GrafeioTeleton Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Λοιπόν άκου από δικιά μου εμπειρία σε μια πρώην μου 24 χρονών τότε 1) Την μαθαίνεις πρώτα να μην φοβάται (ξέρεις όχι άγχος και τα κλασσικά) 2) Χαμηλώνεις την σέλα ώστε να πατάει καλά και στα 2 πόδια..(με το καιρό θα την ανεβάζει μόνη της) 3) Πας σε ένα πάρκινγκ (με άσφαλτο) άδειο και να έχει κάποια σημεία για στροφές Και τι κάνεις τώρα Ανεβαίνει μόνη της και εσύ δίπλα της (όρθιος) κρατάς την μέση της. Δηλαδή είσαι ακριβώς πλάγια από την σέλα της και τεντώνεις τα χέρια σου ώστε να κρατάς την ισορροπίας της Όταν ξεκινήσει πετάλι συνεχίζει να κρατάς την μέση της και απλά ψιλοτρέχεις δίπλα της. (ευθεία και στροφές μαζί) Μετά από 5-10 λεπτά εξάσκησης θα αφήνεις (όχι τελείως) τα χέρια απο την μέση της καθώς θα κάνει πετάλι, ώστε να δεις σε τι φάση είναι. Εσύ κιόλας θα την παροτρύνεις Αν δεις ότι πάει να πέσει την ξαναπιάνεις λίγο και συνεχίζει πάλι από στάση. Σε κανα μισάωρο θα δεις θα κάνει μόνη της. (χωρίς όμως να νιώσει σιγουριά) Αν χρειαστεί ξαναπάτε μαζί ααα και ξέχασα της λες κίολας να κοιτάει καθαρά εκεί όπου θέλει να πάει το ποδήλατο (όχι ματιές αριστερά δεξιά για αρχή) και ακόμα, δεν θα πιάνεις καν το τιμόνι της..Μόνο την μέση της και αυτό για να νιώθει μια ασφάλεια μέχρι να πιάσει την ισορροπία από μόνη της Υ.Γ. Επείδη τότε εκείνη η κοπέλα δεν την είχε μάθει ο πατέρας της και της έμαθα εγώ ανέβηκα πολύ στα μάτια της με όλα τα ευχάριστα (if you know what i mean) Υ,Γ. 2 Ένα έξτρα tip.Επειδή είναι πιο πολύ θέμα φόβου η αρχή, πες της ότι είναι σίγουρο ότι θα φάει σαβούρα στα πρώτα μέτρα (όπως όλοι μας) άλλα δεν έγινε κάτι κακό και θα μαθαίνεις σιγά σιγά, 1
dimitris_sg Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Παιδια θα μιλησω απο προσωπικη εμπειρια. Ποτε στη ζωη μου δεν ειχα ποδηλατο ουτε ειχα ζηλεψει τα υπολοιπα παιδια που ειχαν. Ετσι περασαν χρονια και εφτασα 20 χρονων χωρις να εχω ανεβει ποτε. Τοτε λοιπον στο εξοχικο, ενας γειτονας ειχε ενα ποδηλατο και μου ερχεται μια φλασια να ανεβω να κανω. Ανεβαινω πανω στηριζομαι δινω πεταλια και φευγω κανονικα! Κανω τη στροφη και επιστρεφω και βλεπω ολο το σοι μαζεμενο στην πορτα να με κοιταει σαν εξωγηινο. Αυτο ηταν απο εκει και περα εμαθα να κανω κανονικα. Το μονο που με δυσκολεψε ηταν η ορθοπεταλια που στην αρχη δοκιμασα αλλα δεν εβγαινε. Δεν επεσα ουτε μια φορα. Με το που αρχισε να τσουλαει το ποδηλατο δεν γινοταν να πεσω οσο και να το ηθελα. Στο σταματημα οκ ποδι και ολα καλα. Βεβαια πριν το καβαλησω δεν φοβομουνα και ημουνα σιγουρος οτι θα πεσω. Οποτε κραταμε στα + την απουσια του φοβου. Αυτο δεν το γραψα για να κανω τον εξυπνο αλλα πιστευω οτι οσο πιο μεγαλος εισαι τοση καλυτερη αισθηση της ισορροπιας εχεις, δεν μπορω να το εξηγησω. Η αισθηση παντως μου ειναι ακομα αξεχαστη!
Sellers Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Υ.Γ. Επείδη τότε εκείνη η κοπέλα δεν την είχε μάθει ο πατέρας της και της έμαθα εγώ ανέβηκα πολύ στα μάτια της με όλα τα ευχάριστα (if you know what i mean) Πάντα να τονίζεις την ηλικία όταν λες αυτην την ιστορία.
Antwni Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Παιδια θα μιλησω απο προσωπικη εμπειρια. Ποτε στη ζωη μου δεν ειχα ποδηλατο ουτε ειχα ζηλεψει τα υπολοιπα παιδια που ειχαν. Ετσι περασαν χρονια και εφτασα 20 χρονων χωρις να εχω ανεβει ποτε. Τοτε λοιπον στο εξοχικο, ενας γειτονας ειχε ενα ποδηλατο και μου ερχεται μια φλασια να ανεβω να κανω. Ανεβαινω πανω στηριζομαι δινω πεταλια και φευγω κανονικα! Κανω τη στροφη και επιστρεφω και βλεπω ολο το σοι μαζεμενο στην πορτα να με κοιταει σαν εξωγηινο. Αυτο ηταν απο εκει και περα εμαθα να κανω κανονικα. Το μονο που με δυσκολεψε ηταν η ορθοπεταλια που στην αρχη δοκιμασα αλλα δεν εβγαινε. Δεν επεσα ουτε μια φορα. Με το που αρχισε να τσουλαει το ποδηλατο δεν γινοταν να πεσω οσο και να το ηθελα. Στο σταματημα οκ ποδι και ολα καλα. Βεβαια πριν το καβαλησω δεν φοβομουνα και ημουνα σιγουρος οτι θα πεσω. Οποτε κραταμε στα + την απουσια του φοβου. Αυτο δεν το γραψα για να κανω τον εξυπνο αλλα πιστευω οτι οσο πιο μεγαλος εισαι τοση καλυτερη αισθηση της ισορροπιας εχεις, δεν μπορω να το εξηγησω. Η αισθηση παντως μου ειναι ακομα αξεχαστη! Ούτε μηχανάκι δεν είχες οδηγήσει?
fylatos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Πιστεύετε ότι πρέπει να πάρω ένα σπαστό πχ ή να νοικιάσουμε ένα ποδήλατο; Απλά τα ενοικιαζόμενα ζυγίζουν 20-22 κιλά και δεν πιστεύω ότι θα βοηθήσει το βάρος.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Ποδήλατο δεν καταφερα να μάθω, στραβωνα ακομα και τις βοηθητικες ρόδες, αλλά στο θαλασσιο σκι καταφερνα να κανω ακροβατικα...Πώς γινεται; Δεν ξερω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα