Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για σας παιδια, ξαναγράφω το θέμα γιατί δεν είχα δει τη φόρμα που υπάρχει, I am sorry :)

Ποσό που διαθέτουμε : 700 max

Χρήση υπολογιστή :

Normal χρήση με αρκετό video και photo editing όχι σε καθημερινή βάση ωστόσο, τελείως ερασιτεχνικά αλλά επειδή ασχολούμαι αρκετά δεν θα ήθελα να κολλάει στην επεξεργασία όπως κάνει το παλιοlaptop μου τώρα..

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:

Sony vegas, Pinnacle, Photoshop και άλλα παρόμοια.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Έχω οθόνη, μια Samsung syncmaster t23b350.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Όχι υπάρχουν όλα.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Αθήνα, νέο Ηράκλειο.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Θα προτιμούσα όλα μαζί αλλά δεν είναι μονόδρομος.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Από το κατάστημα, εκτός αν υπάρχει κανένας καλοθελητης στην περιοχή που γουστάρει να στήνει pc..

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .

Για να μην κόψουμε από hardware θα ήθελα χωρίς λειτουργικό.

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημέρα εδώ έχει κάποιες απόψεις που μάλλον θα σ'ενδιαφερουν, > http://www.insomnia.gr/topic/511331-pc-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-video-editing/

Από εκεί κ πέρα η θα βρεις και θα ενσωματώσεις μερικά ελαφρώς μεταχειρισμένα parts,η θα πρέπει ν'ανεβεις περίπου 150 ευρώ σε πρώτη φάση,ώστε να στηθεί μια καλή βάση,τα υπόλοιπα αλλάζουν η προστίθενται στο μέλλον ..

Παιχνίδια παίζεις ? η θέλεις να παίζεις ?

• Like 1
Δημοσ.

Το είδα αυτό το θέμα αλλά ξεφεύγει πολύ από το budget μου, το οποίο είναι 700max δυστυχώς.. Δεν έχω την εμπειρία να ψάξω για μεταχειρισμένα parts διαφορετικά θα το προτιμούσα και εγώ.. Τι πρέπει να προσέξω πιο πολύ, τον επεξεργαστή και την Ram ή την γραφικών?? Από παιχνίδια παίζω StarcraftII και τέτοια που κ που και θέλω να υποστηρίζει και κανα Pro2014, δεν είμαι ούτε καν gamer. Εγώ κάτι τέτοιο έφτιαξα για αρχή.. πως το βλέπεις?? Το μαγαζί το επέλεξα στην τύχη επειδή μου άρεσε το περιβάλλον δημιουργίας υπολογιστή..

post-288240-0-73651100-1390729843_thumb.jpg

Δημοσ.

Αυτά τα αλλάζω μικρό το κακό.. Ο επεξεργαστής, μητρική, ram τι λένε; Έχεις να προτείνεις κάτι σε ψύκτρα, τροφοδοτικό; ;

Δημοσ.

Απ`ότι είδα έχεις σκληρό δίσκο και δεν θες !

Οπότε

Κάρτα γραφικών 270X για τα games

Τροφοδοτικό της XFX υπεραξιόπιστο με 44Α στα 12v και 80plus κατασκευασμένο από την SEASONIC με 5 χρόνια εγγύηση. (Για να ισχύει η 5ετής εγγύηση πρέπει να δώσεις τα στοιχεία σου στην ιστοσελίδα τους !!! Να το θυμάσαι αυτό.)

16GB DDR3 μνήμη για τις εφαρμογές που τρέχεις

Υπεραξιόπιστη μητρική

8-πύρηνος

Και 120GB SSD δίσκος !

:-D

Δημοσ.

Αυτά τα αλλάζω μικρό το κακό.. Ο επεξεργαστής, μητρική, ram τι λένε; Έχεις να προτείνεις κάτι σε ψύκτρα, τροφοδοτικό; ;

Δες αυτό που σου προτείνω παραπάνω !

Για ψύκτρα θα το κοιτάξω.

Και με ψύκτρα

Capture_2.png

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου! Κάπου εκεί θα πάω από ότι φαίνεται.. Για τον επεξεργαστή τι λες;; Να μην κοιτάξω σε i5 έτσι;;

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου! Κάπου εκεί θα πάω από ότι φαίνεται.. Για τον επεξεργαστή τι λες;; Να μην κοιτάξω σε i5 έτσι;;

Για αυτό που θες είναι κορυφή.

Με το που τον πάρεις μπορείς άφοβα να τον ανεβάσεις στα 4,2Ghz , όσο ο μεγάλος αδερφός του ο 8350 , τον οποίο θα δεις να έχω στην υπογραφή μου.  Είναι το ίδιο chip και ξεκλείδωτος.

Βεβαια μπορείς και ακόμα πιο πάνω στα 4,6Ghz ας πούμε , αν θες. Εγώ τον έχω στα 4,9Ghz με μια SCYTHE MUGEN 2100 για ψύξη.

Το κατάστημα είναι το digitalmaster με ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ και από τις καλύτερες τιμές της αγοράς ! :-D

Δημοσ.

Οκ ευχαριστώ πολύ και πάλι! Βοήθησες πάρα πολύ..

Εχω κάνει ένα edit παραπάνω σε ότι αφορά το τροφοδοτικό. Κοίταξέ το .

Αν δεν κάνεις  overclock μπορείς να κοιτάξεις σε μικρότερη ψύκρα , να βάλεις την ASUS M5A97 R2.0 για μητρική και να βάλεις την 270X για κάρτα γραφικών !

Ορίστε και αυτή η εναλλακτική. Αν δεν κάνεις extreme overclock δεν χάνεις τίποτα . Και αυτή καλή ψυκτρούλα είναι και η ASUS αξιόπιστη, ενώ παίρνεις καλύτερη κάρτα γραφικών !

Capture.png

Όπως καταλαβαίνεις προσπαθώ να μεγιστοποιήσω τις επιδόσεις σου ανάλογα τον τρόπο που θα χρησιμοποιείς (max overclock ή όχι ) το σύστημά σου με δεδόμένο budget στα +20/+30€ από το budget σου.

Δημοσ.

Δεν μπορώ να κρίνω τι είναι καλύτερο, από που να κόψω και που να αυξήσω, οπότε θα βασιστω σε εσάς τους πιο έμπειρους.. σε ό,τι προτείνετε θα πάω..

Για το mac mini τι λες;; αξίζει καθόλου; γιατί βγαίνει στα ίδια λεφτά.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου! Κάπου εκεί θα πάω από ότι φαίνεται.. Για τον επεξεργαστή τι λες;; Να μην κοιτάξω σε i5 έτσι;;Απ

Απ'οτι θα διάβασες και στο λινκ που σου έδωσα εγώ είμαι άλλης άποψης δηλαδή μιας ισχυρής βάσης ώστε να φτάσεις εκεί που θέλεις χωρίς στο μέλλον να χρειαστεί να κάνεις μετάβαση αλλά μόνο κάποια upgrades. Γι'αυτο η πρόταση μου θα ήταν κάπως έτσι με έξυπνα δοκιμασμένα και σε καλή τιμή parts και στο μέλλον απλά μια μετάβαση στον ι7 4771.Όπως και για παιχνίδια ή OsX καλή η R9 αλλά για editing σε Windows όχι. Απαραίτητη προϋπόθεση η αύξηση του ποσού όπως αρχικά σου έγραψα.

Φυσικά όλα αυτά είναι μια πρόταση κ κάποιες παρατηρήσεις για να πάρεις ιδέες και τίποτα παραπάνω,εσύ θα κληθείς ν'αποφασίσεις..

Υ.γ Κάτι παρόμοιο έστησα εγώ μόλις προχτές αλλά εγώ δίνω βαρύτητα στο osX γι'αυτο η R9 είναι εκεί η καλύτερη επιλογή. > http://www.insomnia.gr/topic/481728-mac-os-x-%CF%83%CE%B5-non-apple-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82/page-60?do=findComment&comment=52926430

http://www.insomnia.gr/topic/481728-mac-os-x-%CF%83%CE%B5-non-apple-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82/page-60?do=findComment&comment=52937305

post-227308-0-83751900-1390739912_thumb.png

Δημοσ.

Το ποσό πολύ δύσκολα να ανέβει, σε αυτά τα χρήματα μπορείς να μου προτείνεις ένα σύνολο που θεωρείς σωστό;; Δεν έχω καμία σχέση με το θέμα του επαγγελματία video editor, εγώ αντε να φτιάχνω ενα δυο βίντεο την εβδομάδα, απλά η προσοχή θέλω να δοθεί σε αυτό το σημείο κ όχι στο gaming.. Το δικό σου σύνολο πόσο σου πήγε;

Δημοσ.

Το δικό μου τρέχει 2 λειτουργικά εξίσου καλά,οπότε θέλει συγκεκριμένο Hardware κ έναν έξτρα δίσκο,εμένα έπιασε περίπου το 1000ρικο.

Κοίτα με i5 και μια πιο λογική καρτουλα ίσως βγαίνει σε αυτά τα χρήματα, η το παλεύεις με την ενσωματωμένη το editing για αρχή,και προσθέτεις την κάρτα αργότερα,η κάνεις ενα raid με έναν ίδιο μηχανικό σαν αυτόν που έχεις κ βάζεις τον SSD αργότερα,υπάρχουν λύσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...