Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Rpg τίτλους κυρίως. Σκοπεύω να ασχοληθώ σίγουρα με fallout, witcher , zestiria κτλ. Την οθόνη θα την αλλάξω κάποια στιγμή καθώς έχει αρχίσει και κάνει περιστασιακά ένα έντονο coil whine στην περιοχή της τροφοδοσίας και υποπτεύομαι ότι δεν θα ζήσει για πολύ ακόμη. Απλά έχω την αίσθηση ότι ακόμη στις οθόνες οι επιλογές είναι περιορισμένες , εκτός και αν ξηλωθείς αρκετά, οπότε λέω προς το παρόν να το τραβήξω όσο πάει.

Και εγώ για 390 σκεφτόμουν , αλλά επειδή δεν σκοπεύω να αλλάξω cpu σύντομα (δεν μου έχει δώσει αφορμή μέχρι στιγμής να πω ότι δεν αντάχει πια , μιας και δεν παίζω και πολύ στο pc), όσα διάβασα για το overhead με ανησύχησαν. Η 970 έχουν ακόμη το γνωστό θέμα των 3.5GB?

• Απαντ. 13,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Rpg τίτλους κυρίως. Σκοπεύω να ασχοληθώ σίγουρα με fallout, witcher , zestiria κτλ. Την οθόνη θα την αλλάξω κάποια στιγμή καθώς έχει αρχίσει και κάνει περιστασιακά ένα έντονο coil whine στην περιοχή της τροφοδοσίας και υποπτεύομαι ότι δεν θα ζήσει για πολύ ακόμη. Απλά έχω την αίσθηση ότι ακόμη στις οθόνες οι επιλογές είναι περιορισμένες , εκτός και αν ξηλωθείς αρκετά, οπότε λέω προς το παρόν να το τραβήξω όσο πάει.

Και εγώ για 390 σκεφτόμουν , αλλά επειδή δεν σκοπεύω να αλλάξω cpu σύντομα (δεν μου έχει δώσει αφορμή μέχρι στιγμής να πω ότι δεν αντάχει πια , μιας και δεν παίζω και πολύ στο pc), όσα διάβασα για το overhead με ανησύχησαν. Η 970 έχουν ακόμη το γνωστό θέμα των 3.5GB?

Αποφάσισε πρώτα καλύτερα για την οθόνη,δες τι θα κάνεις με αυτήν γιατί επηρεάζει τη κάρτα,τα χρήματα κλπ Μια 390 είναι πολύ δυνατότερη και θα σου μείνει περισσότερο καιρό αλλά δε ξέρω και τις απαιτήσεις σου.Είσαι και σε 1200p από οτι είδα.Για τον επεξεργαστή που λες,φίλος έχει τον 870 με 290 και παίζει με πολύ καλά fps.Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι προτιμότερο το raw performance κέρδος της δυνατότερης κάρτας.Ναι οι 970 έχουν τα 3.5gb.

Δημοσ.

Οθόνη και να αλλάξω θα πάω σε 1440p. Προτιμώ να πάρω την κάρτα τώρα γιατί αν είναι να περιμένω να δω για την οθόνη , με βλέπω να κοιτάζω τις pascal μετά...Τα τελευταία χρόνια δεν έπαιζα παρά κάνα guildwars2  ,οπότε απαιτήσεις δεν είχα πολλές. Για τώρα αν μπορώ να παίζω αυτά που ανέφερα σε high (και λίιιιγο παραπάνω) θα είμαι υπερικανοποιημένος.  To witcher 3 βλέπω στο youtube βίντεο με τον ίδιο επεξεργαστή και 970 σε 1080p παίζει ultra settings με ~60 fps. Μήπως τελικά είναι καλύτερη επιλογή για το σύστημα μου?

Δημοσ.

Οθόνη και να αλλάξω θα πάω σε 1440p. Προτιμώ να πάρω την κάρτα τώρα γιατί αν είναι να περιμένω να δω για την οθόνη , με βλέπω να κοιτάζω τις pascal μετά...Τα τελευταία χρόνια δεν έπαιζα παρά κάνα guildwars2  ,οπότε απαιτήσεις δεν είχα πολλές. Για τώρα αν μπορώ να παίζω αυτά που ανέφερα σε high (και λίιιιγο παραπάνω) θα είμαι υπερικανοποιημένος.  To witcher 3 βλέπω στο youtube βίντεο με τον ίδιο επεξεργαστή σε 1080p παίζει ultra settings με ~60 fps. Μήπως τελικά είναι καλύτερη επιλογή για το σύστημα μου?

Αν πας σε 1440p το επόμενο διάστημα και κρατήσεις τη κάρτα ένας λόγος παραπάνω να πας σε 390.

Δημοσ.

Τώρα βλέπω και βίντεο i7 860 vs i7 4770k @3,6 με 290 διαφορά στα ~5 fps max... αλλά δίνει περί τα 50 αντί για τα 60 που έβλεπα πριν με την 970...Πφφφφ.... χάθηκα πάλι...

Δημοσ.

Ανάλογα το παιχνίδι θα βλέπεις και διαφορετικά αποτελέσματα. Είναι γεγονός πάντως ότι οι κάρτες της amd επιρεαζονται αρνητικα περισσότερο από τους αδύναμους επεξεργαστές.

Στη θέση σου θα επερνα μια 960 με 4gb των 230 ευρώ, και αν χαλάσει σύντομα ή οθόνη θα αγοραζα μια αλλη 1080p. Δεν είναι κακό να μην ανέβεις σε ανάλυση, τα 1440p κοστίζουν πολύ σε fps ακόμη και 970 / 390 να έχεις.

• Like 1
Δημοσ.

Σκοπευω να παω πισω την καρτα μου MSI R9 390 λογω coil whine να την αντικαταστησω με την Sapphire ή λετε να παω σε καμια gtx 970?

Δημοσ.

Σκοπευω να παω πισω την καρτα μου MSI R9 390 λογω coil whine να την αντικαταστησω με την Sapphire ή λετε να παω σε καμια gtx 970?

390.Λόγω μνήμης ίσως χρειαστεί κάποτε.

Δημοσ.

Αμφιβάλλω αν την αντικαταστήσουν λόγω coil whine.Όπως και να έχει μείνε στην 390 (σίγουρα πιο δυνατή από 970 πια + το πλεονέκτημα στην vram).Η sapphire μακράν η καλύτερη υλοποίηση στην amd γενικά (το μόνο μειονέκτημα είναι ότι έχει -1 χρόνο εγγύησης σε σχέση με τις υπόλοιπες υλοποιήσεις).

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...