veteranos123 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα παιδιά. Μια φίλη της μητέρας μου έχει ένα pc με socket 775 και αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και γι'αυτό θα γίνει κάποια αναβάθμιση αντί για επισκευή. Η χρήση του υπολογιστή είναι για σερφάρισμα στο internet, office, e-mail και facebook. Τα λεφτά που θέλει να διαθέσει είναι αυστηρά μέχρι 250€ Εγώ σκέφτηκα να βάλω έναν Pentium G3430, Corsair VS Series 450W και Corsair RAM DDR3 4GB. Μητρική δεν ξέρω τι να βάλω αλλά θέλω να έχει οπωσδήποτε υποδοχή για ide dvd-rom. Επέλεξα 1150 socket λόγο του περιορισμένου budget. Είμαι ανοιχτός και σε προτάσεις για Amd. Η αγορά θα γίνει ίσως από το πλαίσιο. Οποιαδήποτε πρόταση δεκτή Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
TheELF Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Μητρική δεν ξέρω τι να βάλω αλλά θέλω να έχει οπωσδήποτε υποδοχή για ide dvd-rom. Δεν νομίζω να βρεις κάτι τέτοιο. Πάρε έναν μετατροπέα. http://www.ebay.ie/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=IDE+to+SATA+or+SATA+to+IDE&_sop=15 Υπάρχουν και εδώ στην ελλάδα,αν δεν πάρεις αμφίδρομο όπως αυτό που δείχνω πρόσεξε πάρα πολύ καλά να είναι για ide συσκευές που να μπούνε σε sata μητρική και όχι το ανάποδο γιατί δεν κάνουν το ίδιο.
veteranos123 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Τελικά θα αλλάξουμε και το driver. Μητρική λέω να βάλω αυτήν και dvd driver αυτό. Σύνολο όλα βγαίνουν 250,1€. Βλέπετε κάποια υπερβολή στα εξαρτήματα ή κάποια ασυμβατότητα?
veteranos123 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Μην ντρέπεστε. Πείτε την γνώμη σας.
TheELF Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Τι θες να ακούσεις;; Όλα μια χαρά είναι,αν θες να κόψεις λεφτά μπορείς να πας και σε ποιο μικρό pentium ή ακόμα και celleron που βγήκαν τώρα και να βάλεις μόνο 2gb, για internet και ταινίες πάλι μια χαρά θα είναι,αλλά εγώ θα το άφηνα όπως είναι τώρα.
veteranos123 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Πιο πολύ για καμιά ασυμβατότητα και το τελειωτικό οκ και από τους άλλους Αφού είμαστε μέσα στο budget λέω να το αφήσω έτσι.
Millennium Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Τροφοδοτικό δε χρειάζεται κάτι φοβερό αλλά βλέπω κοιτάς πλαίσιο οπώτε μειώνονται αυτομάτως οι επιλογές. Πρόταση σετ amd που ζήτησες από πλαίσιο με τις τιμές και την όποια "ποικιλία" έχει http://www.skroutz.gr/s/3446411/AMD-A6-6400K-Box.html http://www.skroutz.gr/s/3919650/Gigabyte-GA-F2A88XM-D3H.html http://www.skroutz.gr/s/2665617/Crucial-Ballistix-Sport-4GB-DDR3-1600MHz-BLS4G3D1609DS1S00CEU.html Και πιο απλά-φτηνά parts να πάρει της κάνουν (πχ Α4 με φτηνότερη μητρική)
veteranos123 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Κοιτάω πλαίσιο γιατί ε΄ναι κοντά στην περιοχή μου. Ο υπολογιστής δεν θέλει να μείνει για αρκετό καιρό εκτός γιατί αποτελεί ένα μέρος της δουλειά της. Δηλαδή σε 1 άντε το πολύ 2 μέρες πρέπει να τα έχω πάρει, να τα στήσω, να περάσω λειτουργικό κλπ και να τον στείλω πίσω. Ωραία η πρότασή σου και μάλλον θα πάω σε αυτήν + το τροφοδοτικό και το driver που πόσταρα. Από άποψη δυνατοτήτων πια σύνθεση είναι καλύτερη?
TheELF Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Από άποψη δυνατοτήτων πια σύνθεση είναι καλύτερη? Ο amd έχει πολύ ποιο δυνατά γραφικά αλλά χάλια cpu ο pentium έχει πολύ ποιο δυνατό cpu αλλά χάλια γραφικά.
veteranos123 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Το pc θα δουλεύει με μια απλή ανεξάρτητη κάρτα γραφικών και χαμηλή ανάλυση 1280*1024 (ίσως και λιγότερο) οπότε δεν μας ενδιαφέρουν τα ενσωματωμένα γραφικά. Εσύ σε ποιά σύνθεση θα πήγαινες?
Millennium Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δεν έχει "χάλια cpu" o Α6.Για αυτά που θέλει η φίλη και ένας πιο απλός επεξεργαστής της κάνει.Θα βάλει αν θέλει μετά και έναν ssd που είναι το κυριότερο bottleneck για καθημερινές εργασίες και θα πετάει.
Thanos1972 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 εχε χαρη που δεν μπορω να μιλησω γιατι σερνεται ο επεξεργαστης μου στο browsing... 1
TheELF Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δεν έχει "χάλια cpu" o Α6.Για αυτά που θέλει η φίλη και ένας πιο απλός επεξεργαστής της κάνει.Θα βάλει αν θέλει μετά και έναν ssd που είναι το κυριότερο bottleneck για καθημερινές εργασίες και θα πετάει. Ούτε ο pentium έχει χάλια γραφικά ,απλά σε σχέση ο ένας με τον άλλον μίλησα. Το pc θα δουλεύει με μια απλή ανεξάρτητη κάρτα γραφικών και χαμηλή ανάλυση 1280*1024 (ίσως και λιγότερο) οπότε δεν μας ενδιαφέρουν τα ενσωματωμένα γραφικά. Εσύ σε ποιά σύνθεση θα πήγαινες? Αφού δεν σε ενδιαφέρουν τα ενσωματωμένα γραφικά τότε εννοείτε ότι πας σε intel ή καθαρό cpu τέλος πάντων.
Millennium Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Ο pentium στο γραφικό μέρος έχει πολύ λίγα EUs,την πιο χαμηλή "HD" δηλαδή και μάπα drivers βέβαια που σε κάποιες περιπτώσεις δεν σου επιτρέπουν ούτε καν να τρέξεις κάποια πράγματα (δε λέω για τη συγκεκριμένη περίπτωση),είναι και θέμα αρχιτεκτονικής. veteranos123 σε όποια σύνθεση και αν πάει από αυτές διαφορά δεν θα δει.
veteranos123 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Ωραία. Θα πάω τότε στην σύνθεση που πρότεινα και αν δεν την έχει ετοιμοπαράδοτη θα πάω στον Amd
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα