gigisoni Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Μάλλον δεν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις το post μου που έκανες παράθεση. Στο δεύτερο μισό απάντησα. Όχι στο πρώτο, που δίνει λινκ σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματος των κλειδαραδων. Δεν ξέρω το γίνεται τώρα, κάποια χρόνια πριν δεν μπορούσες να στεγάσεις δύο επαγγέλματα στην ίδια επαγγελματική στέγη. Όχι όλα βέβαια, για κάποια υπήρχε άδεια. Πχ, δεν μπορούσες να ανοίξεις συνεργείο αυτοκινήτων και δίπλα ακριβώς να πουλάς και παπούτσια. Η επαγγελματική στέγη παίρνει ή έπαιρνε μία άδεια λειτουργίας, στην ονομασία της οποίας περιλαμβάνεται με τι ασχολείται η επιχείριση. Άδεια που να περιλαμβάνει πώληση παπουτσιών και συνεργείο αυτοκινήτων, δεν υπήρχε. Υπήρχε όμως άδεια που έδινε το δικαίωμα σε κλειδαρά να έχει και τσαγγαράδικο. Δεν ξέρω πως ονομάζεται/ονομαζόταν. Σήμερα αν άλλαξαν τα πράγματα και μπορεί κάποιος να ανοίξει δύο τελείως διαφορετικές επιχειρίσεις κάτω από την ίδια στέγη, δεν το γνωρίζω. Το είπα και πριν.
bluesattack Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 2009 με γρηγορο γκουγκλινγ http://epixeirisi.gr/%CE%92%CE%97%CE%9C%CE%91-%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%A9%CE%9D/3880/%CE%94%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%AE-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%BF---%CE%A3%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B7%CE%B4%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%8E%CE%BD
Joshua21 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Στο δεύτερο μισό απάντησα. Όχι στο πρώτο, που δίνει λινκ σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματος των κλειδαραδων. Μπερδεύτηκα γιατί έκανες παράθεση και στο πρώτο και στο δεύτερο μισό αντί να κάνεις παράθεση μόνο σε αυτό που απάντησες. Πάντως αν μπεις στον κόπο και το διαβάσεις και θα βεβαιωθείς για το ότι ο κλειθροποιός δεν χρειάζεται άδεια από πουθενά, και τον νόμο που άλλαξε. Δεν ξέρω το γίνεται τώρα, κάποια χρόνια πριν δεν μπορούσες να στεγάσεις δύο επαγγέλματα στην ίδια επαγγελματική στέγη. Όχι όλα βέβαια, για κάποια υπήρχε άδεια. Πάντα μπορούσες να στεγάσεις όσα επαγγέλματα ήθελες κάτω από την ίδια επαγγελματική στέγη. Άσχετα αν ταίριαζαν ή όχι μεταξύ τους. Εκτός βέβαια αν κάποιο από αυτά χρειαζόταν άδεια από κάποιο δημόσιο φορέα και ο φορέας αυτός απαγόρευε κάποιο/α άλλο/α. Πχ πώληση άρτου μαζί με κουρείο. Πχ, δεν μπορούσες να ανοίξεις συνεργείο αυτοκινήτων και δίπλα ακριβώς να πουλάς και παπούτσια. Η επαγγελματική στέγη παίρνει ή έπαιρνε μία άδεια λειτουργίας, στην ονομασία της οποίας περιλαμβάνεται με τι ασχολείται η επιχείριση. Άδεια που να περιλαμβάνει πώληση παπουτσιών και συνεργείο αυτοκινήτων, δεν υπήρχε. Υπήρχε όμως άδεια που έδινε το δικαίωμα σε κλειδαρά να έχει και τσαγγαράδικο. Δεν ξέρω πως ονομάζεται/ονομαζόταν. Tο παράδειγμα σου είναι άσχετο με την περίπτωση μας. Το συνεργείο(φαντάζομαι εννοείς αυτοκινήτων, μοτό κτλ) χρειάζεται άδεια την οποία την παίρνει από το μηχανολογικό, καμία σχέση με το κλειθροποιείο και την εμπορία ανταλλακτικών που δεν χρειάζονται άδεια από πουθενά. Σήμερα αν άλλαξαν τα πράγματα και μπορεί κάποιος να ανοίξει δύο τελείως διαφορετικές επιχειρίσεις κάτω από την ίδια στέγη, δεν το γνωρίζω. Το είπα και πριν. Αυτό δεν έχει σχέση με αυτό που συζητάμε, το θέμα μας είναι μία επιχείρηση με δύο διαφορετικά αντικείμενα.
gigisoni Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Μπερδεύτηκα γιατί έκανες παράθεση και στο πρώτο και στο δεύτερο μισό αντί να κάνεις παράθεση μόνο σε αυτό που απάντησες. Πάντως αν μπεις στον κόπο και το διαβάσεις και θα βεβαιωθείς για το ότι ο κλειθροποιός δεν χρειάζεται άδεια από πουθενά, και τον νόμο που άλλαξε.Πάντα μπορούσες να στεγάσεις όσα επαγγέλματα ήθελες κάτω από την ίδια επαγγελματική στέγη. Άσχετα αν ταίριαζαν ή όχι μεταξύ τους. Εκτός βέβαια αν κάποιο από αυτά χρειαζόταν άδεια από κάποιο δημόσιο φορέα και ο φορέας αυτός απαγόρευε κάποιο/α άλλο/α. Πχ πώληση άρτου μαζί με κουρείο.Tο παράδειγμα σου είναι άσχετο με την περίπτωση μας. Το συνεργείο(φαντάζομαι εννοείς αυτοκινήτων, μοτό κτλ) χρειάζεται άδεια την οποία την παίρνει από το μηχανολογικό, καμία σχέση με το κλειθροποιείο και την εμπορία ανταλλακτικών που δεν χρειάζονται άδεια από πουθενά.Αυτό δεν έχει σχέση με αυτό που συζητάμε, το θέμα μας είναι μία επιχείρηση με δύο διαφορετικά αντικείμενα. Απλά quatάρω τα πάντα γιατί είναι δύσκολο το κόπι στο ipad ή το σβήσιμο όσων δεν θέλεις. Ή καλύτερα, όχι τόσο εύκολο όσο το ποντίκι. Αν κατάλαβα καλά από το παραπάνω λινκ που έδωσαν, δεν μπορείς πχ να συστεγάσεις επιχείριση παροχής υπηρεσιών με εμπορική επιχείριση. Όπως και δεν μπορείς να συστεγάσεις επιχειρίσεις που πουλούν όμοια προιόντα, αλλά παρόμοια, πχ σίδηρο και αλουμίνιο. Μετά πάλι έχεις να κάνεις με άδειες όχι μόνο εφορίας, αλλά και πχ πολεοδομικού, οπότε μπορεί να μην έχεις πρόβλημα με την εφορία αλλά να το βρεις από αλλού. Τώρα ξέχασα και τι θέλει ο φίλος....α ναι, κλειδιά και ανταλλακτικά. Ο κλειδαράς παροχή υπηρεσιών δεν είναι; Ανταλλακτικά είναι πώληση. Ε τι να πω, νομίζω ότι δεν μπορεί, αν ερμηνεύω σωστά τον νόμο, αλλά για καλό και για κακό ας μην βασιστεί μόνο πάνω μου.
pournaras Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Μάλλον δεν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις το post μου που έκανες παράθεση. Μα δεν χρειάζεται άδεια από πουθενά λέμε. Άδεια χρειάζεται από το υγειονομικό πχ αν πουλάς καφέδες ή ντόνατς, αν ανοίξεις κουρείο κτλ, ο κλειθροποιός απλά πάει στην εφορία και κάνει έναρξη. Ναι, το ιδιο λεμε, απλα το ανεφερα ως αδεια λειτουργιας (προφανως εννοω εναρξη απο την εφορια). Στο δεύτερο μισό απάντησα. Όχι στο πρώτο, που δίνει λινκ σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματος των κλειδαραδων. Δεν ξέρω το γίνεται τώρα, κάποια χρόνια πριν δεν μπορούσες να στεγάσεις δύο επαγγέλματα στην ίδια επαγγελματική στέγη. Όχι όλα βέβαια, για κάποια υπήρχε άδεια. Πχ, δεν μπορούσες να ανοίξεις συνεργείο αυτοκινήτων και δίπλα ακριβώς να πουλάς και παπούτσια. Η επαγγελματική στέγη παίρνει ή έπαιρνε μία άδεια λειτουργίας, στην ονομασία της οποίας περιλαμβάνεται με τι ασχολείται η επιχείριση. Άδεια που να περιλαμβάνει πώληση παπουτσιών και συνεργείο αυτοκινήτων, δεν υπήρχε. Υπήρχε όμως άδεια που έδινε το δικαίωμα σε κλειδαρά να έχει και τσαγγαράδικο. Δεν ξέρω πως ονομάζεται/ονομαζόταν. Σήμερα αν άλλαξαν τα πράγματα και μπορεί κάποιος να ανοίξει δύο τελείως διαφορετικές επιχειρίσεις κάτω από την ίδια στέγη, δεν το γνωρίζω. Το είπα και πριν. Στο ιδιο ΑΦΜ, ο ιδιος επιχειρηματιας, μπορει να βαλει οσα επαγγελματα δεν εχουν αναγκη αλλου φορεα. Αλλος φορεας θεωρειται, η αστυνομια, το υγειονομικο, η πυροσβεστικη και ο δημος. Καποια επαγγελματα χρειαζονται αδεια απο αυτους τους φορεις, οι οποιοι εχουν καποια διαφορετικα στανταρντς (οπως πχ καφετερια, ειδη τροφιμων, κλπ. γενικα οσα εχουν να κανουν με την υγεια και την εστιαση πολλων ατομων μεσα σε ενα χωρο). Επαγγελματα που δεν εχουν τετοιους περιορισμους, δεν εχουν προβλημα συστεγασης, ειτε ειναι παροχης, ειτε πωλησης.
Joshua21 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Αν κατάλαβα καλά από το παραπάνω λινκ που έδωσαν, δεν μπορείς πχ να συστεγάσεις επιχείριση παροχής υπηρεσιών με εμπορική επιχείριση. Όπως και δεν μπορείς να συστεγάσεις επιχειρίσεις που πουλούν όμοια προιόντα, αλλά παρόμοια, πχ σίδηρο και αλουμίνιο. Μετά πάλι έχεις να κάνεις με άδειες όχι μόνο εφορίας, αλλά και πχ πολεοδομικού, οπότε μπορεί να μην έχεις πρόβλημα με την εφορία αλλά να το βρεις από αλλού. Τώρα ξέχασα και τι θέλει ο φίλος....α ναι, κλειδιά και ανταλλακτικά. Ο κλειδαράς παροχή υπηρεσιών δεν είναι; Ανταλλακτικά είναι πώληση. Ε τι να πω, νομίζω ότι δεν μπορεί, αν ερμηνεύω σωστά τον νόμο, αλλά για καλό και για κακό ας μην βασιστεί μόνο πάνω μου. Εγώ αν και διάβασα όλα τα παραπάνω link, δεν έβγαλα συμπέρασμα ότι δεν μπορείς να συστεγάσεις παροχή υπηρεσιών με εμπόριο. Ούτως ή άλλως στην πράξη υπήρχαν και υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες επιχειρήσεις, ακόμα και ο κλειδαράς παρέχει υπηρεσίες(σου φτιάχνει κλειδιά, σε εξυπηρετεί όταν κλειδώνεσαι απέξω) και ταυτόχρονα είναι έμπορος(πουλάει λουκέτα, μπρελόκ κτλ). Ναι, το ιδιο λεμε, απλα το ανεφερα ως αδεια λειτουργιας (προφανως εννοω εναρξη απο την εφορια). Για μένα τουλάχιστον δεν είναι τόσο προφανές το ότι κάποιος εννοεί έναρξη από την εφορία όταν γράφει άδεια λειτουργίας.
Liverpool89 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Το ΟΑΕΕ να πληρωνεις και ανοιξε οτι θες...
philosopher23 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις!! Ο πίνακας με τους κωδικούς επαγγελμάτων σίγουρα πολύ χρησιμος!!! Οσο για την άδεια κλειδαρά έκανα μια επίσκεψη στην ασφάλεια και μου είπαν οτι όντως χρειάζεται μετά την έναρξη στην Εφορία να πάω και να τους δηλώσω την έναρξη και τους κωδικούς απο μηχανήματα κτλ!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα