De@th L0rd Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Όποιος μπορεί να συντηρήσει αξιοπρεπώς τον εαυτό του πρέπει να φεύγει από το πατρικό. Καλό θα κάνει και στον εαυτό του και στους γονείς του. Συμφωνώ απόλυτα. Ε αυτονόητο είναι...αν δεν σε σπρώξουν λίγο πως θα μάθεις κολύμπι..μια ζωή με τα μπρατσάκια? Παρέλειψες το σημείο του γηροκομείου ή κάνω λάθος;
Timonkaipumpa Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δηλαδή.... επειδή οι γονείς θέλουν κάποιον να τους γηροκομήσει, το παιδί θα πρέπει να κάθεται στο σπίτι των γονιών του μέχρι να παντρευτεί; Και μόλις πεθάνει ο πατέρας (που νομίζω ότι συνήθως φεύγει πρώτος) θα πάρει και την μάνα κοντά; Δηλαδή... οι γονείς στην ουσία εξαγοράζουν την νοσοκόμα τους για τα γεράματα προσφέροντας πλύσιμο ρούχων, μαγείρεμα φαγητού, καθαρισμό σπιτιού, τακτοποίηση λογαριασμών και σπιτιού; Και το παιδί το δέχεται επειδή αυτό που θέλει πιο πολύ είναι η βόλεψή του; Αυτό δεν ξέρω ποιον προσβάλει πιο πολύ. Τους γονείς ή το παιδί τους; 5
Backpacker Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Συμφωνώ απόλυτα. Παρέλειψες το σημείο του γηροκομείου ή κάνω λάθος; Ε στο εξωτερικό σπάνια τα παιδιά καταλήγουν στις ίδιες πόλεις με γονείς...έτσι αναπόφευκτα στο τέλος θα καταλήξουν σε κάποιο γηροκομείο... Επίσης αν κάνεις παιδί για να έχεις και αποκλειστική στο μέλλον δεν σε τιμάει σαν άνθρωπο.. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δηλαδή.... επειδή οι γονείς θέλουν κάποιον να τους γηροκομήσει, το παιδί θα πρέπει να κάθεται στο σπίτι των γονιών του μέχρι να παντρευτεί; Και μόλις πεθάνει ο πατέρας (που νομίζω ότι συνήθως φεύγει πρώτος) θα πάρει και την μάνα κοντά; Δηλαδή... οι γονείς στην ουσία εξαγοράζουν την νοσοκόμα τους για τα γεράματα προσφέροντας πλύσιμο ρούχων, μαγείρεμα φαγητού, καθαρισμό σπιτιού, τακτοποίηση λογαριασμών και σπιτιού; Και το παιδί το δέχεται επειδή αυτό που θέλει πιο πολύ είναι η βόλεψή του; Αυτό δεν ξέρω ποιον προσβάλει πιο πολύ. Τους γονείς ή το παιδί τους; Η φάση ξέρεις ποια είναι έτσι; Παρότι επενδύουν στο μέλλον οι γονείς, υπάρχει ένα κενό στο χρονικό διάστημα μέχρι οι γονείς να αγγίξουν την τρίτη ηλικία (65+)
Sova Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Το να φεύγεις από το σπίτι δε σημαίνει ότι δεν τους αγαπάς. Ούτε σημαίνει ότι απαραίτητα απαλλάσσεσαι από την ηθική υποχρέωση να τους γηροκομήσεις. Εγώ πάντως μένω μόνη από τα 18 αλλά το έχω δεδομένο ότι τη φροντίδα τους θα την αναλάβω εγώ. Και θα το κάνω επειδή το θέλω, κι όχι επειδή με 'εξαγοράζουν' όλα αυτά τα χρόνια.
Backpacker Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Η φάση ξέρεις ποια είναι έτσι; Παρότι επενδύουν στο μέλλον οι γονείς, υπάρχει ένα κενό στο χρονικό διάστημα μέχρι οι γονείς να αγγίξουν την τρίτη ηλικία (65+) Ένα κενό που εξανεμίζεται σε κάθε γενιά...καθώς πλεόν η δικιά μας γενιά που θα κάνει παιδιά γύρω στα 32-35 και όχι στα 22-25 όπως οι γονείς μας...ε όταν αυτά τα παιδιά(τα παιδιά μας δλδ) θα είναι στα 28-30 τους οι γονείς(εμείς δηλαδή) θα είναι στα 65 τους...
Timonkaipumpa Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Η φάση ξέρεις ποια είναι έτσι; Παρότι επενδύουν στο μέλλον οι γονείς, υπάρχει ένα κενό στο χρονικό διάστημα μέχρι οι γονείς να αγγίξουν την τρίτη ηλικία (65+) Και αυτό κάνει ορθή την παραπάνω φάση;
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Ένα κενό που εξανεμίζεται σε κάθε γενιά...καθώς πλεόν η δικιά μας γενιά που θα κάνει παιδιά γύρω στα 32-35 και όχι στα 22-25 όπως οι γονείς μας...ε όταν αυτά τα παιδιά θα είναι στα 28-30 τους οι γονείς θα είναι στα 65 τους... Και πάλι υπάρχει ένα κενό περίπου 5 χρόνια στο σενάριο 'κάνω παιδιά στα 30' Και αυτό κάνει ορθή την παραπάνω φάση; Που είδες να διαφώνησα; Προσωπικά δεν με ενοχλεί το τι επιλέγουν να κάνουν οι άλλοι. Αν όμως λες για περιπτώσεις που τους έχουν μεταπείσει σε τέτοιο βαθμό που λένε κι ευχαριστώ, τότε μιλάμε για violation of human rights!!
vk13 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δραμα η κατασταση, αλλα μην συγκρινεις την φοιτητικη ζωη με την ζωη εαν αποφασισεις να πας να μεινεις μονος. Στην πρωτη περιπτωση εμενες μονος και πληρωναν αλλοι. Στην δευτερη θα τα πληρωνεις ολα εσυ. Στην πρωτη ο κυκλος της παρεας σου ηταν φοιτητικος, αρα και φθηνος. Στην δευτερη θα γνωρισεις και ατομα πιθανως οικονομικα πιο ανετους, δεν θα μπορεις να ακολουθησεις και θα στη βαραει. Μην περιμενεις αν εχουν την ανεση να βγαινουν βολτες, να ερθουν να αραξουν σε μια κρυα 20αρα γκαρσονιερα, το ιδιο και για τις γκομενες, δεν ειναι φοιτητριουλες πλεον. Με 600 ευρω τον μηνα θα στην βαρεσει διοτι ΔΕΝ εισαι πλεον φοιτητης Γενικως ειναι μπρος γκρεμος και πισω ρεμα, εγω θα προτιμουσα να την παλεψω μονος αλλα να ξερεις οτι θα ειναι δυσκολα, το φοιτητηλικι ξεχνα το. Αν δεν ζοριστεις ομως δεν θα προκοψεις. Σωστό. Βασικά ο κύριος λόγος που κάποιος μένει με τους γονείς του είναι καθαρά οικονομικός. Κανείς δεν θέλει τη μάνα του και τον πατέρα του πάνω από το κεφάλι του. ούτε ένας 20αρης,ούτε ένας 30αρης, ούτε ένας 40ρης μη σας πω... (εξαιρούνται κάτι μαμούχαλοι που πάνε μέχρι και στο μπαράκι με τους γονείς τους αγκαλιά) Ξέρω πολύ κόσμο που έμεινε άνεργος και μη μπορώντας να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του γύρισε πίσω στους δικούς του και η συμβίωση δεν είναι και ότι καλύτερο. Επίσης άλλο το μένω με τους γονείς μου μέχρι τα 30 και κοπροσκυλιάζω όλη μέρα και άλλο το δουλεύω κάπου και μένω μαζί τους. Υπάρχει διαφορά. Πάρα πολύς κόσμος κάνει το δέυτερο. Και εφόσον τα βρισκουν μεταξύ τους δεν το θεωρώ κακό. Και σε γκαρσονιέρα να πας να μείνεις σήμερα και 1000 ευρώ να παίρνεις δεν τα φέρνεις πολύ εύκολα βόλτα... οπότε κάθεσαι στα αβγά σου και καταπίνεις ότι γίνεται μέσα στο σπίτι...
Backpacker Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Σωστό. Βασικά ο κύριος λόγος που κάποιος μένει με τους γονείς του είναι καθαρά οικονομικός. Κανείς δεν θέλει τη μάνα του και τον πατέρα του πάνω από το κεφάλι του. ούτε ένας 20αρης,ούτε ένας 30αρης, ούτε ένας 40ρης μη σας πω... (εξαιρούνται κάτι μαμούχαλοι που πάνε μέχρι και στο μπαράκι με τους γονείς τους αγκαλιά) Ξέρω πολύ κόσμο που έμεινε άνεργος και μη μπορώντας να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του γύρισε πίσω στους δικούς του και η συμβίωση δεν είναι και ότι καλύτερο. Επίσης άλλο το μένω με τους γονείς μου μέχρι τα 30 και κοπροσκυλιάζω όλη μέρα και άλλο το δουλεύω κάπου και μένω μαζί τους. Υπάρχει διαφορά. Πάρα πολύς κόσμος κάνει το δέυτερο. Και εφόσον τα βρισκουν μεταξύ τους δεν το θεωρώ κακό. Και σε γκαρσονιέρα να πας να μείνεις σήμερα και 1000 ευρώ να παίρνεις δεν τα φέρνεις πολύ εύκολα βόλτα... οπότε κάθεσαι στα αβγά σου και καταπίνεις ότι γίνεται μέσα στο σπίτι... 1ονΌχι γιατί (δεν ξέρω ποσο χρονών είσαι) αλλά εμείς που ζήσαμε και πριν την κρίση ξέρουμε ότι και τότε που υπήρχε οικονιμική άνεση οι περισσότεροι πάλι μέχρι τι ηλικία έμεναν στο πατρικό τους.. 2ον Πλάκα κάνεις...σιγά μην θέλεις και πάνω από 1000 ευρώ για να ζήσεις αξιοπρεπέστατα ανεξάρτητος ρε φίλε..πλάκα μας κάνεις?Τι ζωή θέλεις να κάνεις εσύ δλδ που δεν ζεις άνετα με 1000 ευρώ τον μηνα? Αν περιμένει ο άλλος να βγάζεις 1000 ευρώ μισθό για να φύγει απτους δικούς του κλάφτα χαράλαμπε...θα μείνει μόνος του όταν αυτοί αποδημήσουν εις κύριον... 1
gatoulhs_glx Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Κορίτσια και αγόρια η λύση ειναι αυτό που έκανα και εγώ πριν χρόνια. Ειμαι 29 χρονών κοπελα και μένω μόνη μου απο τα 18. Δεν είχα χρήματα ούτε μου έδωσαν οι γονείς , δούλεψα οικοδομή παρα τη δισκοπάθεια που με βασάνιζε και μπόρεσα να σταθώ στα πόδια μου, με τον ιδρώτα μου. Η ζωή ειναι δύσκολη αλλα αν δεν θες να τη γραπώσεις απ το λαιμό γίνεται δυσκολότερη 2
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Κορίτσια και αγόρια η λύση ειναι αυτό που έκανα και εγώ πριν χρόνια. Ειμαι 29 χρονών κοπελα και μένω μόνη μου απο τα 18. Δεν είχα χρήματα ούτε μου έδωσαν οι γονείς , δούλεψα οικοδομή παρα τη δισκοπάθεια που με βασάνιζε και μπόρεσα να σταθώ στα πόδια μου, με τον ιδρώτα μου. Η ζωή ειναι δύσκολη αλλα αν δεν θες να τη γραπώσεις απ το λαιμό γίνεται δυσκολότερη Ναι η ζωή είναι δύσκολη αλλά γνώμη μου πρέπει να έχεις βίτσιο για να την κάνεις άδικα δυσκολότερη.
gatoulhs_glx Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Ναι η ζωή είναι δύσκολη αλλά γνώμη μου πρέπει να έχεις βίτσιο για να την κάνεις άδικα δυσκολότερη. καλά απο βίτσια άλλο τίποτα χιχιχι (πλακίτσα). Καμια φορά την κάνουμε δύσκολη χωρίς να το καταλάβουμε . Ειναι και οι ψυχαναγκασμοί στην μέση , ειναι και οι φοβίες , παίζουν πολλά ρόλο φιλενάδα .. μη το ψάχνεις
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 καλά απο βίτσια άλλο τίποτα χιχιχι (πλακίτσα). Καμια φορά την κάνουμε δύσκολη χωρίς να το καταλάβουμε . Ειναι και οι ψυχαναγκασμοί στην μέση , ειναι και οι φοβίες , παίζουν πολλά ρόλο φιλενάδα .. μη το ψάχνεις Ναι αλλά το παραπάνω σενάριο που περιέγραψες, μόνο σκόπιμα θα το έκανε κάποιος.
evabb Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2014 Κορίτσια και αγόρια η λύση ειναι αυτό που έκανα και εγώ πριν χρόνια. Ειμαι 29 χρονών κοπελα και μένω μόνη μου απο τα 18. Δεν είχα χρήματα ούτε μου έδωσαν οι γονείς , δούλεψα οικοδομή παρα τη δισκοπάθεια που με βασάνιζε και μπόρεσα να σταθώ στα πόδια μου, με τον ιδρώτα μου. Η ζωή ειναι δύσκολη αλλα αν δεν θες να τη γραπώσεις απ το λαιμό γίνεται δυσκολότερη κατι μου λεει οτι δεν εισαι ακριβως κοπελα, αλλα τεσπα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις