Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 13,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1366 x 768

Με το τσιγκέλι στα βγάλανε αλλά τα κατάφερες τελικά. http://www.e-shop.gr/xfx-amd-radeon-r7-260x-r7-260x-znj4-core-edition-1gb-ddr5-pci-e-retail-p-PER.519769

Είχα αγοράσει ένα PSU της Enermax τον Οκτώμβριο του 2007 αν θυμάμαι καλά. Η ισχύς του είναι 625W και το πλήρωσα τότε γύρω στα 85€ πάνω κάτω. Το χρησιμοποιώ ακόμα στο σύστημά μου. Πριν μια βδομάδα έπεσε ένας κεραυνός κοντά στο σπίτι μου και έκαψε του router. Ο υπολογιστής ήταν εν λειτουργία εκείνη τη στιγμή και δε κατάλαβε τίποτα. Έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Το πιο σημαντικό εξάρτημα ενός υπολογιστικού συστήματος είναι το τροφοδοτικό. Όταν ξαναγοράσω ένα τροφοδοτικό μετά χαράς θα δώσω 30€ παραπάνω για να πάρω κάτι περισσότερο ποιοτικό που θα μου εξασφαλίζει σταθερότητα.

ΟΤ ξέρω αλλά για να μην σου καίει router παίρνεις αντικεραυνική πρίζα τηλεφώνου.

Δημοσ.

Για την ανάλυση σου, όχι! Και η 260 είναι πιο δυνατή.

Γιατί αν έτρεχε στα 1080p θα αξιοποιούσε περισσότερη μνήμη μια 260;

μπορεις να μου το εξηγησεις? δεν θα ειναι λιγη η 1 gb?

Πρώτον σε σχέση με την 250 πατάτα που είχες διαλέξει η 260 είναι σαφώς καλύτερη και δεύτερον σε κάρτες αυτής της κατηγορίας το ένα γίγα μνήμης είναι υπεραρκετό. Αν αντιπαραθέσεις με μια ίδια 260 με 2 γίγα μνήμης δεν θα βρεις ρεαλιστική διαφορά.

Δημοσ.

Ίσως και να αξιοποιούσε σε κανα παιχνίδι: 

Που είναι μια σύγκριση επιδόσεων μιας 260 με 1 και μιας 260 με 2 γίγα. Από το "ίσως" και ένα όμορφο βιντεάκι που μου δείχνει πόση συνολικά μνήμη καταναλώνει ένα παιχνίδι τι θέλεις να σου απαντήσω;

Το ότι πριν σου τελειώσει η μνήμη ξεμείνει μια οποιαδήποτε 260 από εύρος μνήμης ή άλλους πόρους σου πέρασε από το μυαλό;

Δημοσ.

Δεν βρήκα κάτι σε σύγκριση 1gb vs 2gb, απλά το βίντεο αυτό βρήκα που δείχνει ότι τρώει άνω του 1.5gb στο far cry 4 με αυτή την  κάρτα με 2gb.

Μπορεί να είναι και έτσι όπως το λες και να ξεμένει από άλλα πράγματα πριν φτάσει να ξεμείνει απο μνήμη, αν και δεν είμαι πολύ σίγουρος.

Τέλος πάντων, δεν θα χαλάσουμε τις καρδίες μας, αν και τις χαλάσαμε λίγο γιατί ο τρόπος σου είναι κάπως...

Δημοσ.

΄Εχει μαλλιάσει η γλώσσα μας εδώ μέσα να λέμε τα ίδια και τα ίδια. Υπάρχουν νόμοι φυσικής και για κάρτες γραφικών. Υπεραπλουστευμένα σου λέει ότι Χ αμαξούλη μπορεί να τραβήξει μόνο τόσο στην ανηφόρα.

Αν τώρα μου πεις ότι ο χρήστης θέλει να χρησιμοποιήσει καμιά επαγγελματική εφαρμογή για ελαφριά χρήση όπου περνάνε όμως μεγάλοι όγκοι δεδομένων (όπως σχεδιασμός πχ.) τότε ναι θα πρότεινα μια αντίστοιχη 260 με 2 γίγα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

΄Εχει μαλλιάσει η γλώσσα μας εδώ μέσα να λέμε τα ίδια και τα ίδια. 

Ναι ρε παιδί μου, έντάξει, έτσι είναι και καταλαβαίνω πως πολλές φορές μπορεί να μπάινει ο καθένας και να γράφει το μακρύ του και το κοντό του και καταλαβαίνω επίσης ότι μπορεί να στη δίνει και εσένα όλο αυτό που και που στα νεύρα, αλλά δεν είπα κάτι τόσο λανθασμένο.

Πχ στο παρακάτω benchmark που δείχνει και vram κάτω από κάθε τεστ, βλέπουμε ότι έχεις δίκιο και ότι αυτές οι gtx 460 (1 και 2 gb)  αποδίδουν σε ανάλυση 1920x1200 τα ίδια, αλλά στο crysis πχ η 1gb έκδοση φτάνει στο όριο της απο vram και έχει 15-35 frames με average 30 ενώ για την 2gb έκδοση βλέπουμε να έχει στην ίδια ανάλυση 22-38 με average το 36. Πάλι δεν το λες μεγάλη διαφορά, αλλά στο σημείο που βρίσκονται τα frames (γύρω στο 30) είναι προτιμότερο να έχεις τα 36 μέσο όρο της 2gb παρά τα 30 της 1gb. 

http://www.wsgf.org/book/export/html/1339

Θα μου πεις, αξίζει να δώσει τα παραπάνω χρήματα για την 2gb για αυτή τη διαφορά? Ίσως όχι (αν και προσωπικά θα τα έδινα) αλλά δεν βλέπω να είναι και μεγάλη η χρηματική διαφορά στην εν λόγω κάρτα: http://www.e-shop.gr/vga-kartes-grafikon-l?table=PER&category=%CA%C1%D1%D4%C1+%C3%D1%C1%D6%C9%CA%D9%CD&filter-352=1&filter-9138=1&filter-348=1

Πάντως όπως και να χει, έτσι όπως λες είναι, όσο βλέπω και άλλα συγκριτικά καρτών κλπ. Για ένα - δυο παιχνίδια που θα έχει μια μικρή διαφορά μια 2gb δεν είναι λόγος επιλογής της 2gb σε κάρτες αυτής της κατηγορίας.

Επεξ/σία από stratigos24
Δημοσ.

Μια γενική ερώτηση,τις reference γιατί τις βγάζουν οι εταιρίες;Πουλάνε καθόλου;

Ποιος θα έπαιρνε μια τέτοια αντί μιας custom;Να πω να είχαν σημαντική διαφορά στην τιμή ναι αλλά δεν βλέπω κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Μια γενική ερώτηση,τις reference γιατί τις βγάζουν οι εταιρίες;Πουλάνε καθόλου;

Ποιος θα έπαιρνε μια τέτοια αντί μιας custom;Να πω να είχαν σημαντική διαφορά στην τιμή ναι αλλά δεν βλέπω κάτι τέτοιο.

Οι reference της nvidia με titan cooler κάτι πουλάνε γιατί είναι ωραίες :-D  και λένε ότι δεν έχει coil whine. Της amd όχι και τόσο γιατί έχουν θέμα ζέστης.

Εκτός από διαφορά τιμής (όπου υπάρχει), προσφέρονται και για υδρόψυξη, αν και δεν είναι συχνό hobby ακόμα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...