Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,ειμαι 19 χρονων μολις τελειωσα το πρωτο ετος στο Πανεπιστημιο και λεω φετος να ψαξω για καμια δουλεια για καλοκαιρι και μετα απο Σεπτεμβρη.

Θα ηθελα να ρωτησω τι χαρτια-δικαιλογητικα ή τελος παντων τι χρειαζεται να εχω για να μπορω να δουλευω νομιμα καπου στην ηλικια μου??
Ρωταω επειδη ειμαι γραμμενος, οπως ειναι λογικο ακομα σττο ταμειο του πατερα μου, γι'αυτο ρωταω μηπως θελει να κανω καποιες ενεργειες για να εργαζομαι νομιμα.

Ευχαριστω. :-D

Δημοσ.

Για να εργαστείς νόμιμα:

-Ως υπάλληλος με ασφάλιση ικα, βγάζεις αφμ, κάνεις εγγραφή στο ικα και αυτά τα δίνεις στο λογιστή της εταιρείας που θα δουλέψεις όπου θα σου κάνει πρόσληψη

-Ως ελευθερος επαγγελματιας και σε συνεργασία με το λογιστή σου, βγαζεις αφμ, κάνεις έναρξη επαγγελματος, νοικιάζεις ή χρησιμοποιείς ιδιόκτητο χώρο και βγαινεις στο μεροκάματο.

Και στις δυο περιπτωσεις χάνεις την ασφάλιση υγειας από τον πατέρα σου

Δημοσ.

Για να εργαστείς νόμιμα:

-Ως υπάλληλος με ασφάλιση ικα, βγάζεις αφμ, κάνεις εγγραφή στο ικα και αυτά τα δίνεις στο λογιστή της εταιρείας που θα δουλέψεις όπου θα σου κάνει πρόσληψη

-Ως ελευθερος επαγγελματιας και σε συνεργασία με το λογιστή σου, βγαζεις αφμ, κάνεις έναρξη επαγγελματος, νοικιάζεις ή χρησιμοποιείς ιδιόκτητο χώρο και βγαινεις στο μεροκάματο.

Και στις δυο περιπτωσεις χάνεις την ασφάλιση υγειας από τον πατέρα σου

Και για δουλεις ας πουμε σε κανα beach bar, καφετεριες και τετοια που δουλευουμε οι νεοι για καλοκαιρι, τα ιδια χρειαζεται παλι??

Δημοσ.

Ειδικά με τους ελέγχους που γίνονται τώρα τελευταία όντως θέλει προσοχή..επίσης ποιος θα σε δεχθεί με ασφάλιση σε δουλειά που δεν απαιτεί σοβαρά προσόντα?.Μονόδρομος η μαύρη εργασία.

Δημοσ.

Και για δουλεις ας πουμε σε κανα beach bar, καφετεριες και τετοια που δουλευουμε οι νεοι για καλοκαιρι, τα ιδια χρειαζεται παλι??

χρειαζεσαι ενα επιπλεον βιβλιαριο υγειας υγειονομικου.

Εδω λεει πως το βγαζεις αλλα δεν ξερω αν ισχυουν ακομα αυτα γιατι η αναρτηση ειναι απο το 2011

http://biotevma.blogspot.gr/2011/09/blog-post_553.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...