Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα έχει μια βδομάδα που αγόρασα από κατάστημα με την κάρτα του Atm αλλά χθες που έκανα ενημέρωση δεν έχει αφαιρεθεί το ποσό από τον λογαριασμό μου , πρώτη φορά την χρησιμοποιώ για αγορές.

Δημοσ.

Δεν έχει αφαιρεθεί αλλά σίγουρα έχει δεσμευθεί.

Μάλιστα πολλές τράπεζες (δεν ξέρω αν το κάνουν όλες) άμα πάρεις υπόλοιπο σου αναφέρουν δύο:

Το λογιστικό υπόλοιπο πχ 500 ευρώ

Και το διαθέσιμο υπόλοιπο πχ 400 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι αυτός από τον οποίο αγόρασες πράγματα αξίας πχ 100 ευρώ δεν τα έχει πάρει ακόμα (μπορεί να μην έστειλε ακόμα στην τράπεζα το σχετικό "πακέτο") αλλά έχουν δεσμευθεί και άρα δεν είναι διαθέσιμα για σένα. Γι' αυτό και στο "διαθέσιμο υπόλοιπο", τα χρήματα δηλαδή που μπορείς να πάρεις, εμφανίζεται το ποσό αφού έχει αφαιρεθεί το 100άρι

• Like 3
Δημοσ.

Λογικά όχι.

Φυσικά μπορείς πάντα να μιλήσεις απευθείας με την τράπεζα, αλλά όσα σου είπα παραπάνω σίγουρα ισχύουν

• Like 1
Δημοσ.

Στη δικιά μου κάρτα πάντως (eurobank) μετά από κάθε τέτοια αγορά ΔΕΝ αφαιρούνται λεφτά από το λογαριασμό - αντιθέτως προστίθενται σε άλλον "λογαριασμό" στον οποίο μπαίνω κάποια στιγμή μέσω ebanking και πληρώνω το σύνολο που γράφει.

Δημοσ.

Προφανώς έχεις κάποιο λογαριασμό πίστωσης (πιστωτική κάρτα; )

Ο ts μάλλον δεν είναι σε αυτή την περίπτωση αφού λέει ότι χρησιμοποίησε την κάρτα του atm. Aυτό που καταλαβαίνω είναι ότι χρησιμοποίησε μια κάρτα χρεωστική (cashcard) και όχι πιστωτική.

Τώρα αν ξέχασε να μας πει κάτι, αυτό δεν το γνωρίζω και ίσως να αλλάζει τα πράγματα

Ίσως να πρέπει να το ψάξει λίγο μην τύχει και η κάρτα αυτή είναι ΚΑΙ πιστωτική και δεν το ξέρει. Γιατί τότε οι αγορές του θα μαζεύονται στο τμήμα της πιστωτικής και κάποια στιγμή θα του έρθει ο λογαριασμός. Απλά στην περίπτωση πιστωτικής τρέχουν και τα γνωστά (υψηλά) επιτόκια

Δημοσ.

Προφανώς έχεις κάποιο λογαριασμό πίστωσης (πιστωτική κάρτα; )

Όχι, καμία σχέση. Κάρτα ΑΤΜ είναι, συνδεδεμένη με τον μισθοδοσίας

Δημοσ.

Όχι, καμία σχέση. Κάρτα ΑΤΜ είναι, συνδεδεμένη με τον μισθοδοσίας

Ναι έχεις απόλητο  δίκαιο δικό μου λάθος

Δημοσ.

Στη δικιά μου κάρτα πάντως (eurobank) μετά από κάθε τέτοια αγορά ΔΕΝ αφαιρούνται λεφτά από το λογαριασμό - αντιθέτως προστίθενται σε άλλον "λογαριασμό" στον οποίο μπαίνω κάποια στιγμή μέσω ebanking και πληρώνω το σύνολο που γράφει.

What sorcery is this?

Τί κάρτα αλανιάρα είναι αυτή;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...