Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενώ σε εσάς που σας αρέσουν τα μαθηματικά αρέσκεστε να διαβάζεται και τους κλασσικούς σε συντομογραφίες αντί του ολοκληρωμένου κειμένου. όπως και να το κάνεις η ανάγνωση μιας σελίδας μαθηματικών απαιτεί περισσότερο χρόνο από ένα κεφάλαιο άλλου κειμένου. Καλή η συντομογραφία αλλά το παρακάνατε με τα μαθηματικά.

Όχι, εμάς που αρέσουν τα μαθηματικά δεν αρεσκόμαστε να διαβάζουμε τους κλασσικούς σε συντομογραφίες και δεν καταλαβαίνω πως προκύπτει η σύνδεση συντομογραφίας και μαθηματικών.

Επιπλέον δεν είναι απόλυτο πως μια σελίδα μαθηματικών απαιτεί περισσότερο χρόνο μελέτης από μίας σκέτου κειμένου. Εξαρτάται από την εξοικείωση του αναγνώστη σε κάθε αντικείμενο και την πολυπλοκότητα της κάθε περίπτωσης κειμένου η μαθηματικών.

Τα μαθηματικά ήρθαν πολύ μετά που φύγαμε από τα σπήλαια πάντως

Προφανώς και ήταν σχήμα λόγου, ναι δεν θα πας στα σπήλαια (εκτός αν σου αφαιρέσω και την απλή αριθμητική) αλλά θα στερηθείς οτιδήποτε τεχνολογικό, δεν ξέρω τι να πρωτοαναφέρω.

• Like 1
  • Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γιατί στην σχολή είχαμε ένα μαθηματικό που στα μαθήματα του ( ακρότατα/παράγωγος/ολοκλήρωμα συνάρτησης με μια ή πολλές μεταβλητές,σειρές,διανυσματική ανάλυση,απλά,διπλά,τριπλά,επικαμπύλια,επιφανειακά) δεν έγραφες έυκολα πάνω από τρία

Δημοσ.

μύθος (για την πρώτη πρόταση). Το άσπρο-μαυρο (0-1) ειναι η γλώσσα των υπολογιστών, όχι των μαθηματικών. Στα μαθηματικά εύκολα δημιουργείς κάτι ασαφές όπως πχ το fuzzy logic ή τη στατιστική

Μα η γλώσσα των υπολογιστών είναι επέκταση των μαθηματικών. Και οι αριθμοί είναι άσπρο ή μαύρο γιατί είναι αυτό που βλέπεις και τίποτα άλλο. Ακόμα και στην στατιστική, τα ποσοστά είναι αυτά που είναι. Αν θα τους δώσεις μια ερμηνεία βασισμένη στην ανθρώπινη εφευρετικότητα είναι άλλο θέμα.

Δημοσ.

Μα η γλώσσα των υπολογιστών είναι επέκταση των μαθηματικών. Και οι αριθμοί είναι άσπρο ή μαύρο γιατί είναι αυτό που βλέπεις και τίποτα άλλο. Ακόμα και στην στατιστική, τα ποσοστά είναι αυτά που είναι. Αν θα τους δώσεις μια ερμηνεία βασισμένη στην ανθρώπινη εφευρετικότητα είναι άλλο θέμα.

λολ ενω εχεις την εντυπωση οτι επιστημες οπως η ψυχολογια δεν βασιζονται σε μαθηματικα μοντελα.

• Like 3
Δημοσ.

Με την ίδια λογική δεν πρέπει να σου άρεσε ούτε να ακους/μιλάς/διαβαζεις/γράφεις, γιατί η γλωσσα καταλήγει σε 24 γράμματα. 

Δημοσ.

λολ ενω εχεις την εντυπωση οτι επιστημες οπως η ψυχολογια δεν βασιζονται σε μαθηματικα μοντελα.

Ναι και; Εργαλεία είναι στην προσπάθεια ερμηνείας της ανθρώπινης ψυχής.

Δημοσ.

Ναι και; Εργαλεία είναι στην προσπάθεια ερμηνείας της ανθρώπινης ψυχής.

Και έλεγα.. πού το πάει, πού το πάει!!!!

Θα πάμε και σε θεούς, ψεκάσματα, νεφελίμ, ενέργειες κτλ κτλ κτλ..

Προτιμώ να διαβάσω Tolkien. Λέει καλύτερα παραμύθια. 

• Like 2
Δημοσ.

Ενας καθηγητης μου θυμαμαι ελεγε πως τα μαθηματικα εκτος απο επιστημη ειναι και....τεχνη.Προσωπικα τα λατρευω,οφειλεται βεβαια στο γεγονος οτι ειμαι καλος και τα κατανοοω(οχι ολα βεβαια).Οταν λυνεις μια δυσκολη ασκηση στα μαθηματικα ή καποιο προβλημα εχεις παντα αυτη την ευχαριστη αισθηση,περισσοτερο ικανοποιηση θα ελεγα.Παντως μπορω να καταλαβω αυτους που δεν τους αρεσει,ειναι δυσκολα και αν ξεκινησεις στραβα δυσκολα τα συμπαθεις στην πορεια.Λογικο παντως αν δεν τα καταλαβαινεις πως να σου αρεσουν?

Εγω πχ μισω τα αρχαια,δεν βγαινω να πω ομως οτι τα αρχαια ελληνικα ειναι gtp ,ειναι απο πια οπτικη γωνια το βλεπεις ο καθενας και τα γουστα που εχει.

Δημοσ.

Διότι 1+1 κάνουν 2.

Αυτό ειναι το λογικό.

Δεν καταλαβαίνω τον λόγο του να μάθω οτι 1+1 δε μας κάνουν ακριβως 2 αλλά 1,99999999.

Ασε που όπως έχω ξαναγράψει τι να μου αρέσει απο μια επιστήμη που ο Αχιλλέaς δε θα περάσει ποτέ του τη χελώνα?? :P :P

Αστειότητες παιδί μου :P

Δημοσ.

Δεν φταίει μόνο ο καθηγητής, ο ένας σαμποτάρει τον άλλο με αποτέλεσμα να μη πετυχαίνει η παράδοση.

Τα μαθηματικά από ένα σημείο και μετά απαιτούν ένα επίπεδο συγκέντρωσης, και ενώ ο καθηγητής προσπαθεί να κάνει μάθημα, ο γαμιάς της τάξης αποφασίζει εκείνη τη στιγμή να κάνει καραγκιοζιλίκια. Ή ένα επίπεδο προετοιμασίας, ενώ οι μισοί έρχονται αδιάβαστοι και πρέπει ο άλλος να ξανακάνει το μάθημα γιατί διαφορετικά δεν θα καταλάβουν χριστό.

• Like 2
Δημοσ.

Τα μαθηματικά δεν ήρθαν μετά τα σπήλαια.

Τα μαθηματικά είναι η γλώσσα του σύμπαντος. Αν αύριο έρθουμε σε επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς, νοημοντες φυσικά, στα μαθηματικά θα συνεννοηθούμε.

Δημοσ.

Διότι 1+1 κάνουν 2.

Αυτό ειναι το λογικό.

Δεν καταλαβαίνω τον λόγο του να μάθω οτι 1+1 δε μας κάνουν ακριβως 2 αλλά 1,99999999.

Ασε που όπως έχω ξαναγράψει τι να μου αρέσει απο μια επιστήμη που ο Αχιλλέaς δε θα περάσει ποτέ του τη χελώνα?? :P :P

Αστειότητες παιδί μου :P

Το παραδοξο του Ζηνωνα εχει πλεον μονο ιστορικη σημασια (εχει καταριφθει) οποτε το παραδειγμα σου ειναι λιγο αστοχο  ;)  :P .

@ Cryptic +1000.

• Like 2
Δημοσ.

Γιατι ειναι γνωστο της πάσης οτι οι εξωγήινοι μιλάνε με μαθηματικά.

post-237343-0-06321900-1390577971_thumb.jpg

Το παραδοξο του Ζηνωνα εχει πλεον μονο ιστορικη σημασια (εχει καταριφθει) οποτε το παραδειγμα σου ειναι λιγο αστοχο  ;)  :P .

Ναι βρε στη πλάκα το έγραψα. Αλλά μερικοί όταν τους το λέω κολλάνε...χαχαχαχαχαχαχα

• Like 1
Δημοσ.

Γιατι ειναι γνωστο της πάσης οτι οι εξωγήινοι μιλάνε με μαθηματικά.

attachicon.gif9A8C70C264339B3995C6DE53B1B4105C.jpg

Ναι βρε στη πλάκα το έγραψα. Αλλά μερικοί όταν τους το λέω κολλάνε...χαχαχαχαχαχαχα

Που να τους εξηγησεις την θεωρια της σχετικοτητας και το παραδοξο των διδυμων(που οντως ισχυουν)  B)

Το ειπα προσφτα σε ενα φιλαρακι και ακομα δεν μπορει να το χωνεψει.  :-D

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...