efo355 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Με δεξι κλικ πανω του δωστου γραμμα και κανε format. Μου αρέσει που ακόμα κάθεσαι και ασχολείσαι.....
pavlos88 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) -------------------- Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2014 από pavlos88
silverado Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Χρησιμοποιησε αυτο για να κανεις ποιο ανετα την δουλεια σου. http://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html
pavlos88 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Σ' Ευχαριστω Silverado αλλα με κανεις να σου κανω και αλλες ερωτησεις και θα εχουμε διαφορους "senior" να σχολιαζουν. Μου δινεις το προγραμμα για partition αλλα δεν μου λες γιατι. Για να κανω partition σε περισσοτερα μερη τον εξωτερικο (οπως διαβασα σε αλλη ιστοσελιδα); Δεν ειμαι τελειως ασχετος να μην ξερω το δεξι κλικ, αλλα ταυτοχρονα με αυτο το site κοιταω και αλλου για πληροφοριες και διαβασα οτι τον εξωτερικο τον κανουν format σαν "Μοναδα λογικου δισκου". Στην δικη μου περιπτωση δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα . Εκει ειναι οι αμφιβολιες μου και ρωταω γιατι δεν ξερω, και οχι για να σας τυραννάω ολους. Αυτο που δεν γνωριζω αυτην την στιγμη ειναι σε τι ειδους format πρεπει να φτιαξω τον εξωτερικο. σαν Εκτεταμενο διαμερισμα η σαν Μοναδα λογικου δισκου ;
washcloud Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Λέγοντας (ασφαλή κατάργηση συσκευών υλικού) εννοούσα για το σταμάτημα του σκληρού όταν ο υπολογιστής είναι ακόμα σε λειτουργία. (Εχω Windows XP) Φαντάζομαι (διορθώστε με) όταν ο υπολογιστής σταματά με εναν 2,5 εξωτερικό δισκο συνδεδεμενο ακομα, ο εξωτερικός (οι γραφίδες, πως λεγονται τελος παντων,) δεν μπαινουν στην κανονικη τους θεση, όπως και ο κανονικός σκληρός του υπολογιστή σε περίπτωση που αυτός κλείσει από έλλειψη ρεύματος. Τι εννοείς με σεντόνι; Τον συγκεκριμένο σκληρό δίσκο και την συγκεκριμένη θήκη; Είσαι ικανοποιημενος; ...μια χαρά "μπαίνουν στη θέση τους (οι κεφαλές), ό,τι κι αν κάνεις με τον δίσκο ή τον υπολογιστή. Αλλίμονο αν θα ήταν τόσο "ευαίσθητος". Κατά τ' άλλα, η "ασφαλής κατάργηση" είναι μια (ενοχλητική) παπαρίστα και μισή, καθώς κατά βάση έχει να κάνει με το αν τυχόν χαθούν δεδομένα που υπάρχουν στην cache μνήμη του δίσκου και δεν έχουν ακόμα "γραφτεί σωστά" κτλ. Μην της πολυδίνεις δηλαδή σημασία... Κανω κλικ και μετα εχω 2 επιλογες 1, Πρωτευων διαμερισμα και 2, Εκτεταμενο διαμερισμα. Η τριτη επιλογη Μοναδα λογικου δισκου ειναι γκριζα. Ονομα πως μπορω να βαλω; Με δεξι κλικ πανω στον δισκο εχω τις επιλογες Νεο Διαμερισμα, ιδιοτητες και βοηθεια. Δεν ειδα πουθενα να μπορω να αλλαξω ονομα. Μαλλον πρεπει να κανω πρωτα φορματ. Για να βαζουμε διαφορα αρχεια δεν πρπει να ειναι φορμαρισμενος σε Μοναδα λογικου δισκου; Βάζε πάντα "πρωτεύον" και θα είσαι εντάξει. (Και όχι, δεν χρειάζεται να είναι διαμορφωμένος ως "λογικός δίσκος".) Όσο περί ονόματος, στη δίνει τη δυνατότητα όταν προχωρήσεις στη "διαμόρφωση". Αλλά κλάιν, αφού μετά τη διαμόρφωση μπορείς πάντα και Μπαράκ Ομπάμα να τον ονομάσεις. * Το "Partition Manager" στο πρότεινε για να "γλυτώσεις" από την διαχείριση δίσκων μέσω Windows. Εγκατάστησέ το, αν θες, και δες τί λειτουργίες προσφέρει κλπ. "Παίξε" λίγο μαζί του δηλαδή. (...προσωπικά πάντως, θα πρότεινα να μην χρησιμοποιείες τέτοια 3rd party προγράμματα, καθώς έχουν κακή προϊστορία αναφορικά με τη συνεργασία τους με τα Windows. Όχι επειδή φταίνε τόσο τα προγράμματα αυτά, αλλά τα ίδια τα Windows....) Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2014 από washcloud
pavlos88 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Σ' ευχαριστω washcloud. Θα τον κανω οπως ειπες "πρωτευων" απο τα windows ( διαχείριση υπολογιστη, διαχείριση δισκων). Σβηνω και το μηνυμα που εγραψα πιο πανω και ας εκτιθετε μονος του για αυτα που εγραψε.
efo355 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Ένας άνθρωπος για να κάνει τη δουλειά του είναι καλό να ρωτά. Αλλά άλλο να ρωτήσει και να ψαχτεί μόνος του και άλλο η μασημένη τροφή. Ασε με να εκτίθεμαι, κανένα πρόβλημα, αλλά ειδικά όταν ρωτάμε άγνωστους προσπαθούμε να είμαστε σύντομοι και να ασχοληθούμε με το πρόβλημα μας ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!
washcloud Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 ^...ούτε εσύ έχεις εντελώς άδικο, όσον αφορά το "πώς θα ήταν ομορφότερο να κάνει" - όμως από τη στιγμή που κανείς δεν μας βάζει πιστόλι στον κρόταφο για ν' ασχοληθούμε, απλώς τον αφήνεις "να εκτίθεται" και αυτός (γεμάτες οι σελίδες του Ινσόμνια -και όχι μόνο- με κόσμο που "πληρώνει" τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τον ευατό του και τις ερωτήσεις του, δηλαδή με αδιαφορία), και, κυρίως προσέχεις τους χαρακτηρισμούς όταν "δεν σου έχει ΚΑΝΕΙ κάτι"... (= ΗΤΑΝ "βαρύ" το εμμέσως απαξιωτικό δημόσιο "ακόμα κάθεσαι κι ασχολείσαι"...) Nομίζω ότι χωρίς να έχει κάνει 1ος το βήμα του "ρήγματος", ο Παύλος ήταν οκ που απέσυρε την "παραπανίσια" (αλλά "δικαιολογημένη", επειδή ένιωσε απρόκλητα θιγμένος) χθεσινή του αντίδραση μετά από την κουβέντα μου. Σειρά σου τώρα νομίζω efo να πεις κι εσύ ένα "ντάξει, κακώς το ξεκίνησα κι εγώ"... Όχι...; Χαλαρώστε πάντως και οι δυο βρε παιδιά. Διότι στην ουσία δεν συντρέχει λόγος (στην προκείμενη έστω) να αλληλομισηθείτε online... Δεν λέω να γίνετε και κολλητάρια τώρα, αλλά τουλάχιστον μην το παρατραβάτε και κυρίως μην το εκδηλώνετε...
efo355 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Καταρχάς δεν έχω δει τι είχε γράψει. Μπήκα αφού το είχε σβήσει οπότε δεν μπορώ να ξέρω και δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Εντάξει ο τρόπος μου ήταν άκομψος στο πρώτο μύνημα αλλά εμμένω στις απόψεις μου στο δεύτερο μύνημα. Επίσης το πρώτο μύνημα μου δεν ήταν προσωπική επίθεση αλλά ήταν απαξίωση ναι. Ομως να θυμίσω ότι τόση ώρα μιλάτε για έναν εξωτερικό σκληρό ρε παιδιά. Ούτε senior ( όπως με χαρακτήρισε ) είναι η στάση μου ούτε τίποτα. Το ξαναλέω μιλάμε για εξωτερικό σκληρό με usb. Ουσιαστικά τόσα μυνήματα για ένα στικάκι με κινούμενα μέρη
washcloud Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2014 Εγώ μεν εκτιμάω που αναγνώρισες το "άκομψο" του πράγματος - ο Παύλος όμως φοβάμαι πως δε θα μείνει και πολύ ικανοποιημένος από το την γενική εικόνα του τελευταίου σου μηνύματος. Ελπίζω δε να μην το συνεχίσει...Κι όποιος τεσπα θέλει να το συνεχίσει, ας το κάνει μέσω προσωπικών μηνυμάτων τουλάχιστον. Περί του πριονιδίσματος των πριονιδιών του εξωτερικού, δε λέω, μπορεί να 'ναι κι έτσι, αλλά όπως ήδη είπα, όταν εσένα δε σου "κάνει κάτι", είναι πολύ φάλτσο να τον "προσβάλλεις εμμέσως" τον άλλο. Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, δεν ήταν προκλητικός ο άνθρωπος με αυτά που ρώταγε, δεν τρόλαρε, δεν πρόσβαλλε, δεν, δεν. Πολλά "ψιλολοΐδια" ρώταγε, αλλά δεν είμαστε δημόσια υπηρεσία εδώ να πεις ότι καθυστεράει την ουρά... Θέλει να μάθει, θεωρεί ότι δεν βλάπτει κανέναν με το να ρωτάει (κι έτσι είναι άλλωστε), μας εμπιστεύεται, και όλο το αλισβερίσι τσουλάει κανονικά για όποιον την...βρίσκει να απαντάει. Δεν το έχει δα και κατοχυρώσει με παράβολο, αλλά,,,"στο θρεντ του" είναι - δεν καβαλάει αλλονών.............Ε πολύ θέλει να καταλάβεις πώς ένιωσε όταν εσύ "χώθηκες" να πεις την "ψιλοκουβέντα" σου...; (..."δεκτό" το ότι "εμμένεις στην άποψή σου" την χωρίς απαξίωση αυτή τη φορά, και την καταλαβαίνουμε όλοι, τί νομίζεις; Μπορεί και να συμφωνούμε κι όλας,,,,,ΑΛΛΑ η εκτροπή έρχεται όταν την εκφράζεις δημοσίως...) (...για την ακρίβεια, όσο κι αν οι έννοια των "κανόνων" με απωθεί γενικώς, θα κάνω λόγο για αυτούς και θα σου τονίσω ότι εκείνος δεν τους παραβιάζει με τις ερωτήσεις του, πράγμα που δεν μπορώ να πω και για την "ρητορική ερώτησή σου" προς τον silverado. To τονίζω για να καταλάβεις ότι και από "τεχνικής" άποψης, φάουλ είναι...) *...φαντάσου τί θα έλεγες δηλαδή, για κάποιον που δεν περιορίζεται στις ερωτήσεις μέσω του φόρουμ, αλλά επειδή έχεις κάνει το λάθος κι έχεις δώσει τηλέφωνο πχ για πιο ευκολία, έχει κρεμαστεί πάνω σου και σ' έχει κάνει να μετανιώσεις την ώρα και τη στιγμή...(και ναι, συμβαίνουν ΚΑΙ αυτά...)
pavlos88 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα. Έχετε να προτείνετε κάποιο πρόγραμμα για να εμποδίζει την πρόσβαση των περιεχόμενων του εξωτερικού δίσκου σε τρίτους; Ευχαριστώ.
pavlos88 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2014 Καλησπέρα. Ειναι μια εβδομάδα τωρα που τον χρησιμοποιώ και είναι φοβερά αργος! Δεν ξέρω αν ειναι θεμα usb η τίποτε άλλο αλλά μιλάμε σου σπάει τα νεύρα. Βέβαια πολύ πιθανό να είναι ο Σκληρός του υπολογιστή που "κρατα" πίσω τον εξωτερικό γιατι τον ακούω να "αγκομαχα" όταν μεταφέρω αρχεία. Επίσης συχνά οταν πάω να τερματίσω την λειτουργία απο το εικονίδιο "ασφαλή κατάργηση συσκευών υλικού" μου βγάζει μήνυμα οτι "δεν ειναι δυνατό να τερματιστεί η λειτουργία της συσκευής. Δοκιμάστε αργότερα".
washcloud Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2014 "Ο σκληρός σου υπολογιστή" δεν "κρατάει τίποτε πίσω" (...εκτός κι αν είναι είτε παμπάλαιος IDE, ή έχει κάποιο πρόβλημα, βέβαια). Για αρχή δοκίμασε να τον βάλεις εσωτερικό ("τον USB") και να κάνεις μεταφορές. Και στις δύο πάντως περιπτώσεις, κανονικά θα πρέπει να βλέπεις ταχύτητες (εγγραφής), γύρω στα 80MB/sec. Επίσης "αγκομαχητό" δεν υφίσταται - γενικά δε, οι Βlack της WD είναι πιο "θορυβώδεις" από τους μέσους δίσκους. Το ότι δεν μπορείς να εκτελέσεις ασφαλή κατάργηση, σημαίνει ότι κάτι απασχολεί τον δίσκο. Κοίτα κάπου στις ιδιότητές του με δεξί να βρεις κάτι που να λέει για απενεργοποίηση του indexing, μήπως είναι αυτό (αλλιώς μέχρι και για ιό παίζει να πρόκειται).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα