fylatos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Το έχει επιχειρήσει κανείς επιτυχώς; Αν ναι πώς; Έχουμε δοκιμάσει μια φορά να μάθουμε σε μια φίλη μας ποδήλατο βγάζοντας τα πεντάλ σε πολύ ελαφρώς κατηφορικό μέρος, όπως έδειχναν κάποια βίντεο. Έπεσε μια δυο φορές και σταματήσαμε. Ίσως έφταιγε ότι δεν πατούσε καλά (δεν έφτανε κάτω, δεν ήταν το νούμερο της) Τώρα σκέφτομαι να αγοράσω ένα μικρό ποδήλατο σπαστό ή κάτι αντίστοιχο και να τοποθετήσω τη σέλα τέρμα κάτω και να δοκιμάσει να τσουλάει με τα πόδια δεξιά αριστερά μέχρι να αποκτήσει ισορροπία. Υπάρχει κανείς με εμπειρία στο θέμα; Υπόψιν δεν μιλάμε για παιδάκι. Ξέρει κανένας κάποιο μέρος σαν αυτό που παίζει στο βίντεο στην Θεσσαλονίκη; Μέρος που και να πέσεις δεν χτυπάς και που να έχει γρασίδι; Η παραλία δεν έχει αρκετή κλίση και έχει παντού εμπόδια (ποτιστικά, τσιμέντα κλπ κλπ).
cthulhucarbide Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Ούτε που το θυμόμουνα ότι την ισορροπία πρέπει να την μάθεις
fylatos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Ούτε που το θυμόμουνα ότι την ισορροπία πρέπει να την μάθεις Ναι και σε μένα αυτονόητο είναι γιατί κάνω ποδήλατο από τα 3 μου, αλλά δεν είναι έτσι για όλους. Μερικοί μεγάλωσαν στην πόλη ή είχαν τραυματική εμπειρία ως παιδιά και τώρα ως ενήλικες πήραν θάρρος να την ξεπεράσουν.
Gtr34 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Οι βοηθητικες ροδες ποδηλατου πιστευω οτι θα βοηθησουν δεν ξερω αν υπαρχουν για ενηλικες , κανε μια ερωτηση σε σχετικο καταστημα .<br> Καλυτερα οι δοκιμες να γινονται σε χωρο χωρις εμποδια μην πεσει και χτυπησει, το κρανος ειναι απαραιτητο .Το ποδηλατο να ειναι σωστα ρυθμισμενο ωστε να πατανε τα ποδια ανετα στο εδαφος, να μην βρισκουν στο τιμονι .
PCharon Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Όταν ήμουν μικρός και κάποτε μου πήραν ποδήλατο με βοηθητικές, ανέβηκα, έκανα 10 μέτρα με τις βοηθητικές και ξανακατέβηκα. Ζήτησα να μου τις βγάλουν, ανέβηκα πάλι κι έκανα ποδήλατο κανονικά. Αν δε μπορεί να σταθεί, μάλλον είναι θέμα φοβίας ή δε φτάνει να πατήσει κάτω, πράγμα λάθος. Το μάθημα είναι το εξής: 1] καβαλάς 2] ισιώνεις το τιμόνι και φέρνεις το πετάλι σε θέση πατήματος 3] πατάς μία και φεύγεις επί τόπου. Δεν υπάρχει λόγος να πέσεις, τί να πω. Δες τί λάθος κάνει από το φόβο της και πες της να μη το κάνει.
fylatos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Οι βοηθητικες ροδες ποδηλατου πιστευω οτι θα βοηθησουν δεν ξερω αν υπαρχουν για ενηλικες , κανε μια ερωτηση σε σχετικο καταστημα .<br><br> Καλυτερα οι δοκιμες να γινονται σε χωρο χωρις εμποδια μην πεσει και χτυπησει, το κρανος ειναι απαραιτητο .Το ποδηλατο να ειναι σωστα ρυθμισμενο ωστε να πατανε τα ποδια ανετα στο εδαφος, να μην βρισκουν στο τιμονι . Βοηθητικες δεν υπαρχουν. Το να κανεις πενταλ και σταδιακα να προσπαθησεις να ισορροπισεις ειναι ευκολο αν εισαι μικρος με χαμηλο κεντρο βαρους ή αν ξερεις μετα απο απειρες ωρες με ροδακια πως να σταθεις πανω στο ποδηλατο. Η τεχνικη με ενα καλο στα μετρα της ποδηλατο παιζει να ειναι αυτη του βιντεο. Υπαρχει τετοιος χωρος ομως στην Θεσσαλονικη; Αν οχι με κρανος παντα, λετε αν την βαλουμε να τσουλαει δεξια αριστερα με τα ποδια κατω να το πιασει μετα απο καμια ωρα;
liakjim Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 'Εμαθα στην γυναίκα μου πριν από 2 χρόνια. Μας πήρε ένα 2ωράκιΧ 3 μαθήματα. Στο 1ο 2ωρο είχε ηδη κάνει μόνη της. Τεχνική: σε ελαφριά κατωφέρια της κρατούσα το τιμόνι στα πρώτα 5 μέτρα και μετά την άφηνα να τσουλίσει με τα πόδια της κοντά στην άσφαλτο. Αφού κατάλαβε ο εγκέφαλός της πως να ισοορροπεί , μετά ηταν εύκολο. 1
fylatos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 'Εμαθα στην γυναίκα μου πριν από 2 χρόνια.<br>Μας πήρε ένα 2ωράκιΧ 3 μαθήματα.<br><br>Στο 1ο 2ωρο είχε ηδη κάνει μόνη της.<br><br>Τεχνική:<br>σε ελαφριά κατωφέρια της κρατούσα το τιμόνι στα πρώτα 5 μέτρα και μετά την άφηνα να τσουλίσει με τα πόδια της κοντά στην άσφαλτο.<br>Αφού κατάλαβε ο εγκέφαλός της πως να ισοορροπεί , μετά ηταν εύκολο. Ναι ετσι δοκιμασαμε κι εμεις. Θελει ισως κι αλλη ωρα. Θετικο οτι γινεται να μαθει καποιος ετσι. Σε ασφαλτο πηγατε ή χωμα;
PCharon Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Αρχηγέ, μόλις το είδα, άμα δε πατάει κάτω δε τη βοηθάς καθόλου, τί συζητάμε...
fylatos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Αρχηγέ, μόλις το είδα, άμα δε πατάει κάτω δε τη βοηθάς καθόλου, τί συζητάμε... Ειπαμε το νουμερο ενα πραγμα ειναι να παρουμε ενα φτηνο μεταχειρισμενο πχ ειδα ενα 65€ αξιοπρεπεστατο, για να μπορει να παταει. Το να την βαλω πανω στο bianchi και να προαπαθω δεν εχει νοημα.
Pa0ki Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) http://youtu.be/CCID1U_BQaQ Edit: Έλα το άλλαξα, δεν είναι και πολύ βοηθητικό όμως Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2014 από Pa0ki
fylatos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Το βιντεο δεν παιζει στην χωρα μου λεει. Μπορεις να μου πεις τι ελεγε; Καθε συμβουλη δεκτη.
liakjim Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Ναι ετσι δοκιμασαμε κι εμεις. Θελει ισως κι αλλη ωρα. Θετικο οτι γινεται να μαθει καποιος ετσι. Σε ασφαλτο πηγατε ή χωμα; Σε μια μεγάλη αλάνα (άσφαλτος).
nemesiskp Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Εχω μαθει εγω εναν φιλο μου.Ειχε ψηθει που πηγαινα εγω στα βουνα και γυριζα και ηθελε να μαθει να πηγαινομε μαζι. Τεχνικη:Σε ανοιχτο χωρο,ρυθμισμα της σελας χαμηλα για να παταει κατω στην αρχη,θεση για πεταλι και αρχικα του κραταγα το τιμονι με μικρη ταχυτητα.Ε σιγα σιγα το καταλαβε και το προσπαθησε χωρις να κραταω τιμονι.Μια-δυο-τρεις που πηγαινε να πεσει αλλα εβαζε ποδι μεχρι που το εμαθε.Μετα απο καμια εβδομαδα πηρε ποδηλατο και πανω στο διμηνο τον πηγα για καταβαση.Ε,εκει εφαγε την πρωτη σου σαβουρα. Παντως αυτο που καταλαβα ειναι οτι αρχικα πρεπει να εχουν χαμηλα την σελα(οπως ξαναειπα αλλωστε) διοτι αισθανονται ασφαλεια οτι και να πεσουν θα τους σωσουν τα ποδια.Οταν εμαθε και του εβαλα την σελα στο σωστο υψος για αυτον,ψιλωσκαλωσε και φοβοταν οτι θα πεσει παροτι ειχε ηδη μαθει να πεταλαρει κανονικα.Οποτε για αρχη τουλαχιστον προτεινω σελα χαμηλα. Edit να προσθεσω οτι λεγωντας χαμηλα την σελα,δεν εννοω απαραιτητα τερμα κατω.Ισα ισα ετσι δυσκολευει την ισορροπια.Θελει μια μεση λυση αναμεσα απο την σωστη θεση της σελας και απο το τα γονατα να φτανουν στο πηγουνι στο τερμα ανω σημειο.
De@th L0rd Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Με αυτά που γράφετε ορισμένοι εδώ, κ να μην έχει τραυματικές εμπειρίες ο ενήλικας, μάλλον θα τις αποκτήσει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα