαιο (που δεν παίζει τέτοιο σενάριο στην περίπτωση του TS, αφού δεν υπάρχει μισθωτήριο συμβόλαιο). Μια χαρά μπορεί να πουλήσει την επιχείρηση. Σιγά μην χρειάζεται να ρωτήσει τον ιδιοκτήτη. Μπορεί να πουλήσει την επιχείρηση και ο νέος ιδιοκτήτης να την μεταφέρει αλλού. Μόνο στην περίπτωση που θελήσει ο νέος ιδιοκτήτης της επιχείρησης να παραμείνει στο ίδιο κτίριο είναι υποχρεωμένος να κάνει νέο συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου. TS, πρέπει αύριο κιόλας ο φίλος σου να κάνει μισθωτήριο συμβόλαιο με τον ξάδερφό του, τουλάχιστον για να έχει μία βάση να πατήσει σε ενδεχόμενο νέο μισθωτήριο.
gigisoni Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Αλλο ή επιχείρηση, άλλο το μαγαζί, την επιχείρηση μπορεί να την πουλήσει αλλά ο νεος ενοικιαστής πρέπει να κάνει συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη. Αυτό ΔΕΝ ισχύει -τουλάχιστον όχι γενικά- εκτός κι αν προβλέπεται κάτι τέτοιο σαφώς από το μισθωτήριο συμβόλαιο (που δεν παίζει τέτοιο σενάριο στην περίπτωση του TS, αφού δεν υπάρχει μισθωτήριο συμβόλαιο). Μια χαρά μπορεί να πουλήσει την επιχείρηση. Σιγά μην χρειάζεται να ρωτήσει τον ιδιοκτήτη. Μπορεί να πουλήσει την επιχείρηση και ο νέος ιδιοκτήτης να την μεταφέρει αλλού. Μόνο στην περίπτωση που θελήσει ο νέος ιδιοκτήτης της επιχείρησης να παραμείνει στο ίδιο κτίριο είναι υποχρεωμένος να κάνει νέο συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου. TS, πρέπει αύριο κιόλας ο φίλος σου να κάνει μισθωτήριο συμβόλαιο με τον ξάδερφό του, τουλάχιστον για να έχει μία βάση να πατήσει σε ενδεχόμενο νέο μισθωτήριο. Μιλάμε για το ίδιο οίκημα πάντα. Δεν ήξερα ότι έπρεπε να το διευκρινίσω.......
Joshua21 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Έχω ένα φιλαράκι το οποίο έχει ένα μαγαζί..το κτίσμα όχι την επιχείρηση...επιχείρηση μέσα στο κτίσμα έχει ο ξάδερφος με τον οποίον τα πάνε έτσι και έτσι..έχουν κανονίσει και του δίνει αυτός ένας νοίκι αλλά χωρίς συμβόλαιο... Η ερώτηση μου τώρα είναι...μπορεί να πουλήσει ο ξάδερφος την επιχείρηση χωρίς την σύμφωνη γνώμη του φίλου μου που του ανήκει το οίκημα? Σε περίπτωση που πουληθεί... ενοικιαστήριο συμβόλαιο μετά πάνω σε τι βάση γίνεται με τον άλλον εφόσον δεν υπάρχει ήδη κάποιο? Μου φαίνεται αδύνατον να ισχύει αυτό που λες, πως είναι δυνατόν να έχει ο ξάδερφος να έχει νόμιμη επιχείριση χωρίς μισθωτήριο? Για να κάνεις έναρξη στην εφορία το πρώτο που σου ζητάνε είναι τίτλοι ιδιοκτησίας ή μισθωτήριο για το κτήριο στο οποίο θα στεγαστεί η επιχείρηση σου, πως ο ξάδερφος έχει επιχείριση χωρίς να του ανήκει ή χωρίς να έχει μισθώσει το κτήριο? Εκτός βέβαια αν συμβαίνει κάτι άλλο που δεν μας το λες ή το αγνοείς. Όσο για αυτό που ρωτάς, ο αγοραστής της επιχείρησης θα χρειαστεί απαραίτητα είτε τίτλους είτε μισθωτήριο για να μπορέσει να συνεχίσει την επιχείρηση. Συνεπώς δεν γίνεται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη. Μια χαρά μπορεί να πουλήσει την επιχείρηση. Σιγά μην χρειάζεται να ρωτήσει τον ιδιοκτήτη. Μπορεί να πουλήσει την επιχείρηση και ο νέος ιδιοκτήτης να την μεταφέρει αλλού. Ε σε αυτή τη περίπτωση δεν το λες πώληση επιχείρησης, αλλά πώληση πελατολογίου, εξοπλισμού ή δεν ξέρω τι άλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα