iloveinsomnia Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα σας...είμαι μαθητής τρίτης λυκείου και όπως ξέρετε σε λίγους μήνες έρχονται οι πανελλήνιες... είμαι σε γενικό λύκειο και κατεύθυνση θεωρητική..οπότε καταλαβαίνετε μαθήματα φροντιστήρια από εδώ φροντιστήρια απο εκεί....ο λόγος που άνοιξα το θέμα αυτό είναι για να πάρω γνώμες για το πρόβλημα που έχω..ξεκίνησα φροντιστήρια και διαβάζω μόνο για τα μάτια του κόσμου που λέμε...στα αλήθεια δεν μου αρέσει κάποια σχολή και γενικά δεν μου αρέσει κάτι το οποίο και θέλω να ακολουθήσω και υπάρχει σε σχολή...θέλω να κάνω κάτι άλλο που είναι εκτός πανελληνίων και σχολών γενικώς..και έτσι έρχονται και τα προβλήματα όπως δεν έχω λόγο να διαβάζω δεν μου αρέσει να διαβάζω και διάφορα τέτοια...όμως όλοι πιέζουν ότι εάν δεν περάσεις σε πανεπιστήμιο τι θα κάνεις στην ζωή σου και αυτό κάπως με τρομάζει και με αναγκάζει να διαβάζω χωρίς να θέλω γιατί δεν έχω κάποιον στόχο...έχει πέσει η διάθεση και δεν έχω όρεξη για τίποτα... το ξέρω ότι είναι τεχνολογικό φόρουμ και οτι αυτα δεν αρμόζουν εδώ...ομως θα ηθελα να ακούσω γνώμες για τις σκέψεις μου...και εξ άλλου ήταν το μόνο μέρος που θα ήθελα να ανοίξω θέμα σχετικό...
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 υπάρχουν και τα ιεκ ή και κολέγεια, δεν ειναι μονο τα πανεπιστήμια ή τα τει. τώρα βέβαια, πρώτα πρώτα εσύ τι θελεις, τι σου αρέσει να σπουδάσεις. ψαξτο λίγο. αλλά και πάλι, μην αφήσεις τον καιρό να περάσει, και γω θεωρητική ήμουν, όντως ήταν πιεστικά, όμως, εντάξει, με λίγη προσπάθεια μαθαινεις καποια πράγματα. σου έχει μείνει χρόνος να ξεκινήσεις να το βλεπεις το διαβασμα πιο σοβαρά. Εγώ θα σου πρότεινα (φυσικά μην το πάρεις και πολύ τοις μετρητοίς αυτό) αν τα πράγματα είναι τόσο άσχημα, να διαλέξεις και κάποιο ειδικό μάθημα (μια ξενη γλώσσα ας πούμε) όχι απαραίτητα μόνο αγγλικά. (ισπανικά, ιταλικά, γαλλικά, γερμανικά) να δώσεις το μάθημα ώστε με τα μόρια που θα συγκεντρώσεις να μπεις σε κάποια φιλολογία απαυτές, να εγγραφείς και ρε παιδί μου ας μην πηγαίνεις, ας πηγαίνεις σε ιεκ ή τπτ άλλο. αλλά καλό είναι να είσαι φοιτητής γιατί έχεις ορισμένα «προνόμοια» (μειωμένο εισητήριο, κάρτα σίτισης κ.α). Όμως για τώρα, διάβαζε!
iloveinsomnia Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Τι θέλεις να κάνεις; να δουλέψω στην οικογενειακή επιχείρηση... υπάρχουν και τα ιεκ ή και κολέγεια, δεν ειναι μονο τα πανεπιστήμια ή τα τει. τώρα βέβαια, πρώτα πρώτα εσύ τι θελεις, τι σου αρέσει να σπουδάσεις. ψαξτο λίγο. αλλά και πάλι, μην αφήσεις τον καιρό να περάσει, και γω θεωρητική ήμουν, όντως ήταν πιεστικά, όμως, εντάξει, με λίγη προσπάθεια μαθαινεις καποια πράγματα. σου έχει μείνει χρόνος να ξεκινήσεις να το βλεπεις το διαβασμα πιο σοβαρά. Εγώ θα σου πρότεινα (φυσικά μην το πάρεις και πολύ τοις μετρητοίς αυτό) αν τα πράγματα είναι τόσο άσχημα, να διαλέξεις και κάποιο ειδικό μάθημα (μια ξενη γλώσσα ας πούμε) όχι απαραίτητα μόνο αγγλικά. (ισπανικά, ιταλικά, γαλλικά, γερμανικά) να δώσεις το μάθημα ώστε με τα μόρια που θα συγκεντρώσεις να μπεις σε κάποια φιλολογία απαυτές, να εγγραφείς και ρε παιδί μου ας μην πηγαίνεις, ας πηγαίνεις σε ιεκ ή τπτ άλλο. αλλά καλό είναι να είσαι φοιτητής γιατί έχεις ορισμένα «προνόμοια» (μειωμένο εισητήριο, κάρτα σίτισης κ.α). Όμως για τώρα, διάβαζε! ευχαριστω πολυ για την απαντηση!
gigisoni Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Πρώτα απ'όλα μίλα με τους γονείς σου και εξήγησέ τους ότι αυτό που σε ενδιαφέρει είναι η δουλειά που αυτοί έχουν.
Dare-Devil Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Καταρχάς δεν μπορώ να δεχτώ ότι καμία σχολή δεν σ αρέσει. Κάτι θα υπάρχει που σαρέσει εστω και λιγότερο απο αυτό που θες να ακολουθήσεις.Επίσης συμβουλή μου αφου σαρέσει η δουλειά των γονιών σου και θες να το ακολυθήσεις σπούδασε κάτι σχετικό με αυτό για να επεκτήνεις την οικογενειακή επιχείρηση. Για τί επιχείριση μιλάμε; Όσο για τους γονείς σου ΚΛΑΣΣΙΚΟΙ γονείς της παλιάς εποχής που νομίζουν ότι πετυχημένος είσαι επαγγελματικά όταν έχεις πτυχία και πολλοί γονείς σνομπάρουν ακόμα και τα ΤΕΙ . Μακάρι να μπορούσαν να καταλάβουν ότι υπάρχουν ΤΕΙ ανώτερα στον ιδιωτικό τομέα (απορρόφηση εργασίας) απο τα ΑΕΙ.Εγώ θα σου δώσω μια συμβουλή. Επέλεξε να ασχοληθείς με αυτό που αγαπάς περισσότερο και σε κάνει ευτυχισμένο. Προσπάθησε να μπεις σε μια σχολή παραπλήσια με αυτό που σαρέσει να κάνεις να έχεις ένα πτυχίο για καβάτζα . Τα μαγαζιά κλείνουν και ανοίγουν για πλάκα στις μέρες μας (δε στο εύχομαι αυτο φυσικά) 1
Nihilist Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Όταν λέμε ότι ότι τα ΑΕΙ ειναι ανώτερα απο τα ΤΕΙ εννοούμε στη συνειδησιακή πτυχή και οχι σε αυτήν της επαγγελματικής αποκατάστασης. Και πάντα τα ΑΕΙ θα ειναι ανώτερα απο τα ΤΕΙ
*nenya* Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Τί είδους επιχείρηση είναι; Σίγουρα θα υπάρχει και κάποια σχετική σχολή (ή και σεμινάρια) που θα σου προσφέρει τις κατάλληλες γνώσεις για να γίνεις καλός στη δουλειά σου. Μην απογοητεύεσαι. Και ξαναδές μία-μία τις σχολές που υπάρχουν στο μηχανογραφικό. Καλή επιτυχία νά'χεις!
iloveinsomnia Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Ευχαριστώ πααρα πολυ για τις απαντήσεις!Δεν ειναι ακριβως επιχείρηση...εχει σχεση με ελιες ζωα και ετσι..αγρότης....ειναι κατι που μου αρεσει να κανω...οσο και αν ακούγετε παράξενο..βεβαια ολοι εχουν αντιθετη αποψη και λενε "τι θα γινεις αγροτης?"....
Prozac Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Συνήθως σε αγροτικές οικογένειες γίνεται το αντίστροφο, πρώτη φορά ακούω αυτή την εκδοχή.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Μπα.. μη το λες.Ξέρεις πόσους φανατικούς Αθηναίους ξέρω, που από εκεί που φώναζαν π%$άνα Ελλάδα την Αθήνα προσκύνα και τα συνάφια....γύρισαν και είπαν να φύγω να δω πράσινο - να αναπνεύσω; Και πάνω απ' όλα οικογενειάρχες, που τα έκαναν όλα και επιζητούν τώρα ηρεμία και εσωτερικό ψάξιμο, ή μεγάλωμα παιδιών με ασφάλεια. Θα έχεις ευκαιρία να έχεις σκύλο/σκύλους στην αυλή, δώρο Θεού για εμένα. Να μαζεύεσαι και καθημερινά αν γουστάρεις να ψήνεις σαν άνθρωπος, με την γυναικάρα σου ή με τους φίλους που θα έχεις κάνει. Θα κοιτάς έξω απ' το παράθυρο ενώ κατουράς και δεν θα βλέπεις ένα θολό από το νέφος γκρίζο, αλλά τα δέντρα της αυλής σου. Δεν θα ζεις σε κουτί, αλλά σε βεράντα. Θα δίνεις λιγότερο λογαριασμό για το τι κάνεις, ή πως το κάνεις (αν ήσουν τύπος που έδινες). Θα έχεις διαθέσιμους χώρους. Θα ζεις οικονομικότερα και πιο υγιεινά. Δεν θα νιώθεις άβολα, ή καχύποπτα αν κάποιος/α είναι καλός μαζί σου. Θα ζήσεις περισσότερο, εκτός και αν χρειαστείς νοσοκομείο άμεσα. Λίγα θετικά, από αυτά που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό από όταν ταξιδεύω με φίλους σε Κινέτες, Αλεποχώρια, Ερέτριες, Σχοίνους, Ψάθες και ζω μερικές ημέρες στο κάθε σπίτι. Άντε πάλι πίσω στη σαπίλα λέω.. Κάθε φορά. Φαντάσου στα περίχωρα μιας Αθήνας πάω, που και να τα καταφέρω και να ταξιδέψω Ολλανδία ή Ντουμπάι τι θα νιώσω.Τώρα εγώ δεν έκανα το Gilmore Girl για κανέναν π%$στη λόγο. Μέση λύση αναζητώ. Είμαι γάτα πόλης μεν, αλλά την αλλάζω για μια Δροσιά ρε φίλε. Αβλεπιέν.
Prozac Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δίκιο έχεις σε αυτό που λες, απλά εγώ λέω για την επαγγελματική αποκατάσταση όχι για την καταφύγη σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Επαγγελματική αποκατάσταση η Αθήνα, η Πάτρα ή η Θεσσαλονίκη;Δεν είναι ήδη ηλίου φαεινότερον πως η εκμετάλλευση της Ελληνικής Γης μπορεί να επιφέρει τρελά κέρδη;
Prozac Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Αυτο εννοούσα οταν έλεγα οτι συνήθως συμβαίνει το ανάποδο απο την περίπτωση του TS
Ison_ Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Κάνε αυτό που αρέσει περισσότερο. Δεν είναι κλισέ συμβουλή. Ισχύει ότι όταν κάνεις αυτό που σου αρέσει, βρίσκεις τρόπους να το πας ένα επίπεδο πιο πάνω από τους υπόλοιπους και βγαίνεις κερδισμένος. Εφ'όσον επιμένουν οι γονείς σου να σπουδάσεις κάτι - και καλά κάνουν, σε όλα χρησιμεύει η εξειδικευμένη γνώση - σπούδασε κάτι σχετικό με τα αγροτικά. Δεν ξέρω πλέον τι σχολές υπάρχουν, αλλά σίγουρα υπάρχουν. Μετά από τις σπουδές, βρες τι ακριβώς θες να κάνεις. Βρες κάτι καινοτόμο, που δεν το κάνουν πολλοί, και πούλα στις αγορές του εξωτερικού. Μετά ο "αγρότης" θα είναι πολύ πιο κυριλέ από αυτούς που το κοροιδεύουν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα